Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Par Mihadjuka, Koļesņičenko u.c. aktualitātēm, kā arī jaunumiem "Metalurgā" un "Skonto"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Par Mihadjuka, Koļesņičenko u.c. aktualitātēm, kā arī jaunumiem "Metalurgā" un "Skonto"
Vladimirs Koļesņičenko
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Joprojām bez kluba ir vairāki Latvijas futbola izlases kandidāti, un Sportacentrs.com mēģinājis sazināt gan viņus, gan arī divus no Latvijas vadošajiem futbola klubiem, lai uzzinātu, kādi jaunumi šajā sakarā gaidāmi attiecīgajās nometnēs.

Latvijas izlases un līdzšinējais "Ventspils" centra aizsargs Pāvels Mihadjuks joprojām ir tuvu līguma noslēgšanai ar Skotijas 1. divīzijas līdervienību "Dundee FC". Neskatoties uz iepriekš izplatīto informāciju, ka futbolista aģents prasa pārāk lielu pārejas summu, Mihadjuks šodien sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka tieši šajās dienās tiek kārtotas pēdējās formalitātes un viss par 90% ir skaidrs – aizsarga nākamajam klubam jābūt "Dundee". Neviens cits klubs ar konkrētu līguma piedāvājumu arī nav vērsies pie Pāvela aģenta. Ja nekas nemainīsies, turp gan plānots doties tikai pēc Latvijas izlases spēles 22. janvārī pret Dienvidkoreju. Pats aizsargs pēc atvaļinājuma pamazām atsāk trenēties, lai spēlei valstsvienības rindās būtu gatavs.

Cits izlases futbolists – pussargs Vladimirs Koļesņičenko – trenējas ar "Skonto", taču Latvijā varētu palikt tikai tad, ja neizdosies tikt ārzemju klubā. "Konkrēti par piedāvājumu kaut ko var teikt, kad līgums ir parakstīts," sarunā ar Sportacentrs.com komentēja pats futbolists. Aģenti sakot, ka interese ir visu laiku no dažādiem klubiem, taču nekāda labuma no šīs intereses vismaz pagaidām nav. Līdz izlases spēlei pret Dienvidkoreju gan kaut kas varētu tapt skaidrs. Līdzīgā situācijā ir vārtsargs Aleksandrs Koliņko - ja ārzemēs neizdosies atrast kādu klubu, tad viņš paliks Latvijā – līgums ir ar "Ventspili".

Savukārt bijušais Latvijas U-21 aizsargs Edijs Ivaško devies uz pārbaudi vienā no vājākajiem Ungārijas augstākās līgas klubiem "DVTK" (pēc pirmā apļa ieņem 15. vietu 16 komandu konkurencē). Kopā ar viņu ungāru klubam savu meistarību atrādīs divi mums zināmi lietuviešu vārtsargi – Mindaugs Malinausks pērn sargāja "Tranzīta" vārtus, bet Ernestu Šetku tikko pārbaudīja "Liepājas Metalurgs".

"Liepājas Metalurga" sporta direktors Jurijs Andrejevs savukārt apliecināja, ka komandas galvenais treneris Ridigers Abramčiks vēlas, lai komandā paliek abi vietējie futbolisti, kuri bija ar komandu treniņnometnē Marijampolē uz pārbaudes laiku – aizsargs Artjoms Kuzņecovs un uzbrucējs Jurģis Kalns. Ja Kalns ir brīvais aģents un oficiāls līgums ar viņu varētu tikt noslēgts drīzumā, tad ar Kuzņecovu situācija ir sarežģītāka, jo viņam ir līgums ar... vairs neesošo Daugavpils "Dinaburg". Par Kuzņecova statusu lems federācija, kurai jau iesniegta vēstule. Andrejevs arī pastāstīja, ka konkrētas intereses par nevienu liepājnieku futbolistu joprojām nav, arī jauni pārbaudāmie futbolisti gaidāmi ne ātrāk kā treniņnometnē februārī Turcijā. Savainojumu dēļ uz Maskavu (tur šonedēļ sāksies Sadraudzības kausa izcīņa) nebrauks Toms Mežs un Roberts Savaļnieks, kuru vietu varētu ieņemt kāds dublieru futbolists. Mērķi turnīrā un komandas sastāvs tajā kļūs zināms šīs nedēļas vidū.

