Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

PSG prezidents nikns par pendeli, Neimārs izdzēš rupju kritiku, Roma šokā par VAR

Agris Suveizda

PSG prezidents nikns par pendeli, Neimārs izdzēš rupju kritiku, Roma šokā par VAR
Damirs Skomina piespriež 11 metru soda sitienu uz PSG vārtiem. Foto: imago-images.de/Scanpix

UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā atkal par pamatīgu sensāciju parūpējusies PSG, kas pirms diviem gadiem Barselonā neizturēja spiedienu un nenosargāja četru (pat četrarpus, ja skaita izbraukuma vārtus) vārtu pārsvaru (1:6 spēlē, 5:6 summā), bet vakar, spēles sākumā dominējot un lielāko spēles daļu kontrolējot notikumus laukumā, ar 1:3 mājās pēdējās minūtēs zaudēja traumu novājinātajai Mančestras "United".

"Mēs vienmēr ticējām," pēc spēles teica Mančestras "United" galvenais treneris Ūle Gunnars Sūlšers. "Plāns nebija kontrolēt bumbu un viņus apspēlēt, jo, ja šai komandai dod pārāk daudz brīvas telpas un laika, tas var dārgi maksāt. Kā redzējāt, pirmajā puslaikā mēs vairākkārt zaudējām aizsardzības izvietojumu un iekritām. Plāns bija saglabāt intrigu līdz pat pēdējām piecām minūtēm, un tas nostrādāja. Atmosfēra komandas ģērbtuvē bija neticama – patīkami redzēt, ka kopā ir viss klubs ar īpašniekiem, bijušajiem spēlētājiem, bijušajiem treneriem… Mūsu izredzes? Mēs varam noiet visu ceļu, taču tagad vispirms jāpagaida izloze. Mums bija lērums savainojumu un diskvalifikāciju, bet varbūt tieši tas nostrādāja par labu, jo varējām spēlēt ar svaigu komandu un lielu enerģiju. Zinājām, ka mums būs jāaizsargājas, jābūt pieticīgiem un smagi jāstrādā."

Par izšķirošo epizodi divu spēļu summā kļuva bumbas trāpījums pa Presnela Kimpembē roku. Galvenais tiesnesis Damirs Skomina pārkāpumu neredzēja un norādīja uz stūra karodziņu, taču viņam palīdzēja video tiesnešu brigāde. PSG galvenais treneris Tomass Tuhels pēc spēles nemēģināja kritizēt tiesnešus un izstāšanos attaisnot ar viņu lēmumu: "Otrajā puslaikā "United" nebija nevienas iespējas. Man zaudējumam vienkārši nav izskaidrojuma… Pendele? Kad Dalo izdarīja sitienu, redzēju, ka bumba lido pāri mērķim. Biju pārsteigts, ka ir stūra sitiens, jo neredzēju rikošetu. Taču tad tiesnesis gāja skatīties video – jau zināju, ka pendele būs, jo viņš iet skatīties tādēļ, ka viņam ir pierādījumi.

To, vai kontakts ar roku tiek sodīts, ietekmē tik daudz aspektu – attālums starp spēlētājiem, tas, vai viņš izdara kustību ar roku… Tā bija 50-50 situācija. Daži teiks, ka bija, daži – ka nebija. Tas tikai parāda, cik grūti ir traktēt spēli ar roku. Manuprāt, nav pareizi, ka par sitienu no 22 metriem pāri vārtiem piespriež 11 metru soda sitienu, taču mēs jau 60 minūtes staigājām pa plānu ledu, zinot, ka tas varētu notikt. Sarežģīta situācija, un zinu, ka ir iemesli, kādēļ tādu pendeli var piespriest. Kad runa ir par spēli ar roku, tās nav "melns-balts", bet gan neskaidras un diskutējamas situācijas." Tuhels gan nepiekrita salīdzinājumam ar izgāšanos Barselonā: "Tur nebija ne manis, ne Kērera, ne arī Bufona, kurš vairs nekad neielaidīs tādus vārtus. Ja pretinieks ir krietni spēcīgāks, tad labi – ir viela pārdomām un analīzei. Ja tā notiktu līgā, varētu par to aizmirst un iet tālāk. Taču šodien notikušais bija briesmīgs, un mēs šo 180 minūšu laikā nebijām pelnījuši izstāties."

