Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

2010. gads: Rudņevs, "Skonto" un Starkovs

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

2010. gads: Rudņevs, "Skonto" un Starkovs
Aleksandrs Starkovs Virslīgā atgriezās ar zeltu
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze/f64

Strauji jo strauji tuvojas noslēgumam 2010. gads, tādeļ portāls Sportacentrs.com turpina iepazīstināt savus lasītājus ar spilgtākajiem gada notikumiem. Šoreiz mazliet sīkāk par galvenajiem notikumiem Latvijas futbolā.

"Skonto" un Starkovs atgriežas tronī

LMT Virslīga šogad priecēja ar lielo skaitu aizraujošo spēļu. Desmit labākie Latvijas klubi izspēlēja trīs apļu turnīru, pēc kura par Latvijas čempioniem pēc piecu gadu pārtraukuma atkal kļuva Rīgas "Skonto". Lieli nopelni tajā bija komandas galvenajam trenerim Aleksandram Starkovam un viņa palīgiem. Ar salīdzinoši jaunu sastāvu rīdzinieki prata aizvadīt stabilu sezonu, kas pavēra ceļu pretī titulam. Spilgti sevi pieteica vairāki jaunie spēlētāji, kuri nākotnē varētu veidot Latvijas izlases kodolu - Kaspars Dubra, Kaspars Ikstens, Vitālijs Smirnovs, Igors Tarasovs, Artūrs Karašausks un citi. Jauno spēlētāju izvirzīšanās priekšplānā kopumā arī raksturo Virslīgu 2010. gadā. Reti kurā komandā mugurkaulu neveidoja tieši jaunie spēlētāji.

Pie Latvijas čempionāta sudraba izdevās tikt "Ventspilim", kura rindās lielisku sezonu aizvadīja pussargs Jurijs Žigajevs, kurš jau paspējis noslēgt līgumu ar poļu "Widzew Lodz". Viens no patīkamākajiem pārsteigumiem bija Artūrs Zjuzins, kurš kļuva par spilgtāko gada atklājumu starp jaunajiem. Iespējams, šis bija pēdējais gads Latvijā Nuncio Dzavetjēri. Ja par itāļu speciālistu skaidrības vēl nav, Ridigeru Abramčiku "Liepājas Metalurgā" noteikti vairs neredzēsim. Impulsīvais vācietis čempionāta gaitā paspēja ar pamatīgiem mēsliem nomētāt savas komandas bombardieri Kristapu Grebi, kā arī paķīvēties ar "Daugavas" galveno treneri Tamazu Pertiju. Abramčika vadībā savu progresu turpinājis Deniss Rakels, kurš sezonas gaitā paspēja atrādīties arī ārzemēs, bet savu nākotni saista ar Kazaņas "Rubin". Tieši Deniss kļuva par čempionāta labāko snaiperi.

Par papildus asumiņiem šogad parūpējās Pertija un "Jūrmala-VV" aizbildnis Vladimirs Babičevs. Abu tikšanās nekad nebeidzās bez agresīvas vārdu apmaiņas un atklātu naida izrādīšanu vienam pret otru. Pertija, tiem kuri piemirsuši, vēl pagājušajā gadā tika diskvalificēts no Latvijas futbola, bet sezonas vidū tika reabilitēts. Viņa padotie demonstrēja labu sniegumu, bet augstāk par ceturto vietu netika. Jūrmalnieki bija tuvu iekļūšanai Eirokausos, taču dramatiskā kausa izcīņas finālspēlē piekāpās "Jelgavai", kas trenera Daiņa Kazakeviča vadībā debitēja Virslīgā ar sesto vietu.

Eirokausos izgāšanās

Spilgti nospēlējuši LMT Virslīgā "Skonto" savu reputāciju ievērojami apskādēja UEFA Eiropas līgā, kur ar pamatīgu kaunu piekāpās Ziemeļīrijas amatieru klubam "Portadown". Žēl, ka tas nebija vienīgais kauna traips Latvijas klubu dalībā Eirokausos. Vēl pamatīgāku fiasko piedzīvoja "Ventspils", kas divu spēļu summā ar 1:3 piekāpās mazpazīstamajam Maķedonijas "Teteks", kas nākamajā kārtā ar 1:7 atzina zviedru "Elfsborg" pārākumu. Vājš sniegums Čempionu līgas 2. kvalifikācijas kārtā arī "Liepājas Metalurgam", kas bez variantiem gan snieguma, gan rezultāta ziņā piekāpās Prāgas "Sparta". Vispatīkamāko iespaidu atstāja Eirokausu debitanti "Jelgava", kas divu spēļu summā piekāpās norvēģu "Molde", tomēr bija tuvu tikšanai nākamajā kārtā - 2:2, taču izbraukumā vairāk vārtu norvēģiem.

Izlasei lielas problēmas uzbrukumā

Latvijas nacionālā izlase 2010. gadā ar spilgtiem rezultātiem diemžēl nepriecēja. Bieži vien ne tikai bija neapmierinoši rezultāti, bet arī ļoti nekvalitatīvs sniegums, tādēļ daudzi jau pieprasīja Aleksandra Starkova skalpu, kurš necenšoties izlasē iesaistīt jaunos spēlētājus. 11 aizvadītajos mačos tikai viena uzvara, kā arī iesisti nieka pieci vārti. Uzlauzt pretinieku vārtus neizdevās pat Baltijas kausa izcīņā. 2012. gada Eiropas čempionāta atlases cikls iesākts ar diviem zaudējumiem (0:3 pret Horvātiju un 0:1 pret Grieķiju), neizšķirtu (1:1 pret Gruziju), kā arī vienu panākumu (2:0 pret Maltu). Izredzes tikt finālturnīrā vēl pastāv, taču klāsies smagi. Nākamgad cīnīties nāksies bez Vitālija Astafjeva, kurš punktu spēlēšanai izlasē pielika pret Ķīnu (0:1). 2010. gadā Latvijas izlasi raksturoja pārbaudes mači tālās zemēs pret Latvijā mazāk pazīstamām komandām kā Angola, Ķīna, Dienvidkoreja un Gana. Ja pretinieks visu apmaksā, esam gatavi doties uz jebkuru pasaules malu.

