Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

E.Višņakova "ziepju opera" turpinās, Zjuzinam piespēle, Tarasovam 5:4

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

E.Višņakova "ziepju opera" turpinās, Zjuzinam piespēle, Tarasovam 5:4
Eduards Višņakovs
Foto: ruchchorzow.com.pl

Ziņojam par Latvijas futbola leģionāru gaitām svētdien. Sevišķi lielu pārbaudījumu izcieta Igors Tarasovs, kura komanda "Neman" Baltkrievijas kausa izcīņā deviņu vārtu trillerī uzvarēja ar 5:4. Tikmēr Eduards Višņakovs joprojām nevar būt pilnīgi drošs par to, kas būs viņa nākamā komanda.

Polijas Ekstraklasē šodien tikās "Ruch" un "Lech", nospēlējot 0:0. Tika ziņots, ka Eduards Višņakovs esot ļoti tuvu līguma parakstīšanai ar "Ruch", un mūsu futbolists pirms dažām dienām izteica vēlmi jau spēlēt pret "Lech". Tas nenotika, jo acīmredzot līgums nav pabeigts. Vēl vairāk, portāls widzewtomy.net raksta, ka viss nemaz neesot vienkārši un ka Višņakovu joprojām cer iegūt... "Lech". Portāls raksta, ka Višņakovs esot šo maču vērojis no tribīnēm un ir neapmierināts ar kārtējo notikumu pavērsienu, jo pēc vairākiem treniņiem jau bija aklimatizējies "Ruch" un vēlas spēlēt šai komandā. Arī "Ruch" treneris esot ļoti apmierināts ar treniņos redzēto, taču jaunos pavērsienus atkal ietekmē "Widzew", kas vienlaikus risina pārrunas ar "Ruch" un "Lech" un vēlas saņemt 400 tūkstošus eiro, plus procentus no katra nākamā transfēra.

Igora Tarasova pārstāvētā "Neman" šī gada 3.maijā piedalījās Baltkrievijas kausa izcīņas finālā un, lai gan zaudēja, ieguva tiesības piedalīties Eirokausos. Šobrīd sākusies jaunā kausa izcīņa (2014./15.), un šodien "Neman" īstā trillerī pārvarēja 1/8 finālu, iekļūstot 1/4 finālā.

"Neman" cīņā ar citu augstākās līgas klubu "Gomel" pēc 1.puslaika bija zaudētājos ar 0:3, taču 2.puslaika gaitā prata pārņemt vadību - 4:3! "Gomel" izrāva 4:4 un papildlaiku, bet tajā pārāka tomēr izrādījās "Neman" - 5:4. Papildlaikā komandas spēlēja 10 pret 10 (pamatlaikā divas sarkanās kartītes), kas nozīmēja vēl lielāku slodzi futbolistiem. Šādā gladiatoru cīņā Tarasovs nospēlēja visas 120 minūtes, palīdzot komandai gūt laimīgu uzvaru.

Kausa mači šodien notika arī Šveicē. "Sion" bez savainotā Andra Vaņina ar 3:1 uzvarēja "La Chaux-de-Fonds", savukārt Naura Bulvīša un Edgara Gaurača "Aarau" ar 7:1 sagrāva "AC Taverne 1". Bulvītis pēc atlabšanas no savainojuma Šveices Superlīgā pāris spēlēs bija rezervista lomā, bet šodien kausa spēlē izgāja sākumsastāvā. Bulvītis nospēlēja pilnu spēli, guva neieskaitītus vārtus (aizmugure), kā arī nopelnīja dzelteno kartīti par nesportisku uzvedību (abpusēja dzeltenā kartīte). "Sion" un "Aarau" iekļuvušas kausa 1/16 finālā.

Tikmēr Krievijas Nacionālajā līgā šodien notikušas 8.kārtas spēles. Ivana Lukjanova "Volgar" mājās ar 2:1 pārspēja turnīra līderi "Gazovik" (pēc zaudējuma tā nokrita uz 4.pozīciju), tiekot pie trešās uzvaras pēc kārtas. Lukjanovs iznāca pamatsastāvā un tika nomainīts 67.minūtē pie 1:0 viņa komandas labā. Mača gaitā Lukjanovs vienreiz apdraudēja "Gazovik" vārtus, taču bumbu atvairīja vārtsargs.

Citā spēlē savā starpā tikās Aleksandra Koliņko un Artūra Zjuzina "Baltika" un Oļega Laizāna "Enisey". Mačs divu tūkstošu skatītāju klātbūtnē noslēdzās neizšķirti 1:1. Koliņko palika rezervē, Zjuzins nospēlēja līdz 84.minūtei, bet pilna spēle Laizāna kontā. Zjuzins jau 4.minūtē uzsita pa vārtiem, bet 18.minūtē tieši pēc viņa piespēles no tāla standarta vārtus guva partneris, panākot 1:0. Pie 1:1 90.minūtē "Baltika" nerealizēja 11 metru soda sitienu. "Baltika" ieņem 7., "Volgar" 8., bet "Enisey" 11. vietu 18 komandu konkurencē.

Norvēģijas pēc spēka 2.līgā sausu spēli aizvadījis Māris Eltermanis, kura "Alta" viesos nospēlēja 0:0 ar "Fredrikstad". Eltermaņa komanda ieņem 12.vietu starp 16 dalībniecēm. Moldovas čempionātā punktus pazaudējusi Alekseja Višņakova pārstāvētā Eirokausu dalībniece "Zimbru", mājās nospēlējot 0:0 ar "Saxan". Višņakovs atšķirībā no Eiropas līgas spēles pret PAOK (nāca uz maiņu) šoreiz tika iekļauts sākumsastāvā un nospēlēja līdz 75.minūtei. Trīs minūtes pirms finālsvilpes "Zimbru" nerealizēja pendeli. Vācijas pēc spēka 4.līgā pie spēlēšanas šodien netika Kārlis Plendišķis. Sezonas piecās spēlēs viņš laukumā ticis tikai reizi pašā mača galotnē.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja