Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Tottenham" izrauj neizšķirtu pret "Barcelona" un kvalificējas astotdaļfinālam

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

"Tottenham" izrauj neizšķirtu pret "Barcelona" un kvalificējas astotdaļfinālam
"Tottenham" futbolisti. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas B grupas spēlēs "Tottenham Hotspur" aizraujošā cīņā izrāva 1:1 neizšķirtu pret "Barcelona", kas tai ļāva kvalificēties "play-off" turnīram, jo "Inter" arī spēlēja neizšķirti pret PSV.

Barcelona 1:1 Tottenham Hotspur

B grupā pirms pēdējās kārtas bija vēl tikai jānoskaidro, kura komanda izies no grupas kā otrā – “Tottenham Hotspur” vai “Inter”. Uzvaru apakšgrupā bija nodrošinājusi “Barcelona” komanda, kura šajā vakarā savās mājās tikās pret “Tottenham”. Izdevīgā situācija tabulā ļāva katalāņu klubam šajā spēlē atpūtināt ierastos līderus, laukumā laižot vairākus otrās lomas futbolistus. Savu pirmo šīs sezonas spēli Čempionu līgā piedzīvoja Jaspers Silesens, Huans Miranda, Karles Alenja un Munirs El Hadadi. “Tottenham” šajā spēlē vajadzēja nospēlēt ne sliktāk kā “Inter” spēlē pret PSV, tādēļ uzvara tai nodrošinātu vietu izslēgšanas spēlēs.

Spēle iesākās līdzīgi, un “Spurs” septītajā minūtē tika pie iespējas izpildīt brīvsitienu. Mājinieki izraidīja bumbu no soda laukuma, kas tomēr nonāca atpakaļ pie “Tottenham” futbolista Kaila Voltera-Pītersa, kurš kļūdījās un atdeva bumbu Usmanam Dembelē. Viņš neticamā ātrumā devās pretuzbrukumā, apspēlēja vairākus aizsargus un ar skaistu sitienu pārspēja vārtsargu, panākot “Barcelona” vadību ar 1:0. Pēc vārtu zaudēšanas “Tottenham” futbolisti centās iespiest pretiniekus aizsardzībā, taču “Barcelona” pussargi turpināja kontrolēt spēli.

Puslaika otrajā pusē uz vairākām minūtēm liela iniciatīva bija “Tottenham” futbolistiem, kad vispirms Hinmins Sons vārtu priekšā gandrīz aizsniedzās izklupienā pie bumbas, Harijs Keins neizmantoja labu brīvsitiena izdevību un atkal Sons nespēja raidīt bumbu vārtos bīstamā pretuzbrukumā. “Tottenham” sāka spēlēt pēc sava spēles plāna - ar lielāku bumbas kontroli un daudz centrējumiem no malējiem aizsargiem, kamēr “Barcelona” uzbrucēji palika ļoti bīstami ar pretuzbrukumiem. Īsi pirms puslaika pārtraukuma mājinieku futbolists Filipi Koutinju, par spīti daudzajiem aizsargiem sev apkārt, izkārtoja sev sitienu, kurš lidoja tieši pa vārtu stabu.

Otrā puslaika sākumā spēle kļuva daudz ātrāka un aktīvāka, kas bija izdevīgi “Tottenham” komandai, jo tā nevēlējās paļauties uz “Inter” neveiksmi. Spēles 55. minūtē Keins saņēma tālo piespēli uzbrukumā, kur atdeva piespēli Kristianam Ēriksenam, kura sitiens lidoja gar pašu vārtu stabu. 62. minūtē “Barcelona” parādīja, ka netaisās tikai aizsargāties, un no maiņas laukumā tika laists Lionels Mesi. “Tottenham” futbolisti centās pārsteigt Silesenu ar kādu tālsitienu, taču tas neizdevās, un ilgāku laiku tie nespēja tikt tuvāk vārtiem. Spēles 75. minūtē Lukasa Mouras sitienu teicami atvairīja vārtsargs, taču otrs mēģinājums lidoja garām vārtiem.

