Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Mediju balsojums: raženo uzbrucēju sīvā cīņā par labāko futbolistu atzīts Gutkovskis

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Futbola apskatnieku Ilvara Koscinkeviča un Edmunda Novicka iedibinātajā Latvijas sporta žurnālistu/apskatnieku balsojumā par 2021. gada labāko Latvijas futbolistu atzīts 26 gadus vecais uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis. Pērn viņš līdzvērtīgā konkurencē mazliet piekāpās Pāvelam Šteinboram, bet šogad sasniedza virsotni, tikpat saspringtā balsu cīņā apsteidzot Robertu Uldriķi.

Aptauja

Mūsu aptauja norisinājās jau astoto reizi. Esam pateicīgi gan ikvienam futbola apskatniekam, kurš piedalās balsojumā, gan arī pašiem spēlētājiem, kuri ar saviem izlietajiem sviedriem laukumā liek kārtīgi palauzīt galvu, kam atdot priekšroku. Vairākus iepriekšējos gadus, 2020. iekaitot, nācās sarkt par izlases pieticīgo un - pat vājo sniegumu, līdz ar to arī aptauja par labāko futbolistu, godīgi sakot, bija šķidra. Ne velti sešās no septiņām līdzšinējām aptaujām triumfēja mūsu vārtsargi jeb futbola spēles pēdējais bastions - Andris Vaņins vai Pāvels Šteinbors.

Toties 2021. gads beidzot bija tāds, par kuru nav ne mazākās kauna sajūtas, drīzāk pat otrādi. Latvijas izlasei bija daudz spēļu un neizšķirti pret Turciju, Melnkalni, Norvēģiju, arī uzvaras pret mūsu nemaz ne tik seno pārdarītāju Gibraltāru sagādāja pozitīvas emocijas. Pat vairāki zaudējumi, lai arī - tā varbūt nepieklājas teikt, tomēr bija cieņpilni. Piemēram, dramatiskā un emociju gammu pilnā neveiksme Rīgā pret tiem pašiem turkiem vai sparīgā nepiekāpība "Daugavas" stadionā pret Nīderlandi.

Vērts piebilst, ka "vecajā sistēmā" kvalifikācijas cikls tika izspēlēts divu gadu laikā, kas klasiskā variantā valstsvienībai nozīmēja tikai piecas turnīra spēles gadā. Šogad (gluži kā 2019. gadā) aizvadījām 10 mačus kalendārā gada ietvaros, līdz ar to aptaujā tieši sniegumam karmīnsarkanajā kreklā automātiski bija liela nozīme. Šo rindu autors teiktu pat vēl skaļāk - izlases trenera, šai gadījumā - Daiņa Kazakeviča, pamatsastāva izvēle arīdzan spēlē milzu lomu. Tas nekādā ziņā nav pārmetums mūsu trenera virzienā, taču, piemēram, Alvim Jaunzemam, Raimondam Krollim vai Vitālijam Jagodinskim praktiski neiespējami iekļūt starp mūsu aptaujas uzvarētājiem, ja nav iebruģētas vietas izlases vienpadsmitniekā. Tomēr pašsaprotami, ka arī iespētajam klubos aptaujas dalībnieki pievērsa uzmanību un šai kontekstā nenoniecināsim arī Virslīgu - turnīra konkurētspēja aug, ko redzam karstās, emociju pilnās Eirokausu vasarās.

Beigu beigās izvēlēties labākos nenācās viegli - kāds bija īsts līderis izlasē, kāds spēlēja augstākas raudzes klubā, vēl kādam patraucēja savainojumi. Un - galu galā, - jebkura aptauja ir arī gaumes jautājums, sevišķi ņemot vērā, ka tiek salīdzināti dažādu pozīciju spēlētāji.