Latvijas U-21 izlase šogad noslēdza 2011. gada Eiropas čempionāta kvalifikāciju. Viesos ar 1:2 tika zaudēts Krievijai, ar 1:0 pārspēta Andora, kā arī nospēlēts neizšķirti ar Moldovu - 1:1. Pavisam maz latviešiem pietrūka līdz trešajai vietai grupā, bet beigās jāsamierinās ar ceturto vietu. Lielisks sniegums uzbrucējam Edgaram Gauračam, kurš dalīja pirmo vietu starp labākajiem atlases cikla bombardieriem. Jāņem vērā, ka savainojuma dēļ Edgaram nācās izlaist vairākas spēles.

Labu sniegumu Eiropas čempionāta atlasē nodemonstrēja U-19 izlase, taču nodrošināt vietu Elites raundā neizdevās, kaut arī tikai ar minimālajiem 1:2 tika zaudēts tādām lielvalstīm kā Itālija un Horvātija, kā arī uzvarēta Fēru salu izlase. Ko nepaveica U-19, to paveica U-17. Oļega Blagonadeždina komanda prata pārvarēt kvalifikāciju, kā rezultātā nākamā gada maijā spēlēs Elites raundā. Pretiniekos Grieķijas, Dānijas un Īrijas izlases.

Rudņevs sit "Juventus", Gorkšs tuvojas Premjerlīgai

2010. gadā arvien lielāks Latvijas vadošo spēlētāju skaits centās un atrada darbavietas ārzemēs. Galvenā leģionāra statusā šogad Artjoms Rudņevs. Spilgti nospēlējis Ungārijas klubā "ZTE", daugavpilietis ne bez pūlēm pārcēlās uz Pozņanas "Lech", kur turpina gūt vārtus. Kļuvis par otro labāko bombardieri Ungārijas čempionātā, Artjoms cīnās par vadošā snaipera godu Polijā. Lai arī viņa klubam čempionātā īpaši nesekmējas, Artjoms ar septiņiem vārtu guvumiem dala trešo vietu starp labākajiem vārtu guvējiems. Visskaļāko ierakstu viņš veicis Eiropas līgas grupu turnīrā, kur pamanījies gūt četrus vārtus. Visu pret vareno Turīnas "Juventus", trīs reizes izceļoties Turīnā!! Par Rudņevu interesi sākuši izrādīt pazīstami Itālijas, Vācijas, Anglijas un citu valstu klubi. Viņa vērtība jau sasniegusi vairākus miljonus eiro. Polijā stabili turpina spēlēt Ivans Lukjanovs un Sergejs Kožans, bet savu karjeru tur grasās turpināt jau pieminētais Žigajevs, iespējams, Aleksandrs Fertovs un citi mūsu valsts futbolisti.

Artjoms gan nav vienīgais, kurš pelnījis atsevišķu uzmanību. Anglijas Čempionātā lielisku sniegumu aizsardzībā turpina demonstrēt Kaspars Gorkšs, kurš kopā ar "QPR" arvien straujāk tuvojas iekļūšanai Premjerlīgā. Kaspars ir viens no galvenajiem aizsardzības mūriem ne tikai klubā, bet arī visā līgā. Šveices Superlīgā neaizvietojams joprojām ir vārtsargs Andris Vaņins. Viņš tika atzīts par 2009./2010. gada sezonas labāko līgas vārtsargu, kā arī bija tuvu pāriešanai uz slaveno Francijas "PSG". "Sion" viņu pārdot nevēlējās, pagarinot līgumu ar spēlētāju līdz pat 2014. gadam. Sionā Vaņinam ir varoņa statuss...

Krievijas Premjerlīgā savu tēlu, sākot ar vasaru, spodrina aizsargs Oskars Kļava un vārtsargs Aleksandrs Koliņko. Kļava izkarojis vietu Mahačkalas "AnzhI" pamatsastāvā, bet Koliņko nostabilizējās Naļčikas "Spartak" vārtos. Abi palikšot sestajā spēcīgākajā Eiropas līgā arī nākamgad. Nav izslēgta vēl kāda spēlētāja parādīšanās šajā līgā. Uz Turcijas Superlīgu pārcēlies Deniss Ivanovs, kurš līdz šim spēlēja Dienvidāfrikā. "Sivasspor" rindās Deniss cīnās par vietu pamatā, biežāk spēlējot nekā sēžot uz rezervistu soliņa. Grieķijas "Ergotelis" meistarību turpina slīpēt Māris Verpakovskis, bet ar uzticības iegūšanu iet pašvaki. Latvijas izlases centra pussargs Jurijs Laizāns sezonu noslēdza Krievijas 1. divīzijas klubā "Salyut", kas nākamgad spēlēs pēc spēka trešajā Krievijas līgā. Ar vairākām labām spēlēm Moldovas čempionvienības Tiraspoles "Sheriff" rindās iepriecināja Edgars Gauračs, kurš gadu iesāka Rumānijā. Kādā no Moldovas čempionāta spēlēm viņš pat guva piecus(!!) vārtus. Eiropas līgā pamanījās uzspēlēt arī pret vareno Kijevas "Dynamo" ar Andriju Ševčenko priekšgalā.

2010. gadā sagaidījām pirmo Latvijas futbolistu Ziemeļamerikas spēcīgākajā līgā - MLS. Raivis Hščanovičs parakstīja līgumu ar Kanādas klubu "Toronto". Sezonas pirmajā pusē viņš spēlēja daudz, bet noslēgumā biežāk sildīja rezervistu soliņu, kā rezultātā pēc sezonas beigām pameta klubu. Mūsu futbola veterāns Vits Rimkus pamanījās kļūt par Lietuvas čempionu un otro labāko līgas bombardieri. Savas karjeras Azerbaidžānā turpina Ģirts Karlsons, Pāvels Doroševs, Andrejs Rubins, kādu laiku tur paspēlējis arī Deniss Romanovs, bet Kipras Superlīgā savu meistarību slīpē Andrejs Pavlovs, savukārt vēl vairāki spēlētāji pārstāv šīs valsts 2. līgas klubus. Spēlētāju no Latvijas nav trūcis arī Baltkrievijā, Igaunijā, Albānijā, Čehijā, Rumānijā, Islandē un citās valstīs.

1 2 36 komentāri

  +7 [+] [-]

, 2010-12-22 09:15, pirms 13 gadiem
Nauri atri izlabo , nevi Rosenborg , bet Molde klubs !

  +4 [+] [-]

, 2010-12-22 09:55, pirms 13 gadiem
Grieķijas "Ergotelis" meistarību turpina slīpēt Māris Verpakovskis...

  +4 [+] [-]

, 2010-12-22 10:45, pirms 13 gadiem
Lieli nopelni tajā bija komandas galvenajam trenerim Aleksandram Starkovam un viņa palīgiem.
Nauri tak varēji šo palīgu uzvārdus pieminēt!(Sipailo,Golubevs,Treimanis.....)
Spilgti nospēlējuši LMT Virslīgā "Skonto" savu reputāciju ievērojami apskādēja UEFA Eiropas līgā, kur ar pamatīgu kaunu piekāpās Ziemeļīrijas amatieru klubam "Portadown".
Varēji tak pieminēt ,ka Starkovam šoreiz bija jāiztiek bez palīgiem
,un tāpēc zaudējums ziemeļīru amatieriem ir likumsakarīgs.
Nu vismaz uz citu komandu fona jau skonteļus tā teikt ,gandrīz vai ceļ debesīs
Vēl pamatīgāku fiasko piedzīvoja "Ventspils",......
SC aurori
Kur nu vēl pamatīgāku fiasko mūsu klubi ir piedzīvojuši,par skonteļiem kuri pakāsa vienam no z.īru pastarīšiem(10vietā, no 12).

  +4 [+] [-]

, 2010-12-22 10:47, pirms 13 gadiem
Ceru ka rakstā te būs pieminēts, ka gandrīz neviens no futbola līdzjūtējiem netic Starkovam vairs un izņemot tikai pašus lielākos Skonto atbasltītājus visi līdzjūtēji grib, lai viņš vienreiz aiziet no izlases un beidzot sāktos kādas pārmaiņas? Vai šitais atkal ir kārtējais slavinošais raksts ar domu, ka redz Starkovs ieguva čempiona titulu, tādas viss ir ok un nekam nav jāmainās???

jā un patiesi, vai ir pieminēts ka pats Starkovs ar čempioniem Skonto zaudēja praktiski amatieriem, visādiem ārstiem, juristiem utt. kas atvaļinājuma laikā atbrauca uzspēlēt???

  -3 [+] [-]

, 2010-12-22 11:01, pirms 13 gadiem
Eirokausi bija apkaunojoši. bet Virslīgā tika pieveiktas tādas komandas, kā LMetalurgs, Vpils un daugava, kur visi spēlētāji ir profesionāļi un daļa no tiem spēlē LV izlasē. tā kā šis tiešām ir panākums.

p.s.
par izlasi- protams, rezultāti bēdīgi, bet paskatīsimies kāda tad bija izvēle spēlētājos?
Rudnjevs iespejams vareja bik ātrak paradities izlasē.
bet tak atdzisim, ka šobrid nav tik daudz talantu, no kuriem izvēleties, ne velti mūsu labākais spēlētājs spēlē Anglijas 2. līgā.

  +4 [+] [-]

, 2010-12-22 11:11, pirms 13 gadiem
dragoo rakstīja: Eirokausi bija apkaunojoši. bet Virslīgā tika pieveiktas tādas komandas, kā LMetalurgs, Vpils un daugava, kur visi spēlētāji ir profesionāļi un daļa no tiem spēlē LV izlasē. tā kā šis tiešām ir panākums.

p.s.
par izlasi- protams, rezultāti bēdīgi, bet paskatīsimies kāda tad bija izvēle spēlētājos?
Rudnjevs iespejams vareja bik ātrak paradities izlasē.
bet tak atdzisim, ka šobrid nav tik daudz talantu, no kuriem izvēleties, ne velti mūsu labākais spēlētājs spēlē Anglijas 2. līgā.
Vai ne, Skonto vismaz savā smilšukastē, kur visi tiesneši ir ietekmēti vai nu no Starkova vai Guņas puses, veicas.