“Tottenham” futbolisti zināja, ka, visticamāk, šāds rezultāts nederēs, lai tiktu starp 16 labākajām komandām, tāpēc sāka vairāk uzbrukt. “Barcelona” futbolists Koutinjo 83. minūtē no labas pozīcijas otro reizi šajā vakarā trāpīja pa vārtu konstrukciju, kas būtu varējis nogalināt spēli. Pāris minūtes vēlāk “Spurs” spēlētāji aizskrēja pretuzbrukumā, kur Keins atdeva Mouram, kurš no teicamas pozīcijas spēcīgi sita bumbu vārtu tīklā, izraujot neizšķirtu 1:1. Abas vienības centās vēl mainīt spēles rezultātu, taču cīņa noslēdzās ar aizraujošu 1:1 neizšķirtu, kas ļauj “Tottenham” kvalificēties izslēgšanas spēlēm, jo “Inter” nespēja uzvarēt PSV.

Inter 1:1 PSV

“Inter” komandai spēlē pret PSV uzdevums bija obligāti uzvarēt, kā arī bija jācer, ka “Tottenham” savā spēlē zaudēs punktus. “Inter” laukumā traumu dēļ nevarēja doties Žuau Mario, Dalberts un Matiass Vesino, taču bez tiem sākumsastāvā bija visi labākie spēlētāji.

Spēli labi iesāka “Inter” futbolisti, kad ar lielu bumbas kontroli un ātrām piespēlēm, tie izveidoja vairākas vārtu gūšanas iespējas. Spēles 13. minūtē PSV uzbrucējs Stīvens Bergvijns piespieda pretinieku kļūdīties, devās ar bumbu tuvāk vārtiem, kur iecentrēja Hirvingam Lozano, kurš sita bumbu ar galvu un raidīja to vārtos, negaidīti atklājot rezultātu par labu PSV ar 1:0. “Inter” komandas nometnē iestājās neliela panika, un tās futbolistiem vairs neizdevās saglabāt uzbrūkošo spēles stilu, kamēr PSV futbolisti palika bīstami no pretuzbrukumiem. Puslaika pārtraukumā “Inter” devās ar ļoti vāju sniegumu un maz sitieniem, taču PSV komandai gāja viss pēc plāna.

Jau otrā puslaika pirmajās minūtēs PSV vārtsargs Jeruns Zoets neticami glāba savu komandu, kad Mauro Ikardi izdarīja spēcīgu sitienu no vārtu priekšas. “Inter” lēnām palielināja savus spēkus uzbrukumā un arvien vairāk viesiem no Nīderlandes nācās aizsargāties. Vārtos teicami turpināja darboties Zoets, un tā vien šķita, ka “Inter” nāksies doties uz Eiropas līgu, līdz 73. minūtē Mateo Politano izdarīja centrējumu uz tālo stabu, kur Ikardi ar galvu sita bumbu vārtos un panāca 1:1.

“Inter” darīja visu, lai izcīnītu panākumu šajā spēlē, kas būtu ļoti liels solis, lai kvalificētos astotdaļfinālam. Mājinieku komanda nemitīgi atradās uzbrukumā, taču izcilas izdevības gūt vārtus tai nebija. Spēle noslēdzās ar “Inter” komandai nelabvēlīgo 1:1 pret grupas pastarīti, kas tai liek Eirokausu sezonu turpināt Eiropas līgā.

“Barcelona” noslēdz grupu turnīru ar pārliecinošu pirmo vietu. Ļoti sīvā un aizraujošā neklātienes cīņā otro vietu izcīnīja “Tottenham” futbolisti, kuriem savstarpējās spēlēs pret trešo vietu “Inter” ir labāka vārtu bilance. Grupas apakšā paliek PSV, kura neizcīnīja nevienu uzvaru.

Sestā kārta, 11. decembris

LaiksGrupaSpēleRezultātsVārtu guvēji
19:55DGalatasaray – Porto2:3 (1:2)Feguli 45+1` (11m) Derdijoks 65` - Felipe 17` Marega 42` (11m) Oliveira 57`
19:55DSchalke – Lokomotiv1:0 (0:0)Šepfs 90+1`
22:00ABrugge – Atletico0:0
22:00AMonaco – Borussia0:2 (0:1)Gereiru 15` 88`
22:00BBarcelona – Tottenham1:1 (1:0)Dembelē 7` - Lukass 85`
22:00BInter – PSV1:1 (0:1)Ikardi 73` - Losano 13`
22:00CCrvena zvezda – PSG1:4 (0:2)Gobeljičs 56` - Kavani 10` Neimārs 40` Markinjušs 74` Mbapē 90+2`
22:00CLiverpool – Napoli1:0 (1:0)Salāhs 34`

B grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Barcelona642014:514
2.Tottenham62229:108
3.Inter62226:78
4.PSV Eindhoven60246:132

  -1 [+] [-]

, 2018-12-12 00:01, pirms 5 gadiem
Nožēlojami, ja nevar uzveikt PSV, tad ČL nav ko darīt...