Mūsu balsojumā arī šoreiz drīkstēja balsot par jebkuru no Latvijas futbolistiem un katram balsotājam vajadzēja izvēlēties labāko sešnieks, kas jāsakārto noteiktā secībā. Balsojums ir atklāts, un lasītājiem zemāk ir iespēja aplūkot, kāda bijusi katra respondenta izvēle. Šogad mūsu aptaujā piedalījās 47 balsotāji (iepriekš attiecīgi 29, 30, 34, 31, 37, 45, 46), kas atkal ir jauns rekords. Par katra respondenta piešķirtu pirmo vietu futbolists saņēma sešus punktus, par otro vietu - piecus punktus, un tā līdz sestajai vietai, par kuru pienācās viens punkts. Kā allaž, kritēriji palika pašu balsotāju ziņā.

Laiki mainās, un mēs ejam tiem līdzi - mūsdienās mediju vidē aizvien lielāka loma ir sociālajiem tīkliem un šogad balsotāju pulkā aicinājām arī divus puišus, kuri ar sirdi un dvēseli raksta par Latvijas futbolu "Twitter" tīklā (meklē viņu kontus šeit un šeit). Viens no viņiem, Krists Brutāns, sastādīja sešinieku, kurš no 47 respondentu variantiem bija vistuvāk kopvērtējuma iznākumam. Savu vārdu aptaujā šoreiz varēja sacīt arī basketbola leģenda Valdis Valters un viņa domubiedrs Andris Bulis, kuri regulāri skar Latvijas futbola tēmu savās "Clubhouse" sarunās un - ne tikai. Būtu jāizceļ vēl daudzi citi - jūtams, ka Latvijas futbols mūsu sporta dienaskārtībā ieņem aizvien redzamāku vietu.

Balsojums

Jau minēts, ka līdzšinējās sešās no septiņām aptaujām triumfēja vārtsargi - četrreiz Andris Vaņins un divreiz Pāvels Šteinbors. No laukuma spēlētājiem vienīgais panākums 2018. gadā par Čehijas līgas labāko leģionāru atzītajam Dāvim Ikauniekam. Šogad pienāca otrā reize, kad par uzvarētāju kļuva laukuma spēlētājs, turklāt aptaujas labākais vārtsargs šoreiz atrodams vien sešinieka beigās. Sevišķi iepriecinoši, ka Latvijai atkal ir lieliski uzbrucēji. Māra Verpakovska un Mariana Pahara stafeti vismaz klubu līmenī pārņēma Artjoms Rudņevs, bet šogad mūsu aptaujā par gada labākā futbolista godu neklātienē cīnījās uzreiz divi uzbrucēji. Turklāt arī piektā vieta uzbrucējam, kurš varbūt tēmētu pat vēl augstāk, ja vien mūsu reālijās būtu iespējams neiespējamais - trīs snaiperi vienlaicīgi un regulāri laukumā izlases mačos.

Par uzvarētāju pirmo reizi aptaujas vēsturē kļuvis Vladislavs Gutkovskis. Reizēm futbola balsojumos mulsinoši ir tas, ka jānovērtē iepriekšējās sezonas beigas un jaunās sezonas sākums, ja runājam par sistēmu rudens - pavasaris. Vladislavs arī šoruden Polijā uzņēma labu tempu un guva vārtus, taču lielākās virsotnes ar komandu "Rakow" sasniegtas vēl pavasarī - Ekstraklases vicečempionu tituls un Polijas kausa izcīnīšana. Gutkovskis 2020. gadā, kad sīvā cīņā mūsu aptaujā zaudēja Šteinboram, guva 13 vārtus, bet šogad uzlabojis arī šo augsto rādītāju un sasniedza 15 vārtu atzīmi.

Turklāt kas par dažādību! Trīs vārti iesisti Gibraltāram, palīdzot izlasei izcīnīt nervozas uzvaras. Kalendārajā gadā trīs, bet kopā pieci vārti 2020./2021. gada Polijas kausa izcīņā, kas veicināja šīs trofejas iegūšanu, kamēr pats Vladislavs kļuva par turnīra rezultatīvāko spēlētāju. Septiņi vārti sasisti Polijas Ekstraklasē. Un vēl viens gols, taču ļoti salds un izšķirošs Konferences līgā - Kazaņā Pasaules kausa 2018 stadionā papildlaikā 111. minūtē Gutkovskis izrāva 1:0 pār "Rubin", gūstot 210 minūšu dueļa vienīgos vārtus.

