Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kurbatovs: "Eksāmenā dabūjām divnieku"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Kurbatovs: "Eksāmenā dabūjām divnieku"
Kirils Kurbatovs
Foto: Romāns Kokšarovs (f64)

Piedāvājam Andra Riherta un Kirila Kurbatova sacīto pēc "SynotTip" futbola Virslīgas 3.kārtas mača, kurā "Metta"/LU pēdējās sekundēs guva dramatisku 1:0 uzvaru pār "Riga".

Kirils Kurbatovs, "Riga" galvenais treneris: "Gatavojoties spēlei, mēs paredzējām, ka notikumi šādi varētu attīstīties - gatavojāmies tam, ka "Metta" spēlēs kā otrais numurs un mēģinās izmantot pretuzbrukumus, ko principā 2.puslaikā arī paveica. Ja 1.puslaikā mēs viņiem nedevām iespējas pretuzbrukumos [Riherts izbrīnīti reaģē - aut.], tad 2.puslaikā tas noveda pie zaudētiem vārtiem. Pilnībā saprotami, ka mēs mēģinājām gūt vārtus un gājām uz priekšu lieliem spēkiem, taču uzlauzt tik labi organizētu aizsardzību mums nenācās viegli, turklāt savas sekas atstāja Savaļnieka zaudējums. Nespējām uzlauzt pretinieku un gūt vārtus. Savukārt "Metta" labi izmantoja radušos iespēju."

Andris Riherts, "Mettas"/LU galvenais treneris: "Liels paldies spēlētājiem par raksturu. Principā iepriekšējā spēlē ar "Rīgas Futbola skolu" beigas bija līdzīgas - varējām izraut uzvaru, kaut vai neizšķirtu, nesanāca. Šajā spēlē abi divi puslaiki bija līdzīgi - domāju, ka mēs fiziski bijām spēcīgāki par pretinieku, varējām visu spēli aizvadīt labā tempā. Puslaiki bija līdzīgi - varbūt viņi iesāka nedaudz labāk, vairāk bumbu kontrolēja, bet līdz reāliem momentiem nenokļuva. Katrā puslaikā mums bija trīs reāli vārtu gūšanas momenti - fantastiska iespēja 1.puslaikā Ērikam Punculam, tur jāsit iekšā. Bija mirkļi, kad pretinieku vārtsargs... likās, kā iespējams, ka viņš izvelk tādu bumbu? Visu cieņu pretinieku vārtsargam, viņš tiešām bija labā līmenī.

Momentu realizēšana bišķiņ ir nepatīkama lieta, bet tai pašā laikā pozitīvi, ka momenti veidojas - līdz ar to beigās ir iespējas izraut uzvaras. Ja momentu nebūtu, mūs piespiestu pie vārtiem un visdrīzāk būtu grūti noticēt tam, ka varam gūt vārtus. Šodien abos puslaikos scenārijs bija līdzīgs, un mēs izdarījām savu darbu līdz galam. Vēlreiz paldies spēlētājiem par raksturu, par pašatdevi, paldies treneriem par darbu tai laikā, kad es pats nebiju šeit uz vietas. Paldies spēlētājiem par disciplīnu un motivāciju un, protams, paldies mūsu lieliskajiem atbalstītājiem - visu spēli dziedāt, atbalstīt un komandu dzīt uz priekšu, tā ir fantastika, katrs klubs gribētu tādus atbalstītājus."

Par sastāvu daži jautājumi. Kad atgriezīsies Stuglis, vai Indrāns mīs viņam uz papēžiem? Vai Punculs izgāja pamatsastāvā, jo Kalniņam savainojums? Kāpēc Bāliņu nomainīji pret Strodu?
Riherts: "Bāliņš bija slims un nebija par 100% gatavs, līdz ar to iznāca Dāvis [Strods - aut.] un aizvadīja labu spēli. Stuglim bija sarkanā kartīte - skatīsimies. Stuglis ir daudzfunkcionāls spēlētājs. Labākajiem spēlētājiem jābūt laukumā. Meklēsim visiem vietu - protams, tas nenozīmē to, ka Stuglis ir starp tiem, kuram jāmeklē vieta. Sevi ir jāpierāda. Indrāns principā savu iespēju šodien labi izmantoja. Spēles laikā viņam nācās pārkvalificēties no uzbrūkošā pussarga uz balsta pussargu - varbūt pāris situācijās viņš man lika panervozēt, bet kopumā esmu ļoti apmierināts ar viņa debiju mūsu komandā. Attiecībā uz Kalniņu/Punculu - Kalniņam cirksnis sāpēja, viņš tikai pēdējos trīs treniņus trenējās ar visiem kopā. Cirksnis liek manīt par sevi vēl joprojām. Redzējāt, viņš nepiedalījās arī pārbaudes spēlē, un mēs viņam iedevām saudzējošo režīmu. Viņš veiksmīgi atkopās un palīdzēja komandai šodien."

