Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Mediju balsojums: dominē uzbrucēji, labākais - atkal Gutkovskis

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Futbola apskatnieku Ilvara Koscinkeviča un Edmunda Novicka iedibinātajā Latvijas sporta žurnālistu/apskatnieku balsojumā par 2022. gada labāko Latvijas futbolistu atzīts 27 gadus vecais uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis. Tādējādi Vlads šajā aptaujā triumfējis otro gadu pēc kārtas.

Aptauja

Laiks skrien vēja spārniem, un tā jau bija devītā reize, kad ar šādas aptaujas palīdzību noskaidrojām labāko Latvijas gada futbolistu. Esam pateicīgi gan ikvienam futbola apskatniekam, kurš piedalās balsojumā, gan arī pašiem spēlētājiem, kuri padara balsotāju izvēles grūtākas. Iezīmējusies jauna tendence – šogad labāko četrinieku aizņēma uzbrukuma grupas spēlētāji, lai arī iepriekš nereti bija jālūkojas galvenokārt vārtsargu virzienā.

2022. gads bija ārkārtīgi sarežģīts spēlētāju salīdzināšanā, jo mūsu futbola komandas izcēlās dažādā veidā. Latvijas izlase 2022. gadā, no vienas puses, spēlēja Nāciju līgas pagrabā (sak, ko tur vērtēt!), no citas, – beidzot triumfēja tajā, jūnijā izcīnot četras uzvaras četrās spēlēs, – tai skaitā nodārdinot 4:2 Moldovā. Pašmāju futbolā uzreiz divas dažādas komandas sasniedza vēsturiskus panākumus, kurus arī nav tik vienkārši uzlikt uz vieniem svaru kausiem – "Valmiera" pirmo reizi kļuva par Latvijas čempioni, savukārt RFS pēc ilga pārtraukuma sarūpēja Latvijai Eirokausu grupu turnīru. Nu un tad vēl nav jāpiemirst, ka mūsu gadījumā jāspēj izvērtēt tieši Latvijas futbolistu individuālais pienesums šajos panākumos. Mazliet vieglāk balsotājiem gan kļuva no tā skatupunkta, ka vairums labāko futbolistu bija šeit uz vietas Virslīgā. No leģionāriem, kuri, protams, "atrādījās" izlasē, jāizceļ vienīgi Gutkovskis, Roberts Uldriķis un Jānis Ikaunieks, mazākā mērā nestabilu gadu aizvadījušie Kristers Tobers un Andrejs Cigaņiks. Katrā ziņā aspektu, ko vērtēt, patiešām netrūka.

Mūsu aptaujā kā allaž drīkstēja balsot par jebkuru Latvijas futbolistu, un katram balsotājam vajadzēja izvēlēties labāko sešnieku. Balsojums allaž ir atklāts, tāpēc lasītājiem zemāk ir iespēja aplūkot, kāda bijusi katra respondenta izvēle. Šogad mūsu aptaujā piedalījās 51 balsotājs (iepriekš attiecīgi 29, 30, 34, 31, 37, 45, 46, 47), kas atkal ir jauns rekords un pirmo reizi pārsniedzis pussimtu. Futbols ir liels! Par katra respondenta piešķirtu pirmo vietu futbolists saņēma sešus punktus, par otro vietu – piecus punktus, un tā līdz sestajai vietai, par kuru pienācās viens punkts.

Balsojums

Sešās no pirmajām septiņām aptaujām bija triumfējuši vārtsargi – Andris Vaņins vai Pāvels Šteinbors. Šogad otro reizi pēc kārtas vārtsargi ne tikai neuzvarēja, bet arī neiekļuva trijniekā. Tas pats Šteinbors šogad nereti priecēja ar izciliem glābiņiem, tomēr laukuma spēlētāju konkurētspēja pieaugusi diezgan ievērojami, un tas ļāvis viņiem pārņemt stafetes kociņu lauru plūkšanā. Kā minēts, šobrīd priekšplānā izvirzījušies tieši uzbrukuma grupas meistari, aizņemot pirmās četras pozīcijas!