  -2 [+] [-]

, 2010-12-22 11:16, pirms 13 gadiem
Jogurts rakstīja: Vai ne, Skonto vismaz savā smilšukastē, kur visi tiesneši ir ietekmēti vai nu no Starkova vai Guņas puses, veicas.
Sveiks Jogurt.

zinu, ka esi bijis uz daudz virsligas spelem, tai skaita pret Skonto.
hmm, vai tad tiešām esi saskatijis atklatu tiesāšanu par labu Skonto???

Ja būtu citi tiesneši Jelgava būtu top 3? ??

  +3 [+] [-]

, 2010-12-22 11:31, pirms 13 gadiem
dragoo rakstīja: par izlasi- protams, rezultāti bēdīgi, bet paskatīsimies kāda tad bija izvēle spēlētājos?
Neņemt Pļutku,Astafjevu,Karlsonu,Rubinu,
Bet iespēlēt Afanasjevu,Rakelu,Gauraču,Lukjanovu ....................
Petrovičs paņēma vadīt izlasi 2007 g. kad Astafjevam jau bija 36 !!! gadi(tātad pensionārs,kurš jebkuru mirkli izlasi pametīs), bija jau 2007g. jāmeklē aizstājējs,bet kas būs Astafjeva vietā ?........
Nu ir 2010 gada beigas,bet to nezinām!Un kāpēc?Tāpēc ka starkovu neuztrauc izlases rezultāti ,tāpat neuztrauc, tas ka varētu tikt atskaitīts no izlases trenera amata.Kamēr būs guņa tikmēr arī starkovs būs!

     [+] [-]

, 2010-12-22 11:38, pirms 13 gadiem
dragoo rakstīja: hmm, vai tad tiešām esi saskatijis atklatu tiesāšanu par labu Skonto???
Tu domā ka līdzjutēji ir akli?
Pagaidām tu tāds esi!
Bet ja Tavus skonteļus pieķers pie pēcpuses tiesneši,tad viss aklums pazudīs(kā tas bija baltijas kausā pret LM),bet par to vari nesatraukties!Kamēr būs guņa tikmēr tiesneši darbosies skonta labā!

     [+] [-]

, 2010-12-22 11:52, pirms 13 gadiem
Andris5 rakstīja: Tu domā ka līdzjutēji ir akli?
Pagaidām tu tāds esi!
Bet ja Tavus skonteļus pieķers pie pēcpuses tiesneši,tad viss aklums pazudīs(kā tas bija baltijas kausā pret LM),bet par to vari nesatraukties!Kamēr būs guņa tikmēr tiesneši darbosies skonta labā!
BFL neieskaitija 2us vartus!!!

pasaki, kur pret Skonto iesita 2us vartus un tos neieskaitija?

     [+] [-]

, 2010-12-22 12:15, pirms 13 gadiem
dragoo rakstīja: Sveiks Jogurt.

zinu, ka esi bijis uz daudz virsligas spelem, tai skaita pret Skonto.
hmm, vai tad tiešām esi saskatijis atklatu tiesāšanu par labu Skonto???

Ja būtu citi tiesneši Jelgava būtu top 3? ??
Ou jā, esmu gan.

Neiet runa par Jelgavas vietu top3, bet gan to, ka Skonto bez saviem tiesnešiem nevar uzvarēt pat amatieru bariņu, kuri drošvien alu dzer biežāk, kā trennējas futbolā.

     [+] [-]

, 2010-12-22 12:29, pirms 13 gadiem
Jogurts rakstīja: Ou jā, esmu gan.

Neiet runa par Jelgavas vietu top3, bet gan to, ka Skonto bez saviem tiesnešiem nevar uzvarēt pat amatieru bariņu, kuri drošvien alu dzer biežāk, kā trennējas futbolā.
Bet Jelgavu vērtē sliktak par tiem Ziriem?
nu mēs Jelgavu izbraukumā s agravam 5-0....
tad sanak, vai nu mums taja spelee tiesnesi iesita visus piecus vartus vai arii esat sliktaki par tiem iriem

  +1 [+] [-]

, 2010-12-22 12:31, pirms 13 gadiem
dragoo rakstīja: BFL neieskaitija 2us vartus!!!

pasaki, kur pret Skonto iesita 2us vartus un tos neieskaitija?
Nu es jau Tev teicu ka tiesnešu darbības rezultātā, acis spēsi atvert,bet atbildes spēlē BFL ar diviem vārtiem skontam pret LM tāpat būtu par īsu,jo pietrūka trīss!
Par guņas līgu:
Skonta savā soda laukumā drīkst pret pretinieka uzbrucējiem rīkoties visiem paņēmieniem,pendeles nedos,pie 2-0 ja skonta vadībā, tad jā,nozīmēs arī pendeli!Savukārt, ja skontam nav razultāta, tad to pendeli mača beigās skontelim iedos ,kā tas bija pret Daugavu.
Es šeit neminu par visu pārējo, kas tiek pieredzēts guņas līgā!

     [+] [-]

, 2010-12-22 12:34, pirms 13 gadiem
dragoo rakstīja: Bet Jelgavu vērtē sliktak par tiem Ziriem?
nu mēs Jelgavu izbraukumā s agravam 5-0....
Aizmirsi pieminēt, ka sagrāvāt sadarbībā ar Starkova palīgiem.

