Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Jūrmala" un "Skonto" lūkos turpināt neielaist vārtus un uzvarēt

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Jūrmala" un "Skonto" lūkos turpināt neielaist vārtus un uzvarēt
Alans Siņeļņikovs un Valērijs Šabala
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Šodien ar divām spēlēm startēs SMScredit.lv 3. kārta. „Jūrmala” Kauguros uzņems „Ilūkstes NSS”, bet Rīgas „Skonto” Hanzas vidusskolas laukumā spēkosies ar „Metta/LU”.

„Jūrmala” labāku sezonas sākumu diez vai varēja iztēloties – 1. kārtā neizšķirts pret „Skonto” (0:0), bet 2. kārtā gūta 1:0 uzvara pār „Jelgavu”. Tiesa, uzvara bija samocīta, un jūrmalnieku treneris Mihails Koņevs, lai arī ir priecīgs par punktiem, pēc mača ar „Jelgavu” pauda dusmas par savējo sniegumu – sak, komanda stāvējusi, trūcis kustības un jātiek skaidrībā, kas par lietu. Lai nu kā, „Jūrmala” pagaidām nav ielaidusi nevienus vārtus un atrodas starp vadošajām Virslīgas komandām. Spēle ar jaunpienācēju „Ilūksti” ir vairāk nekā pateicīga, lai labi iesākto turpinātu.

„Ilūkste” 1. kārtā mazliet pārsteidza, Kauguros izraujot 2:2 ar pērnā gada 5. spēcīgāko komandu „Spartaks”, tomēr 2. kārtā sekoja nolaišanās uz zemes – pēriens 0:5 no „Skonto”. Ilūkstieši Vladimira Pačko vadībā tikai pēdējā brīdī sāka gatavoties sezonai, un treneris neslēpj, ka komanda pagaidām „peld”. Skaidrs, ka pret „Jūrmalu” pat neizšķirts būtu milzu ieguvums.

„Jūrmalai” ir laba aizsardzības līnija ar pārliecinošajiem Artjomu Kuzņecovu un Krievijas leģionāru Juriju Kuļikovu aizsardzības centrā. Priekšā asumus pozitīvā nozīmē rada nenogurstošie Oļegs Malašenoks un japānis Hideaki Takeda. Mazliet bēdīgāk ir ar vidējo līniju (pret „Jelgavu” bumbas kontrole 43%), kaut arī tur, piemēram, Sergejs Mišins ir zināma vērtība. „Ilūkstes” vājākā vieta, šķiet, ir vārtsargs (jaunais Georgijs Čižovs vēl tikai iejūtas lielo vīru futbolā) un aizsardzības līnija – Deniss Sokoļskis pret „Skonto” tika nomainīts jau pēc puslaika, Aleksandrs Abramenko ir fiziski spēcīgs, taču visai lēns un ko līdzīgu var attiecināt uz kreisās malas aizsargu Ediju Ivaško. Var droši paredzēt, ka viņiem ies smagi ar Malašenoka un Takedas apturēšanu…

Dienas otrajā mačā plkst.19:00 Hanzas vidusskolas laukumā izies vēl viena komanda, kurai ir neizšķirts un uzvara, kā arī pagaidām nav ielaisti vārti – Rīgas „Skonto”. Cīņā pret FS „Metta/LU” līdzīgi kā Koņeva komandai arī Tamaza Pertijas padotajiem ir labas cerības sauso sēriju aizsardzībā turpināt un gūt otro uzvaru pēc kārtas, jo „Metta/LU” sezonu sākusi bāli.

Studenti, kuru rindās no reāli spēlējošajiem tikai Gatis Kalniņš ir vecāks par 26 gadiem (šim uzbrucējam ir 31), pirmajos divos mačos nav guvuši nevienus vārtus un piedzīvojuši divus sausus zaudējumus. Pret „Spartaku” līdz neizšķirtam pietrūka tikai 17 minūšu, tomēr tie, kas redzēja spēli, bija liecinieki tam, ka momentus veidoja gandrīz tikai Jūrmalas komanda. Bez Mareka Zuntnera un Vladislava Gabova "Metta/LU" ir cita komanda, un grūti iztēloties, ka tā spētu ievainot „Skonto”. Pagājušajā gadā skontieši divreiz uzvarēja studentus ar 2:1 un divreiz ar 5:0.