Par uzvarētāju otro reizi pēc kārtas kļuvis Vladislavs Gutkovskis. Viņš turpināja augšupejošo dinamiku gūto vārtu ziņā. Ja ņemam tikai Polijas Ekstraklasi un Latvijas izlasi, 2020. gadā Gutkovskim attiecīgi 5 un 2 vārti, 2021. gadā – 7 un 3, bet 2022. gadā – jau 10 un 6. Turklāt Vlads šogad izcēlās ar vārtiem Konferences līgā pret "Astana", un, kas vēl svarīgāk, – ar golu panāca 1:0 Polijas kausa izcīņas finālā, kurā viņa pārstāvētā "Rakow" komanda arī uzvarēja. Tātad Gutkovskis izcīnīja trofeju, kurā ir būtiski tieši viņa nopelni. Pavisam 2022. gadā Gutkovskis, neskaitot kluba pārbaudes mačus, iesita 19 vārtus, kas ir par četriem precīziem trāpījumiem vairāk nekā 2021. gadā, kurā Vladislavs aptaujā uzvarēja pirmo reizi.

Lai cik spilgts būtu bijis Gutkovskis, nevarētu teikt, ka viņa uzvara aptaujā būtu bijusi super pārliecinoša. Konkurence bija ļoti laba, un mūsu respondenti ļoti augstu novērtēja Raimonda Kroļļa veikumu 2022. gadā par spīti tam, ka Nāciju līgā "Mettas" audzēknis tikai reizi devās sākumsastāvā. Krollis dominēja Virslīgā – 24 gūti vārti, kamēr tuvākajam sekotājam – tikai 16, un tas turnīrā, kurā netrūkst augstas raudzes ārzemju uzbrucēju. Raimonds bija arī "Valmieras" kapteinis un palīdzēja komandai aizsoļot līdz Virslīgas zeltam. Neaizmirsīsim arī to, ka novembrī Krollis guva skaistus vārtus pret Igauniju, kas palīdzēja Latvijas izlasei iekļūt Baltijas kausa izcīņas finālā.

Krollis kādā aptaujas rādītājā bija pat labākais! Proti, viņš vienīgais tika nosaukts pilnīgi visās anketās, kamēr Gutkovskis vienā "pazuda". Tomēr šaubu par gada labāko kļūst mazāk, ja palūkojas, cik pirmo un otro vietu tika piešķirts abiem uzbrucējiem – Gutkovskim 45 no 51 anketām pirmā vai otrā vieta, kamēr Krollis "tikai" 23 anketās bija kādā no pirmajām divām pozīcijām.

Ja ierunājāmies par pirmajām vietām anketā, tad noteikti jāizceļ kopvērtējuma trešās vietas ieguvējs Jānis Ikaunieks. Viņš 14 reizes tika nosaukts par labāko. Proti, biežāk nekā Krollis, kurš "paņēma" otro vietu kopvērtējumā ar lielāku stabilitāti. Tas, starp citu, atstāj zināmu intrigu arī attiecībā uz LFF Gada labākā futbolista aptauju – tur respondentiem (turklāt – ne tikai žurnālistiem, tātad balsotāju sastāvs ievērojami atšķiras) jāsauc tikai pirmās vietas ieguvējs un, kas zina, varbūt Ikaunieks ir spējīgs mest izaicinājuma cimdu Gutkovskim!? Federācija laureātus paziņos šo piektdien.

