Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" noliedz, ka Akinjemi līgumā ir izpirkuma maksa, aicina viņu atgriezties

Rolands Eliņš

"Ventspils" noliedz, ka Akinjemi līgumā ir izpirkuma maksa, aicina viņu atgriezties
Adeleke Akinjemi
Foto: Jānis Līgats

Futbola kluba „Ventspils” rīkotajā preses konferencē Ventspilī komandas izpilddirektors Sergejs Usačovs norādīja, ka pieturas pie uzskata, ka Adelekes Akinjemi pārstāvji, kas organizējuši viņa aizbraukšanu no Latvijas, nodarbojas ar terorismu, aizvilinot futbolistu un cenšoties piespiest klubu piekrist viņu nosacījumiem. Usačovs arī apliecināja, ka Akinjemi līgumā nav ierakstīta nekāda līguma izpirkšanas cena.

Preses konferencē piedalījās Usačovs, sporta direktors Andrejs Butriks un „Ventspils” spēlētāji Aijeguns Tosins un Abdulu Mamā, kurš pievienojās komandai tikai nesen, kamēr Tosins atbrauca reizē ar Akinjemi. Abi spēlētāji gan tikai sniedza savus paziņojumus, apliecinot, ka „Ventspils” pārstāvji nekad nekādus draudus viņiem nav izteikuši un viņi nav novērojuši, ka tādi tiek izteikti Akinjemi, tāpat spēlētāji publiski aicināja Akinjemi atgriezties komandā. Uz mediju jautājumiem Tosins un Mamā gan neatbildēja, jo Usačovs pavēstīja, ka viņiem jāgatavojas nākamajai spēlei un uzreiz pēc savu paziņojumu sniegšanas viņi atstāja preses konferenci.

Usačovs tikmēr paskaidroja, kāda bijusi līguma noslēgšanas procedūra ar Akinjemi, norādot, ka tas noticis sadarbībā ar akadēmiju Nigērijā, un līgumā sākotnēji bija paredzēts, ka abām pusēm ir tiesības uz 50% transfēra summas. Taču nesen, kā apgalvoja Usačovs, akadēmijas pārstāvji vēlējušies pārdot šīs tiesības finansiālu grūtību dēļ, kas arī noticis, un nu "Ventspils" ir visas tiesības uz spēlētāju.

Pēc Akinjemi lieliskā snieguma Eirokausos ar „Ventspili” sācis sazināties kāds cilvēks, kurš apgalvoja, ka pārstāv Akinjemi un var panākt viņa aiziešanu no komandas, sacīja Usačovs, noraidot, ka kluba pārstāvji jebkādā veidā būtu draudējuši Nigērijas 19 gadus vecajam spēlētājam. Tā vietā Usačovs pauda nostāju, ka Akinjemi ir apvārdots un „nozagts” (visticamāk, pārnestā nozīmē, domājot aizvilināšanu no kluba, nevis nolaupīšanu), un šie cilvēki vēlas izmantot Akinjemi.

Usačovam tika vaicāts, vai tā ir taisnība, ka spēlētāja līgumā ir ierakstīts punkts par tā izpirkšanu, kas ir 300 tūkstošu eiro vērtībā. Usačovs noliedza, ka līgumā vispār ir ierakstīta izpirkšanas cena: „Attiecīgais punkts ir tāds, ka, saņemot attiecīgu piedāvājumu šādā vērtībā, mēs vispār sākam to izskatīt.” Šeit jāpiemin, ka Akinjemi un viņa aģenti apgalvo pretējo un viņš vērsies arī pie Latvijas Futbola federācijas vadības, lai to apliecinātu. Savukārt Usačovs izteicās, ka līgums ir spēkā uz vēl vairākiem gadiem, un, kamēr "Ventspils" nepiekritīs no tā atteikties, neviens cits klubs arī nevarēs iegūt Akinjemi savā sastāvā.

„Ventspils” pārstāvji tikmēr paziņoja, ka vērsušies tiesību sargājošajās iestādēs, lai panāktu, ka Akinjemi aizvedušie cilvēki (viņš pats portālam Sportacentrs.com apgalvoja, ka devies prom labprātīgi) tiek sodīti. Usačovs norādīja, ka šādu rīcību, ka spēlētājs tiek aizvests prom no kluba un par viņa atgriešanos atpakaļ tiek prasīta konkrētu prasību izpildīšana (Akinjemi toties rakstīja, ka šī prasība ir viņa drošības garantēšana), viņa izpratnē ir terorisms.