Ukraiņu uzbrucēja Fedosova šodien atkal nebija pieteikumā, Saito spēlē centra uzbrucēja pozīcijā - vai tā ir viņa īstā pozīcija un pastāstiet kopumā par problēmām uzbrukumā?
Kurbatovs: "Nešaubīgi mums ir problēmas ar uzbrucējiem. Redzat, mēs divreiz iesitām pa vieniem vārtiem, bet šodien mums vispār neizdevās noslēgt uzbrukumus. Fedosovs manā skatījumā vēl nav gatavs. Mēs aizvadījām pārbaudes spēli ar Lietuvas "Utenas" - Fedosovam bija daudz iespēju, bet nospēlējām 0:0. Tā ka mums ir problēmas šajā aspektā, ar uzbrūkošajām darbībām. Ar momentu radīšanu problēmu nav, ar momentu realizāciju problēmas ir. Tā ir arī mūsu taktikas problēma - ar šādu spēlētāju komplektāciju nevaram atļauties spēlēt aizsardzības futbolu. Tāpēc mums nākas atvērties. Kad komanda atveras, pretiniekam vienmēr rodas iespējas pretuzbrukumiem - nekā pārsteidzoša."

Saito centra uzbrucēja pozīcija ir vispiemērotākā? Flangā vai zem centra uzbrucēja viņš nebūtu efektīvāks?
Kurbatovs: "Nav jēgas no laba meklēt vēl labāku - ja Saito iesita pa vārtiem pirmajās divās spēlēs, kāpēc lai es viņu aizvāktu no šīs pozīcijas? Ja viņš ir vienīgais, kurš mūsu labā gūst vārtus? Aizvirzīt viņu citā pozīcijā nebija jēgas un šodien gaidījām, ka viņš atkal iesitīs. Viņam bija iespējas - piemēram, kad netrāpīja pa bumbu. Varēja arī šodien viņš izcelties."

Vai rādīsi spēlētājiem treniņos turnīra tabulu, lai vēl vairāk motivētu savus spēlētājus?
Riherts: "Kas tas par jautājumu?"

Esat 2.vietā tabulā - vienīgi, ja "Jelgava" uzvarēs, nolaidīsieties uz 3.vietu.
Riherts: "Mēs jau tur bijām - ko tur rādīt?"

Pēc 1.kārtas - tagad būsiet augšā arī pēc trim kārtām.
Riherts: "Mēs arī pēc otrās tur bijām, nekur īpaši neesam pacēlušies. Mēs dzīvojam realitātē - puiši zina, ka ir vēl 25 spēles."

Pirmās trīs spēles bija pret jūsu potenciālajiem konkurentiem - tagad 1.aplī būs četras spēles pret potenciālajiem līderiem. Ar kādām domām iesiet uz šīm spēlēm?
Riherts: "Domāju, ka pati galvenā spēle mums būs nākamā - kausa izcīņā. Līdz ar to tik tālu neskatāmies. Šobrīd uzsvaru liksim uz kausa spēli pret "Daugavpili"."

Kā esi apmierināts ar Puncula darbību uzbrukumā?
Riherts: "Ar Ēriku esmu apmierināts, varbūt ar viņa produktivitāti neesmu apmierināts. Bet viņš lielu darbu veic. Vēl nedaudz veiksmes un pareizākas izvēles pozīcijas un, domāju, viņš gūs arī vārtus."

Citi varianti pirms spēles šajā pozīcijā nebija?
Riherts: "Bija... var likt Ošu [rezerves vārtsargu - aut.], var likt, ko gribi [smaida]. Ja mums ir Ēriks... Punculs ir uzbrucējs, viņam jāspēlē! Viņš treniņos veic fantastisku darbu. Ja viņš tā turpinās, noteikti nopelnīs vārtu guvumu un dos komandai labumu. Šobrīd viņš daudz paņem uz sevi, un ir iespēja citiem gūt vārtus. Arī pats sev izveido momentus."