Jānis Ikaunieks otro gadu pēc kārtas kļuva par Somijas vicečempionu "KuPS" sastāvā, un šajā ziemeļu valstī spēlēja ļoti rezultatīvi. Astoņi vārti Somijas čempionātā, vieni vārti Somijas kausā, pieci vārti Somijas Līgas kausā, divi vārti Konferences līgas kvalifikācijas turnīrā! Ar komandu kuldīdznieks izcīnīja arī Somijas kausu. Latvijas futbola līdzjutējam Ikaunieks visdrīzāk spilgtākajā atmiņā šogad palicis ar sniegumu Latvijas izlasē – jūnijā viņš bija būtisks faktors panākumos Nāciju līgā. Jānim četri vārti, tostarp – divi precīzi sitieni Kišiņevā (4:2).

Neviennozīmīgs gads padevās Robertam Uldriķim, kuram ceturtā vieta aptaujā. "Eredivisie" neapšaubāmi ir spēcīgākā līga, kurā spēlē kāds no latviešiem, un mūsu uzbrucējs nevis vienkārši spēlēja, bet šogad arī kļuva par "Cambuur" komandas kapteini, kas ir liela atzinība Latvijas futbolistam. Uldriķim gandrīz visu gadu nebija problēmu ar iekļūšanu sākumsastāvā. Tomēr bija arī ēnas puses, ko acīmredzot ņēma vērā mūsu respondenti. Gan sezonas pavasara, gan rudens daļā Robertam bija pa savainojuma posmam, savukārt "Cambuur" ļoti vāji aizvadījusi 2022./2023. gada sezonas pirmo pusi, vārtus gūstot "pa svētkiem" un nonākot izkrišanas zonā. Arī pašam Uldriķim kalendārajā gadā klubā tikai divi vārti (maijā), kas nav viņa ambīcijām atbilstoši. Tajā pašā laikā nedrīkst aizmirst izlasē paveikto – tieši Roberta divi vārtu guvumi ļāva pārvarēt mums tik neērtās Andoras barjeru Nāciju līgas nervozajā ievadā, savukārt citos jūnija veiksmīgajos mačos, spēlējot par otro uzbrucēju dziļāk laukumā, Uldriķis nereti apgādāja ar "munīciju" Gutkovski.

Pieminējām mūsu vārtsargu zināmu atkāpšanos, taču uz to var paraudzīties arī no cita leņķa. Uzreiz divi mūsu vārtsargi iekļuvuši labāko septiņniekā, lai gan, teiksim, izlases vārtos vieta uz brieža ir tikai viena… Pāvels Šteinbors bija izlases numur viens, turklāt Pāvela devums RFS Eirokausu kampaņā arī bija neatsverams. RFS sagādāja vienu no lielākajām gada sensācijām Eirokausos, nospēlējot 1:1 Florencē pret "Fiorentina". Šteinbors tur strādāja kā vāvere ritenī. Tomēr ir ne tikai Šteinbors. Nieka viena punkta pietrūka, lai pirmo reizi mūsu aptaujas sešiniekā ielauztos Rihards Matrevics – tāpat kā Krollis, "Valmieras" vēsturiskā panākuma līdzautors un vārtsargs, kurš aizvien nopietnāk izsaka pretenzijas uz izlases pirmā vārtsarga vietu.

Matrevicam vietu sešiniekā atņēma… kluba biedrs Alvis Jaunzems, kurš pērn mūsu aptaujā debitēja ar 15. vietu. Matrevics biežāk nekā Jaunzems tika iekļauts sešiniekā, taču Alvim vairāk vērtīgo trešo un ceturto vietu anketās. Kopumā gan atzīmēsim, ka lielais piecinieks Gutkovskis, Krollis, J. Ikaunieks, Uldriķis un Šteinbors bija labākie ar lielu atrāvienu, un Jaunzems (6. vieta) saņēma gandrīz četrreiz mazāk punktu (31 pret 120) nekā Pāvels (5. vieta). Robertam Savaļniekam pērn aptaujā 3. vieta, šoreiz atkāpšanās uz 8. vietu – izlasē joprojām viens no labākajiem, bet šis ir vēl viens uzskatāms pierādījums, ka bez komandas labiem panākumiem grūti cerēt uz augstu individuālu novērtējumu.

