Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Čekulajevs: "Man laikam jāgūst 100 vārti, lai tiktu Latvijas izlasē"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Čekulajevs: "Man laikam jāgūst 100 vārti, lai tiktu Latvijas izlasē"
Aleksandrs Čekulajevs
Foto: football.sport.ua

Latviešu futbolists Aleksandrs Čekulajevs intervijā ukraiņu portālam sport.ua stāsta par saviem karjeras līkločiem, daudzajiem vārtu guvumiem un daudz ko citu.

Lai gan Latvijā hokejs un basketbols ir populārāki sporta veidi, kāpēc izvēlējies futbolu?
Vienkārši futbols ir interesantākais komandu sporta veids. Manā gadījumā viss sākās tāpat kā daudziem citiem - bērnībā dzenāju bumbu pagalmā. Viens no maniem draugiem trenējās "Audas" sistēmā un kādu reizi uzaicināja mani līdzi. Man ļoti iepatikās un nolēmu pierakstīties futbola sekcijā. Mans pirmais treneris bija Andrejs Jegorovs, kurš man daudz ko iemācīja un ļoti ietekmēja manu tālāko karjeru. Viņš, starp citu, jauniešu komandas Latvijā trenē arī šobaltdien.

Gandrīz visiem jaunībā ir savs elks. Kurš no uzbrucējiem bija tavs elks?
Bija vairāki Brazīlijas futbolisti, par kuriem biju sajūsmā - Romario, Bebeto un, protams, arī Ronaldo. Klubu līmenī jutu līdzi "Ajax", bet tagad esmu vairāk par skaistu futbolu.

Vai futbols netraucēja mācībām?
Skolā mācījos viduvēji. Mācību stundu laikā vienmēr gaidīju zvanu, lai ar puišiem ātrāk varētu doties uzspēlēt futbolu. Futbola dēļ nācās izlaist daudz nodarbību. Futbols man bija pirmajā vietā, un galvenais, ka vecāki mani vienmēr atbalstīja, bet skolotāji izturējās saprotoši.

Tu nepaliki nepamanīts arī Latvijas jauniešu izlasēm.
Jauniešu komandās guvu daudz vārtu un, acīmredzot, demonstrējot tādu rezultativitāti, iekritu acīs Latvijas U-16 izlases treneriem.

Tava profesionālā karjera uzreiz sākās ar rekordu - 1. līgā "Audas" sastāvā guvi 51 vārtus. No kurienes tik pārliecinošs sākums tādam jaunam futbolistam?
2007. gadā mani atdeva īrē 1. līgas komandai "Auda". Sezona ķekaviešu sastāvā izdevās laba. Laukumā bija komanda, labi partneri un lieliska savstarpējā sapratne. Rezultātā ieguvām bronzu. Par savu augsto rezultativitāti pateikšu godīgi - tas izdevās, pateicoties smagam darbam visa gada laikā.

Pārliecinoši nospēlējis "Audā", sekoja piedāvājums no "Jūrmalas", bet pēc tam tik sākās...
Pēc jauniešu karjeras vispirms spēlēju 1. līgas komandā "Violā", kur 25 spēlēs guvu septiņus vārtus. Pēc tam spēlēju "Albertā", kur arī rādīju labu rezultativitāti (19 vārti 19 spēlēs). Tāpat manā karjerā bija FK "Rīga", kuras pamatsastāvā nostiprināties neizdevās un lielākoties spēlēju dublieros. Pirms tam minēju "Audu". Man no Latvijas klubiem bija vairāki piedāvājumi, taču īpašas motivācijas palikt Latvijas čempionātā nebija. Gribēju uz ārzemēm. Klubus lielākoties nācies mainīt to finanšu problēmu dēļ.

Kā parādījās variants ar Igaunijas "Trans"?
Pēc atgriešanā no Islandes man piedāvāja iziet pārbaudi "Trans". Tur spēlēja mans paziņa Saša Abramenko, kurš pozitīvi izteicās par šo komandu. Izgājis pārbaudi, parakstīju līgumu ar "Trans" uz vienu gadu.

Atskaitot iegūto bronzu, 2011. gadā kļuvi par Igaunijas visu laiku čempionāta rezultatīvāko spēlētāju. Sezonas sākumā ticēji tādam panākumam?
Tā sezona man bija izšķiroša, jo tobrīd domāju, vai vispār palikt futbolā vai nē... Komandu trenēja Baltkrievijas speciālists Jurijs Sverkovs, pēc tam sezonas gaitā viņu nomainīja Aleksejs Jagudins. Atzīmēšu, ka bez partneru līdzdalības nebūtu sasniedzis tādu panākumu. Esmu ļoti pateicīgs Mariusam Bezikornovam, kurš man atdeva 15 rezultatīvas piespēles. Kas attiecas uz konkurentiem, sezonas sākumā jutu sāncensību no Nēmelo ("Nomme Kalju") un Henri Anjēru ("Flora"), taču pēc tam stipri atrāvos.