Pēc spēles dusmas Instagram izgāza parīziešu superzvaigzne Neimārs, kurš, ļoti iespējams, būtu paguvis atgriezties ierindā jau uz ceturtdaļfināla pirmo spēli. Neimārs emocijās asi kritizēja četrus tiesnešus, norādot, ka viņi var iet un izdr*zt sevi, jo nekādas pendeles nebija un Kimpembē bumba esot trāpījusi pa muguru. Neimārs gan vēlāk savu ierakstu izdzēsa, bet Tuhels aicināja žurnālistus viņu nekritizēt, jo katrs emocijās var ierakstīt ko muļķīgu. Izdzēst gan nenāksies PSG prezidenta Nasera Al Helaifi sacīto: "Pendeles nebija. Kimpembē griezās, bumba nelidoja rāmī. Ir tik viegli šādu lēmumu pieņemt pret PSG, bet tik grūti – pret jebkuru citu komandu. Protams, ka esmu vīlies par rezultātu. Ļoti labi sākām astotdaļfinālu, bet uzdāvinājām trīs vārtus. Spēlējām, lai uzvarētu, mums bija 72% bumbas kontrole…, un tad 90. minūtē sekoja pendele. Es nesaprotu.

Taču tāds ir futbols. Tā nav matemātika, kur 1+1 vienmēr ir divi. Nē. Futbolā ir jāstrādā un jāanalizē. Ja mēs šo spēli pārspēlētu 10000 reižu, mēs nevienā nezaudētu. Visi izgāja laukumā sasniegt labu rezultātu, bet tad "United" iesita jau 2. minūtē. Spēlētāju galvās tobrīd iešāvās šaubas – es to jutu. Tuhela nākotne? Es ticu trenerim. Redzēsim, kādu lēmumu viņš vēlēsies pieņemt, taču mēs tagad negrasāmies kaut ko mainīt tikai tādēļ, ka zaudējām. Lēmumi ir jāpieņem ar vēsu prātu. Šis nav brīdis nedz būt dusmīgiem, nedz pieņemt lēmumus. Tagad ir jānomierinās. Un vēlamies redzēt arī to, ko grib treneris. Arī tas ir svarīgi."

VAR izšķirošu lomu spēlēja arī "Porto" un "Roma" duelī pagarinājumā. Ja "Porto" ar video palīdzību tika pie pendeles un panāca 3:1 (summā 4:3), tad romiešiem pēdējās minūtēs 11 metru soda sitiens netika piespriests – video tiesneši, vairākas minūtes pētījuši epizodi, piekrita Džinejta Čakira lēmumam un neieteica viņam doties skatīties atkārtojumu. "Roma" pēc spēles sociālajos tīklos publicēja kluba prezidenta Džima Palotas viedokli: "Pirms gada mēs prasījām VAR, jo tikām piekāsti pusfinālā. Šovakar VAR bija, bet mēs atkal tikām apzagti. Patriks Šiks acīmredzami tika paklupināts soda laukumā, video tas bija redzams, bet nekas netika iedots. Esmu noguris no šiem mēsliem. Es padodos."

Pārsteigumu par video neskatīšanos pauda arī virkne Itālijas kluba spēlētāju. "Manuprāt, tas ir apkaunojums," tiešs bija grieķu aizsargs Kostass Manolass. "Nedrīkst komandu izslēgt šādā veidā. Tiesnesis teica, ka video tiesnesis viņam sacījis, ka nekā neesot bijis, taču ir skaidri redzams, ka kontakts bija. Es to nesaprotu. Iepriekšējā sezonā pret Liverpūli mums neiedeva divas pendeles, pēc kā mums atvainojās, bet šosezon viņi nenoskatījās epizodi pat ar VAR. Tam nav attaisnojuma." Viņam piekrita Daniele De Rosi: "Iepriekš atturējos no konkrētiem paziņojumiem, bet tagad redzēju video – tā ir pendele! Tas ir pārsteidzoši, jo iepriekšējā sezonā teicu, ka ar VAR mēs būtu finālā, taču te nu mēs atkal esam. Tā ir cilvēciska kļūda, tai nav nekāda sakara ar tehnoloģijām. Tas ir tāpat kā "Fiorentina" un "Inter" spēlē, kur bija tiesneša kļūda video izvērtēšanā, taču es saglabāju pārliecību, ka VAR uzlabosies un lēmumu pieņemšana tiks pilnveidota laika gaitā."

Pēc spēles komentārus nesniedza galvenais treneris Euzebio Di Frančesko, kurš par to saņems naudas sodu. Viņam gan ir svarīgākas rūpes – kamēr spēlētāji sniedza intervijas, Di Frančesko vienatnē sēdēja komandas autobusā un varētu būt aizvadījis pēdējo spēli pie komandas stūres. Kā ziņo Itālijas mediji, Di Frančesko esot apdomājis atkāpšanās iespēju un viņa liktenis varētu tikt izšķirts jau šodien.