Vismaz vienu punktu saņēma 20 Latvijas futbolisti, turklāt seši no viņiem tika nosaukti tikai vienā anketā. Labāko piecnieks sagrāba 86% no visiem punktiem. No pagājušā gada "Top 6" lielu kritumu piedzīvoja Kaspars Dubra un Roberts Ozols, abiem cīnoties par spēles laiku Rīgas klubos.

Tikai četri mūsu aptaujas dalībnieki – Kristaps Plaums, Oskars Morozovs, Pēteris Neimanis un Vilnis Plaudis – izveidoja tādu "Top 3", kas beigās izveidojās arī kopvērtējumā – Gutkovskis, Krollis, J. Ikaunieks. Varam sacīt, ka Plauma un Neimaņa izvēles visprecīzāk atbilst kopējam viedoklim – šo abu balsotāju anketās atliktu samainīt vietām Uldriķi un Jaunzemu, un būtu pilnīga sakritība ar kopvērtējumu.

Apskatnieks Medijs1. vieta2. vieta3. vieta4. vieta5. vieta6. vieta
A.Auziņš LTV7J.IkaunieksUldriķisGutkovskisZjuzinsKrollisSavaļnieks
A.Baranovs Pa pāris kausiemGutkovskisŠteinborsJ.IkaunieksKrollisJaunzemsUldriķis
A.Barovskis TV komentētājsKrollisGutkovskisUldriķisJagodinskisŠteinborsJ.Ikaunieks
A.Birjuks TV3 SportJ.IkaunieksGutkovskisKrollisUldriķisJaunzemsJagodinskis
A.Ērmanis Futbola statistiķisGutkovskisKrollisUldriķisMatrevicsJ.IkaunieksŠteinbors
A.Kreipāns Radio SWHGutkovskisŠteinborsJ.IkaunieksKrollisZjuzinsJaunzems
A.Pilats rus.tvnet.lvJ.IkaunieksGutkovskisUldriķisKrollisZjuzinsŠteinbors
A.Poikāns DelfiGutkovskisKrollisŠteinborsJ.IkaunieksMatrevicsUldriķis
A.Sametis DienaŠteinborsGutkovskisZjuzinsKrollisJ.IkaunieksUldriķis
A.Sudmalis liepajniekiem.lvJ.IkaunieksGutkovskisUldriķisKrollisSavaļnieksMatrevics
A.Suveizda Sportacentrs.comGutkovskisJ.IkaunieksŠteinborsKrollisUldriķisSavaļnieks
E.Blūms ViaplayKrollisGutkovskisJ.IkaunieksŠteinborsZjuzinsSavaļnieks
E.Novickis Sportacentrs.comGutkovskisUldriķisJ.IkaunieksKrollisJagodinskisSavaļnieks
E.Ozerinskis Sportacentrs.comJ.IkaunieksGutkovskisKrollisJagodinskisUldriķisJaunzems
G.Galkins lsm.lvGutkovskisUldriķisKrollisZjuzinsJ.IkaunieksMatrevics
G.Kreceris tvnet.lvJ.IkaunieksKrollisGutkovskisUldriķisŠteinborsSavaļnieks
I.Āboliņš NEPLPGutkovskisKrollisUldriķisJ.IkaunieksBalodisPuriņš
I.Koscinkevičs ViaplayGutkovskisUldriķisJ.IkaunieksSavaļnieksKrollisTobers
I.Megnis Sporta AvīzeKrollisGutkovskisJ.IkaunieksŠteinborsSavaļnieksUldriķis
I.Stūriška Latvijas AvīzeJ.IkaunieksGutkovskisKrollisTobersUldriķisŠteinbors
J.Celmiņš Sportacentrs.comGutkovskisKrollisŠteinborsJ.IkaunieksMatrevicsUldriķis
J.Pakalns TV3 SportJ.IkaunieksKrollisŠteinborsUldriķisGutkovskisŠits
J.Romanovskis Star FMKrollisGutkovskisJaunzemsUldriķisČernomordijsŠteinbors
J.Šmitiņš Sportacentrs.comKrollisGutkovskisUldriķisJaunzemsMatrevicsJ.Ikaunieks
J.Vītols LV_footballnewsGutkovskisJ.IkaunieksKrollisSavaļnieksJaunzemsŠteinbors
J.Žigajevs Pa pāris kausiemJ.IkaunieksGutkovskisKrollisŠteinborsSavaļnieksUldriķis
