Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Bayern" un "Ajax" sarīko skaistu futbola drāmu, Minhene tomēr nosargā pirmo vietu grupā

Rolands Eliņš

"Bayern" un "Ajax" sarīko skaistu futbola drāmu, Minhene tomēr nosargā pirmo vietu grupā
Roberts Levandovskis. Foto: AFP.Scanpix

Vārtiem un pavērsieniem bagāta spēle UEFA Čempionu līgā aizvadīta Amsterdamā, kur vietējā „Ajax” spēlēja 3:3 pret Minhenes „Bayern”, kas ar divu Roberta Levandovska vārtu palīdzību nosargāja pirmo vietu grupā, lai gan vēl 86. minūtē atradās iedzinējos ar 1:2. Četri vārti tika gūti mača pēdējās minūtēs. Savukārt grupas otrajā mačā „Benfica” ar 1:0 pieveica Atēnu AEK, un arī šajā mačā tiesnesis parādīja sarkano kartīti.

„Ajax” un „Bayern” spēlē matemātika bija vienkārša – abas komandas jau garantējušas vietu ČL astotdaļfinālā, taču „Ajax” ar uzvaru varēja nokārtot sev pirmo vietu grupā. Amsterdamas komanda viesos Minhenē iepriekš spēlēja neizšķirti un arī šodien izrādījās ļoti ciets rieksts, kuru „Bayern” pārkoda tikai ar grūtībām.

Spēles sākums Minhenei gan izdevās ļoti labs – jau 13. minūtē poļu uzbrucējs Roberts Levandovskis atklāja rezultātu, izmantojot „Ajax” aizsargu pozicionālu kļūdu. Amsterdamas abi centra aizsargi, izejot no aizmugures, abi devās uz labo pusi, bet Levandovskis palika brīvs kreisajā pusē, kur sagaidīja Gnabrī piespēli un palika viens pret vārtsargu.

Turpinājumā gan notika nedaudz negaidītais – „Ajax” pārņēma iniciatīvu un daudz vairāk kontrolēja bumbu (60% pirmajā puslaikā). Rezultātu gan izlīdzināt neizdevās, bet „Bayern” atbildēja ar ļoti asiem pretuzbrukumiem.Otrā puslaika sākumā „Ajax” kāpināja savu tempu un vēl plašāk izvērsa savu ofensīvu, kas pie rezultāta noveda 61. minūtē – teicamu komandas sadarbību noslēdza viens no komandas pieredzējušākajiem spēlētājiem, serbs Dušans Tadičs, kuram pēc piecu asu „Ajax” piespēļu sērijas atlika tikai trāpīt tukšos vārtos no metra attāluma.

Neizšķirts bija panākts, bet īstā drāma vēl tikai sekoja. 67. minūtē „Ajax” jaunais austrietis Maksimilans Vebers tika noraidīts par ļoti asu izklupienu, apturot „Bayern” ātro uzbrukumu. Taču dažas minūtes pēc 20 gadus vecā austrieša noraidījuma tiesnesim rokās atkal bija sarkanā kartīte – šoreiz tā tika parādīta „Bayern” pieredzējušā futbolista Tomasa Millera virzienā. Millers nospēlēja ļoti neuzmanīgi un rupji, cenšoties lēcienā apturēt bumbu ar kāju un nepamanot pretinieku, kuram trāpīja pa seju.

Abām komandām paliekot desmit vīru sastāvā, pie savas lielās iespējas tika „Ajax” – 82. minūtē Tadičs realizēja pendeli un panāca 2:1. Nepagāja ne piecas minūtes, un par acīmredzamu pārkāpumu pendele jau tika nozīmēta uz „Ajax” vārtiem, un Levandovskis bija nekļūdīgs.

Bet arī ar to intrigai un lieliskajam futbolam vēl nebija pienācis gals. 90. minūtē „Bayern” izmantoja „Ajax” pārgalvīgo mešanos uz priekšu un Kingslē Komans, kuram tika ļauts izdarīt ļoti brīvu sitienu no 16 metriem, izvirzīja Minheni vadībā. Kompensācijas laika piektajā minūtē „Ajax” guva vēl vienus vārtus, panākot neizšķirtu 3:3, kad Minhenes aizsardzība apjuka, gaidot signālu par aizmuguri, kas tā arī neatskanēja. Ar neizšķirtu „Bayern” gan pietika, lai uzvarētu apakšgrupā.

Savukārt vakara otrajā spēlē E grupā, kurā vairs nekas neizšķīrās ne „Benfica”, ne AEK vienībām, Portugāles klubs pašā spēles galotnē izrāva uzvaru ar 1:0. Ar lielisku soda sitienu savai komandai uzvaru nokārtoja Alekss Grimaldo, turklāt tieši par šo noteikumu pārkāpumu AEK sastāvā otru dzelteno kartīti saņēma Galanopoloss, atstājot komandu mazākumā.