Starp citu, starptautiskā vēstures un statistikas organizācija IFFHS atzina tevi par par rezultatīvāko 2011. gada nacionālo čempionātu spēlētāju. Gaidīji, ka varēsi apsteigt tādus vīrus kā Ronaldu, Mesi, di Natali, Gomesu un citus?
Pat domas nebija, ka varētu apsteigt Ronaldu un Mesi. Taču Igaunijas futbola līmenis neatbilst tādam līmenim, lai salīdzinātu. Baltijā lielākoties šādus salīdzinājumus veica žurnālisti, nevis es. Latvijā atšķiras viedokļi, salīdzinot Baltijas republiku čempionātu līmeņus.

Pastāsti par savas karjeras pēdējiem etapiem! Pēc testiem vācu "Duisburg" un poļu "Legia" nonāci Maltas "Valetta" un Ungārijas "Lombard Papa". Kas tur nesanāca?
Ar "Duisburg" nevienojās mans aģents, uz "Legia" īpaši nevēlējos braukt. Tobrīd domāju, ka man vēl būs izvēle. Kamēr aģents izvēlējās komandas, kurām bija jāatbilst viņa prasībām, transfēru logs aizvērās. Tāpēc aizbraucu uz Maltu. Kamēr tur biju, pienāca uzaicinājums no "Lombard Papa", kuru pārstāvu arī šobrīd.

Lieliski aizvadīji 2011. gada sezonu, bet uzaicinājums uz Latvijas izlasi nepienāca. Pagājušais gads tev iznāca saraustīts. Varbūt tagad viss sakārtosies un izpelnīsies Starkova uzmanību?
Man laikam jāgūst 100 vārti, lai tiktu Latvijas izlasē. Varbūt spēlēju ne tajās komandās, no kurām var tikt izlasē.

Pēc manām ziņām tu arī šajā starpsezonu periodā vari nomainīt komandu. Vai ir kādi interesanti varianti?
Pagaidām nav, ko spriest, jo mani advokāti ved pārrunas ar klubu līguma laušanas sakarā.

Ja būtu piedāvājums no ukraiņu kluba, tu piekristu?
Kāpēc ne? Šādu piedāvājumu izskatītu. Zinu, ka Ukrainas futbola līmenis ir pietiekami augsts. Zinu grandus "Dynamo" un "Shakhtar", kuriem tuvojas "Dnipro" un "Metalist". Un visa Eiropa zin tādas Ukrainas futbola zvaigznes kā Ševčenko, Rebrovs, Lužnijs.

Ar kuriem Ukrainas futbolistiem iznācis paspēkoties?
Esmu bijis vienā komandā ar Macionu un Meļņiku. Man joprojām ir draudzīgas attiecības ar Sitņiku, ar kuru mūsu ceļi krustojās Islandē.

Esi spēlējis sešos čempionātos. Kurš no tiem līmeņa ziņā atstāja lielāko iespaidu?
Vislielāko iespaidu radīja Maltas līga un futbola klubs "Valletta". Laba Eiropas līmeņa komanda ar labiem spēlētājiem, astoņi no kuriem spēlējuši Maltas izlasē. Futbola līmenis šajā valstī pēdējos gados ir ļoti audzis.

Un kuras valstis pārsteidza?
Islande man bija īsts pārbaudījums. Septiņus mēnešus dzīvoju viens pats bez ģimenes, Oulafsvikas pilsētā bija 1 000 iedzīvotāju. Psiholoģiski bija ļoti grūti. Malta tieši pretēji bija pirmā valsts, kurā ne tikai futbols, bet arī atpūta deva prieku. Ļoti spēcīgu iespaidu radīja Maltas futbola līdzjutēji un iedzīvotāji. Viņi bija ļoti pozitīvi un atsaucīgi. Maltā ir skaista daba, daudz varenu dabas ainu. Domāju, ka kādreiz mēs ar ģimeni noteikti atgriezīsimies Maltā.

Kā ģimene reaģē uz biežajiem pārbraucieniem?
Ģimene man arī ir ceļotāji. Mēs vienmēr un visur esam kopā! Manai līgavai Sarmītei un meitai Kamillai patīk ceļošana. Un kā gan es varētu spēlēt bez savām galvenajām līdzjutējām [smaida].