K.Brutāns @BFlatviskiJ.IkaunieksGutkovskisKrollisUldriķisMatrevicsJagodinskis
K.Girvičs Futbola žurnālistsGutkovskisJ.IkaunieksŠteinborsKrollisJurkovskisSavaļnieks
K.Kareļins Pa pāris kausiemGutkovskisKrollisJaunzemsŠteinborsJ.IkaunieksUldriķis
K.Krēgers ViaplayKrollisGutkovskisUldriķisMatrevicsJ.IkaunieksSavaļnieks
K.Plaums LETAGutkovskisKrollisJ.IkaunieksJaunzemsŠteinborsUldriķis
M.Bergs Latvijas Radio 1KrollisGutkovskisMatrevicsSavaļnieksŠteinborsUldriķis
M.Egle sportazinas.comKrollisGutkovskisUldriķisŠteinborsMatrevicsJ.Ikaunieks
M.Kļavenieks LR/TvnetKrollisGutkovskisJagodinskisMatrevicsUldriķisŠteinbors
M.Koroļovs uefa.comGutkovskisUldriķisŠteinborsKrollisJ.IkaunieksJaunzems
M.Krišjānis pozitiviparfutboluJ.IkaunieksGutkovskisŠteinborsKrollisUldriķisBalodis
M.Timofejevs LTV7J.IkaunieksŠteinborsGutkovskisKrollisUldriķisSavaļnieks
N.Gaigalietis Best4Sport TVGutkovskisJ.IkaunieksKrollisŠteinborsUldriķisBalodis
O.HofmanisTV3 SportGutkovskisKrollisJ.IkaunieksŠteinborsUldriķisCigaņiks
P.Neimanis Sporta žurnālistsGutkovskisKrollisJ.IkaunieksJaunzemsŠteinborsUldriķis
R.Antonovičs Latvijas Radio 4UldriķisŠteinborsKrollisE.StuglisDubraĶigurs
R.Džeriņš Kurzemes VārdsJ.IkaunieksGutkovskisUldriķisKrollisŠteinborsMatrevics
R.Kobza Baltycki futbolGutkovskisUldriķisKrollisŠteinborsJaunzemsCigaņiks
R.Lācis MVPGutkovskisJ.IkaunieksKrollisUldriķisŠteinborsSavaļnieks
R.Ozoliņš tvnet.lvJ.IkaunieksGutkovskisUldriķisŠteinborsKrollisSavaļnieks
R.Vīksne Dok. filmu režis.GutkovskisUldriķisŠteinborsJ.IkaunieksKrollisZjuzins
U.Landmanis jauns.lvKrollisGutkovskisŠteinborsJaunzemsČernomordijsMatrevics
U.Strautmanis DelfiGutkovskisŠteinborsUldriķisKrollisJ.IkaunieksMatrevics
V.Ivanovs Latvijas Radio 4GutkovskisKrollisUldriķisŠteinborsZjuzinsJ.Ikaunieks
V.Plaudis Ex futb. žurnālistsGutkovskisKrollisJ.IkaunieksSavaļnieksMatrevicsŠteinbors
V.Valters/A.Bulis 11TVKrollisUldriķisGutkovskisJagodinskisŠteinborsJ.Ikaunieks
VietaFutbolists1.v.2.v.3.v.4.v.5.v.6.v.SummaReizes2021.2020.2019.2018.2017.2016.2015.2014.
1.Gutkovskis24214010 267 50 1.2.7.26.6.13.
2.Krollis1112111340 217 51 5.9.23.
3.J.Ikaunieks14510475 180 45 9.5.14.18.16.19.13.4.
4.Uldriķis18126810 138 45 2.8.4.2.10.
5.Šteinbors1591087 120 40 11.1.1.4.7.10.
6.Jaunzems002443 31 13 15.
7.Matrevics001365 30 15 13.
8.Savaļnieks0004310 28 17 3.10.12.14.
9.Zjuzins001241 19 8 19.3.11.3.
10.Jagodinskis001312 17 7 15.14.18.15.
11.-13.Tobers000101 4 2 15.16.26.
11.-13.Balodis000012 4 3
11.-13.Černomordijs000020 4 2 9.12.8.
14.E.Stuglis000100 3 1 20.19.
15.-17.Cigaņiks000002 2 2 8.3.22.
15.-17.Dubra000010 2 1 4.4.3.8.22.7.3.7.
15.-17.Jurkovskis000010 2 1 7.
18.-20.Šits000001 1 1
18.-20.Puriņš000001 1 1
18.-20.Ķigurs000001 1 1 12.15.17.