Rīgas "Skonto" tehniskais direktors Genadijs Karavajevs šodien sarunā ar Sportacentrs.com atzina, ka pagaidām neviens futbolists neplāno doties atrādīties kādam ārzemju klubam, bet Polijā esošie Oļegs Laizāns un Raivis Hščanovičs tur būs tik ilgi, cik poļu klubam būs vajadzīgs, lai nolemtu par iespējamo futbolistu pirkšanu. Viss varētu izšķirties šīs nedēļas beigās. Arī "Skonto" komandā pagaidām papildinājumi nav gaidāmi, turklāt uz jautājuma zīmes ir komandas dalība turnīrā Turkmenistānā, jo šī turnīra datumi pārklājas ar Latvijas izlases interesēm. Kas attiecas uz diviem "Skonto" citiem klubiem šķietami pievilcīgākajiem futbolistiem - Andreju Perepļotkinu un Aleksandru Cauņu, Karavajevs atzina - galvenais, lai abi būtu veseli un labā formā, tad arī drīzumā kaut kur varētu braukt atrādīties.

Izmantotie resursi:
nemzetisport.hu

  +5 [+] [-]

, 2010-01-11 20:15, pirms 14 gadiem
Cerams, ka Cauņa nepaliks Skonto ,bet gan meklēs un cīnīsies par vietu kādā ārzemju labā klubā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2010-01-11 20:29, pirms 14 gadiem
Cerams Mihadjuks nosleegs liigumu ar Dundee
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2010-01-11 20:57, pirms 14 gadiem
marcha000 rakstīja: Galvenais, lai nepaliek bez darba!
nja bezdarbnieki mums ir pietakami Latvijaa....

  +1 [+] [-]

, 2010-01-11 21:05, pirms 14 gadiem
Toms Mežs labākais, aizsardzības spēlētājs

  +8 [+] [-]

, 2010-01-11 21:15, pirms 14 gadiem
dvenns rakstīja: ventspilī spēlēs žans klods van damme.
Pofig, vini četratā neko neizdaris

     [+] [-]

, 2010-01-11 21:18, pirms 14 gadiem
Artjoms Kuzņecovs ir diskvalificēts līdz 2010. gada 31. decembrim!?...

  +2 [+] [-]

, 2010-01-11 21:54, pirms 14 gadiem
Nu cerams, ka Ivaško un Mihadjukam izdosies palikt tajos klubos, kur iecerēts. Tas pats attiecas arī uz Hščanoviču un Laizānu. Jācer, ka arī Koļesņičenko atradīs kādu klubu, lai nav bez spēļu prakses atkal. Koļinko, manuprāt, gan tagad būtu lietderīgāk palikt Ventspilī. Bet, lai jau lemj pats par to... Cauņam noteikti ir jābrauc kaut kur atrādīties, ar to Perepļotkinu gan neko nevar saprast... Tad viņš ir labs, tad atkal tukšos vārtos netrāpa. Cerams, ka nostabilizēsies un tad ar kaut kur tiks. Ļoti, ceru, ka Kalns spēlēs Liepājā - būtu labs pastiprinājums uzbrukumam pirms Eirokausiem, a, kas tad beigās ir ar to Kuzņecovu? Tas par to diskvalifikāciju jau arī tika pasniegts tikai tādā "acīmredzot, varētu būt" formā. Oficiāls nekas nav bijis...

Lai nu kā, veiksmi mūsējiem. Paldies sportacentram - baigi forši katru dienu ir palasīt un uzzināt par to, kas notiek ar mūsu spēlētājiem!

  +3 [+] [-]

, 2010-01-11 22:14, pirms 14 gadiem
Ceru ka Cauņam beidzot veiksies un traumas nepiemekles

     [+] [-]

, 2010-01-11 22:43, pirms 14 gadiem