Vai seko futbolam bijušās Padomju Savienības teritorijā?
Pamatā sekoju Krievijas čempionātam, kuru uzskatu par spēcīgāko bijušās Padomju Savienības teritorijā. Patīk CSKA, kuras sastāvā spēlē mans tautietis Cauņa, kaut gan arī citās Krievijas Premjerlīgas komandās spēlē Latvijas futbolisti [tā gan nav tiesa, iespējams, žurnālists Čekulajevu pārprata un domāta Krievijas Nacionālā līga - aut.piez.].

Kad izej uz ielas, vai cilvēki tevi atpazīst?
Protams, atpazīst. Pret popularitāti attiecos mierīgi. Zvaigžņu slimības nav un nebūs.

Izmantotie resursi:
football.sport.ua

1 2 39 komentāri

 +11 [+] [-]

, 2013-01-27 22:18, pirms 11 gadiem
tam es tev piekritu vienalga kada tu limeni speleji ,bet vajdzeja starkovam tevi izsaukt uz izlasi

 +17 [+] [-]

, 2013-01-27 22:21, pirms 11 gadiem
Vispirms laikam būtu jāsāk ar to, ka sit iekšā kaut kur citur ar, ne tikai Igaunijā. Ja jau pat Maltā un Ungārijā nevar to bumbu vārtos iemānīt un pēc pāris mēnešiem nonāk uz beņķa (treneri jau ar nav muļķi), tad par kādu izlasi sapņot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-01-27 22:23, pirms 11 gadiem
Nu slikti jau nebūtu Bet taisnība vien ir- savu vietu ir nopelnījis

 +11 [+] [-]

, 2013-01-27 22:25, pirms 11 gadiem
Šķiet, nu jau par vēlu. Ja Starkovs nepaņēma, kad plosījās Igaunijā, tad tagad... ja reiz pat Kozlovu neņem.

  +5 [+] [-]

, 2013-01-27 22:28, pirms 11 gadiem
Kāpēc Sašu intervēja ukraiņi? Varbūt kaut kur tur atrodas pārbaudē?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2013-01-27 22:31, pirms 11 gadiem
Vismaz pārbaudes spēlēs Čekulajevs sev vietu izlasē būtu pelnījis. Par oficiālajām izlases spēlēm gan nevar tā uzreiz spriest. Gribas redzēt ko var izdarīt izlasē, bet ka pat kārtīgi nepārbauda...

  +2 [+] [-]

, 2013-01-27 22:39, pirms 11 gadiem
Sākās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2013-01-27 23:03, pirms 11 gadiem
Nu 2011. gadā bija Rudņevs, Gauračs...

  +9 [+] [-]

, 2013-01-27 23:13, pirms 11 gadiem
"Apskauj un sabučo" Stariku tikpat kaislīgi kā Pļutka un būsi garantējis sev vietu pamatsastāvā!

  +9 [+] [-]

, 2013-01-27 23:19, pirms 11 gadiem
kaut vienu pārbaudes spēli nospēlēt jau būtu pelnījis. Bet mums jau nav normāli domājošies futbolā

  +3 [+] [-]

, 2013-01-27 23:43, pirms 11 gadiem
Viena reāli izdevusies sezona (Igaunijā). Ne pirms, ne pēc tam aicināt uz izlasi nav bijis nekāda pamata.

 +12 [+] [-]

, 2013-01-28 00:06, pirms 11 gadiem
egauracs Čekulajeva kungs - Nolaisties no debesīm! @_Sportacentrs_ 👇☁

Lūk Gauračs gan sāk arvien vairāk krist uz nerva. Sazin kādu zvaigzni no sevis iedomājies. Spēlētu Barselonā, vai tajā pašā savā klubā regulāri vārtus gūtu, tad vēl varbūt varētu pieņemt šādus izteicienus.

  +3 [+] [-]

, 2013-01-28 00:26, pirms 11 gadiem
eziitis rakstīja: egauracs Čekulajeva kungs - Nolaisties no debesīm! @_Sportacentrs_ 👇☁

Lūk Gauračs gan sāk arvien vairāk krist uz nerva. Sazin kādu zvaigzni no sevis iedomājies. Spēlētu Barselonā, vai tajā pašā savā klubā regulāri vārtus gūtu, tad vēl varbūt varētu pieņemt šādus izteicienus.
Mjāāā...nav labi tā izrunāties par nākotnes TOP bombardieri LV izlasē! abiem kopā pa uzbrukumu būs jāskrien!