Usačovs publiski aicināja Akinjemi atgriezties komandā, uzsverot, ka visi to vēlas un viņam nekas šeit nedraud. Savukārt Butriks norādīja, ka šajā situācijā jūtas ļoti smagi un ir emocionāli norūpējies, jo bijis ļoti tuvs Adelekem.

Preses konferences tiešraides pilns ieraksts

1 2 51 komentārs

  -4 [+] [-]

, 2018-08-09 15:28, pirms 6 gadiem
Vai tad transfēra summa un izpirkuma maksa ir 2 dažādas lietas?

  -4 [+] [-]

, 2018-08-09 15:30, pirms 6 gadiem
Ja tā tas ir, tad Venspilij pazors un sliktākais , ka atkal LV futbola reputācija ir iedragāta.

  +2 [+] [-]

, 2018-08-09 15:33, pirms 6 gadiem
Atvainojos, bet, noskatoties preses konferenci, palika iespaids, ka FK Ventspils ir drausmīgs krievu midzenis. Un tagad ar jauno īpašnieku šis zīmogs laikam palicis tikai spilgtāks.

Tik salkani teksti. Uzvedība un žestu valoda nodod, ka arī paši ventspilnieki nav tīri šajā situācijā. Kas bija tas, kas sēdēja blakus briļļainajam un stāstīja, ka ar Adeleki pavadījis pat vairāk laika nekā ar savu dēlu (es gandrīz pat apdraudājos)? Tik zaglīgas un šaudīgas ačeles.

Domāju, ka nigēriešu mafija tik viegli nepadosies. Cerams, ka visi paliks dzīvi un veseli.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2018-08-09 15:36, pirms 6 gadiem
LFF tik noskatās uz šo teātri

  +7 [+] [-]

, 2018-08-09 15:40, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Atvainojos, bet, noskatoties preses konferenci, palika iespaids, ka FK Ventspils ir drausmīgs krievu midzenis. Un tagad ar jauno īpašnieku šis zīmogs laikam palicis tikai spilgtāks.

Tik salkani teksti. Uzvedība un žestu valoda nodod, ka arī paši ventspilnieki nav tīri šajā situācijā. Kas bija tas, kas sēdēja blakus briļļainajam un stāstīja, ka ar Adeleki pavadījis pat vairāk laika nekā ar savu dēlu (es gandrīz pat apdraudājos)? Tik zaglīgas un šaudīgas ačeles.

Domāju, ka nigēriešu mafija tik viegli nepadosies. Cerams, ka visi paliks dzīvi un veseli.
Man visvairāk patika, ka, uzrunājot Adeleki, gan latviski, gan angliski teica, ka lai brauc atpakaļ, jo drīz prezidentam dzimšanas diena.

  +4 [+] [-]

, 2018-08-09 15:43, pirms 6 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Tik salkani teksti. Uzvedība un žestu valoda nodod, ka arī paši ventspilnieki nav tīri šajā situācijā. Kas bija tas, kas sēdēja blakus briļļainajam un stāstīja, ka ar Adeleki pavadījis pat vairāk laika nekā ar savu dēlu (es gandrīz pat apdraudājos)? Tik zaglīgas un šaudīgas ačeles.
Tas bija vietējais Andrejs Burtiks. Daudz gadu Ventspils klubā spēlējies, trenējies un tagad arī strādā kā kluba sistēmā.

Par kluba īpašnieka dzimeni pēc pāris dienām un atlaidi spēlētājam, ja atgriezīsies, sasmējos, jo pašam Adeleki arī tajā dienā 20 paliek (pēc https://www.transfermarkt.com/adeleke-akinyemi/profil/spieler/153138) .

     [+] [-]

, 2018-08-09 15:47, pirms 6 gadiem
Bet kāpēc aprāvās video tiešraides ''pilns'' ieraksts pēc 50:39 (nezinu kā tiešraidē, jo neskatījos), ja tur vēl ir jautājumi par interesi?

     [+] [-]

, 2018-08-09 15:48, pirms 6 gadiem
Nemelojiet, tas nav pilns ieraksts. Aprauts gals

  -1 [+] [-]

, 2018-08-09 15:48, pirms 6 gadiem
Nu, ko – mēģinām restaurēt situāciju. Protams, deduktīvu pieņēmumu līmenī.