     [+] [-]

, 2010-12-22 12:35, pirms 13 gadiem
Jelgava arī ir pusamatieru klubs, tas nav nekāds noslēpums.
Bet nu man jau nav slinkums saspiest sava teksta jēgu vienā, tev saprotamā, teikumā - tiklīdz skonto izlien ārā no savas smilšukastes, kur viss notiek pēc Guņas noteikumiem, vairs tik labi spēle nevedās, ne tā?

  +1 [+] [-]

, 2010-12-22 12:42, pirms 13 gadiem
Jogurts rakstīja: Jelgava arī ir pusamatieru klubs, tas nav nekāds noslēpums.
Bet nu man jau nav slinkums saspiest sava teksta jēgu vienā, tev saprotamā, teikumā - tiklīdz skonto izlien ārā no savas smilšukastes, kur viss notiek pēc Guņas noteikumiem, vairs tik labi spēle nevedās, ne tā?
es ne brīdi nenoliedzu to, ka eirokausi bija apkaunojums, ļoti sāpīgs rezultats.

nav ar tik traki, komanda jauna un ar laiku būs rezultāti ari arpus LV. Tie paši Tauras Baltijas liga tika pieveikti

  +1 [+] [-]

, 2010-12-22 12:43, pirms 13 gadiem
Jogurts rakstīja: Jelgava arī ir pusamatieru klubs, tas nav nekāds noslēpums.
Bet nu man jau nav slinkums saspiest sava teksta jēgu vienā, tev saprotamā, teikumā - tiklīdz skonto izlien ārā no savas smilšukastes, kur viss notiek pēc Guņas noteikumiem, vairs tik labi spēle nevedās, ne tā?
Varam arī precizēt:
Pēdējā skonta uzvarētā spēle eirokausos ir pret :
Jeunesse d'Esch(Luksemburga) 2006 g.

  -1 [+] [-]

, 2010-12-22 12:53, pirms 13 gadiem
Andris5 rakstīja: Varam arī precizēt:
Pēdējā skonta uzvarētā spēle eirokausos ir pret :
Jeunesse d'Esch(Luksemburga) 2006 g.
ko te precizet, ja neviens nestridas par to, ka Eirokausos bēdigi rezultati.
te gan vairak jarunaa par Latvijas futbola problemam, ja valsts stiprakie klubi Eiropas limene neko isti nevar sasniegt.
lielaka dalja klubu ir pusamatieru.
reti kurai komandai pietiek naudas lidz sezonas beigam, nerunajot par kvalitativu legionaru piesaisti.

  -1 [+] [-]

, 2010-12-22 12:59, pirms 13 gadiem
plus, Skonto jau šos gadus nav vienigais, kas spelee Eirokausos.
Prieks par Vpils sasniegumu, bet tas tāds uzplaiksnijums, šogad nekas, nakamgad arii nekas nebus.

Vēsturē arii Skonto Eiropai ir paradijies, ka var spelet ar grandiem.
plus Eiro 2004. cik tajā komandā bija Skontieši?
nevajag noniecināt klubu dēļ dāzādām lieta'm, vajag saskatit arii labo, ko devis.

p.s. par Indriksonu, ja varat, tad gāžat viņu nost, arī bez viņa dalibas LFF varam iztikt, nav neaizstajamu cilveku

  +2 [+] [-]

, 2010-12-22 13:28, pirms 13 gadiem
Akd, visiem Skonto un Starkova fanboyiem laikam vienīgais arguments ir šie 4 cipari - 2004.
2004, 2004 2004 2004 2004 2004 2004 2004 2004 2004. Neapnīk?

Ventspils iekļūšana Eiropas Līgas grupu turnīrā bija uzplaiksnījums, bet 2004 ir vnk 2004?

  +2 [+] [-]

, 2010-12-22 13:36, pirms 13 gadiem
dragoo rakstīja: ko te precizet, ja neviens nestridas par to, ka Eirokausos bēdigi rezultati.
te gan vairak jarunaa par Latvijas futbola problemam, ja valsts stiprakie klubi Eiropas limene neko isti nevar sasniegt.
lielaka dalja klubu ir pusamatieru.
reti kurai komandai pietiek naudas lidz sezonas beigam, nerunajot par kvalitativu legionaru piesaisti.
Problēma jau ir tā ,ka Guņa savu skontu nepastiprina,lai tiktiešām būtu LV spēcīgākais klubs,jo viņam ir spēcīgi ieroči ,kā ar salīdzinoši zema līmeņa komandu var izcīnīt titulu,un tas viņu protams apmierina(kāpēc jāliek naudu ,lai pastiprinātu komandu ,ja to var nedarīt,un tituls tāpat būs,ar to pašvako sastāvu kāds ir)
Un tādā veidā Guņa novelk laktiņu,augstāk neviens netiks,ne LM,ne FKV,un arī šie abi klubi,sāks nodarboties ar jauniešiem,jo kāda jēga grūzt naudu,ja titulu neiegūsi.Tas ir normāli kas notiek jau ar FKV, un notiks ar LM(jo neļauj un neļaus šeit turpmāk mērķus stādīt šiem klubiem ).Un tādā veidā Guņa savu būs panācis(jau ir).Bet kāds būs efekts:
Nevis LV 4,5,6.............. vietu limenis celsies klāt trijniekam(kā tas bija 2007 g.),bet gan trijnieks nokritīs līdz šīm 4,5,6.......... LV komandu līmenim.Nu protams iekšējā čempī neprognozējamāki rezultāti,u.t.t.Vārdu sakot, guņas līgā komandu meistarība starp 1vietu līdz :piemēram 7-8 v izlīdzināsies.Un to protams izjutīsim arī eirokausos(šogad jau to izjutām).
Tak viss ir loģiski.