Šodien jums rezervē bija viens no trim nigēriešiem - kāda situācija ar viņiem visiem, kā viņi izskatās treniņos?
Riherts: "Šis bija no Ganas [smaida]. Viņam ir bijuši divi treniņi. Mēs viņu nelikām laukumā, rīt viņš spēlēs dublieru sastāvā - skatīsimies."

Kāds pirmais iespaids?
Riherts: "Izskatās labi [smaida]!"

Un pārējie leģionāri?
Riherts: "Pārējie divi beidzot dabūjuši vīzu uz Ēģipti - tur, kur pēc tam dod vīzu uz Latviju. Tur nav tik viegli viss. Saistībā ar visiem notikumiem pasaulē kontrole ir ļoti skrupuloza - skatās vēsturi, visu pārējo, tik viegli neiet."

Kādā kondīcijā ir Uldriķis?
Riherts: "Uldriķis šobrīd gatavojas trenēties. Viņš rīt piedalīsies ar visiem kopā atjaunošanās treniņā - tā teikt, pastaigās. Nākamajā nedēļā viņš pamazām sāks iesildīties. Kausa spēle? Visādi brīnumi var notikt, jauns puika. Dzimšanas diena viņam drīz - man liekas rīt [taisnība - aut.], Robertam 18 gadi paliek."

Kausa izcīņā jums nav jāspēlē, atkal pauze - varbūt aizvadīsiet kādu pārbaudes maču?
Kurbatovs: "Varbūt nospēlēsim ar dublieriem, jo šobrīd atrast labu pretinieku ir praktiski nereāli. Visur, arī Lietuvā un Igaunijā, norit čempionāti. Mēģinājām kādu atrast, bet nekā. Domāju, aizvadīsim divpusēju spēli ar dublieriem. RFS? Nē, ar mūsu čempionāta komandām nespēlēsim [smaida]."

Cik nopietns savainojums Šerenkovam?
Kurbatovs: "Viņam trauma - ceru, nav pārāk nopietna. Taču, kā redzējāt, nospēlēt līdz galam viņš nevarēja. Viņam problēmas ar plecu - neveiksmīgi nokrita. Elkonis."

Ar kuru līniju visvairāk esat apmierināts?
Kurbatovs: "Ja paskatāmies uz rezultātu, tas ir 0:1 - negatīvs rezultāts. Runāt par kādu konkrēti es šobrīd nevēlos. Var teikt, ka visa komanda nospēlēja ne pārāk labi. Mēs zaudējām - viss, tas arī ir mūsu novērtējums. Eksāmenā dabūjām divnieku. Ar to viss ir pateikts. Visi kopā - vadība, spēlētāji, treneri."

Pagājušajā spēlē jums bija noraidījums, šodien piecas dzeltenās kartītes - epizodes prasīja tā rīkoties vai, tavuprāt, spēlētājiem pietrūka disciplinētības?
Riherts: "Edmund, slikts jautājums!"

Jo?
Riherts: "1:0 uzvarējām, bet tu man par kartītēm. Ja cilvēks [tiesnesis - aut.] dod, tad ir."

Es nejautāju apšaubīt tiesneša lēmumus, bet vai tavi spēlētāji pieņēma pareizus lēmumus šajās situācijās?
Riherts: "1:0 uzvara - par ko tur runāt? Protams, ka pieņēma pareizus lēmumus un visu darīja augstākajā līmenī."

  -3 [+] [-]

, 2016-04-02 21:15, pirms 8 gadiem
Skatos, ka Riherta iedomība kāpj augumā. Ka tik nesanāk vēlāk smagi krist
Kurbatovam ir jāatkāpjas. BFC pag. gadā bija labs sastāvs, bet neko neparādīja. Tagad gremdē Riga FC. Var jau saprast, ka trūka Savaļnieka, tomēr trenerim ir jāveido komanda ne no viena spēlētāja

     [+] [-]

, 2016-04-02 22:06, pirms 8 gadiem
Rihertam pamatīgi galvā sakāpis. Nekas, gan nolaidīsies uz zemes, vien ka pārāk strauji un sāpīgi nesanāk.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-03 01:05, pirms 8 gadiem
Ko jūs te murgojat? Kas sakāpis galva? Galvenais treneris atbild uz žurnālistu jautājumiem,kādi jautājumi,tādas atbildes! Vai jums komentētāji nav galvā sakāpis???