Vispirms no akadēmijas tiek nopirkti 50% uz spēlētājiem. Varbūt tāpēc, ka akadēmijai vajag naudu, varbūt tāpēc, ka FKV ir aizdomas, ka tūlīt kādu varēs dārgi pārdot (bet tikai aizdomas - neviens jau nevarēja paredzēt, ka Adeleke tā nospīdēs Eiropas līgā). To, vai summa, ko FKV akadēmijai samaksāja, bija vai nebija 50% no tā saucamās izpirkuma summas, kā arī to, vai nauda jau ir pārskaitīta, neviens žurnālists pajautāt neiedomājās. To mēs nezinām. Bet visticamāk atbilde uz abiem jautājumiem ir „jā”. Kas līdz ar to mainās? Pirmkārt, FKV ar dubultu interesi var sākt mēģinājumus spēlētājus pārdot dārgāk par noteikto „izpirkuma” summu – vienkārši sakot akadēmija tāpēc, ka nevarēja dažu mēnešus paciesties, var zaudēt krietnu naudiņu (ja pieņemam, ka par vienu spēlētāju viņi saņēma 150 tk, bet tālāk viņu pārdotu par 1,5 milj, sanāk, ka akadēmija zaudē 600 tk). Otrkārt, var parādīties kāds peļņas kārs indivīds, kas, daloties vai nedaloties ar spēlētāju (gan jau, ka visdrīzāk solot dalīties, bet uzsvars te ir uz vārdu „solot”), kas žigli iegūst aģenta statusu. Un, treškārt, peļņas kārajam indivīdam nav jārēķinās ar Nigērijas puses interesi un iespējamo reakciju.

Nu, un tā kā visdrīzāk FKV nav taisnība par to, ko nozīmē šī „izpirkuma” summa (ne jau velti viņi to punktu grib izņemt, lai „nerastos problēmas” ar potenciālo pircēju), tad viņi vēlas ātri pārslēgt līgumus. Acīmredzot nesekmīgi. Kādi bija FKV tālākie plāni dēļ šī atteikuma grūti pateikt. Bet tad parādās afēristi, kas gan jau, ka šīs juridiskās grūtības ir pareizi interpretējuši. Tikai viņiem vajag veidu, kā izlaist cauri „otkatu” no kāda kluba, kas spēlētāju nopirktu, par „izpirkuma” summu. Vai arī varbūt visa shēma balstās elementārā šantāžā, cerot, ka samaksās FKV bez citu pušu iesaistes, par ko savukārt spēlētājs parakstīs līgumu uz FKV nosacījumiem. Tālāko nav grūti iztēloties. Un, protams, nevar izslēgt draudus no FKV puses spēlētājam (individuāli, protams – ne jau kopējā tikšanās reizē), taču pats fakts, ka viņš elementāri (ar autobusu acīmredzot) varēja aizbraukt, liecina, ka neviens viņu nesargāja un pat iedomāties nevarēja, ka viņš varētu bēgt.

Nu, kaut kā tā.

Sekas? Ja problēma drīz neatrisināsies, tad zaudēs pilnīgi visas iesaistītās puses. Mazināsies pircēju interese par spēlētāju, kritīsies spēlētāja forma, jo neekur citur viņš spēlēt nevarēs. Līdz ar to arī problēmu risināt ir ieintresēti visi. Cita lieta, kurš visvairāk.

     [+] [-]

, 2018-08-09 15:49, pirms 6 gadiem
pickenroll rakstīja: Tas bija vietējais Andrejs Burtiks. Daudz gadu Ventspils klubā spēlējies, trenējies un tagad arī strādā kā kluba sistēmā.

Par kluba īpašnieka dzimeni pēc pāris dienām un atlaidi spēlētājam, ja atgriezīsies, sasmējos, jo pašam Adeleki arī tajā dienā 20 paliek (pēc https://www.transfermarkt.com/adeleke-akinyemi/profil/spieler/153138) .
Butriks

     [+] [-]

, 2018-08-09 15:54, pirms 6 gadiem
Hmm... rakstīja: Butriks
atvainojos, ātri rakstīju

  +2 [+] [-]

, 2018-08-09 15:59, pirms 6 gadiem
Ja jau Akinjemi aizbega, tad tam noteikti ir iemesls, savadak tas nav izskaidrojams. Vins zinaja, ka driz vins tiks uz augstaku limeni, kada jega vinam butu bijusi no begsanas prom? Ta presene no Ventpils puses izskatijas tada loti iestudeta, tas runasvirs pilnigi bija galva ieburis tekstu, kuru ari noskaitija. Padomajiet logiski, kadi iemesli butu Akinjiemi melot, un kadi FKV ? Vairak velk uz ventpilnieku vadibas pusi...