  -1 [+] [-]

, 2010-12-22 14:36, pirms 13 gadiem
jogurt- 2004. ir tikai viena lieta ko piemineju.
ja atceries vēsturi, ir daudz panakumu un daudz grandu uz LV atvesti.
tā kā

A5-
Kas tad Vpilij šogad liedza uzvarēt Eirkausos?
tas, ka LV vinji zaudeja Skonto ?
nesaprotu Tavus argumentus.
plus par tiesāšanu, tas ir absurds apgalvot, ka Skonto katra spele pret parejiem vilka, nu kvai pret LM

tur jau tā lieta, ka tie ir tik vardi - subjektivitate no konkuretu puses, pieradijumus, video utt neesmu redzejis.
cik reizes FKV, LM, Dpils iesniedza protestus?

  +1 [+] [-]

, 2010-12-22 15:05, pirms 13 gadiem
dragoo rakstīja: Kas tad Vpilij šogad liedza uzvarēt Eirkausos?
tas, ka LV vinji zaudeja Skonto ?
nesaprotu Tavus argumentus.
plus par tiesāšanu, tas ir absurds apgalvot, ka Skonto katra spele pret parejiem vilka, nu kvai pret LM

tur jau tā lieta, ka tie ir tik vardi - subjektivitate no konkuretu puses, pieradijumus, video utt neesmu redzejis.
cik reizes FKV, LM, Dpils iesniedza protestus?
Protestus drīkst iesniegt pie Guņas?
Tak zini kādas sankcijas pēc tam notiks pret komandu?(atmiņai 2007g pēc Zelkevica protesta pret FK Riga kas notika ar LM?tiesneši vēl trakāk žņaudza LM)Lajuks katrā otrā mačā pēc tam tiesāja LM mačus+Golubevs notiesāja divus mačus pret FKV............ Un ja tik Jūrmala būtu cīnītājspējīga pēdējā kārtā pret LM, tad iespējams LM pat trijniekā nepaliktu,arī to maču arī tiesāja Lajuks.Kaut, pat pēc zaudējuma Rīgai LM pat tad bija ļoti tuvu titulam!

Bet no LM puses jau tikais kritizēšana ko nozīmē:
Latvijas Futbola federācijas Disciplinārās komitejas (LFF DK) sēdē tika nolemts ar 200 latu sodu sodīt "Liepājas Metalurga" galveno treneri Ridigeru Abramčiku, kurš pēc zaudējuma "Skonto" kritizējis spēles tiesnešus.

Nu bet kāpēc FKV sačakarēja savu komandu 2009 g. prasi to viņiem,lai normāli pelnītu piķi,viņi nez kāpēc no tā atteicās,varbūt bija iemesls?
Un par to iespējamo iemeslu jau rakstīju,neatkārtošos!
Nu protams tu vari šeit tēlot aunu kurš nesaprot par ko iet runa,bet no tā jau labāk nepaliks,nākamgad eirokausos skontam-bez variantiem tikt tālāk,pārējām komandām jācer uz vieglu pirmo izlozi.Tad varbūt.

  +1 [+] [-]

, 2010-12-22 17:53, pirms 13 gadiem
Starkovs sen jau ka vairs nerulle - par ko vinam pateikties???

  +2 [+] [-]

, 2010-12-22 18:13, pirms 13 gadiem
dragoo rakstīja: Eirokausi bija apkaunojoši. bet Virslīgā tika pieveiktas tādas komandas, kā LMetalurgs, Vpils un daugava, kur visi spēlētāji ir profesionāļi un daļa no tiem spēlē LV izlasē. tā kā šis tiešām ir panākums.

p.s.
par izlasi- protams, rezultāti bēdīgi, bet paskatīsimies kāda tad bija izvēle spēlētājos?
Rudnjevs iespejams vareja bik ātrak paradities izlasē.
bet tak atdzisim, ka šobrid nav tik daudz talantu, no kuriem izvēleties, ne velti mūsu labākais spēlētājs spēlē Anglijas 2. līgā.
manuprāt ļoti maz un es tajā skaitā ir šausmīgi neapmierināti ar izlases rezultātiem, jā jo tiešām notiek itkā paaudžu maiņa un to talantu mums ir cik ir, bet visi pārsvarā ir neapmierināti ar formu, veidu, stilu vai sauc to kā gribi kā darbojas Starkovs pie izlases stūres.

  +4 [+] [-]

, 2010-12-22 19:18, pirms 13 gadiem
davix rakstīja: ............ jā jo tiešām notiek itkā paaudžu maiņa un to talantu mums ir cik ir, bet visi pārsvarā ir neapmierināti ar formu, veidu, stilu vai sauc to kā gribi kā darbojas Starkovs pie izlases stūres.
Nemaz tik traki jau nav ar tiem futbolistiem,no starkova puses netiek izmantots ne tuvu mūsu iespējas,daži piemēri:
Dobrecovs,Surņins(runa par posmu pirms savainojuma),Afanasjevs.............,un šeit var turpināt un turpināt,tagad, Rakels,Lukjanovs,Karašausks,Gauračs,ir mums futbolistu,un šī paaudžu maiņa(kas ir tagad) nekādā gadījumā nav štruntīgāka par izlases penšiem!Tikais jādod spēlēt.