  +4 [+] [-]

, 2013-01-28 00:26, pirms 11 gadiem
painkiller rakstīja: Vispirms laikam būtu jāsāk ar to, ka sit iekšā kaut kur citur ar, ne tikai Igaunijā. Ja jau pat Maltā un Ungārijā nevar to bumbu vārtos iemānīt un pēc pāris mēnešiem nonāk uz beņķa (treneri jau ar nav muļķi), tad par kādu izlasi sapņot.
Maltā viņš sita iekšā. Ar Ungāriju bija tā, ka čempionāta sākumu viņš izlaida traumas dēļ. Nācās izlaist padaudz spēļu. Komanda arī nebija starp līderēm (atšķirībā no Maltas un Igaunijas). Kad atveseļojās, nāca uz maiņu otrajā puslaikā, bet arī ne bieži. Dublieros gan sita iekšā vārtus. Papa ir 13. vietā no 16 un tai ir otrais sliktākais uzbrukums čempī.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-28 00:51, pirms 11 gadiem
Izlasē šobrīd tikt būtu grūti dažādu iemeslu dēļ. Pirmkārt, nostabilizējies uzbrucēju kvarters Verpis, Rudņevs, Gauračs un Kamešs, un, otrkārt, paša Čekulajeva sniegums šobrīd neatbilst debitēšanai izlasē. Ja Mārim šis varētu būt pēdējais atlases cikls izlases rindās, tad pārējie vēl ir jauni, un skaidrs, ka Bundeslīgas bombardieri Rudņevu no pamatsastāva neizbīdīsi. Čekulajevam pašam šogad apritēs 28 gadi... Lai tiktu izlasē, pirmkārt, pašam jātiek laba līmeņa komandā, kur tiek pie spēlēšanas un jāgūst atkal vārti. Kaut vai Virslīgā.

Cerams, ka Čekulajevs beidzot būs patriecis savu nejēdzīgo aģentu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2013-01-28 09:20, pirms 11 gadiem
painkiller rakstīja: Vispirms laikam būtu jāsāk ar to, ka sit iekšā kaut kur citur ar, ne tikai Igaunijā. Ja jau pat Maltā un Ungārijā nevar to bumbu vārtos iemānīt un pēc pāris mēnešiem nonāk uz beņķa (treneri jau ar nav muļķi), tad par kādu izlasi sapņot.
Maltā 6 spelēs 4 varti
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-28 13:14, pirms 11 gadiem
Čekulajevu izlasē stabili neņems, kautvai pēc tā kā viņs izrunājās par citiem izlases futbolistiem. Domāju, ka Gaurača piezīme ir vietā

     [+] [-]

, 2013-01-28 14:22, pirms 11 gadiem
Nevajag simts, pietiks ar dažiem kādā no Top līgām
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-28 16:04, pirms 11 gadiem
Gauracam pasham laiks nolaisties no debesim un iesist vizmaz 5 vartus sezona 1 Ligaa Krievijaa,bet nevis katru dienu izlikt foto no kada zurnala kursh vinju ir atzinis par vistiligako futbolistu,labak izliec kadu rakstu kur rakstits ka iesitis 3 vartus spele,tadu Gauracam nav neviena un draudzinjsh jau sevi uzstaisijis par baigo Izlases speletaju,neizmirsti ka pats vel gadu atpakalj raudaji kapec nenejm izlase....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2013-01-28 16:23, pirms 11 gadiem
Kur speleja?Sheriff?ahahahahah tu rezdeji vizmaz tas speles video,tads kartigs Latvijas 1.ligas limenis un prieks izlases speletaja [pa mazu 3-4 gadu laika iesist tikai 5 golus,kaut kaa neizceljas ar vizmaz 15 vartiem sezona vinjsh nekur

  +2 [+] [-]

, 2013-01-28 20:00, pirms 11 gadiem
Man uz Gaurachu vairs nestav ! Kur var but tads gailis !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2013-01-28 21:57, pirms 11 gadiem
eziitis rakstīja: egauracs Čekulajeva kungs - Nolaisties no debesīm! @_Sportacentrs_ 👇☁

Lūk Gauračs gan sāk arvien vairāk krist uz nerva. Sazin kādu zvaigzni no sevis iedomājies. Spēlētu Barselonā, vai tajā pašā savā klubā regulāri vārtus gūtu, tad vēl varbūt varētu pieņemt šādus izteicienus.
Gauračs ahujenā zvaigzne jūtas, nekas tur no viņa nav!
1 2 39 komentāri