  -1 [+] [-]

, 2018-12-12 00:03, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Nožēlojami, ja nevar uzveikt PSV, tad ČL nav ko darīt...
EL Tevi interesē?

     [+] [-]

, 2018-12-12 00:04, pirms 5 gadiem
Valverde savaa elementaa - neko neizshkjiroshaa speelee izlaizh pusi no pamatsastaava, Denisu atstaaj rezervee, Muniru nomaina, bet Puchs pat netiek pieteikts speelei. labi vismaz, ka Alenja izspeeleejaas peec sirds patikas.

     [+] [-]

, 2018-12-12 00:04, pirms 5 gadiem
Shodien veelreiz pieraadiijaas fakts ka Barcai ir speeciigaakais vaartsargu duo Eiropaa-Silisens kaarteejo reizi atgaadina,ka ir pelniijis speeleet biezaak.
Prieksh pirmaas kopeejaas speeles Arturam un Alenjam,zinot ka vinjiem iisti pat kopaa nav sanaacis ilgi treneeties,skats uz turpmaako pat ljoti pozitiivs.
Ar nepacietiibu gaidu izlozi.

     [+] [-]

, 2018-12-12 00:06, pirms 5 gadiem
555 rakstīja: Valverde savaa elementaa - neko neizshkjiroshaa speelee izlaizh pusi no pamatsastaava, Denisu atstaaj rezervee, Muniru nomaina, bet Puchs pat netiek pieteikts speelei. labi vismaz, ka Alenja izspeeleejaas peec sirds patikas.
Messi uzlaishana Munira vietaa tieshaam likaas nedaudz diivaina.
P.S.kaadaa poziicijaa Buskets iisti tika izlaists,ganiijaas pa priekshu Arturam un Alenjam,lai gan normaali buutu aizmugure jaapiesedz?

     [+] [-]

, 2018-12-12 00:10, pirms 5 gadiem
NilsK rakstīja: Messi uzlaishana Munira vietaa tieshaam likaas nedaudz diivaina.
P.S.kaadaa poziicijaa Buskets iisti tika izlaists,ganiijaas pa priekshu Arturam un Alenjam,lai gan normaali buutu aizmugure jaapiesedz?
nu nee, taa Buskets speelee balsta pussargu (arii Rakitichs, kad Busketa vietaa iznaak, vai Vidaals, kad pirmajaa kausa speelee speeleeja zemaak) - presingo liidz pat pretinieka balsta pussargam. taapeec Valverdem tik svariigs ir Rakitichs, ka vinsh pie shiem Busketa reidiem paliek kaa balsta pussargs, kameer Alenjam un Artuuram, protams, shaadi manevri ne tik pierasti un visu otro puslaiku Totenhema skreeja uzbrukumos 5 pret 4, 4 pret 4, 4 pret 3 utml.

     [+] [-]

, 2018-12-12 00:12, pirms 5 gadiem
Nu pitusharas pedejas spēles ir savakušies,bet tāpat tas ir PSV nopelns.

     [+] [-]

, 2018-12-12 06:32, pirms 5 gadiem
M8archa rakstīja: Nožēlojami, ja nevar uzveikt PSV, tad ČL nav ko darīt...
piekrītu

     [+] [-]

, 2018-12-12 06:43, pirms 5 gadiem
Ja izslēgšanas spēli varēs aizvadīt NWHL, varētu būt interesanti.
Nedomāju ka joprojām esam labākajā sezonas formā vēl(vai nu ir izkrituši spēlētāji vai nav formā vai stadiona problēma utt).
Bet šāda spēle ideāla mācība Početino armijai. Labāku scenāriju nevarēja uztaisīt ja tā padomā(no pieredzes gūšanas viedokļa).