  +4 [+] [-]

, 2018-08-09 16:02, pirms 6 gadiem
Pēc tādas herņas izklausās tas, ka saņemot piedāvājumu par 300000 kaut ko sāks skatīties Šito lasot arvien lielāka pārliecība, ka Ventspilij nav taisnība šajā strīdā... nolažojuši apmēram uz miljonu

  +2 [+] [-]

, 2018-08-09 16:06, pirms 6 gadiem
No potenciālā darījuma reāli pašam spēlētājam nekas neatlektu! Adeleke bija jādomā tikai par sportisko pusi, lai tiktu līgu augstāk.

Man tiešām liekas, ka viņa mistiskais aģents pamanīja iespēju noraut piķi un sāka skalot čalim smadzenes. Protams te ir skaidrs, ka jaunais prezidents gribētu to naudu iebāzt sev kabatā, neatstājot ne centa kluba budžetā, kgan par tādu summu varētu sākt runāt ar LFF un pašvaldību par halles būvēšanu Ventspilī.

Bet nu pagaidām viss notiek diezgan bēdīgi.. Spēlētājs riskē ar karjeru mistiska drauga/aģenta dēļ, bet Ventspils, tiecoties pēc miljona, var palikt bez nekā!

Grinētos redzēt līguma punktu, ja tāds eksistē.
Un var man kāds izskaidrot ko tas mainītu pašam spēlētājam, ja viņš parakstītu jaunu līgumu bez šī punkta? Viņš riskētu iestrēgt Ventspilī ilgāk vai arī viņam savādāk atlektu kkas pašam?

     [+] [-]

, 2018-08-09 16:10, pirms 6 gadiem
Abas divas puses melo,gan moldāvi ,gan kūpinātais

     [+] [-]

, 2018-08-09 16:12, pirms 6 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Nemelojiet, tas nav pilns ieraksts. Aprauts gals
Youtube bij pilns ieraksts

  +1 [+] [-]

, 2018-08-09 16:14, pirms 6 gadiem
Es zinu Adeleke draudzeni, mēs ļoti daudz laiku pavadījām kopā staigājot pa pilsētu, ticiet man viņš vienkārši jauns un naivs. Draudzene negulēja jau trīs dienas, visu laiku rauda. Fakts ir tas ka viņš uzticējās tam aģentam un tagad nezin ka tikt no vaļa no tā, jo pats tagad saprot kā aģents viņam nepalīdzēs, bet tikai izdarīs sliktāk viņu karjerai.

  -2 [+] [-]

, 2018-08-09 16:15, pirms 6 gadiem
FKV- jau sen ir tikai komandiņa nevis komanda.
Pec Grigorčuka mistiskas aiziešanas un vēl dažu spēlētāju automašīnu dedzināšanas, nav brīnums ka Adeleke tina vagu.
Es tikai atbalstu, loģiski ka FKV pārstāvji neteiks presē ka- JĀ MĒS VIŅAM DRAUDĒJĀM vai kautko līdzīgu, to pat mazs bērniņš saprot.
Es tikai es par Adeleki, FKV sajuta lielo piķi un tagad mēģinās visādus variantus lai dabūtu melno brāli atpakaļ
Žēl ka FKV no labas komandas palika par tādu mazo komandiņu

  -2 [+] [-]

, 2018-08-09 16:19, pirms 6 gadiem
Diviem nigēriešiem pateica kas jāsaka. Viņi to iemācījās no galvas pateica un pēc tam nebija pat 10 minūtes laika, jo ļoti svarīgs iemesls-jāgatavojas spēlei(!!!!). Jāgatvojas spēlei un tādēļ nevar atlicināt pat minūtes 10 žurnālistiem. Kad tad ir tā svarīgā spēle, kurai jāgatavojas tik cītīgi jau šodien. Izrādās pirmdien 13.augustā 18.00. šodien ir ceturtdiena. Mjā. Lieki kaut ko bilst pei iemesla nav laika ,jagatavojas spēlei. Bija bail ka žurnālisti neuzdod nevēlamos jautājumus. Par to ka skaisti norunāja ko bija iemācījušies tiks varbūt kaut kā prēmēti. Iespējams ar papildus brīvdienām.