E grupas spēles

KomandasRez.Vārtu guvēji
Ajax-Bayern3:3 (0:1)Tadičs 61` 82` (11m) Taljafiko 90+5` - Levandovskis 13` 86`(11m) Komans 90`
Benfica-AEK1:0 (0:0)Grimaldo 88`

E grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Bayern642015:514
2.Ajax633011:512
3.Benfica62136:117
4.AEK60062:130

  +1 [+] [-]

, 2018-12-13 00:01, pirms 5 gadiem
Šā vakara čempionu līgas labākie momenti - Millera sarkanā,kas tāds sen nebija redzēts nu un Krištiāno aizmugure Dibalas pēdējo sekunžu golā!

  -2 [+] [-]

, 2018-12-13 00:01, pirms 5 gadiem
Tā tik bija spēle!!! Bauda skatīties. Futbols visā savā krāšņumā. Vēl pagājušosezon ko tādu nevarēja iedomāties, ka Bayern par neizšķirtu Amsterdamā tā priecāsies. Retā reize, ka abu klubu treneri uzminēja ar maiņām (Dolbergs, Huntelārs, Alkantara, Komans). Levandovska pendele - augstākā pilotāžā, Onanā divi sievi pēc tā paša Levandovska sitieniem vnk kosmoss. Ajax spēlē vnk bezbailīgi, nerespektējot grandus. Negribētos, lai šie 1/8 fināla izlozē dabūtu, piemēram, Barsu, City vai Juvi, kā Jums patiktu 1/8 fināls Porto-Ajax?

  -1 [+] [-]

, 2018-12-13 00:04, pirms 5 gadiem
Nu Levandovskis izpildot pendeli divas reizes apstājās, lai gan pēc noteikumiem kustību nevar pārtraukt. Es jau neieskaitītu, bet es neesmu tiesnesis.

  +1 [+] [-]

, 2018-12-13 00:06, pirms 5 gadiem
Ajax ir pierādījums tam, ka Eiropā tomēr vēl var kaut ko sasniegt ar totālo futbolu. Fantastika!

  +3 [+] [-]

, 2018-12-13 00:15, pirms 5 gadiem
Šī bija maksimāli iespaidīga spēle! Galvenais, ka pirmā vieta nosargāta, bet Ajaxam visu cieņu, baigi fuci kapā. Tiesa, pirmajā puslaikā vajadzēja jau Bayernam visu nokārtot. Šitā neizmantot iespējas jopcik, bet ,tiesa, arī laba vārtusarga spēle!

  +1 [+] [-]

, 2018-12-13 09:51, pirms 5 gadiem
Viena no gada spožākajām spēlēm. Paldies abām komandām! Tiešām būtu žēl, ja 22gadīgajam Komanam nāktos beigt karjeru, jo talants patiešām liels. Šoreiz lielākais fuj "Bayern" aizsardzībai, ja neskaita manu uzvārda brāli, kurš nesās pa laukumu kā traks, lai gan arī kļūdas neizpalika. Onana "seivs" noteikti būs sezonas TOP3, par to nav šaubu.

     [+] [-]

, 2018-12-13 11:21, pirms 5 gadiem
Ja Ajax sakārtotu aizsardzību, tad nebrīnītos, ja aizcīnītos līdz kādam 1/2finālam. Aizsardzībā visus golus paši atveda.

     [+] [-]

, 2018-12-13 18:58, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Tā tik bija spēle!!! Bauda skatīties. Futbols visā savā krāšņumā. Vēl pagājušosezon ko tādu nevarēja iedomāties, ka Bayern par neizšķirtu Amsterdamā tā priecāsies. Retā reize, ka abu klubu treneri uzminēja ar maiņām (Dolbergs, Huntelārs, Alkantara, Komans). Levandovska pendele - augstākā pilotāžā, Onanā divi sievi pēc tā paša Levandovska sitieniem vnk kosmoss. Ajax spēlē vnk bezbailīgi, nerespektējot grandus. Negribētos, lai šie 1/8 fināla izlozē dabūtu, piemēram, Barsu, City vai Juvi, kā Jums patiktu 1/8 fināls Porto-Ajax?
Levandovskim pendeli bija jāpārsit, jo viņš izpildījuma laikā apstājās! Tiesnesis akls...

     [+] [-]

, 2018-12-14 08:58, pirms 5 gadiem
balts rakstīja: Levandovskim pendeli bija jāpārsit, jo viņš izpildījuma laikā apstājās! Tiesnesis akls...
Tehniski pirmajos soļos jā, bet ne tajā brīdī, kad vārtsargs izleca, jo tad viņš tiešām tikai piebremzēja, nevis apstājās. Bet pēc noteikumiem polim būtu jāatkārto "pendele" pat ja neiesistu, jo jau ieskrējiena brīdī "Ajax" spēlētāji bija ieskrējuši soda laukumā. Vienkārši tiesnesis šoreiz nebija burta kalps un apstāšanos traktēja kā pauzi, kura nav aizliegta.

     [+] [-]

, 2018-12-15 00:21, pirms 5 gadiem
..un beigās, kā jau vienmēr trīcošās situācijās, Nojers no savos vārtos iesistu bumbu ķer kā tāds idiņš