Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Atletico" uzvar Monako, Dortmundei uzvara Brigē ar veiksmes palīdzību

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Atletico" uzvar Monako, Dortmundei uzvara Brigē ar veiksmes palīdzību
Hosē Marija Himeness (priekšplānā)
Foto: AFP/Scanpix

Šodien startējis 2018./19. gada sezonas Čempionu līgas grupu turnīrs. A grupā Madrides "Atletico", ielaižot vārtus spēles sākumā, izbraukumā ar 2:1 pārspēja "Monaco", savukārt "Club Brugge" izveidoja vairākus asus momentus, tomēr zaudēja nelaimīgas epizodes dēļ, turklāt mača izskaņā - 83. minūtē beļģu komandas aizsargs, mēģinot izsist bumbu, trāpīja pa pretinieku Kristianu Pulišiču, kurš kļuva par uzvaras vārtu autoru.

Madrides "Atletico" divreiz pēdējās piecās Čempionu līgas sezonās piedalījies finālā, bet pagājušajā sezonā izcīnīja Eiropas līgas titulu, turklāt 15. augustā Tallinā pievienoja trofeju klāstam arī UEFA Superkausu. Tomēr Spānijas čempionātu Djego Simeones padotie sākuši stipri viduvēji (1-2-1) un "Atletico" līdzjutējiem bija pamatotas bažas pirms Čempionu līgas starta, izbraukumā tiekoties ar Francijas vicečempioni "Monaco". Tiesa, "Monaco" savu līgu sākusi vēl briesmīgāk (1-2-2).

"Atletico", kuras pamatsastāvā netika ne Filipe Luiss, ne bijušais "Monaco" līderis Tomā Lemārs, sāka uzbrūkoši un sestajā minūtē pēc Antuāna Grīzmana laicīgas piespēles izgājienu viens pret viens nerealizēja Djēgu Kosta. "Monaco" pēc kāda laika atvirzīja spēli no saviem vārtiem un 18. minūtē atklāja rezultātu. "Atletico" bijušais uzbrukuma līderis Radamels Falkao piespēlēja soda laukumā, madridieši neveiksmīgi darbojās savu vārtu tuvumā, un Samuels Grandsirs vienā pieskārienā raidīja bumbu vārtos (1:0).

Lai gan "Monaco" radīja vēl vienu momentu, "Atletico" 31. minūtē rezultātu izlīdzināja, noorganizējot izcilu pretuzbrukumu. Vairākas piespēles notika vienā pieskārienā un pēdējo piespēli teicami veica Grīzmans - šoreiz Kosta izgājienu realizēja (1:1). Puslaika kompensācijas laikā "Atletico" jau ieguva vadību. Pēc Kokes stūra sitiena precīzs ar galvu bija Hosē Marija Himeness - 2:1 viesu labā.

Otrā puslaika pirmajā pusē "Atletico" vis nesargāja rezultātu, bet gan uzbruka. Ļoti labu iespēju gan nebija un, tuvojoties mača beigu daļai, jau "Monaco" pārņēma iniciatīvu un meklēja laimi pie Spānijas komandas vārtiem. Tomēr "Atletico" uzticamā vārtsarga Jana Oblaka vārds nebija sevišķi bieži jāpiemin, savu momentu kritienā ar galvu nerealizēja " Monaco" polis Kamiļs Gļiks, un Madride visā visumā itin komfortabli nosargāja 2:1 pārsvaru. Jāmin, ka šī bija pēdējā spēle, kurā Simeone izcieta diskvalifikāciju un noraudzījās uz savējo sniegumu no tribīnēm.

Grupas otrā spēlē "Club Brugge", kurai nomināli tika atvēlēta pastarītes loma, uzņēma Vācijas ceturto labāko komandu Dortmundes "Borussia". Sākumā liels teritoriāls pārsvars piederēja viesiem, kuri pēc Mateja Mitroviča kļūdas jau pirmajā minūtē varēja atklāt rezultātu. Taču Briges vienība iespēlējās un atbildēja ar pāris draudīgiem uzbrukumiem. Dortmunde savukārt izspēlēja ļoti bīstamu stūra sitienu, un arī turpinājumā komandas mainījās dūrieniem.

Otrais puslaiks sākās ar atklātu futbolu, bet pēc tam bumbu savā kontrolē pārņēma Dortmunde, kamēr "Club Brugge" ķēra viesus pretuzbrukumos. Pusmomentus komandas veidoja regulāri, bet ļoti labu momentu nebija. Tikai 83. minūtē pēc "Borussia" kļūdas savā laukuma pusē lielo iespēju sagaidīja Brige. Luiss Openda izgājienā sita uz spēku, taču gandrīz virsū vācu komandas vārtsargam Romanam Birki.

Neiesit tu, iesit tev. Turklāt kā! Pēc divām minūtēm "Borussia" veidoja pozicionālu uzbrukumu un bumba nokļuva līdz soda laukumam - Briges aizsargs tika pie tās pirmais, sita prom, bet, tavu bēdu, tieši virsū uzskrējušajam Kristianam Pulisičam, no kura bumba nodevīgi ieplanēja tieši vārtos... Dortmunde no Beļģijas aizveda ārkārtīgi laimīgu un vienlaikus ļoti svarīgu uzvaru (1:0).

Čempionu līga, 1. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Monaco - Atletico1:2 (1:2)Grandsirs 18' - Kosta 31'; Himeness 45'
Club Brugge – Borussia D0:1 (0:0)Pulišičs 83'

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Atletico11002:13
2.Borussia D11001:03
3.Monaco10011:20
4.Club Brugge10010:10

  -1 [+] [-]

, 2018-09-19 00:03, pirms 6 gadiem
Club Brugge nespēja uzvarēt jau 13.Eirokausu spēli pēc kārtas, Dortmunde pārtrauca 8 neuzvarēto spēļu sēriju ČL, savukārt Monaco šis bija 9.ČL mačs pēc kārtas bez uzvaras, kā arī 5.zaudējums pēc kārtas savā laukumā ČL spēlēs.

     [+] [-]

, 2018-09-19 07:24, pirms 6 gadiem
Madrides Drātico

     [+] [-]

, 2018-09-19 08:44, pirms 6 gadiem
Kur tad ir tas Grīzmans? sevi salīdzina ar Messi un CR7.. šajā spēlē nekāds, divas piespēles laba gan padeva..bet visa komanda šajā sezonā pilnīgi nekāda..

La Liga ar nekāds.. un Superkausā ar tika nomainīts...jo bija ēna...