  +1 [+] [-]

, 2010-12-22 23:53, pirms 13 gadiem
Andris5 rakstīja: Nemaz tik traki jau nav ar tiem futbolistiem,no starkova puses netiek izmantots ne tuvu mūsu iespējas,daži piemēri:
Dobrecovs,Surņins(runa par posmu pirms savainojuma),Afanasjevs.............,un šeit var turpināt un turpināt,tagad, Rakels,Lukjanovs,Karašausks,Gauračs,ir mums futbolistu,un šī paaudžu maiņa(kas ir tagad) nekādā gadījumā nav štruntīgāka par izlases penšiem!Tikais jādod spēlēt.
es te lasot šo saraksti varu gan piekrist, gan nepiekrist.
nepiekrist varu tādā ziņā, jo redzeju jauniešu spēles te par Arkādijā, kur Rakels bija kopā ar Karu.... un ko sapratu- izlasei abi pa jaunu. lkm neesi dzīvajā īpaši redzejis vinjus, tik lasi rakstus te.

Lukjanovu un Afanasjevu noteikti iemeginatu, tas gan

     [+] [-]

, 2010-12-23 00:12, pirms 13 gadiem
Nu individuāli šo sezonu par veiksmīgu, manuprāt, var saukt tikai pāris ārzemēs spēlējošie spēlētāji - Vaņins, Gorkšs, Rudņevs un Doroševs. Nu šie spēlētāji ir savu komandu līderi. Citiem jau nu tā veiksmes deva tāda mazāka šogad.

Ar jauno gadu jācer uz pārmaiņām. Pirmkārt, jau izlases sastāvā. Laikam jau man arī tomēr nebūtu nekas pret trenera nomaiņu. Starkovs, šķiet, savu darbiņu tur jau paveicis. Protams, jāapsveic Skonto, jo tai ir daudz ļoti progresējušu spēlētāju un čempionu tituls, bet izlasei tiesa gan tik spoži neiet. Galvenā problēma ir centra pussargos - to vienkārši nav. Ja būtu, viss būtu lieliskā kārtībā (varbūt vēl malējais aizsargs derētu, jo pēc Kačanova aiziešanas/nespēlēšanas tāda droša malējā aizsarga bez Kļavas nav bijis). Lai jau cīnās par šo vietu Zirnis un Mihadjuks. Šogad salīdzinoši daudz spēlētāju devušies uz ārzemēm, uz labākām līgām, tas dod cerību pozitīvai izlases nākotnei. Ja tikai treneris pārvarētu savu konservatīvismu un visu laiku nedarbotos pēc shēmas "saucu tos, ko vislabāk zinu". Lukjanovs ir pelnījis būt izlasē, tāpat arī Kožans. Oponēšu tiem, kas saka, ka Gauračam un Hščanovičam tur arī jābūt. Šiem spēlētājiem līdz izlasei vēl ir ko augt.

Reāli Rudņeva 3 goli pret Juventus pirmajā spēlē ir Latvijas futbola šī gada notikums nr. 1. Taču Kaspara Gorkša atzīšana par labāko spēlētāju 2010. gadā ir vairāk nekā pelnīta. Būtu milzīgs prieks šo lielisko aizsargu nākamgad redzēt EPL. Lai veicas!

     [+] [-]

, 2010-12-23 07:58, pirms 13 gadiem
Buda rakstīja: es te lasot šo saraksti varu gan piekrist, gan nepiekrist.
nepiekrist varu tādā ziņā, jo redzeju jauniešu spēles te par Arkādijā, kur Rakels bija kopā ar Karu.... un ko sapratu- izlasei abi pa jaunu. lkm neesi dzīvajā īpaši redzejis vinjus, tik lasi rakstus te.

Lukjanovu un Afanasjevu noteikti iemeginatu, tas gan
LM spēlēs Rakelu esmu redzējis,Karašausku neesmu,nekādā gadījumā neesmu domājis,lai Rakels,Karašausks uzreizi mačītu izlasē,bet uz draudzības mačiem , tak vajadzētu pārbaudīt,tas pats jau attiecas uz Gauraču.
Mums ir Rudņevs,un trīss šie jaunie uzbrucēji,tas ir nākotnes uzbrukuma materiāls,kas tad sēž uz rezervistu soliņa LV izlasē,Pļutkins,ko izlaiž pēdējās minūtēs.Vai nebūtu kādam no šiem tur jāatrodas?Un lai spēlē labākais.Bet Starkovs jau nevienu no viņiem neievēro.

     [+] [-]

, 2010-12-23 12:59, pirms 13 gadiem
Andris5 rakstīja: LM spēlēs Rakelu esmu redzējis,Karašausku neesmu,nekādā gadījumā neesmu domājis,lai Rakels,Karašausks uzreizi mačītu izlasē,bet uz draudzības mačiem , tak vajadzētu pārbaudīt,tas pats jau attiecas uz Gauraču.
Mums ir Rudņevs,un trīss šie jaunie uzbrucēji,tas ir nākotnes uzbrukuma materiāls,kas tad sēž uz rezervistu soliņa LV izlasē,Pļutkins,ko izlaiž pēdējās minūtēs.Vai nebūtu kādam no šiem tur jāatrodas?Un lai spēlē labākais.Bet Starkovs jau nevienu no viņiem neievēro.
Karašausks pussezonu atradās pie Starkova, laikam jau viņs zin, kadi trūkumi šim jaunietim.

     [+] [-]

, 2010-12-23 14:03, pirms 13 gadiem
kegums rakstīja: Karašausks pussezonu atradās pie Starkova, laikam jau viņs zin, kadi trūkumi šim jaunietim.
Es Latvijas futbolam sekoju regulāri,un zinu kādi trūkumi ir starkovam,un lai šos trūkumus novērstu,starkovs ir jāpasūta prom tā patālak no izlases.