  -2 [+] [-]

, 2018-08-09 16:21, pirms 6 gadiem
Fkv vairs nekad nebūs tik augstu kā viņa bija agrāk
Tagad vēl vairāk bojā savu reputāciju un zaudēs savus skatītājus, pat FKV-LADS ultru tik daudz nav kā tas bija agrāk, atceros kad pie mums Daugavpilī bija spēles tāds bars vienmēr brauca ultru, tie bij tik laiki, nesakot par pašu mājas spēļu Ventiņos- esu bijis 3 reizes spēlēs V-Pilī un 1 Rīgā Lv kausā, tas bija laiki.

  +1 [+] [-]

, 2018-08-09 16:22, pirms 6 gadiem
Januks rakstīja: No potenciālā darījuma reāli pašam spēlētājam nekas neatlektu! Adeleke bija jādomā tikai par sportisko pusi, lai tiktu līgu augstāk.

Man tiešām liekas, ka viņa mistiskais aģents pamanīja iespēju noraut piķi un sāka skalot čalim smadzenes. Protams te ir skaidrs, ka jaunais prezidents gribētu to naudu iebāzt sev kabatā, neatstājot ne centa kluba budžetā, kgan par tādu summu varētu sākt runāt ar LFF un pašvaldību par halles būvēšanu Ventspilī.

Bet nu pagaidām viss notiek diezgan bēdīgi.. Spēlētājs riskē ar karjeru mistiska drauga/aģenta dēļ, bet Ventspils, tiecoties pēc miljona, var palikt bez nekā!

Grinētos redzēt līguma punktu, ja tāds eksistē.
Un var man kāds izskaidrot ko tas mainītu pašam spēlētājam, ja viņš parakstītu jaunu līgumu bez šī punkta? Viņš riskētu iestrēgt Ventspilī ilgāk vai arī viņam savādāk atlektu kkas pašam?
Kas viņam pašam atlektu???.....loģiski ka nekas ,ja tu domā naudas ziņā....viņalabums šai visā būtu labāka līmeņa klubs ar no tā visām izrietošām sekām...sākot ar lielāku algu un visiem citiem bonusiem ko nodrošinātu jaunais klubs

  +1 [+] [-]

, 2018-08-09 16:26, pirms 6 gadiem
AM rakstīja: Es zinu Adeleke draudzeni, mēs ļoti daudz laiku pavadījām kopā staigājot pa pilsētu, ticiet man viņš vienkārši jauns un naivs. Draudzene negulēja jau trīs dienas, visu laiku rauda. Fakts ir tas ka viņš uzticējās tam aģentam un tagad nezin ka tikt no vaļa no tā, jo pats tagad saprot kā aģents viņam nepalīdzēs, bet tikai izdarīs sliktāk viņu karjerai.
Lai lec atpakaļ autobusā un brauc uz Ventspili vai arī aģens tgd viņam draud?

Bet ja godīgi, tad es ceru, ka viņš būs atpakaļ klubā un līdz augusta beigām būs prom citā, vēlams top līgā, kā arī klubs dabūs savu naudu un viss šis cirks beigsies!

     [+] [-]

, 2018-08-09 16:28, pirms 6 gadiem
Bronsons rakstīja: Kas viņam pašam atlektu???.....loģiski ka nekas ,ja tu domā naudas ziņā....viņalabums šai visā būtu labāka līmeņa klubs ar no tā visām izrietošām sekām...sākot ar lielāku algu un visiem citiem bonusiem ko nodrošinātu jaunais klubs
Tad kāpēc viņš atteicās parakstīt jaunu līgumu? Vai tad ir pretlikumīgi veikt līguma grozījumus tā darbības laikā? Reāli, man liekas, ka tas aģents ir pie visa vainīgs, grib vnk piķi noraut, vrb kko pašam spēlētājam sasolījis vai arī tur ļaunu uz klubu par kaut ko, ko mēs nezinam!

