Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Modričs: "Negaidījām, ka zaudēsim punktus Maskavā. Noskaņa, protams, nav labākā"

Rolands Eliņš

Modričs: "Negaidījām, ka zaudēsim punktus Maskavā. Noskaņa, protams, nav labākā"
Luka Modričs. Foto: AFP/Scanpix

Pēc UEFA Čempionu līgas spēles, kurā Maskavas CSKA negaidīti ar 1:0 pieveica Madrides „Real”, krievu kluba spēlētāji medijiem pauda prieku par uzvaru un neizpratni par Igora Akinfejeva noraidījumu, kamēr Madrides kluba līderis Luka Modričs neslēpa, ka šajā mačā bija plānoti trīs punkti un ka pēc zaudējuma komandas noskaņojums nav vislabākais.

„Negaidījām, ka zaudēsim punktus Maskavā,” pēcspēles intervijā spāņu medijam AS izteicās Luka Modričs. „Protams, atmosfēra ģērbtuvēs tagad nav pati labākā. Taču nepieciešams pacelt galvas un pēc iespējas ātrāk atgriezties uz pareizā ceļa. Iepriekšējos trīs mačus, it īpaši pret „Sevilla” un CSKA, mēs nospēlējām zemāk par savu līmeni. Ja nav gūti vārti trīs spēlēs pēc kārtas, tā ir satraucoša situācija. Bet esmu pārliecināts, ka tiksim ar to galā.”

„Kāpēc nespēlēju pamatsastāvā? Treneris teica, ka nolēmis man dot atelpu sarežģīta spēļu grafika vidū,” paskaidroja Modričs, norādot, ka viņa palikšana rezervē bija ieplānota jau labu laiciņu iepriekš, taču nelabvēlīgā situācija laukumā lika viņam iziet uz maiņu.

„Real” treneris Julens Lopetegi izteica ticību saviem uzbrucējiem drīzumā pārtraukt bezvārtu sēriju: „Uzticos visiem saviem spēlētājiem. Karims Benzemā ļoti labi iesāka sezonu. Tas, ka tagad mums nav vārtu guvumu, ir visas uzbrukuma grupas problēma. Nevar uzvelt visu atbildību vienam pašam Benzemā. Drīz vārtus sāks gūt gan viņš, gan visi pārējie.”

„Mums pietrūka savā ziņā veiksmes,” izteicās Lopetegi. „Izveidojām daudz vārtu momentu, bet bumba vienkārši negāja vārtos. Pretinieks spēlēja savā laukumā, turklāt guva ātrus vārtus. Tā bija ideāla iespēja CSKA komandai. Bet mēs savas iespējas neizmantojām.”

Savukārt „Real” vārtsargs Keilors Navass aicināja nepievērst pārāk lielu uzmanību komandas sausajai sērijai, norādot, ka tā ir problēma, bet ne pārāk nopietna problēma, un ka ar šādām īsām neveiksmju joslām saskaras visas komandas. „Galvenais, lai mēs turpināt radīt vārtu momentus. Tad – agri vai vēlu – arī būs vārti.”

CSKA uzvaras vārtu autors Nikola Vlašičs, lai arī neslēpa prieku par uzvaru, aicināja tomēr palikt ar kājām uz zemes un norādīja, ka nekas pārdabisks nav paveikts: „Sapratām, ka arī „Real” sastāvā ir tikai cilvēki, tādi paši spēlētāji kā mums. Mums CSKA šobrīd ir jauns sastāvs, varbūt sākumā būs grūti, bet mums ir, ko pierādīt. Kā var zaudēt punktus pret čehiem un pieveikt pasaules labāko klubu? Nekāda brīnuma šeit nav. Mēs vienkārši labi iesākām šo spēli, bet Čehijā aizvadījām vāju pirmo puslaiku. Šodien laukumā atstājām daudz emociju, taču esam profesionāļi un nākamajai spēlei Krievijas čempionātā būsim gatavi.”

CSKA nākamo spēli Čempionu līgā būs spiesta aizvadīt bez pamatvārtsarga Igora Akinfejeva, kurš vakardienas mača pašās beigās veltīja asus vārdus tiesnesim, par ko saņēma divas dzeltenās kartītes pēc kārtas. Par šo epizodi CSKA spēlētāji nebija apmierināti, un publisku viedokli neliedza pussargs Alans Dzagojevs.

„Par Akinfejevu? Labi, pastāstīšu, ko domāju,” pēcspēles intervijā teica Dzagojevs. „Pirmā reize – tiesnesis piešķīra brīdinājumu. Otrā reize – vēl vienu brīdinājumu. Nesaprotama situācija. Būtu pieticis ar vienu dzelteno kartīti. Nu, parādīja Igors, ka ir neapmierināts, kas no tā? Tagad katrā tādā reizē divas dzeltenās kartītes piešķirs? Protams, mums tas būs liels zaudējums, jo Igors pret „Real” mūs vairākkārt glāba. Jāizlaiž būs vismaz viena spēle, turklāt varbūt vēl vairāk.”

Čempionu līga, 2. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
CSKA - Real Madrid1:0 (1:0)Vlašičs 2'
Roma - Viktoria5:0 (2:0)Džeko 3' 40' 90+2' Unders 64' Kluiverts 73'

G grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.CSKA21103:24
2.Real Madrid21013:13
3.Roma21015:33
4.Viktoria20112:71

Izmantotie resursi:
AS.com - Diario online deportivo. Fútbol, motor...
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат