Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Leģionāri: Gorkšs pret līderi, Rudņevs tiranizēs Kožanu, Cauņa cerībā uz lielāku spēles laiku

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Leģionāri: Gorkšs pret līderi, Rudņevs tiranizēs Kožanu, Cauņa cerībā uz lielāku spēles laiku
Kaspars Gorkšs
Foto: www.readingfc.co.uk

Nedēļas nogalē vairākas saistošas spēles gaidāmas mūsu futbola leģionāriem. Anglijā Kaspars Gorkšs spēlēs pret Čempionāta līderi „Southampton”, Polijā Artjoms Rudņevs tiksies aci pret aci ar mūsu aizsargu Sergeju Kožanu, Azerbaidžānā mūsu trijotnes pārstāvētajam „Baku” ļoti svarīgs mačs pret turnīra līderi, savukārt Aleksandrs Cauņa pēc vārtu guvuma Čempionu līgā lūkos stiprināt savas pozīcijas Maskavas CSKA.

Artjoma Rudņeva Poznaņas „Lech” pagājušajā kārtā atguva līderpozīcijas Polijas čempionātā, tiesa, tie paši 19 punkti ir arī „Slask” un „Korona”, savukārt tikai par punktu mazāk (18) ir spēcīgajām „Legia” (šai vienībai arī mačs rezervē) un „Wisla”, kuras piedalās prestižajā Eiropas līgas grupu turnīrā. Citiem vārdiem sakot – līderu grupa ir ļoti blīva, katrai spēlei un uzvarai ir liela nozīme. Sestdien 11. kārtas ietvaros Rudņeva „Lech” izbraukumā Gdaņskā tiksies ar „Lechia”, kuras aizsardzības centrā visdrīzāk spēlēs Sergejs Kožans - tad nu pavērosim, kā viņam veiksies ar Rudņeva apstādināšanu. Otrs mūsu „Lechia” futbolists Ivans Lukjanovs diemžēl ir savainots un nespēlēs (vēl trīs nedēļas). Rudņevam pēc 10 kārtām (no 30) ir 14 iesisti vārti. Pirmdien „Eurosport2” varēsim vērot pastarītes „Cracovia” un Alekseja Višņakova cīņu ar Varšavas „Polonia”, kas tikai nedaudz atpaliek no līderu grupas.

Pēc vārtu guvuma Čempionu līgā jācer, ka svētdien pie lielāka spēles laika (varbūt pat sākumsastāvā?) tiks Aleksandrs Cauņa. Viņa CSKA viesos Mahačkalā tiksies ar skaļāko Krievijas klubu „Anzhi”, kuras rindās ir tādi futbolisti kā Eto’o, Roberto Karloss, Žirkovs. „Anzhi” gan pamatīgi klibo, ieņemot tikai 8. vietu, kamēr CSKA ir vicelīdere, par diviem punktiem atpaliekot no „Zenit” (šim duetam cieši seko arī „Dinamo” un „Lokomotiv”). Andris Vaņins un viņa „Sion” svētdien Šveices čempionātā izbraukumā spēlēs ar „Servette”. Ambiciozā Siona vēlas kļūt par čempioni pirmo reizi kopš 1997. gada, šobrīd ieņemot 3. vietu aiz „Luzern” un „Young Boys”. Kaspara Gorkša „Reading” ir jau sešu nezaudētu spēļu sērija (3-3-0), un sestdien mājās jāspēlē ar visas līgas līderi „Southampton” (piecu punktu pārsvars pār 2. vietu), kuras bilance ir apskaužama: 8-2-2. Šeit jāatceras, ka pirms QPR pamešanas Gorkša sakarā virmoja baumas tieši par pāriešanu uz Sauthemptonu... Nu Kasparam būs iespēja šo to pierādīt. Šo spēli translēs "Sky Sports", tādējādi maču varēs vērot arī daudzviet internetā.

Ļoti svarīga spēle jau šodien pa dienu būs arī Aleksandra Starkova, Māra Verpakovska (pagājušajā kārtā guva savus pirmos vārtus) un Denisa Ivanova pārstāvētajam „Baku”, kas uzņems turnīra līderi „Khazar”. Starkovam principiāls duelis ar pretinieku treneri rumāni Redniku, kurš pēc rumāņu mediju ziņām Azerbaidžānā pelna 400 tūkstošus eiro gadā, bet Verpakovskim jāmēģina gūt vēl kādus vārtus. Šobrīd „Baku” ar 15 punktiem deviņās spēlēs ieņem 4. vietu, bet „Khazar” ir 22 punkti. Tāpat Azerbaidžānā šodien mačs Andreja Rubina un Kristapa Grebja „Simurq”, kas uzņems „Qarabag”. Svētdien Ģirts Karlsons un viņa vicelīdere „Inter” (17 punkti) lūkos iekarot „Qabala” jeb Pāvela Doroševa sargātos vārtus. Tiesa, Karlsona spēles laiks ir neregulārs.

Igaunijas čempionātā Aleksandram Čekulajevam palikušas trīs spēles, lai vēl vairāk papildinātu savu vārtu bagāžu (šobrīd ir 45, kamēr tuvākajam sekotājam tikai 19). Viņa 3. vietā esošā Narvas „Trans” sestdien savā laukumā cīnīsies ar 4. pozīcijā esošo Tallinas „Levadia” – vismaz neizšķirts nodrošinās Čekulajeva komandai trijnieku un Eirokausus nākamgad. Tiesa, „Trans” vairāk domā par vismaz 2. vietas izcīnīšanu (kalendārs gan tam nav pārāk pateicīgs). Kārtējās spēles notiks arī Krievijas 1. divīzijā. Pirmdien „Baltika” (Aleksandrs Koliņko, Artūrs Zjuzins, Maksims Rafaļskis) uzņems līderi „Mordovia” (tās pārsvars pār vicelīderi „Alania” jau sasniedzis septiņus punktus), spēles aizvadīs arī Oskars Kļava, Juris Laizāns, savukārt Edgaram Gauračam nebūs mača, jo šīs kārtas pretiniece „Zhemchuzhina” no turnīra izslēgta.

Kura leģionāra sekmes tev interesē visvairāk?

  • 54

  • 13

  • 18

  • 69

  • 9

  • 4

  • 9


  +4 [+] [-]

, 2011-10-21 09:01, pirms 13 gadiem
Čekulajevs sasniegs 50

  +1 [+] [-]

, 2011-10-21 16:08, pirms 13 gadiem
Viennozimigi intrese Caunas, Rudneva, Vanina un Čekulajeva sekmes