Tomēr Gutkovskim aptaujā bija ārkārtīgi cienījams konkurents - Roberts Uldriķis. Astoņu gadu aptaujas vēsturē šī bija otra blīvākā sāncensība aiz 2018. gada, kad, starp citu, Dāvis Ikaunieks ar vēl mazāku starpību apsteidza to pašu Uldriķi. Roberts atbildēja ar 11 vārtiem, turklāt piecus no tiem guva īsā laika posmā Nīderlandes "Eredivisie", kas ir spēcīgākā no latviešu pārstāvētajām līgām. Tāpat Uldriķis pavasarī ar diviem vārtiem palīdzēja "Sion" izvairīties no izkrišanas no Šveices Superlīgas (vēl vieni gūti Šveices kausā), kā arī trīsreiz izcēlās izlases kreklā - jāizceļ svarīgais gols Turcijā (3:3).

Fakts, kas pierāda, cik veselīga un sīva konkurence valdīja starp abiem uzbrucējiem, - tikai otro reizi mūsu aptaujas vēsturē uzreiz divi futbolisti tika iekļauti pilnīgi visās anketās (2015. gadā to iespēja Vaņins un Deniss Rakels). Gan Vladislavs, gan Roberts pārsvarā tika likti labāko trijniekā - attiecīgi 43 un 40 reizes no 47! Gutkovska pārsvars izpaudās tieši pirmo vietu skaitā - 25 pret Uldriķa 12 pirmajām vietām.

Noteikti jāizceļ arī trešo vietu izcīnījušais Roberts Savaļnieks, kurš sezonu pavadīja RFS. Jā, futbola eksperti ne reizi vien viņu nosauca par 2021. gada Latvijas izlases labāko spēlētāju, un sniegums valstsvienības kreklā, visticamāk, pamatīgi uzdzina šo malējo aizsargu rangā augšup, tomēr šāds aptaujas rezultāts atspoguļo arī Virslīgas kvalitātes zīmi. Turklāt Savaļnieks nav baltā avs starp melnajām - aptaujas "Top 6" precīzi pusi aizņēma pašmāju čempionāta meistari! Vēl to iespēja arī Raimonds Krollis un Roberts Ozols. "Valmieru" pārstāvošajam uzbrucējam augstā piektā vieta, lai gan izlasē viņš pašlaik ir rezervista statusā un klubu karjerā uz Spāniju pagaidām nav aizdevies.

Atgriežoties pie Savaļnieka, starp 24 "Top 3" iekļuvušajiem spēlētājiem mūsu aptaujas vēsturē viņš kļuva vien par otro, kuram tas izdevies, aizvadot pilnu sezonu Virslīgā - 2017. gadā trešo vietu ieguva Artūrs Karašausks (FK "Liepāja"). Citi "Top 3" laureāti Valērijs Šabala 2014. gadā un Uldriķis 2018. gadā pavasari pavadīja Virslīgā (attiecīgi "Skonto" un RFS), bet pēc tam jau pārcēlās attiecīgi uz Beļģijas un Šveices klubiem.

Kaspars Dubra aptaujā ieņēma ceturto vietu. Klasiski centra aizsargs nav tā redzamākā figūra laukumā un avīžu virsrakstu iekarotājs, tomēr daudzi, protams, pamanīja ne tikai Kaspara sniegumu izlasē, bet arī faktu, ka savā Ukrainas klubā "Oleksandriya" viņš izpelnījies komandas kapteiņa statusu. Tas ir augsts novērtējums klubā, kurā spēlē nieka trīs ārzemju futbolisti. Atliek tikai apbrīnot Dubras stabilitāti ilgtermiņā - viņš ir atzīmējies visās astoņās mūsu aptaujās un pārsvarā ar augstvērtīgām vietām (7., 3., 7., 22., 8., 3., 4., 4.). Vēl tikai Jānis Ikaunieks ir spējis iekļūt visās aptaujās noslēguma tabulā.

Pirmo reizi sarakstā iekļuvis Raivis Andris Jurkovskis, kurš šogad iekodās leģionāra maizē un vienīgais Latvijas izlasē atlases ciklā nospēlēja visus 10 mačus no zvana līdz zvanam - balsojumā liepājnieks izpelnījies septīto vietu. Savukārt iepriekšējo divu gadu aptaujas uzvarētājs Pāvels Šteinbors šoreiz samierinājās ar 11. vietu. Gada pirmajā pusē Pāvels zaudēja pamatvārtsarga pozīciju savā klubā, tāpat spēles laiku gan klubā, gan izlasē nozaga savainojumi. Pašlaik Šteinbors konkurencē ar to pašu vārtsargu savu pozīciju ir atkarojis un pēdējā mačā pat kļuva par "Jagiellonia" kapteini, tomēr gads kopumā bijis saraustīts.

Mazliet neticami, taču starp 47 balsojumiem tā arī neatradās divi identiski sešinieki, lai gan Gutkovskis un Uldriķis bija ikvienā anketā, Savaļnieks 43, Dubra 36, Krollis 33. Tiesa, "Top 5" gan atkārtojās vairākkārt un atšķīrās tikai sestā vieta. Vismaz reizi savā "Top 6" mūsu 47 respondenti iekļāva 20 futbolistus, kas ir precīzi tikpat, cik pērn. Taču, neskatoties uz izdevušos 2021. gadu, šoreiz balsotāju favorītu loks bija šaurāks - tikai 12 spēlētāji anketā iekļuva vairāk nekā divas reizes, kamēr 2020. gadā tādu bija 16. Atkal gan varam atgriezties pie Kazakeviča faktora - izlasē pamatsastāvs ir ļoti nostabilizēts, un tas neapšaubāmi ierobežo variācijas arī mūsu aptaujā. Un jo sevišķi tamdēļ, ka izlase patiešām nepievīla un rādīja labu futbolu. Aplūkojot to 10 spēlētāju uzvārdus, kuri Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā sakrāja lielāko spēles laiku, deviņus no viņiem redzam arī mūsu aptaujas "Top 10". Vienīgi Krollis iespraucies Eduarda Emša vietā.

