Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Morozs un D.Tarasovs atrādās Baltkrievijā, Tvumasi divi vārti Beļģijas klubā

Agris Suveizda

Morozs un D.Tarasovs atrādās Baltkrievijā, Tvumasi divi vārti Beļģijas klubā
Viktors Morozs
Foto: M.Jankovskis, Sportacentrs.com

Divi Jūrmalas "Spartaka" pussargi Viktors Morozs un Deniss Tarasovs atrādās Baltkrievijas klubam Grodņas "Neman", vēsta kluba oficiālā mājaslapa. Pārbaudē ārzemēs joprojām atrodas "Spartaka" uzbrukuma līderis Patriks Tvumasi, kurš trīs mačos Beļģijas "Oud-Hervelee" labā guvis divus vārtus.

Vasaras pāreju perioda laikā laimi ārzemēs meklē vairāki futbolisti. Nesen uz Krieviju devās "Spartaka" aizsargs Nauris Bulvītis un uzbrucējs Patriks Tvumasi - pirmais devās uz Jaroslavļas "Shinnik", bet nu jau ir parakstījis trīs gadu līgumu ar Rīgas "Skonto", bet ganietis pēc Samaras "Krylia Sovetov" devās uz Beļģiju, kur pievienojās valsts 10.spēcīgākajam klubam "Oud-"Heverlee Leuven" (OHL).

Pirmajā pārbaudes spēlē pret Beļģijas trešās līgas komandu "Diegem Sport" (5:0) Tvumasi izgāja uz maiņu, bet pēc tam divās pārbaudes spēlēs, kas jau notika treniņnometnē Nīderlandē, Patriks guva pa vieniem vārtiem. 19 gadus vecais ganietis vispirms guva OHL trešos vārtus pret Nīderlandes "Waalwijk" (3:1), bet pēc tam ar skaistu tiešo brīvsitienu izrāva neizškirtu pret Kipras "Anorthosis" (2:2). Abos mačos Tvumasi devās sākumsastāvā, un Patrikam ir visai lielas izredzes arī nopelnīt līgumu. Sākotnēji OHL galvenais treneris ar Tvumasi rēķinās nākotnes kontekstā.

Tikmēr Grodņas "Neman" uz pārbaudi ieradušies trīs pussargi - bez korejiešu futbolista starp tiem ir arī "Spartaka" spēlētāji Viktors Morozs un Deniss Tarasovs. "Neman" ar 20 punktiem 15 spēlēs Baltkrievijas čempionātā pagaidām ieņem piekto vietu, un pirms sezonas "Neman" pievienojās arī 29 gadus vecais centra pussargs Vadims Gospodarjs. Viņš gan laukumā ne reizi tā arī nav devies.

Morozs, kuram jūlija izskaņā paliks jau 33 gadi, "Spartaka" sastāvā šosezon ir aizvadījis 12 spēles un guvis divus vārtus. Desmit gadus jaunākais Tarasovs ir aizvadījis tikpat maču, no kuriem vienā gan izgāja uz maiņu. Savukārt Tvumasi deviņās spēlēs ir guvis sešus vārtus. Jāatzīmē, ka pirms vairākām dienām oficiāli tika paziņots par Aleksandra Stradiņa kļūšanu par "Spartaka" sporta direktoru. Stradiņš iepriekš Liepājā strādāja ar jauniešu komandām.

Izmantotie resursi:
Spartaks.lv - Galvenā
Official website Oud-Heverlee Leuven
Официальный сайт ФК "Неман" г.Гродно

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-07-05 19:49, pirms 11 gadiem
žēl, ka Starkovam zobs uz Morozu jau no seniem laikiem, šobrīd ļoti labā formā SMS Virslīgā.

     [+] [-]

, 2013-07-06 15:20, pirms 11 gadiem
Nu cerēsim, ka Tvumasi izdosies tikt pie līguma Beļģijas klubā. Labas karjeras perspektīvas no turienes paveras - Vācija, Francija, Nīderlande utt.

Nešaubos, ka Morozs mierīgi varētu pārcelties uz Neman, jo šobrīd, vismaz pēc Virslīgas mačiem spriežot, ir lieliskā formā. Lai jau arī Tarasovam izdodas karjeru turpināt ārzemēs. Gospodaram gan šajā klubā līdz šim, kā zināms, mazs spēles laiks.