Piezīmes:
(1) reizes - cik reizes starp 47 anketām spēlētājs iekļauts "Top 6".
(2) 2020., 2019., 2018., 2017., 2016., 2015. un 2014. – futbolistu ieņemtās vietas žurnālistu aptaujās iepriekšējos gados.
(3) no tiem, kas pagājušajā gadā iekļuva "Top15", šogad nevienu punktu nesaņēma Ozols, D. Ikaunieks, M. Ošs.
(4) no tiem, kas pagājušajā gadā neieguva nevienu punktu, šogad "Top15" iekļuvuši Zjuzins, Tobers, Balodis, E. Stuglis.

2022. gada balsojuma rezultāti grafiski

Iepriekšējo gadu balsojuma rezultāti:2014.2015.2016.2017.2018.2019.2020.2021.

     [+] [-]

, 2022-12-13 02:34, pirms gada
Kamēr pasaule un tai skaitā futbols iet evolūcijas ceļu,tad Latvijas futbola izlasē ir notikusi smaga devolūcija..tai skaitā arī LTV7 sporta žurnālistika PK!

     [+] [-]

, 2022-12-13 09:41, pirms gada
Madzigais rakstīja: Kamēr pasaule un tai skaitā futbols iet evolūcijas ceļu,tad Latvijas futbola izlasē ir notikusi smaga devolūcija..tai skaitā arī LTV7 sporta žurnālistika PK!
Toties tev dīvānā p....st sanāk nemainīgi kvalitatīvi!

     [+] [-]

, 2022-12-13 11:48, pirms gada
Kad beidzot kāds uzražos spēlētāju, kurš spēlēs Anglijas PL? Mūsu labākais spēlētājs patreiz Polijas ekstraklasē!!!

     [+] [-]

, 2022-12-13 14:15, pirms gada
Ļoti tuvu starp Ikaunieku un Gutkovski manuprāt. Nezvai būtu paņēmis bez pokera pašās gada beigās.

Ikauniekam labāka statistika klubā, Gutkovskim labāka statistika izlasē, kluba rezultāti identiski (sudrabs līgā, zelts kausā). Gutkovskis iesita kausa finālā, bet Ikaunieks savā nepiedalījās.

Tīri vērtētu to tā - Ikaunieks šogad bija stabilāks, bet Gutkovskim bija labāki momenti. Nedomāju, ka starpībai starp viņiem vajadzētu būt tik lielai. Krollim arī nevajadzētu būt otrajam, vērtējot, ka līga ir vājāka un uz vienlīdzīgas skatuves (konferenču līga un izlase) bija sliktāks par Ikaunieku un Gutkovski.