  -1 [+] [-]

, 2018-08-09 16:29, pirms 6 gadiem
ja ačlim 4 gadu līgums ieteiktu džeku arī četrus gadus uz soliņa nomarinēt

     [+] [-]

, 2018-08-09 16:31, pirms 6 gadiem
Januks rakstīja: Tad kāpēc viņš atteicās parakstīt jaunu līgumu? Vai tad ir pretlikumīgi veikt līguma grozījumus tā darbības laikā? Reāli, man liekas, ka tas aģents ir pie visa vainīgs, grib vnk piķi noraut, vrb kko pašam spēlētājam sasolījis vai arī tur ļaunu uz klubu par kaut ko, ko mēs nezinam!
No konferences varam noprast, ka arī Tosins nav parakstījis grozījumus. Cita lieta, cik steidzami tas ir FKV, jo droši vien, ka viņa transfērs nav tik degošs.

     [+] [-]

, 2018-08-09 16:34, pirms 6 gadiem
Januks rakstīja: Tad kāpēc viņš atteicās parakstīt jaunu līgumu? Vai tad ir pretlikumīgi veikt līguma grozījumus tā darbības laikā? Reāli, man liekas, ka tas aģents ir pie visa vainīgs, grib vnk piķi noraut, vrb kko pašam spēlētājam sasolījis vai arī tur ļaunu uz klubu par kaut ko, ko mēs nezinam!
Grūti pat šai situācijā pateikt kurš te vainīgs vai nevainīgs...skaidrs ir tik tas ka klubs nebij uzdevuma augstumos nesakārtojot visas juridiskās lietas tas viss ierobežotu darboties tiem žuļikiem kas uz sava āķa uzkabinājuši naivo jaunekli....ja ar viss būtu kā pieklājas Adeleke finansiāli neko neiegust no pārejas summas tā ir klubu savstarpējā lieta viņa ieguvums ir tai visā ko pirms tam aprakstīju

     [+] [-]

, 2018-08-09 16:35, pirms 6 gadiem
mrjanka rakstīja: ja ačlim 4 gadu līgums ieteiktu džeku arī četrus gadus uz soliņa nomarinēt
Lielākā daļa līguma laika jau pavadīta...pēc transfermarkt info līgums līdz 31.12.2019

     [+] [-]

, 2018-08-09 16:46, pirms 6 gadiem
Bronsons, 16:35, pirms 6 minūtēm, ignorēt, atbildēt

mrjanka rakstīja: ja ačlim 4 gadu līgums ieteiktu džeku arī četrus gadus uz soliņa nomarinēt

Lielākā daļa līguma laika jau pavadīta...pēc transfermarkt info līgums līdz 31.12.2019

Vai transfermarkt info nav vecais līgums,kas tika vēl noslēgts Ešvorta laikā?Un kā lasīju Šlēgela teiktajā,tad transfermarket info par Latvijas futbolistiem ir visnotaļ tikai aptuvena.

     [+] [-]

, 2018-08-09 16:50, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Bronsons, 16:35, pirms 6 minūtēm, ignorēt, atbildēt

mrjanka rakstīja: ja ačlim 4 gadu līgums ieteiktu džeku arī četrus gadus uz soliņa nomarinēt

Lielākā daļa līguma laika jau pavadīta...pēc transfermarkt info līgums līdz 31.12.2019

Vai transfermarkt info nav vecais līgums,kas tika vēl noslēgts Ešvorta laikā?Un kā lasīju Šlēgela teiktajā,tad transfermarket info par Latvijas futbolistiem ir visnotaļ tikai aptuvena.
Šodien skatoties preses konf. uz Adelekes līguma ko rādīja kluba pārstāvis bij 2021gads...tā kā nu jau vispār galva putrā...

  -3 [+] [-]

, 2018-08-09 17:08, pirms 6 gadiem
donkey rakstīja: Nu, ko – mēģinām restaurēt situāciju. Protams, deduktīvu pieņēmumu līmenī.