Pertijas vadībā „Skonto” rāda ātru, intensīvu futbolu – ja pret „Jūrmalu” tas augļus nenesa un nācās reizi pa reizei arī iekrist uz pretuzbrukumiem, tad pret „Ilūksti” izdevās sasist četrus vārtus pirmajās 42 minūtēs. Hanzas vidusskolas laukums (karte joprojām pieejama šai rakstā), iespējams, „Skonto” nebūs tik pierasts un parocīgs kā „Skonto” halle, taču tāpat sagaidāms, ka Ruslans Mingazovs, Alans Siņeļņikovs (pret „Ilūksti” gan spēlēja malējā aizsarga pozīcijā), Aleksandrs Fertovs apgādās Valēriju Šabalu un Artūru Karašausku ar labām piespēlēm vai apdraudēs vārtus paši. Pret Ilūksti „Skonto” rāmī trāpīja 10 reizes, bet „Spartaks” pa „Metta/LU” rāmi sita sešas reizes. Ar 6-10 sitieniem, visticamāk, pietiks pāris vārtiem. Tikmēr Ilūkste „Skonto” četrstūrī sita trīs reizes (divreiz jau pie 0:4 vai 0:5), bet „Metta/LU” pa „Spartaka” rāmi tikai divreiz – maz... „Skonto” būs liela mača favorīte.

Abas spēles varat raudzīties tiešraidē Sportacentrs.com!

Virslīgas 3. kārta

DienaLaiksSpēleNorises vieta
Piektdiena16:00Jūrmala - IlūksteKauguru vidusskolas laukums
Piektdiena19:00Skonto –Metta/LUHanzas vidusskolas laukums
Sestdiena14:00Liepājas metalurgs – VentspilsDaugavas stadiona rezerves laukums
Svētdiena16:00Daugava (D) - JelgavaCeltnieka stadions
Svētdiena16:00Spartaks - Daugava (R)Kauguru vidusskolas laukums

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Ventspils22008:36
2.Skonto21105:04
3.Spartaks21103:24
4.Daugava (R)21102:14
5.Jūrmala21101:04
6.Liepājas metalurgs21015:23
7.Daugava (D)20113:41
8.Ilūkstes NSS20112:71
9.Metta/LU20020:50
10.Jelgava20020:50

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1.J.ŽigajevsVentspils4 (2)
2.J.KalnsLiepājas metalurgs2
M.SavensDaugava (R)2
V.ŠabalaSkonto2

Sportacentrs.com 2. kārtas materiāli

SpēlePirms spēlesSpēles rakstsVideoKomentāri
Metta/LU - SpartaksPirms spēlesSpēleVideoKomentāri
Ventspils - Daugava (D)Pirms spēlesSpēleVideoKomentāri
Jelgava - JelgavaPirms spēlesSpēleVideoKomentāri
Skonto - IlūkstePirms spēlesSpēleVideoKomentāri
Daugava (R) - Liepājas metalurgsPirms spēlesSpēleVideoKomentāri

     [+] [-]

, 2013-04-12 09:00, pirms 11 gadiem
----- Skonto FC
vēsta, ka visticamāk Šabala nespēlēs
laikam jau tomēr ir trauma dēļ kuras nomainija spēlē pret Ilūksti

     [+] [-]

, 2013-04-12 13:23, pirms 11 gadiem
Pēdējais info no drošiem kanāliem, kas man ienāca šorīt ir, ka uzbrukums būš Kara un Gutkovskis.

  +2 [+] [-]

, 2013-04-12 13:43, pirms 11 gadiem
nu redzēsim ko sektta/lu spēs pret skonto, sezonu jau sāka ļoti vāji, būtu normāls laukums spēlē pret spartaku būtu vairāk salaiduši

  +2 [+] [-]

, 2013-04-12 14:12, pirms 11 gadiem
Kā Tamazs teiks, tā būs!............

     [+] [-]

, 2013-04-12 15:51, pirms 11 gadiem
Un kā Tamazam pirms tam pateiks guņa
Andris5 rakstīja: Kā Tamazs teiks, tā būs!............
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-04-12 17:58, pirms 11 gadiem
Aiziet totiks,nu nevar spēlējot ar divu vīru pārsvaru,pēdējās minūtēs ,kad koj. uz neizšķirtu ir 22,pamanīties nopelnīt soda sitienu........
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja