Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Spartaku" pieveikusī "Crvena zvezda" tiek galā arī ar lietuviešiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Spartaku" pieveikusī "Crvena zvezda" tiek galā arī ar lietuviešiem
Belgradas "Crvena zvezda"
Foto: Sipa/Scanpix

UEFA Čempionu līgā platu soli pretī kvalifikācijas trešajai kārtai spērusi Latvijas čempionu Jūrmalas "Spartaku" pieveikusī Belgradas "Crvena zvezda", kas savā laukumā ar 3:0 pieveica Lietuvas spēcīgāko komandu Marijampoles "Sūduva".

Serbijas klubs stabilus pamatus uzvarai ielika pirmajā puslaikā, gūstot divus bezatbildes vārtus. Rezultātu 23. minūtē atklāja uzbrucējs no Nīderlandes Lorenco Ebesilio, kurš vasarā pārnāca no Kipras APOEL un šovakar guva pirmos vārtus jaunā kluba rindās. Pret Jūrmalas "Spartaku" viņš laukumā pavadīja vairāk nekā 110 minūtes, bet izcelties nespēja.

Pārsvaru 35. minūtē dubultoja Nemanja Radonjičs, un pussargs otrā puslaika ievadā panāca arī 3:0, ļaujot Belgradas "Crvena zvezda" spert platu soli pretī nākamajai kārtai. 22 gadus vecais futbolists pārstāvēja Serbiju Pasaules kausa izcīņā, divos mačos – pret Šveici un pret Brazīliju – laukumā dodoties uz maiņu.

Tikmēr šonedēļ notikušajā izlozē noskaidrojās, ka pāra zaudētāja UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā varētu spēkoties ar Jūrmalas "Spartaku", ja vien Latvijas čempionam izdosies pārvarēt Sanmarīno kluba barjeru. Tādējādi briest divu Baltijas čempionu duelis uz Eiropas skatuves.

Vēl pārliecinošāku uzvaru šovakar izcīnīja Zagrebas "Dinamo" – Horvātijas labākā komanda savā laukumā ar 5:0 pārmācīja Beerševas "Hapoel" no Izraēlas. Ar diviem precīziem sitieniem atzīmējās maķedoniešu pussargs Arijans Ademi, kurš "Dinamo" rindās nonāca 2010. gadā un kurš pagājušajā sezonā 22 spēļu laikā guva tikpat vārtus, cik šovakar – divus.

Minimālu zaudējumu savā laukumā piedzīvoja Rumānijas čempione "Cluj", kas ar 0:1 piekāpās pavisam nesen Čempionu līgas grupu turnīrā spēlējušajai Zviedrijas "Malmo". Tikmēr Polijas pēdējo trīs gadu spēcīgākais klubs Varšavas "Legia" ar 0:2 atzina Slovākijas spēcīgākās komandas Trnavas "Spartak" pārākumu. Laukuma saimnieki pašās beigās devās atspēlēties, bet tā vietā kompensācijas laika trešajā minūtē saņēma vēl vienu bumbu savā cietoksnī.

Trīs dueļos atbildes spēles norisināsies 31. jūlijā, savukārt četros pāros, tostarp "Crvena zvezda" un "Sūduva" duelī, uzvarētājs tiks noskaidrots dienu vēlāk, kad laukumā dosies vēl vairākas komandas, kuras kvalifikāciju sāk no otrās kārtas, piemēram, Amsterdamas "Ajax", Borisovas BATE un Glāzgovas "Celtic".

Čempionu līgas kvalifikācijas 2. kārta

SpēleRez.
Astana – Midtjylland2:1
CFR Cluj – Malmo0:1
PAOK – Basel2:1
Dinamo Zagreb – Hapoel Beer-Sheva5:0
Shkendija – Sheriff1:0
Crvena zvezda – Sūduva3:0
Legia – Spartak Trnava 0:2
Slēpts komentārs: Rodriguez 2

  +1 [+] [-]

, 2018-07-25 00:52, pirms 6 gadiem
Rodriguez 2 rakstīja: Priece, ka suuduvu izjaja vairak nekaa spartaku!
Kāda starpība?

  +5 [+] [-]

, 2018-07-25 06:58, pirms 6 gadiem
>>>Rodriguez 2, 2018-07-24 23:58, vakar, ignorēt, atbildēt
Priece, ka suuduvu izjaja vairak nekaa spartaku!

Prieks ,ka kaimiņam nosprāga viena govs vairāk nekā pašam.Tīri latviski.Ja nopietni,noskatījos pirmo puslaiku,un Suduva tajā izskatījās tīri labi.Pirmo ielaida no tālsitiena,pēc kā serbi sāka spēlēt agresīvāk un pēc haosiņa soda laukumā panāca 2-0.Par otro puslaiku neņemos spriest.

     [+] [-]

, 2018-07-25 10:41, pirms 6 gadiem
eevelee rakstīja: Kāda starpība?
nu pareekini kaada starpiiba

  +2 [+] [-]

, 2018-07-25 12:14, pirms 6 gadiem
stjuarts9 rakstīja: nu pareekini kaada starpiiba
Ja, no šādiem rezultātiem, tiek salīdzināts Spartaks un Sūduva, tad tas nav objektīvi. Serbijā vietējais čempionāts sākās 20. jūlijā un attiecīgi komanda vel nebija pilnīgi gatava. Serbi, pirmajā spēlē, noteikti domāja, ka ar Spartaku, pa mierīgo paņems, tos 1:0, vai 2:0.
Es, te necenstos pāragri apsveikt Spartaku.

  +5 [+] [-]

, 2018-07-25 12:28, pirms 6 gadiem
Ko te fantazēsim,jo šobrīd diezgan reāli,ka redzēsim Spartaka un Sūduvas dueli Eirolīgas trešajā kvalifikācijas kārtā.Tad arī redzesim,kas ir kas.