2022. gadā
Kopā
J. Ikaunieks - 43 spēles, 20 vārti, 8 rez. piespēles
V. Gutkovskis - 49 spēles, 18 vārti, 4 rez. piespēles

Līgā
J. Ikaunieks - 23 spēles, 8 vārti, 5 rez. piespēles
V. Gutkovskis - 30 spēles, 9 vārti, 3 rez. piespēles
Abiem sudrabs

Kausa izcīņā
J. Ikaunieks - 6 spēles, 6 vārti, 2 rez. piespēles
V. Gutkovskis - 5 spēles, 2 vārti, 0 rez. piespēles
Abiem trofeja

Konferenču līgā
J. Ikaunieks - 5 spēles, 2 vārti, 0 rez. piespēles
V. Gutkovskis - 6 spēles, 1 vārti, 1 rez. piespēle
Abi izkrita kvalifikācijā

Izlasē
J. Ikaunieks - 9 spēles, 4 vārti, 1 rez. piespēle
V. Gutkovskis - 8 spēles, 6 vārti, 0 rez. piespēles

     [+] [-]

, 2022-12-13 17:37, pirms gada
Duriks saka, ka Krollis vājākā līgā utt. Bet tad ņem un salīdzina Ikaunieku un Gutkovski 😂 Ikaunieks pat tuvu ekstraklases līmenim nespēlēja. Kārtējais Liepājas kepka

     [+] [-]

, 2022-12-13 20:14, pirms gada
ZIWRAV rakstīja: Ļoti tuvu starp Ikaunieku un Gutkovski manuprāt. Nezvai būtu paņēmis bez pokera pašās gada beigās.

Ikauniekam labāka statistika klubā, Gutkovskim labāka statistika izlasē, kluba rezultāti identiski (sudrabs līgā, zelts kausā). Gutkovskis iesita kausa finālā, bet Ikaunieks savā nepiedalījās.

Tīri vērtētu to tā - Ikaunieks šogad bija stabilāks, bet Gutkovskim bija labāki momenti. Nedomāju, ka starpībai starp viņiem vajadzētu būt tik lielai. Krollim arī nevajadzētu būt otrajam, vērtējot, ka līga ir vājāka un uz vienlīdzīgas skatuves (konferenču līga un izlase) bija sliktāks par Ikaunieku un Gutkovski.

2022. gadā
Kopā
J. Ikaunieks - 43 spēles, 20 vārti, 8 rez. piespēles
V. Gutkovskis - 49 spēles, 18 vārti, 4 rez. piespēles

Līgā
J. Ikaunieks - 23 spēles, 8 vārti, 5 rez. piespēles
V. Gutkovskis - 30 spēles, 9 vārti, 3 rez. piespēles
Abiem sudrabs

Kausa izcīņā
J. Ikaunieks - 6 spēles, 6 vārti, 2 rez. piespēles
V. Gutkovskis - 5 spēles, 2 vārti, 0 rez. piespēles
Abiem trofeja

Konferenču līgā
J. Ikaunieks - 5 spēles, 2 vārti, 0 rez. piespēles
V. Gutkovskis - 6 spēles, 1 vārti, 1 rez. piespēle
Abi izkrita kvalifikācijā

Izlasē
J. Ikaunieks - 9 spēles, 4 vārti, 1 rez. piespēle
V. Gutkovskis - 8 spēles, 6 vārti, 0 rez. piespēles
Vispār jau somu līga turpat vien ir, kur virslīga. Ja šosezon 2 vietas virs VL, tad no nākamās sezonas būs pat zem virslīgas.

     [+] [-]

, 2022-12-13 21:09, pirms gada
Geralt of Rivia rakstīja: Vispār jau somu līga turpat vien ir, kur virslīga. Ja šosezon 2 vietas virs VL, tad no nākamās sezonas būs pat zem virslīgas.
Pat neaizdomājos līdz tam. Galvā bija ''ārzemju līga'' un automātiski ieliku vienā grozā ar Ekstraklasi, kas protams ir labāka.