Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Klops: "Bez Milnera runas ģērbtuvē triumfs finālā nebūtu bijis iespējams"

Agris Suveizda

Klops: "Bez Milnera runas ģērbtuvē triumfs finālā nebūtu bijis iespējams"
Džeimss Milners un Jirgens Klops. Foto: PA Wire/PA Images/Scanpix

Sesto reizi vēsturē Eiropas prestižāko trofeju izcīnījusi angļu futbola komanda "Liverpool", kas UEFA Čempionu līgas finālā sestdien Madridē ar rezultātu 2:0 apspēlēja citu Anglijas Premjerlīgas vienību, Čempionu līgas fināla debitanti "Tottenham".

"Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops: "Šis varētu būt labākais vakars manā dzīvē – profesionālajā ziņā. Tas ir tik svarīgi. Šis vakars ir ārkārtīgi emocionāls. Esmu emociju pārņemts, godīgi sakot, bet esmu daudz mierīgāks, nekā domāju, ka būšu, kad tas beidzot notiks. Lielākoties jūtos atvieglots, godīgi sakot. Atvieglots par manu ģimeni, jo iepriekšējās sešās reizēs atpūtā allaž devāmies ar sudraba medaļu, un tā nav pārāk jauka sajūta. Šis ir puišiem, faniem un īpašniekiem, kuri uz mums neizdarīja nekādu spiedienu un novērtēja milzīgos attīstības soļus, kurus bijām veikuši. Spēlētāji raudāja laukumā, jo tas bija tik emocionāli, tik svarīgi – tas mums nozīmē tik daudz. Daudz reižu esmu šeit sēdējis un skaidrojis, kādēļ zaudējām. Tagad nevēlos stāstīt, kā uzvarējām, jo vēlos tikai izbaudīt uzvaru."

Džeimss Milners šoreiz devās uz maiņu, taču Klops uzsvēra, ka viņa devums uzvarā bija milzīgs: "Domāju, ka bez Millija runas ģērbtuvē pirms spēles sākuma un tikai ar galveno treneri-ārzemnieku uzvara nebūtu iespējama. Esmu tik priecīgs par puišiem. Paši zināt, ko cilvēki ir runājuši par dažiem mūsu spēlētājiem. Džordans Hendersons ir 2019. gada Čempionu līgas kapteinis. Tas priecē." Klops atklāja, ka vienu no pirmajiem apsveikumiem saņēmis no Mančestras "City" galvenā trenera Žuzepa Gvardiolas, kurš piezvanījis ar bijušā "City" un tagadējā "Liverpool" fizioterapeita starpniecību.

"Tottenham" galvenais treneris Maurisio Početino: "Finālā galvenais ir uzvara un uzvarētāji. Jau 30. sekundē ielaist pendeli bija sarežģīti, un tas mainīja plānus. Šīs epizodes iespaids uz komandu bija milzīgs, taču mūsu komanda bija lieliska. Mums bija vairāk iespēju, tomēr pretinieki bija aukstasinīgāki vārtu priekšā. Tas ir tik sāpīgi, bet tajā pašā laikā mums ir jābūt mierīgiem un lepniem. Vēlos apsveikt arī Liverpūli. Viņi aizvadīja fantastisku sezonu. Būtu biji neticami uzvarēt un pacelt kausu. Tas pārsteigtu daudzus, jo iepriekšējo piecu gadu laikā "Tottenham" prioritāte bija stadiona celtniecība un spēlētāju iegādē neiztērējām nevienu mārciņu. Tas ir vēsturisks panākums, un cerams, ka tas ir panākumu perioda sākums."

Harijs Keins, ilgu laiku nespēlējis traumas dēļ, atgriezās pamatsastāvā, tomēr aizvadīja vāju maču. Par spīti tam Početino viņu nenomainīja un atstāja laukumā uz visām 90 minūtēm: "Jūs radāt drāmu, bet nekādas drāmas te nav. Viņš spēli pabeidza labā sportiskajā formā. Jā, viņš neiesita, bet neiesita arī neviens cits. Tas bija mans lēmums, un tas tika pieņemts, ņemot vērā visu analīzi un pieejamo informāciju. Es nenožēloju savu lēmumu. Nākotne? Ir pāragri daudz runāt, ļoti pāragri. Mums ir jāsagremo sakāve. Neapšaubāmi, ka nākotnē runāsim, bet nākotne var būt gan rīt, gan parīt."

Izmantotie resursi:
https://www.theguardian.com/footbal...

  +3 [+] [-]

, 2019-06-02 11:29, pirms 5 gadiem
YNWA

  -1 [+] [-]

, 2019-06-02 20:57, pirms 5 gadiem
Tas tāpat kā teikt, ka bez dvieļu pienesēja nevarētu uzvarēt