Izmantotie resursi:
https://www.lequipe.fr/Football/Act...
https://www.lequipe.fr/Football/Act...
https://www.skysports.com/football/...
https://www.skysports.com/football/...
https://www.skysports.com/football/...
https://twitter.com/OfficialASRoma/...

  +7 [+] [-]

, 2019-03-07 10:39, pirms 5 gadiem
Pendele neapšaubāmi bija - tam, ka spēlētājs griezās un bumba, kā prezidentam šķiet, lidotu garām, nav nekāda nozīmes. Roka bija izteikti gaisā un spēlētājs atradās soda laukumā. Saprotu emocijas, bet tik elementāras lietas pat prezidentam būtu jāzina.

  +4 [+] [-]

, 2019-03-07 10:40, pirms 5 gadiem
Izdzēsa, jo muļķis nolika tiesnešus, jo redz pa muguru trāpīja, ne pa roku.

 +11 [+] [-]

, 2019-03-07 10:41, pirms 5 gadiem
Gluži vienalga bumba lido vārtu rāmī vai 20 metrus pāri vārtiem, ja ar roku nospēlē soda laukumā, tad par to pienākas sods. Ko lec un plivinies rokām? Tur rokas gar sāniem un tad lēkā.
Krīt uz nerviem šie mūžīgie "stipro" klubu - tikai pret mums tā lemj. Ja būtu otrādi, tad tieši to pašu varētu teikt United.

  +4 [+] [-]

, 2019-03-07 10:52, pirms 5 gadiem
Labi ka RM spēlē nebija pendeles, jo tad šāda čīkstēšana būtu vēl lielāka.

  +4 [+] [-]

, 2019-03-07 11:04, pirms 5 gadiem
gaidu brīdi, kad "krutie" treneri pateiks, jā... mums par labu iedeva apsāubāmu pendeli... nenosvilpa apšaubām aizmuguri...

bet tas kaut kā vienmēr: tiesnešu darbību neanalizēju, situāciju neredzēju...

  +3 [+] [-]

, 2019-03-07 11:50, pirms 5 gadiem
Nav teikts, ka bumba lidotu pāri vārtiem, ja netrāpītu pa roku un neaizlidotu augstākā trajektorijā. Protams, maza iespēja, ka uzreiz būtu gols, bet tad jau neviena pendele nav jādod, kur nav tukši vārti priekšā pirms saskares ar roku.

  -1 [+] [-]

, 2019-03-07 12:50, pirms 5 gadiem
Kas tas tads Neimars ir ,tas braziliešu kuleņotajs un ņuņa

  +1 [+] [-]

, 2019-03-07 14:14, pirms 5 gadiem
Ja abās spēlēs pendele nebūtu piešķirta, tad šim rakstam virsraksts būtu:

United prezidents nikns par pendeli, Pogba izdzēš rupju kritiku, Porto šokā par VAR

  -2 [+] [-]

, 2019-03-07 15:08, pirms 5 gadiem
Njā, Roma negodīgi tiek izmesta no ČL izslēgšanās spēlēm jau otro sezonu pēc kārtas.

     [+] [-]

, 2019-03-07 16:04, pirms 5 gadiem
rihardilio rakstīja: Gluži vienalga bumba lido vārtu rāmī vai 20 metrus pāri vārtiem, ja ar roku nospēlē soda laukumā, tad par to pienākas sods. Ko lec un plivinies rokām? Tur rokas gar sāniem un tad lēkā.
Krīt uz nerviem šie mūžīgie "stipro" klubu - tikai pret mums tā lemj. Ja būtu otrādi, tad tieši to pašu varētu teikt United.
Ja spēle ar roku nav bijusi apzināta, tad pendeli var arī neiedot, bet pārsvarā vienmēr deva agrāk, tagad ar video palīdzību to noteikt ir vieglāk, bet tik un tā parasti dod.

     [+] [-]

, 2019-03-08 16:05, pirms 5 gadiem
..sit mani ar vaļēju krūšturi, bet Tuhela teiktais ir precīzs. ja šāda situācija ir tik svarīgas spēles pašās pēdējās sekundēs, tur ir labi jāpadomā, vai tiešām viss ir 100% korekti. Porto spēlē tiesnesis izdomāja neiet apskatīt to, ko vajadzēja.