Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Insinje 90. minūtē izrauj "Napoli" uzvaru pār "Liverpool"

Rolands Eliņš

Insinje 90. minūtē izrauj "Napoli" uzvaru pār "Liverpool"
Lorenso Insinje. Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas C grupā „Napoli” spēles pašā izskaņā izrāva uzvaru pār teicami sezonu sākušo „Liverpool” (1:0), tādējādi pārņemot grupas līderpozīcijas. Savukārt D grupā „Porto” ar tādu pašu rezultātu pieveica turku „Galatasaray”.

"Napoli" - "Liverpool" 1:0

Gan „Napoli”, gan „Liverpool” šodienas spēli sagaidīja pēc grūtām cīņām vietējos turnīros attiecīgi pret „Juventus” un „Chelsea”. Karlo Ančeloti „Napoli” sākumsastāvā bija veicis trīs izmaiņas, šodien iespēju dodot Milikam, Ruisam un Maksimovičam, kamēr „Liverpool” pamata vienpadsmitniekā bija tikai viena izmaiņa – Nabī Keitā devās Hendersona vietā. „Liverpool” iepriekšējā Premjerlīgas mača vienīgais vārtu guvējs Denjels Staridžs palika rezervē.

„Napoli” mača sākumā uzbruka krietni agresīvāk, pāris reizes Alisona vārtus apdraudēja Lorenso Insinjes sitieni, kas bija neprecīzi. „Liverpool” daudz lielākas raizes gan radīja Keitā trauma ap 15. minūti. Nebija skaidrs, kurā spēles epizodē viņš guvis savainojumu, taču viņam tika sniegta ilgstoša medicīniskā palīdzība, un laukumu viņš atstāja uz nestuvēm.

Pirmā puslaika lielāko daļu abas komandas cīnījās par iniciatīvu un bumbas kontroli, kuru tā īsti neizdevās iegūt nevienai. Puslaika otrajā pusē Milika iespēju gūt vārtus neitralizēja Alisons, kamēr „Liverpool” nopietnu vārtu gūšanas momentu nemaz nebija. Mohameds Salāhs un Sadio Manē savos flangos pie bumbas tika reti un aizvadīja visai pieticīgas 45 minūtes.

Otrajā puslaikā abām komandām vairs neizdevās darboties tik uzmanīgi aizsardzībā un arvien biežāk bija novērojama strauja pāreja uzbrukumā. Šādā futbolā ātrāki izskatījās „Napoli” futbolisti, taču savas iespējas neprata izmantot – vienreiz bumbu no vārtu līnijas izsita Gomess, Kallehons nerealizēja slīpu izgājienu viens pret vienu (šeit gan arī tika fiksēta aizmugure), bet Drīss Mertenss, saņēmis precīzu Rui piespēli gar vārtiem, no diviem metriem spēcīgi norībināja vārtu pārliktni. Taču futbola dievs tomēr neļāva Liverpūlei, kas šovakar neizdarīja nevienu sitienu vārtu rāmī, aizbraukt ar neizšķirtu un „Napoli” palikt bez vārtu guvumiem šajā ČL sezonā – 90. minūtē Hosē Kallehons tika pie bumbas labajā flangā un iespēlēja bumbu uz tālo soda laukuma malu, kur ieskrēja Insinje un izklupienā panāca bumbu, raidot to vārtos.

"Porto" - "Galatasaray" 1:0

D grupā pie savas pirmās uzvaras tika „Porto”, kas savā laukumā apspēlēja turku „Galatasaray”. Arī šajā spēlē pirmais puslaiks beidzās bez vārtu guvumiem, lai gan iespēju netrūka abām komandām. „Galatasaray” bija labi momenti puslaika beigās, ar kuriem tika galā pieredzējušais Ikers Kasiljass, kamēr „Porto” rindās lielisks Brahimi sitiens tika novērsts ar Urugvajas vārtsarga Musleras palīdzību.

Otrā puslaika pašā sākumā „Porto” izvirzījās vadībā, realizējot stūra sitienu. Turcijas komanda aizsardzībā pieļāva pozicionālu kļūdu, un Marega varēja izdarīt sitienu ar galvu no vārtu priekšas praktiski netraucēts. Marega mirkli vēlāk gandrīz tika pie tīra izgājiena viens pret vienu, bet līnijtiesnesis tomēr saskatīja aizmugures situāciju. „Porto” kopumā uzbruka nedaudz vairāk, bet apmēram 15 minūtes pirms beigām izcila iespēja bija Turcijas komandai, taču kaboverdietis Gerijs Rodrigess no vārtu priekšas netrāpīja. Spēle tā arī noslēdzās ar minimālu Portugāles komandas uzvaru.

C grupa

VKomandaUNZVārtiP
1.Napoli1101:04
2.Liverpool1013:33
3.PSG1018:43
4.Crvena Zvezda0111:61

D grupa

VKomandaUNZVārtiP
1.Schalke1102:14
Porto1102:14
3.Galatasaray1013:13
4.Lokomotiv0020:40

Izmantotie resursi:
The official website for European football -...

  -1 [+] [-]

, 2018-10-04 00:24, pirms 6 gadiem
Aizraujoša spēle un loģika Napoli uzvara

     [+] [-]

, 2018-10-04 07:07, pirms 6 gadiem
Napoli bija pelnījuši.

  -1 [+] [-]

, 2018-10-04 10:20, pirms 6 gadiem
SC uzvārdu māsteri rullē!!!!

     [+] [-]

, 2018-10-04 14:11, pirms 6 gadiem
Starp citu, pa ceļam uz mājām pēc spēles aplaupīts Areks Miliks. Vietējie mafiozo draudot ar sejā vērstu ieroci paņēma Rolex pulksteni.

     [+] [-]

, 2018-10-04 18:44, pirms 6 gadiem
Kāpēc Klops nerotē sastāvu? Kāpēc tik vēlu maiņas???Kāda jēga Staridžu izlaist tikai 88 min? Kāpēc Šakiri ap 60 min neizlaida???