ApskatnieksMedijs1. vieta2. vieta3. vieta4. vieta5. vieta6. vieta
A.Auziņš LTV7SavaļnieksGutkovskisDubraUldriķisJurkovskisJaunzems
A.Barovskis TV komentētājsGutkovskisUldriķisCigaņiksKrollisDubraŠteinbors
A.Birjuks Sportacentrs.comGutkovskisDubraUldriķisSavaļnieksJurkovskisKrollis
A.Ērmanis Futbola statistiķisUldriķisSavaļnieksGutkovskisDubraKrollisOzols
A.Kreipāns Radio SWHGutkovskisSavaļnieksĶigursOzolsUldriķisKrollis
A.Pilats rus.tvnet.lvGutkovskisSavaļnieksUldriķisKrollisDubraCigaņiks
A.Poikāns Sportacentrs.comUldriķisGutkovskisDubraCigaņiksSavaļnieksJagodinskis
A.Sametis DienaGutkovskisSavaļnieksUldriķisOzolsDubraCigaņiks
A.Sudmalis liepajniekiem.lvGutkovskisUldriķisOzolsDubraSavaļnieksJ.Ikaunieks
A.Suveizda Sportacentrs.comGutkovskisUldriķisDubraSavaļnieksKrollisCigaņiks
A.Zahārovs ViaplayGutkovskisUldriķisD.IkaunieksKrollisOzolsSavaļnieks
B.Pērkons sportazinas.comUldriķisOzolsSavaļnieksKrollisČernomordijsGutkovskis
E.Blūms ViaplayGutkovskisDubraUldriķisSavaļnieksKrollisOzols
E.Novickis Sportacentrs.comGutkovskisDubraUldriķisSavaļnieksJurkovskisCigaņiks
E.Ozerinskis Sportacentrs.comGutkovskisSavaļnieksUldriķisKrollisDubraJurkovskis
G.Galkins lsm.lvUldriķisKrollisGutkovskisJ.IkaunieksDubraĶigurs
G.Kreceris tvnet.lvSavaļnieksKrollisUldriķisMatrevicsJ.IkaunieksGutkovskis
I.Āboliņš NEPLPUldriķisGutkovskisSavaļnieksKrollisDubraTarasovs
I.Koscinkevičs TV3 SportSavaļnieksGutkovskisUldriķisDubraOzolsJurkovskis
I.Megnis Sporta AvīzeUldriķisGutkovskisCigaņiksKrollisSavaļnieksVapne
I.Stūriška Latvijas AvīzeUldriķisDubraGutkovskisSavaļnieksJ.IkaunieksJurkovskis
J.Pakalns TV3 SportUldriķisSavaļnieksDubraKrollisJurkovskisGutkovskis
J.Vītols LV_footballnewsGutkovskisDubraUldriķisSavaļnieksKrollisJurkovskis
J.Žigajevs Pa pāris kausiemGutkovskisUldriķisDubraOzolsSavaļnieksKrollis
K.Brutāns @BFlatviskiGutkovskisUldriķisDubraSavaļnieksKrollisOzols
K.Girvičs Žurnāls SportsSavaļnieksGutkovskisOzolsUldriķisDubraCigaņiks
K.Kareļins Pa pāris kausiemGutkovskisKrollisSavaļnieksUldriķisDubraJagodinskis
K.Krēgers TV3 SportSavaļnieksGutkovskisUldriķisKrollisJurkovskisOzols
K.Plaums LETAGutkovskisUldriķisDubraSavaļnieksKrollisJurkovskis
M.Bergs Latvijas Radio 1GutkovskisUldriķisSavaļnieksKrollisČernomordijsMatrevics
M.Kļavenieks LR/TvnetSavaļnieksUldriķisGutkovskisKrollisDubraOzols
M.Koroļovs uefa.comSavaļnieksGutkovskisUldriķisJurkovskisDubraJaunzems
M.Krišjānis pozitiviparfutboluGutkovskisUldriķisDubraCigaņiksKrollisSavaļnieks
M.Timofejevs LTV7GutkovskisUldriķisDubraSavaļnieksOzolsKrollis
N.Gaigalietis Best4Sport TVGutkovskisSavaļnieksUldriķisDubraJurkovskisKrollis
P.Neimanis Ventas BalssSavaļnieksGutkovskisJurkovskisUldriķisŠteinborsCigaņiks
R.Antonovičs Latvijas Radio 4OzolsUldriķisČernomordijsGutkovskisJ.IkaunieksOntužāns
R.Džeriņš Kurzemes VārdsUldriķisGutkovskisDubraSavaļnieksCigaņiksJurkovskis
R.Kobza Baltycki futbolGutkovskisUldriķisOzolsJurkovskisDubraSavaļnieks
R.Lācis DelfiGutkovskisUldriķisDubraKrollisJ.IkaunieksCigaņiks
R.Ozoliņš tvnet.lvUldriķisGutkovskisSavaļnieksKrollisDubraOzols
R.Vīksne Režisors/producentsGutkovskisUldriķisKrollisSavaļnieksČernomordijsCigaņiks
U.Landmanis jauns.lvKrollisOzolsGutkovskisDubraČernomordijsUldriķis
U.Strautmanis DelfiUldriķisGutkovskisKrollisJurkovskisDubraĶigurs
V.Ivanovs Latvijas Radio 4GutkovskisŠteinborsUldriķisKrollisOzolsDubra
V.Plaudis Bijušais žurnālistsGutkovskisOzolsSavaļnieksUldriķisDubraCigaņiks
V.Valters/A.Bulis 11TVUldriķisKrollisGutkovskisOzolsOšsŠteinbors
VietaFutbolists1. vieta2. vieta3. vieta4. vieta5. vieta6. vietaSummaReizes2020.2019.2018.2017.2016.2015.2014.
1.Gutkovskis25126103 240 47 2.7.26.6.13.
2.Uldriķis121513511 217 47 8.4.2.10.
3.Savaļnieks8761143 151 39 10.12.14.
4.Dubra05115141 113 36 4.3.8.22.7.3.7.
5.Krollis1421475 95 33 9.23.
6.Ozols133446 59 21 10.10.5.
7.Jurkovskis001366 31 16
8.Cigaņiks002219 25 14 3.22.
9.-10.Černomordijs001040 12 5 12.8.
9.-10.J.Ikaunieks000141 12 6 5.14.18.16.19.13.4.
11.Šteinbors010012 9 4 1.1.4.7.10.
12.Ķigurs001002 6 3 15.17.
13.-14.D.Ikaunieks001000 4 1 17.1.2.9.4.
13.-14.Matrevics000101 4 2
15.-17.Jagodinskis000002 2 2 14.18.15.
15.-17.Jaunzems000002 2 2
15.-17.Ošs000010 2 1 7.2.9.18.16.
18.-20.Tarasovs000001 1 1 17.16.13.17.7.
18.-20.Vapne000001 1 1
18.-20.Ontužāns000001 1 1 20.19.

