Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Ivanova "Sivasspor" šovakar uzņems Turcijas čempionus

Agris Suveizda

Ivanova "Sivasspor" šovakar uzņems Turcijas čempionus
Deniss Ivanovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar tiks aizvadītas kārtējās spēles Turcijas futbola čempionātā. Trešo maču šosezon aizvadīs arī Latvijas izlases aizsarga Denisa Ivanova pārstāvētais klubs "Sivasspor", kas savā laukumā uzņems pašreizējo Turcijas čempionvienību "Bursaspor". Mača sākums plkst. 21:00.

Turcijas Superlīgas trešajā kārtā "Sivasspor", ko pārstāv arī Latvijas izlases pamatsastāva aizsargs Deniss Ivanovs, šovakar savā laukumā uzņems "Bursaspor" komandu. "Sivasspor" pretiniece bāzējas Turcijas ceturtajā lielākajā pilsētā Bursā, kurā dzīvo aptuveni divarpus miljoni iedzīvotāju. Pagājušā sezona bija visveiksmīgākā "Buraspor" kluba vēsturē - tas ne tikai pirmo reizi iekļuva labāko trijniekā, bet pat sensacionāli izcīnīja čempionu titulu. Vēl kārtu pirms turnīra beigām "Bursaspor" atradās otrajā vietā, taču beigu beigās par punktu apsteidza Stambulas "Fenerbahce". "Bursaspor" kļuva tikai par otro komandu ārpus Stambulas, kurai izdevies uzvarēt Turcijas čempionātā - iepriekšējo reizi to 1976.gadā paveica "Trabzonspor".

Aizvadītajā sezonā abas komandas finišēja diametriāli pretējās pozīcijās. Ja "Bursaspor" kļuva par čempioni, "Sivasspor" ierindojās tikai 15.pozīcijā, kas kā pirmā ļauj palikt augstākajā divīzijā. Tomēr šosezon "Sivasspor" komanda ir apņēmības pilna krietni uzlabot pagājušās sezonas veikumu. Abi klubi diezgan veiksmīgi uzsāka jauno sezonu - "Bursaspor" divās spēlēs izcīnīja divas uzvaras, bet "Sivasspor" tikpat mačos ieguva četrus punktus. Jāpiebilst, ka no abu vienību rokas kritis Stambulas smagsvars "Galatasaray", kam sezonas sākums padevies katastrofāls - tam neizdevās iekļūt UEFA Eiropoas līgas grupu turnīrā.

"Sivasspor" sezonu uzsāka ar ārkārtīgi emocionālu uzvaru mājās pret "Galatasaray (2:1), savukārt pirms nedēļas tas izbraukumā cīnījās neizšķirti 1:1 ar "Antalyaspor". Jāpiebilst, ka Ivanovs abās spēlēs saņēma dzelteno kartīti. Savukārt "Bursaspor" vispirms mājās ar 1:0 uzvarēja "Konyaspor", bet tad viesos ar 2:0 pieveica arī "Galatasaray". Jāteic, ka "Bursaspor" virknējumu ne tuvu nevar salīdzināt ar lielajiem Stambulas grandiem - komandā ir diezgan maz leģionāru, turklāt nav individuāli tik spēcīgu futbolistu kā Rikardu Kvarežma, Guti, Milans Barošs, Arda Turans u.c.

"Bursaspor" provizoriskajā sākumsastāvā vieta atvēlēta tikai četriem ārzemniekiem. Pa vienam katrā līnijā – bulgāru vārtsargs Dimitars Ivankovs, serbu aizsargs Milans Stepanovs, pussargs Ivans Ergičs (arī serbs), kā arī argentīniešu uzbrucējs Leonels Nunjess. Pagaidām rezultatīvākais "Bursaspor" rindās ir jau pieminētais Ergičs, kurš guvis divus vārtus. Abas komandas savā starpā tikušās astoņas reizes. "Sivasspor" uzvarējis piecas reizes, bet "Bursaspor" – tikai divas. Taisnības labad jāsaka, ka "Bursaspor" abas uzvaras izcīnīja pagājušajā sezonā, savā laukumā uzvarot ar 3:0, bet izbraukumā – ar 3:1.

"Bursaspor" šosezon arī debitēs Čempionu līgā. Ceturtdien Monako norisinājās grupu turnīra izloze, un "Bursaspor" no ceturtā jeb potenciāli vājākā groza tika ielozēta pretī Mančestras "United", Spānijas "Valencia" un Glāzgovas "Rangers". Ja viesu rindās kritušo nav, "Sivasspor" no ierindas izgājis aizsargs Hairetins Jerlikaja, kurš savainojuma dēļ spēlēt nevarēs aptuveni trīs četras nedēļas. Paredzams, ka laukumā dosies arī Ivanovs, kurš abās pirmajās cīņās aizvadīja visas 90 minūtes.

Izmantotie resursi:
Sivasspor Kulübü Resmi Żnternet Sitesi |...

     [+] [-]

, 2010-08-28 13:47, pirms 14 gadiem
Lai veicas,Deniss!!!!

  +1 [+] [-]

, 2010-08-28 13:52, pirms 14 gadiem
Ivanomam jaiesit

  +9 [+] [-]

, 2010-08-28 13:58, pirms 14 gadiem
barclays rakstīja: Ivanomam jaiesit
drizak pa 0 janotur aizsardziba!!!

  +2 [+] [-]

, 2010-08-28 14:52, pirms 14 gadiem
dragoo rakstīja: drizak pa 0 janotur aizsardziba!!!
ko tik pieticīgi ?

     [+] [-]

, 2010-08-28 17:39, pirms 14 gadiem
Lai veicas. Sezonas sākums labs, cerams, ka arī turpinājums tāds būs.

  +6 [+] [-]

, 2010-08-30 13:13, pirms 14 gadiem
dragoo rakstīja: drizak pa 0 janotur aizsardziba!!!
Un kā izdevās?

     [+] [-]

, 2010-08-30 13:23, pirms 14 gadiem
eduards fināls rakstīja: Un kā izdevās?
Zaudēja.

     [+] [-]

, 2010-08-30 13:25, pirms 14 gadiem
rechstar rakstīja: Zaudēja.
0;2 Ja?

     [+] [-]

, 2010-08-30 13:26, pirms 14 gadiem
Pelele rakstīja: 0;2 Ja?
Jā Kožanam savainojums! SC ir raksts!

     [+] [-]

, 2010-08-30 13:29, pirms 14 gadiem
rechstar rakstīja: Jā Kožanam savainojums! SC ir raksts!
Vaņinam sausā uzvara pret Young boys!