Vispirms no akadēmijas tiek nopirkti 50% uz spēlētājiem. Varbūt tāpēc, ka akadēmijai vajag naudu, varbūt tāpēc, ka FKV ir aizdomas, ka tūlīt kādu varēs dārgi pārdot (bet tikai aizdomas - neviens jau nevarēja paredzēt, ka Adeleke tā nospīdēs Eiropas līgā). To, vai summa, ko FKV akadēmijai samaksāja, bija vai nebija 50% no tā saucamās izpirkuma summas, kā arī to, vai nauda jau ir pārskaitīta, neviens žurnālists pajautāt neiedomājās. To mēs nezinām. Bet visticamāk atbilde uz abiem jautājumiem ir „jā”. Kas līdz ar to mainās? Pirmkārt, FKV ar dubultu interesi var sākt mēģinājumus spēlētājus pārdot dārgāk par noteikto „izpirkuma” summu – vienkārši sakot akadēmija tāpēc, ka nevarēja dažu mēnešus paciesties, var zaudēt krietnu naudiņu (ja pieņemam, ka par vienu spēlētāju viņi saņēma 150 tk, bet tālāk viņu pārdotu par 1,5 milj, sanāk, ka akadēmija zaudē 600 tk). Otrkārt, var parādīties kāds peļņas kārs indivīds, kas, daloties vai nedaloties ar spēlētāju (gan jau, ka visdrīzāk solot dalīties, bet uzsvars te ir uz vārdu „solot”), kas žigli iegūst aģenta statusu. Un, treškārt, peļņas kārajam indivīdam nav jārēķinās ar Nigērijas puses interesi un iespējamo reakciju.

Nu, un tā kā visdrīzāk FKV nav taisnība par to, ko nozīmē šī „izpirkuma” summa (ne jau velti viņi to punktu grib izņemt, lai „nerastos problēmas” ar potenciālo pircēju), tad viņi vēlas ātri pārslēgt līgumus. Acīmredzot nesekmīgi. Kādi bija FKV tālākie plāni dēļ šī atteikuma grūti pateikt. Bet tad parādās afēristi, kas gan jau, ka šīs juridiskās grūtības ir pareizi interpretējuši. Tikai viņiem vajag veidu, kā izlaist cauri „otkatu” no kāda kluba, kas spēlētāju nopirktu, par „izpirkuma” summu. Vai arī varbūt visa shēma balstās elementārā šantāžā, cerot, ka samaksās FKV bez citu pušu iesaistes, par ko savukārt spēlētājs parakstīs līgumu uz FKV nosacījumiem. Tālāko nav grūti iztēloties. Un, protams, nevar izslēgt draudus no FKV puses spēlētājam (individuāli, protams – ne jau kopējā tikšanās reizē), taču pats fakts, ka viņš elementāri (ar autobusu acīmredzot) varēja aizbraukt, liecina, ka neviens viņu nesargāja un pat iedomāties nevarēja, ka viņš varētu bēgt.

Nu, kaut kā tā.

Sekas? Ja problēma drīz neatrisināsies, tad zaudēs pilnīgi visas iesaistītās puses. Mazināsies pircēju interese par spēlētāju, kritīsies spēlētāja forma, jo neekur citur viņš spēlēt nevarēs. Līdz ar to arī problēmu risināt ir ieintresēti visi. Cita lieta, kurš visvairāk.
Pats interesantākais, ja FKV grib vismaz atvest Adeleki uz Ventspili, viņiem jāturpina viņam maksāt algu. Līdz ko nemaksās, tā uzreiz automātiski līgums pārtrūkst un Adeleke var iet kur grib. Lai tikai Šišhānovs maksā savu netīro naudu par to, kas nav. Mani šī situācija reāli uzbudina.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-08-09 17:24, pirms 6 gadiem
b.k.h. rakstīja: Pats interesantākais, ja FKV grib vismaz atvest Adeleki uz Ventspili, viņiem jāturpina viņam maksāt algu. Līdz ko nemaksās, tā uzreiz automātiski līgums pārtrūkst un Adeleke var iet kur grib. Lai tikai Šišhānovs maksā savu netīro naudu par to, kas nav. Mani šī situācija reāli uzbudina.
Nedomāju, ka šī pata situācija var ieilgt. Līdz ar to tā ir sīknauda uz kopējā fona. Bet, nu, detaļas varētu pateikt tikai, redzot līgumu - tai skaitā to, kādas sankcijas klubs var līguma ietvaros noteikt, ja sportists pārkāpj treniņrežīmu.

  -1 [+] [-]

, 2018-08-09 17:25, pirms 6 gadiem
fire rakstīja: Ja tā tas ir, tad Venspilij pazors un sliktākais , ka atkal LV futbola reputācija ir iedragāta.
Latvijas futbola "reputācija" ir tāda, ka to iedragāt nav iespējams
1 2 51 komentārs