Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Schalke" iesit divas pendeles, "City" mazākumā izglābjas un uzvar

Rolands Eliņš

"Schalke" iesit divas pendeles, "City" mazākumā izglābjas un uzvar
Lērojs Sanē. Foto: EPA/Scanpix

UEFA Čempionu līgas astotdaļfināla pirmajā mačā par lielu pārsteigumu gandrīz parūpējās Vācijas „Schalke 04”, kas līdz pat 85. minūte atradās vadībā pret Mančestras „City”. Taču bijušais „Schalke” audzēknis Lērojs Sanē panāca neizšķirtu un Rahīms Stērlings pašās mača beigās izrāva Mančestras uzvaru ar 3:2, neskatoties uz to, ka „City” kopš 68. minūtes spēlēja mazākumā.

„Schalke 04” šodienas maču sagaidīja kā Bundeslīgas 14. vietas īpašniece, kas ir rezultāts nepārliecinoši aizvadītai sezonai. Čempionu līgā „Schalke 04” apakšgrupā izdevās izvairīties no grandiem un iegūt otro vietu, bet astotdaļfinālā Vācijas klubam pretim stājās Mančestras „City”, Anglijas čempione un viena no divām šīs sezonas Premjerlīgas līderēm.

„City” rezultātu atklāja 18. minūtē, kad „Schalke” neizturēja Pepa Gvardiolas piedāvāto aso presingu. Vārtsarga piespēli aizsargam pārtvēra Davids Silva, kuram kopā ar Serhio Agvero uzreiz radās izgājiens divatā pret vārtsargu, un Agvero tika pie vienkārša sitiena tukšā vārtu stūrī. Agvero tie bija desmitie vārti aizvadītajās septiņās spēlēs (visos turnīros).

Pēc izvirzīšanās vadībā „City” turpināja dominēt, retu reizi ļaujot pretiniekiem ieskrieties savos pretuzbrukumos, taču puslaika izskaņa „Schalke 04” futbolistiem sanāca necerēti veiksmīga. Vispirms 34. minūtē bumba trāpīja pa Otamendi roku „City” soda laukumā, un pēc ilgas VAR ziņojuma uzklausīšanas tiesnesis piesprieda 11 metru soda sitienu, ko „Schalke” rindās realizēja francūzis Nabils Bentalebs. Savukārt 45. minūtē tiesnesim vairs VAR nevajadzēja, lai saskatītu Fernandinju pārkāpumu, centrējuma laikā nogāžot pretinieku, un Bentalebs realizēja vēl vienu pendeli, panākot jau 2:1 „Schalke 04” labā.

Pēc puslaika pārtraukuma „City” atgriezās uzbrukumā, Mančestras komandai piederēja milzīgs teritoriālais pārsvars, taču vārtus gūt neizdevās. Vēl sliktāk, 68. minūtē Otamendi par izklupienu no aizmugures saņēma otro brīdinājumu un atstāja savu komandu mazākumā. „Schalke” vairākumā joprojām lielākoties spēlēja aizsardzībā un savu pārsvaru noturēja līdz 85. minūtei, kad sastapās ar savu bijušo spēlētāju Lēroju Sanē.

Sanē devās uz maiņu dažas minūtes iepriekš, nomainot Agvero, un viņš neļāva „Schalke” vienībai, kurā sāka savu profesionālo karjeru, gūt uzvaru. Sanē trāpīja lielisku tiešo brīvsitienu no apmēram 30 metriem, panākot neizšķirtu, taču „City” ar to neapmierinājās. Kompensācijas laika sākumā „City” paspēja arī izraut uzvaru, par ko parūpējās Rahīms Stērlings, pēc tālas vārtsarga piespēles izceļoties pretuzbrukumā.

UEFA Čempionu līga, 1/8 fināli

SpēleRezultātsVārtu guvēji2. spēle
Man. United – PSG0:2 (0:0)Kimpembē 53' Mbapē 60'06.03.
Roma – Porto2:1 (0:0)Dzaniolo 70'76' – Lopess 79'06.03.
Ajax – Real Madrid1:2 (0:0)Ziješs 75' – Benzemā 60' Asensio 87'05.03.
Tottenham – Borussia D3:0 (0:0)Sons 47' Vertongens 83' Jorente 86'05.03.
Liverpool - Bayern0:013.03.
Lyon – Barcelona0:013.03.
Schalke – Man. City2:3 (2:1)Bentalebs 38` 45` - Agvero 18` Sanē 85` Stērlings 90`12.03.
Atletico - Juventus2:0 (0:0)Himeness 78` Godins 83`12.03.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-21 00:01, pirms 5 gadiem
nu kā tik flopiski varēja nospēlēt Šalkes aizsargs trešo vārtu zaudējumā!
Bez maz vai Džerarda variants ,kad Pool pakāsa EPL titulu

  +1 [+] [-]

, 2019-02-21 00:03, pirms 5 gadiem
comon88 rakstīja: nu kā tik flopiski varēja nospēlēt Šalkes aizsargs trešo vārtu zaudējumā!
Bez maz vai Džerarda variants ,kad Pool pakāsa EPL titulu
Mja,bezzobaini,cerēja uz pārkāpumu. Riskanta cerība !