     [+] [-]

, 2010-12-23 14:09, pirms 13 gadiem
Andris5 rakstīja: Es Latvijas futbolam sekoju regulāri,un zinu kādi trūkumi ir starkovam,un lai šos trūkumus novērstu,starkovs ir jāpasūta prom tā patālak no izlases.
Un kuru viņa vietā?

     [+] [-]

, 2010-12-23 14:34, pirms 13 gadiem
kegums rakstīja: Un kuru viņa vietā?
Neesmu tas kam būtu jāmeklē treneris,un tādi jautājumi nebūtu man jauzdod.
Bet ko domāju uzrakstīšu.
Uz šo brīdi tolka nebūs arī no cita trenera,jo noteikti izlases komplektācijā guņa jauksies iekšā,tā kā to dara tagad,trenerim jabūt neitrālam no skonta,no jebkuras ietekmes no malas,,tad kaut kas arī sanāks.
Labi atliksim izlasi malā.
Bet Starkovs sevi kā nevarīgu treneri pierādīja arī mačos pret z.īriem,nav spējis komandu noskaņot uzvarai,man pat rodas priekšstats ka skonta futbolisti nemaz tiki slikti nav ,kā pats bieži izsakos,iespējams ka arī skontā ir problēma starkovs.
Precīzi neatceros,bet ja nemaldos ,šogad 10 spēlēs izlase guvusi 4 vārtus(viena nav bijusi oficiāla,tā 5 vārti būtu)Pret strādniekiem tas pats 2 spēles 1 vārti,un tie paši komp. laikā.
Saskati uzbrukumā problēmas pie starkova?
Iekšējo čempionātu ņemt pa pilnu nevajag(kur skonta lejas gala komandas grāva uz nebēdu),savs prezidents,savi tiesneši , savs čempionāts.....................

     [+] [-]

, 2010-12-23 14:53, pirms 13 gadiem
Andris5 rakstīja: Neesmu tas kam būtu jāmeklē treneris,un tādi jautājumi nebūtu man jauzdod.
Bet ko domāju uzrakstīšu.
Uz šo brīdi tolka nebūs arī no cita trenera,jo noteikti izlases komplektācijā guņa jauksies iekšā,tā kā to dara tagad,trenerim jabūt neitrālam no skonta,no jebkuras ietekmes no malas,,tad kaut kas arī sanāks.
Labi atliksim izlasi malā.
Bet Starkovs sevi kā nevarīgu treneri pierādīja arī mačos pret z.īriem,nav spējis komandu noskaņot uzvarai,man pat rodas priekšstats ka skonta futbolisti nemaz tiki slikti nav ,kā pats bieži izsakos,iespējams ka arī skontā ir problēma starkovs.
Precīzi neatceros,bet ja nemaldos ,šogad 10 spēlēs izlase guvusi 4 vārtus(viena nav bijusi oficiāla,tā 5 vārti būtu)Pret strādniekiem tas pats 2 spēles 1 vārti,un tie paši komp. laikā.
Saskati uzbrukumā problēmas pie starkova?
Iekšējo čempionātu ņemt pa pilnu nevajag(kur skonta lejas gala komandas grāva uz nebēdu),savs prezidents,savi tiesneši , savs čempionāts.....................
Žēl, biju cerējis, ka Tev ir konkrētāks viedoklis. Bet tagad tāda stila saucieni " Starkovs ir sliktais, noteikti jābūt kādam labākam, tikai es nezinu kurš tas ir!"
Es gribētu Kazakeviču, kausa pusfinalā viņš forši takstiski apspēlēja Starkovu.
Bet bišķi Dainim vel jāpaaugas, lai var respektu augstākas kvalitātes večīem iedvest.

     [+] [-]

, 2010-12-23 15:20, pirms 13 gadiem
kegums rakstīja: Žēl, biju cerējis, ka Tev ir konkrētāks viedoklis. Bet tagad tāda stila saucieni " Starkovs ir sliktais, noteikti jābūt kādam labākam, tikai es nezinu kurš tas ir!"
Es gribētu Kazakeviču, kausa pusfinalā viņš forši takstiski apspēlēja Starkovu.
Bet bišķi Dainim vel jāpaaugas, lai var respektu augstākas kvalitātes večīem iedvest.
Nu ja tieši vēlējies kādu treneri,tad agrāk man patika Popkovs,tagad nesekoju kā viņam veicas,bet par Kazakeviču piekrītu,jau minēju,kā iemesla pēc nevajadzētu vietājā čempionāta rādītājus(tai skaitā Jelgavas) ņemt vērā,jo bardakā visu sezonu esam atradušies.
Bet Kazakevičs jau arī pret Molde parādīja, ka ir spējīgs treneris.
Tāpat labi Jelgava izskatījās pret Blackpool.Domāju ka mierīgi viņš var vadīt izlasi.Starkovs tak taktiski nerukā,to pašu jau pierādīa Zelkevicius,kurš 2004 g. pārņēma LM un ar priekš sevīm jaunu komandu Bens ,starkovu ar visu skontu taktiski piečakarēja pēc pilnas programmas,tiesa toreiz gala vārds bija Lajukam,un pret to spēku Zelkevics bija bezspēcīgs.Nu Latvijā vēl ir treneri,bet ir kaut kas jāmaina!
1 2 36 komentāri