Piezīmes:
(1) reizes - cik reizes starp 47 anketām spēlētājs iekļauts "Top 6".
(2) 2020., 2019., 2018., 2017., 2016., 2015. un 2014. – futbolistu ieņemtās vietas žurnālistu aptaujās iepriekšējos gados.
(3) no tiem, kas pagājušajā gadā iekļuva "Top15", šogad nevienu punktu nesaņēma Karašausks, Kārkliņš, E.Stuglis un Tobers.
(4) no tiem, kas pagājušajā gadā neieguva nevienu punktu, šogad "Top15" iekļuvuši Jurkovskis, D. Ikaunieks, Matrevics, Jagodinskis un Jaunzems.

2021. gada balsojuma rezultāti grafiski

Gutkovska uzruna
Savaļnieka uzruna

Iepriekšējo gadu balsojuma rezultāti:2014.2015.2016.2017.2018.2019.2020.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-24 19:27, pirms 2 gadiem
Zemļinskis labākais!

     [+] [-]

, 2021-12-24 19:51, pirms 2 gadiem
rronijs rakstīja: Zemļinskis labākais!
Uzreiz aiz Aleksandra Isakova.

     [+] [-]

, 2021-12-24 20:12, pirms 2 gadiem
Askolds Uldrikis labākais ar aizsvīdušām brillēm

  +1 [+] [-]

, 2021-12-24 20:29, pirms 2 gadiem
Balsojums ir ok, tikai kāpēc bildē vajadzēja sarindot pēc alfabēta, nevis iegūtajām vietām?

     [+] [-]

, 2021-12-24 21:06, pirms 2 gadiem
Kurš gan cits,ja ne Gutkovskis ?! Priecīgus visiem Ziemsvētkus !

  +1 [+] [-]

, 2021-12-24 21:37, pirms 2 gadiem
Top 3 tieši manas domas! Krollim 5 vieta 🤣 (domāju pagaidām vēl nenopelnīja)

     [+] [-]

, 2021-12-25 00:49, pirms 2 gadiem
Uldriķim finiša spurts fantastisks klubā. Vienozīmīgi augstākajā līmenī spēlē no visiem latviešu futbolistiem. Ja abi pusgadi būtu pavadīti nīderlandē, gan jau būtu uzvarējis balsojumā.

