Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Ventspils" uzvar Sūlšera iepriekšējo klubu, "Daugavpils" turpina bruņoties

Agris Suveizda

"Ventspils" uzvar Sūlšera iepriekšējo klubu, "Daugavpils" turpina bruņoties
Tosins Aijeguns. Foto: FK "Ventspils"

Jau pēc sešām dienām sāksies "Optibet" virslīga futbolā, un Latvijas klubi šīs nedēļas beigās aizvada pēdējās pārbaudes spēles pirms pirmajiem oficiālajiem mačiem.

Latvijas čempione "Riga" piektdien RTU stadionā ar 2:0 pārspēja Igaunijas piekto spēcīgāko klubu "Paide". Pa vārtiem guva Aleksejs Višņakovs un Kamils Bilinskis. Savukārt komandu pameta 23 gadus vecais pussargs Krišs Kārkliņš, ar kuru līgums ir izbeigts, un 21 gadu vecais ukraiņu uzbrucējs Bohdans Kovalenko, kurš izīrēts 1. līgas čempionei "Daugavpilij", kas iepriekš īrē tika arī pie RFS jauniešiem Maksima Toņiševa un Daniela Baloža. Bijušais "Liepājas" spēlētājs Kārkliņš pirmajā sezonā "Riga" kreklā Virslīgā aizvadīja 20 spēles, 12 reizes izgāja pamatsastāvā un guva vienus vārtus, iesitot no stūra. Kovalenko Virslīgā astoņas spēles, bet pirms tam viņš spēlējis Kipras klubā "Paphos" un Doneckas "Shakhtar" sistēmā.

Vicečempione "Ventspils" aizvadīja pēdējo spēli treniņnometnē Spānijā, piektdien atspēlējoties un pārspējot Norvēģijas vicečempioni "Molde" (2:1), kas sezonu sāks 17. martā ar Superkausu pret čempioni Tronheimas "Rosenborg". Abus vārtus otrā puslaika sākumā guva ventspilnieku līderis Tosins Aijeguns, 53. minūtē realizējot pendeli un piecas minūtes vēlāk pielabojot bumbu tukšos vārtos. Līdz pat decembrim "Molde" galvenais treneris bija Ūle Gunnars Sūlšers, kurš pārņēma krīzē esošo Mančestras "United" un sāka ar astoņām uzvarām pēc kārtas un 16 spēlēs zaudējis vienīgi PSG (13-2-1). Pamatsastāvs: Baturins, Tīdenbergs, Koļesovs, Batista, Stuglis, Kazačoks, Osipovs, Fortešs, Aijeguns, Žoalisons, Mordatenko.


Bronzas medaļniece RFS pēdējo pārbaudes spēli aizvadīs šodien, plkst. 15:20 RTU stadionā tiekoties ar Gargždu "Banga", kas ieguva trešo vietu Lietuvas 1. līgā. Savukārt Jūrmalas "Spartaks" ceturtdien nometni Turcijā pabeidza ar neveiksmi pret Kazahstānas astoto spēcīgāko klubu Karagandas "Shakhter". Vienīgos vārtus jūrmalnieku labā guva pārbaudāmais serbu leģionārs.

"Jelgava" vakar aizvadīja divas spēles. Dublieri ar 1:0 apspēlēja Igaunijas 1. līgas vienību "Jarve" – vārtus guva Kristofers Zviņģelis -, bet lielā komanda ar identisku rezultātu pārspēja vienu no Latvijas 1. līgas favorītēm "Tukumu 2000". Vienīgos vārtus iesita nīderlandiešu uzbrucējs Džaneiro Purperharts, kurš arī tika pie līguma. Jelgavnieki atpūtināja U21 spēlētājus, bet Renārs Rode un Gurams Lukava laukumā nedevās savainojumu dēļ. Sezonas sākumu izlaidīs ne tikai Andris Krušatins, kuram pirmdien tiks veikta operācija, bet arī Artjoms Osipovs. Tukumnieku rindās spēlētāja trīs francūži, bijušie jelgavnieki Oskars Deaks un Vadims Avdejevs, kā arī Dāvis Daugavietis, Dāvis Sandis Strods un Pāvels Pilāts. "Jelgavas" pamatsastācs: Māliņš, Litvinskis, Rašo, Fernandešs, Šarifi, Lazdiņš, Biļans, Bidzinašvili, Eisdens, Čamkins, Džaneiro.

Divas spēles vakar aizvadīja arī "Metta"/LU. Dublieru komanda ar 2:1 pieveica Tartu "Welco" no Igaunijas 1. līgas (vārti Matīsam Zēģelem un Raimondam Krollim), bet lielā komanda ar 4:0 sakāva "Elva", kurai pārspēlēs neizdevās izcīnīt vietu Igaunijas augstākajā līgā. Divus vārtus guva Renārs Varslavāns, bet pa vieniem – Rendijs Šibass un Ņikita Kovaļonoks. "Mettas"/LU pamatsastāvs: Ošs, Birka, Zakari, Ševeļovs, Seriba, Liepa, Ozoliņš, Džamalutdinovs, Šibass, Varslavāns, Kovaļonoks. 1. līgas čempione "Daugavpils" mājās spēlēja neizšķirti 1:1 ar Lietuvas 1. līgas ceturto spēcīgāko komandu Ķēdaiņu "Nevežis". Vienīgie vārti mājiniekiem azerbaidžānim Turalam Bajramli. "Daugavpils" sākumsastāvs: Kučers, Cucurs, Sokolovs, Balodis, Zalaks, Skrebels, Bajramli, Marsiu, Siličs, Zuzū, Askerovs.

Virslīgas pirmās kārtas

Datums1. kārtaLaiksDatums2. kārtaLaiks
09.03.Jelgava – Riga13:0015.03.Metta/LU – Riga18:00
Daugavpils – Metta/LU15:0016.03.Spartaks – RFS15:00
10.03.Ventspils – Spartaks13:00Jelgava – Ventspils17:00
RFS – Liepāja15:0017.03.Valmiera Glass/ViA – Daugavpils15:00

Izmantotie resursi:
https://rigafc.lv/pirms-cempionata-...
https://rigafc.lv/riga-partrauc-sad...
FK Ventspils
https://www.facebook.com/fkspartaks...
Virslīgai gatavi – FK Jelgava
Meistarkomanda pirms sezonas sākuma izcīna...
BFC Daugavpils pēdējā pārbaudes spēlē cīnās...

     [+] [-]

, 2019-03-03 15:40, pirms 5 gadiem
Ja līgums ar Kārkliņu oficiāli tika izbeigts līdz 1.martam (ieskaitot), tad viņš vēl drīkst pārcelties uz citu Virslīgas komandu.