     [+] [-]

, 2019-02-21 00:18, pirms 5 gadiem
Bundesā iegūtais zaudētāju sindroms patraucēja pārmācīt MC.
Pat bavārieši bija par Gelzeni šovakar.

     [+] [-]

, 2019-02-21 11:20, pirms 5 gadiem
Interesanta ir diskusija par 1. pendeli. Jautājums - vai to varēja piešķirt, jo monitors pie laukuma, kurā tiesnesim ir iespēja skatīties epizodi, bija salūzis (kā tas iespējams tāda līmeņa spēlē!!!!), un tiesnesis pieņēma lēmumu vienīgi, balstoties uz video tiesneša ieteikumu.
UEFA drīz nākšot klajā ar skaidrojumu par šo epizodi.
Pēc būtības man šķiet, ka tur pendeli tiešām varēja piešķirt, lai gan BT studijā eksperti (Hārgrīvs un Maikls Ovens) teica, ka tā nav pendele.

     [+] [-]

, 2019-02-21 12:54, pirms 5 gadiem
septembris rakstīja: Interesanta ir diskusija par 1. pendeli. Jautājums - vai to varēja piešķirt, jo monitors pie laukuma, kurā tiesnesim ir iespēja skatīties epizodi, bija salūzis (kā tas iespējams tāda līmeņa spēlē!!!!), un tiesnesis pieņēma lēmumu vienīgi, balstoties uz video tiesneša ieteikumu.
UEFA drīz nākšot klajā ar skaidrojumu par šo epizodi.
Pēc būtības man šķiet, ka tur pendeli tiešām varēja piešķirt, lai gan BT studijā eksperti (Hārgrīvs un Maikls Ovens) teica, ka tā nav pendele.
Jā, BT sport eksperti teica, ka tā nav pendele. Bet BT sport piedāvāja arī bijušā tiesneša viedokli - viņš teica, ka tā ir pendele. Tā kā viedokļi atšķiras. Personīgi liekas ka tā vairāk bija pendele, jo roka tomēr nav piespiesta, bet izskatās ka viņš centās viņu noraut malā. Ļoti strīdīga situācija.
Runājot par pašu spēli, tad city spēle galīgi nepārliecināja. Protams, Shalke rāmī trāpīja tikai no pendelēm, bet, ja nāks pretī tiešām grandi, tad tādas kļūdas netiks piedotas. Kā arī Pepa laikā city 7 ucl play off spēlēs, 6 ir ielaiduši vismaz 2 vārtus. Sastāva ziņā City ir dziļākais sastāvs visā Eiropā, bet tās kļūdas ko viņi mēdz pieļauj, ir nepiedodamas, tieši iekš UCL.

     [+] [-]

, 2019-02-21 14:02, pirms 5 gadiem
Jā ar to tiesnesi, kurš bija BT, City ir īpašas attiecības, viņš nekad nav devis viedokli par labu City.
Bet pēc būtības es arī piekrītu, ka tur varēja pendeli iedod. Ir argumenti gan par: bumba lidoja vārtos, sitiens tika izdarīts pietiekami tālu no Otamendi, bumba ievērojami mainīja lidojuma trajektoriju, gan pret: Otamendi to nedarīja speciāli, roka bija dabīgā stāvoklī, var diezgan pārliecinoši teikt, ka, ja rokas nebūtu nebūtu arī gola. Tiešām strīdīga situācija.
Bet mani vairāk interesē tas VAR noteikumu traktējums - vai var tiesnesis pieņemt lēmumu par pendeli pats neskatoties atkārtojumu?
Par spēli, tā jau ir bijis šosezon vairākas reizes, kad, iesitot sākumā, pēc tam nesanāk mierīgi pabeigt spēli, lai gan ir pārsvars. Skaidrs, ka šādā līmenī individuālas kļūdas reti kad pretinieki piedos. Pats Peps teica pēc spēles, ka City šobrīd nav gatava vinnēt ČL.

     [+] [-]

, 2019-02-21 14:38, pirms 5 gadiem
Mark Clattenburg:
"Had referee Cerro Grande been able to take a second look at Nicolas Otamendi's handball, he may not have awarded Schalke their first spot-kick. It was not a clear and obvious penalty as there is a doubt over whether Otamendi deliberately handled the ball."