     [+] [-]

, 2021-12-25 08:20, pirms 2 gadiem
Vladislav, baby dont hurt me, dont hurt me, no more!

     [+] [-]

, 2021-12-25 10:12, pirms 2 gadiem
Ko Černomordijs tur dara? ar atrāvienu viņam sūdīgākā sezona

  +1 [+] [-]

, 2021-12-25 11:28, pirms 2 gadiem
Gutkovskis ir likumsakarīgi un varbūt labi, ka reiz izlase to sarakno norāva, pēc tam šķietami gajis labāk.

Es Savaļnieku būtu licis augstāk, priekšā Uldriķim - darba apjoms ko paveic - viens no izlases motoriem.

@Sportacentrs.com - kāpēc Jūs tabulā sevi norādiet ar lielo burtu, kamēr lielāko daļu konkurentu adreses ir rakstītas ar mazo - ir kāds izteikts iemesls? Saprotu Delfi ir kā brends un tvnet.lv norādīts kā interneta resurss, bet tomēr paša Sportacentra gadījumā šķiet duāli, lai neteiktu vairāk.

     [+] [-]

, 2021-12-25 12:19, pirms 2 gadiem
Artudito rakstīja: Es Savaļnieku būtu licis augstāk, priekšā Uldriķim - darba apjoms ko paveic - viens no izlases motoriem.
Balsojums jau neietver tikai izlases spēles, objektīvi Savaļnieks daudz švakākā čempī spēlē.

  -2 [+] [-]

, 2021-12-25 13:03, pirms 2 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Balsojums jau neietver tikai izlases spēles, objektīvi Savaļnieks daudz švakākā čempī spēlē.
Izlase varētu būt iemesls kāpēc Uldriķis paliek 2. Klubs priekš pēdējo gadu latviešu pārstāvniecībām wow, pēdējā laikā arī spēlē ļoti atzīstami, bet izlasē vairāk paliks atmiņā kā melnā darba darītājs un garām sitējs. Tā kā mediju pārstāvis nenoņem subjektivitāti, domāju vairakiem tieši izlases sniegums nolika Gutiju 1. vietā. Man personīgi šķiet, ka top 3 bija jāveido šiem 2 puišiem + Krollim, Ozolam bija jābūt zemāk, jo kopumā sezona bija solis atpakaļ un augstāku vietu bija pelnījis Matrevics.

  +1 [+] [-]

, 2021-12-25 14:13, pirms 2 gadiem
Zahārovs ielicis D.Ikaunieku 3. (!!!) vietā. Nopietni? Dēļ tā gola pret Turciju martā? Viņš taču vairs pat netika Liepājas sastāvā un uz izlasi pēdējos logos viņu nesauca.

  -2 [+] [-]

, 2021-12-25 14:23, pirms 2 gadiem
Vispār Ikauniekam bija jābūt 2,3 vieta un Uldrikim 1. Vietā

  +1 [+] [-]

, 2021-12-25 17:35, pirms 2 gadiem
Nez, kopumā baigi švaki, domāju, ka šajā gadā uzvarēt pelnījis būtu nevis viduvējs uzbrucējs, bet melnā darba darītājs - Savaļnieks

     [+] [-]

, 2021-12-26 01:49, pirms 2 gadiem
Pelnīti pirmais!
Ozolam klubu sezona nekas īpašs, bet divas superspēles izlasē pret Nīderlandi un Norvēģiju.

     [+] [-]

, 2021-12-26 11:28, pirms 2 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Zahārovs ielicis D.Ikaunieku 3. (!!!) vietā. Nopietni? Dēļ tā gola pret Turciju martā? Viņš taču vairs pat netika Liepājas sastāvā un uz izlasi pēdējos logos viņu nesauca.
Nu, nezinu. Liekas, ka Ikaunieks vienīgais kaut ko iesita izlases rindās.