Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Mbapē: "Francijas futbolam jāiet uz priekšu. Atbalstīsim "Lyon", kad tā spēlēs pret Barselonu"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Mbapē: "Francijas futbolam jāiet uz priekšu. Atbalstīsim "Lyon", kad tā spēlēs pret Barselonu"
Kilians Mbapē. Foto: Reuters/Scanpix

Vakar platu soli pretī iekļūšanai UEFA Čempionu līgas ceturtdaļfinālā spēra Francijas čempione Parīzes "Saint-Germain", kas izbraukumā ar 2:0 pārspēja "Manchester United", turklāt mājinieku līderis Pols Pogbā tika noraidīts no laukuma.

PSG uzbrukumā bija jāiztiek bez savainotajiem Neimāra un Edinsona Kavani, taču tas nesagādāja nekādas problēmas. Vienus no vārtiem guva Kilians Mbapē, kurš pēc uzvaras sacīja, ka pat bez diviem līderiem komanda ir spējīga paveikt lielas lietas. "Jābeidz stāstīt šausmu stātus. Cilvēkiem jābeidz baidīties. Laukumā to parādījām. Ar mums viss ir kārtībā," teica 20 gadus vecais Mbapē, kurš dubultoja PSG pārsvaru.

"Protams, gan Neimārs, gan Kavani ir ļoti svarīgi spēlētāji, ap kuriem tiek būvēta komanda, bet futbols tiek spēlēts laukumā, un to parādījām arī pret "United"," norādīja Mbapē. "Francijas futbolam Eirokausos jātiek pēc iespējas tālāk. Cilvēkiem mūs jāatbalsta. Un mēs atbalstīsim "Lyon" nākamās nedēļas mačā pret "Barcelona"."

Francijas klubs Čempionu līgā pēdējoreiz uzvarēja 1993. gadā, kad "Marseille" finālā ar 1:0 pieveica "Milan". Kopš panākuma līdz finālam tikusi vēl viena komanda, bet "Monaco" 2004. gadā izšķirošajā mačā ar 0:3 zaudēja "Porto".

"Esam laimīgi, bet aiz muguras ir tikai pirmais puslaiks. Mums labi jāsagatavojas, jo man šķiet, ka pēdējās 20 minūtes vairs neaizvadījām tik labā ātrumā," skaidroja Mbapē. Ja Neimārs pret "United" nespēs palīdzēt, tad pastāv cerība, ka Kavani līdz atbildes spēlei būs atlabis. Tā notiks 6. martā.

"Kalni ir domāti, lai tajos uzkāptu. Nevari padoties un teikt, ka viss ir beidzies. Brauksim uz Parīzi, spēlēsim mūsu spēli un centīsimies pielikt sniegumā. Šī spēle bija realitātes pārbaude," norādīja "United" galvenais treneris Ūle Gunnars Sulšērs, kuram tas bija pirmais zaudējums pie Mančestras kluba stūres.

"Pēc pirmajiem vārtiem viņiem piederēja iniciatīva un viņi kontrolēja spēli. Bija redzams, ka šādā līmenī neesam kādu laiku spēlējuši un ka mums būs jāmācās. Tā bija pieredze, no kuras vajag mācīties, nevis kuru vajadzētu pieņemt," teica Sulšērs.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...
https://www.bbc.com/sport/football/...

     [+] [-]

, 2019-02-13 13:53, pirms 5 gadiem
Šeit viss ir skaidrs.

  +1 [+] [-]

, 2019-02-13 14:37, pirms 5 gadiem
Barcelona tālāk pa 1/4 finālu netiks. Nav centrs un aizsardzība.