Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Lukjanovam rezultatīva piespēle, "Lechia" grauj

Agris Suveizda

Lukjanovam rezultatīva piespēle, "Lechia" grauj
Ivans Lukjanovs
Foto: lechia.gda.pl

Polijas futbola čempionāta kārtējā spēlē Latvijas futbolistu Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana pārstāvētā Gdaņskas "Lechia" savā laukumā uzņēma Zabžes "Gornik". "Lechia" mačā izrādījās krietni pārāka, uzvarot viesus ar 5:1. Gan Kožans, gan Lukjanovs laukumā pavadīja visas 90 minūtes, bet Ivans vienreiz rezultatīvi asistēja vārtu guvumā.

Polijas čempionāta septītās kārtas ietvaros Gdaņskas "Lechia" uzņēma Zabžes "Gornik". Pirms šī mača Ivana Lukjanova un Sergeja Kožana "Lechia" ar astoņiem punktiem ierindojās 10.vietā 16 komandu konkurencē, bet "Gornik" ar 12 punktiem ierindojās augstajā trešajā pozīcijā. Gan Lukjanovs, gan Kožans maču uzsāka sākumsastāvā.

Pirmajās 15 minūtēs spēle ritēja diezgan mierīgi, tomēr ar nelielu mājinieku pārsvaru, un 16.minūtē "Lechia" arī izvirzījās vadībā. "Lechia" izveidoja pretuzbrukumu, Traorē no diviem potenciālajiem uzbrukuma turpinājumiem - labajā malā piespēlēt Lukjanovam vai sist pašam - izvēlējās otro, un pēc tālšāviena ļoti neveiksmīgi nospēlēja "Gornik" vārtsargs, izlaižot bumbu caur padusi. Jau pēc pāris minūtēm pēc centrējuma gaisa divcīņā uzvarēja Lukjanovs, taču viņš sita tiesi virsū vārtsargam.

Spēles 26.minūtē viesiem izdevās panākt izlīdzinājumu. Pēc centrējuma neveiksmīgi nospēlēja Kožana partneris aizsardzības centrā, bumba nokļuva pie viesu spēlētāja, kurš to ietrieca vārtu tīklā - 1:1. Tomēr jau pēc sešām minūtēm "Lechia" atkal atguva vadību. Pēc iespēles gar vārtiem Lukjanovs palaida bumbu garām, un tā nonāca pie Marko Bajiča, kurš izdevību izmantoja - 2:1. Līdz puslaika beigām "Lechia" bija vismaz piecas lieliskas iespējas palielināt pārsvaru (viena iespēja bija arī Lukjanovam, kā arī "Gornik" vārtsargs pēc sadursmes ar Kožanu teju pats ievirzīja bumbu savos vārtos ), taču pirmajās 45 minūtēs rezultāts vairāk nemainījās.

Otrā puslaika sākumā "Lechia" turpināja izšķērdēt iespējas, tomēr 61.minūtē Pāvelam Buzalam izdevās izmantot izgājienu viens pret vienu - 3:1! Pēc 14 minūtēm "Lechia" panāca jau 4:1. Labajā malā ar partneri sieniņu izspēlēja Lukjanovs, kurš ar pirmo pieskārienu pa zemi iespēlēja gar vārtiem, un piespēli uzbrukumu ar sitienu tukšos vārtos noslēdza Traorē. Līdz mača beigām "Lechia" guva arī piektos vārtus, panākot graujošo 5:1!

Gan Ivans Lukjanovs, gan Sergejs Kožans laukumā pavadīja visas 90 minūtes. Lukjanovs pirmajā puslaikā bija diezgan aktīvs, netieši piedaloties otro vārtu guvumā (piesaistīja aizsarga uzmanību un palaida garām bumbu), kā arī pats divreiz bīstami apdraudot vārtus (abas reizes vietā bija vārtsargs). Otrā puslaika pirmajā pusē Lukjanovs nebija īpaši manāms un arī itin bieži kļūdījās, taču pēcāk Ivans aktivizējās un arī rezultatīvi asistēja ceturto vārtu guvumā. Kožanam aizsardzības centrā darba nebija daudz. Sergejs darbojās diezgan droši un pārliecinoši, uzvarot lielākajā daļā divcīņu, kā arī izdarot precīzas piespēles.

  +4 [+] [-]

, 2010-09-25 19:42, pirms 14 gadiem
Ivans Lukjanovs un Sergejs Kožans butu labi Latvijas izlasei?

     [+] [-]

, 2010-09-25 21:44, pirms 14 gadiem
rronijs rakstīja: Ivans Lukjanovs un Sergejs Kožans butu labi Latvijas izlasei?
Iestāstito slavenajam psihologam!

     [+] [-]

, 2010-09-25 21:45, pirms 14 gadiem
Prieks, ka abi spēlē 90 minūtes. Komandai normāls sezonas sākums tomēr. Lai nu kā, šie spēlētāji varētu būt tuvākie kandidāti uz izlasi.