Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Ševļakovs: "Meklējam dabīgo laukumu treniņiem..."

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Ševļakovs: "Meklējam dabīgo laukumu treniņiem..."
Jurijs Ševļakovs un Aleksejs Rosoha
Foto: RFS

8. maijā Latvijas futbola Virslīgas 7. kārtas spēlē “Ventspils” izcīnīja svarīgu uzvaru par “Rīgas Futbola skolu”. Spēle Kauguru vidusskolas stadionā noslēdzās ar 2:1 par labu viesiem no Kurzemes. Piedāvājam abu komandu galveno treneru komentārus pēc aizvadītās cīņas.

Pols Ašvorts, “Ventspils” galvenais treneris: ”Prieks atzīmēt, ka pirmo reizi esam nospēlējuši pret Rīgas Futbola skolu, kur man ir daudz draugu. Ar Juriju Ševļakovu nostrādāju 4,5 gadus “Skonto” komandā, bet ar Andreju Kaļiņinu strādāju kā ar spēlētāju “Rīgas” komandā. Ja par spēli, tad pirmais puslaiks mums bija krietni sarežģītāks. Mēs bijām labāki pirmajā puslaikā, bet rīdziniekiem bija labas iespējas pretuzbrukumos. Otrajā puslaikā mēs kontrolējām spēli, spēlējām viņu laukuma pusē, un mūsu spēlētāji bija lieliski! Uzsvēršu, ka viņi ir nospēlējuši sešas spēles trīs nedēļu laika posmā. Spēlētājiem ir laba fiziskā kondīcija, attieksme un darba spējas. Pēc zaudējuma “Jelgavai” teicu, ka komandai ir jāreaģē. Šāda uzvara ir ideāla reakcija.”

Jurijs Ševļakovs, “Rīgas Futbola skolas” galvenais treneris: “Kā jau Pols sacīja, pirmais puslaiks mums bija labāks. Mēs tad izveidojām trīs vārtu gūšanas iespējas. Otrajā puslaikā, atkal atgriežoties pie Pola sacītā, nospēlēja pretinieka fiziskā forma, kas ļāva viņiem pielikt. Ventspils izveidoja četrus momentus, neskaitot vārtu guvumus. Otrajā puslaikā pretinieks bija pārāks. Rezultāts ir likumsakarīgs – uzvarēja spēcīgākais.”

Vai tikai fiziskā sagatavotība ietekmēja RFS ļoti vājo otro puslaiku?
Ševļakovs: “Par fizisko sagatavotību teikšu, ka ar Staņislava Olijara atnākšanu šis trūkums tiks likvidēts. Pie tā tiek strādāts. Domāju, ka tuvākajā laikā būsim šajā ziņā līmeni augstāk.”

Kāpēc netika veiktas maiņas līdz pat brīdim, kad līdz spēles beigām palika maz laika?
Ševļakovs: “Netaisīju, jo cerējām, ka spēlētāji izpildīs uzstādītos uzdevumus. Varēja manīt, ka daži spēlētāji bija noguruši…”

Pol, pirmkārt jau par Mujeci maiņu albānis tika nomainīts pēc 45 minūtēm.
Ašvorts: “Viņš ir nospēlējis 9,5 spēles un nav guvis vārtus. Tagad jau ir jautājums par pārliecību. Tikmēr Kaspars Svārups pēdējās 2-3 nedēļās katru dienu strādāja papildus. Viņš bija izsalcis. Mēs viņu turējām, turējām, kamēr sapratām, ka tagad ir īstais brīdis. Viņš bija fantastisks otrajā puslaikā – guva vārtus, kā arī lika Germanam Māliņam glābt komandu vienā no epizodēm. Svārups ir labi pastrādājis."

Kāda situācija ir ar Maksimu Uvarenko, kurš šodien palika ārpus pieteikuma?
Ašvorts: “Viņš dabūja nelielu savainojumu spēlē pret “Jelgavu”. Mēs nolēmām neriskēt ar viņu šodienas spēlē. Maksims, visticamāk, būs atpakaļ spēlē pret “Riga”. Valentīns Raļkēvičs šodien nospēlēja labi. RFS vārti bija lieliski – tur neviens vārtsargs nebūtu ticis galā. Tagad varētu sākties cīņa starp vārtsargiem par pirmā numura statusu.”

Kā esat apmierināti ar Edgaru Jermolajevu un Igoru Kozlovu, kuri ir atgriezušies pēc savainojumiem?
Ševļakovs: “Negribās uzsvērt Kozlova kļūdu. Zaudējumu piedzīvoja visa komanda. Tādas fatālas kļūdas, kuru pieļāva Kozlovs, var notikt ar katru. Kozlovam par problēmu varētu būt tas, ka viņš sen nav spēlējis. Par Jermolajevu tas pats. Domāju, ka neskaitot šo Kozlova kļūdu, viņi nospēlēja normāli.”

Pol, ko pateiksiet par Jurija Žigājeva spēli šodien?
Ašvorts: “Viņš bija labs. Vienā no epizodēm bija jāpiešķir vienpadsmit metru soda sitiens uz RFS vārtiem. Atrados tālu no epizodes, bet likās, ka tur bija pārkāpums pret Juriju. Visi cīnās un cīnīsies par vietu sastāvā, neskatoties uz vecumu, pieredzi un pozīciju.”

Jurij, kā jūs redzējāt šo pārkāpumu?
Ševļakovs: “Ja tiesnesis tajā epizode nenosvilpa, tad laikam nekā tur arī nebija. Teikšu, ka mums nekad nav bijis pretenziju pret tiesnešiem. Kā tiesā, tā tiesā.”

Vai Ģirts Karlsons ir pelnījis vietu Latvijas izlasē?
Ašvorts: “Es negribu, lai viņš spēlē Latvijas izlasē. 35 gadu vecumā nav nekādas loģikas saukt spēlētāju uz izlasi. Kā saprotu, Baltijas kauss palīdzēs trenerim izvēlēties tos, kuri piedalīsies Pasaules kausa kvalifikācijā. Brīdī, kad būs Pasaules kauss, Karlsonam būs jau 38. Varbūt Ģirts vēlās, bet es neredzu tam jēgu."

Kāds varētu būt kopsavilkums par pirmo apli “Ventspils” komandai?
Ašvorts: “Pirmā vieta. Neviena zaudējuma. Sākums bija grūts mākslīgo laukumu dēļ. Arī šodien iesākām krietni smagāk. Esmu apmierināt ar pirmo apli un gaidu, ka otrais būs labāks.”

Nākamnedēļ “Rīgas Futbola skola” pāries uz dabīgo laukumu. Vai esat tam gatavi?
Ševļakovs: “Mēs pagaidām meklējam laukumu, kur varēt trenēties. Pagaidām treniņi notiek tikai uz mākslīga seguma. “Arkādijas” stadiona laukums jau ir ļoti labā stāvoklī. Dotajā brīdī meklējam laukumu treniņiem, kuru Rīgā nav tik daudz. Ir daži varianti, bet pagaidām vēl nav skaidrība.”

     [+] [-]

, 2016-05-09 23:34, pirms 8 gadiem
Trenēties vēl kādu laiku gluži labi varētu Kr. Barona ielas stadionā. Tur laukums vēl nav izārdīts, būtu tikai jānopļauj, un un nekādi celtniecības darbi (kas pirmajā kārtā būtu tieši esošā noārdīšana) pagaidām nenotiek.