Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņins: "Ja neatņems punktus, par 2. vietu cīnīsimies"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vaņins: "Ja neatņems punktus, par 2. vietu cīnīsimies"
Andris Vaņins
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas izlases pirmais numurs vārtos Andris Vaņins sarunā ar Sportacentrs.com izteica prognozi, ka viņa komandai ir pa spēkam izcīnīt 2. vietu Šveices čempionātā. Ar vienu noteikumu – ja netiks atņemti punkti.

Pagājušajā nedēļā kļuva zināms, ka Starptautiskā Futbola federācija (FIFA) izteikusi ultimātu Šveices Futbola asociācijai saistībā ar "Sion". Proti, klubam jāatņem šosezon izcīnītie punkti no spēlēm, kurās piedalījušies transfēru aizlieguma laikā iegādātie futbolisti. Pretējā gadījumā FIFA var izslēgt Šveices klubus no Eirokausiem.

"Sion" spēlējušais Latvijas izlases pamatvārtsargs Andris Vaņins ir lietas kursā par draudošajām nepatikšanām, taču neko daudz nezina: "Jā, esmu lasījis, taču klubā neviens par to nerunā, ar vadību nav iznācis kontaktēties. Tāpēc var teikt, ka esam neziņā. Ja mums atņems punktus, būs ļoti slikti, jo nokritīsim uz priekšpēdējo vietu. Ir izrēķināts, ka varētu atņemt 16 punktu."

Dodoties ziemas pārtraukumā, "Sion" turnīra tabulā pēc pussezonas (18 spēles) ar 31 punktu atrodas 3. vietā. Tikpat punktu ir otrās pozīcijas īpašniecei "Luzern". Līdere ar 38 punktiem ir "Basel". Tieši pret "Basel" 5. februārī "Sion" atsāks cīņas čempionātā.

Vaņins pārliecināts, ka viņa komandai ir pa spēkam finišēt 2. vietā: "Par 2. vietu noteikti varam cīnīties, bet līdz "Basel" diez vai aizsniegsimies. Pirmajā aplī viņiem savā laukumā zaudējām ar 0:1. Tajā spēlē mums bija jāuzvar, taču nepaveicās. Neizmantojām dažus labus momentus, bet viņi iesita pirmā puslaika pēdējās sekundēs."

Mūsu labākais vārtsargs atzīst, ka "Basel" paveiktais varoņdarbs, no Čempionu līgas izsitot pašu "Manchester United", nebija gaidīts arī Šveicē: "Šeit neviens neko tādu negaidīja. "Basel" tajā spēlē nospēlēja ļoti organizēti un izmantoja savas iespējas. Šveicē tas bija liels pārsteigums!"

Šveices Superlīgas labākā vārtsarga balva Vaņinam nākusi kā pārsteigums: "Neko tādu negaidīju. Man atsūtīja no federācijas vēstuli, tad arī uzzināju."

Novēlējums 2011. gada Latvijas labākajam futbolistam Aleksandram Cauņam? "Tā tik turpināt! Novēlu viņam iekļūt CSKA pamatsastāvā un gūt vārtus gan klubā, gan arī izlasē."

Vaņins pašreiz atrodas brīvdienās, pagaidām nodarbojoties tikai trenažieru zālē. Komandas rīcībā vārtsargam jābūt 3. janvārī. Līgums ar "Sion" Vaņinam ir vēl uz četriem gadiem. Latvijas labākais vārtsargs kārtējo reizi atzina, ka klubā viss pilnībā apmierinot, savukārt par interesi no citiem klubiem nav dzirdējis.

  +6 [+] [-]

, 2011-12-22 17:24, pirms 12 gadiem
vai tad nepietiek jau ar to ka neļāva spēlēt eirokausos?

  -4 [+] [-]

, 2011-12-22 18:17, pirms 12 gadiem
Japamet Siona. kada jega ar tadu klubu mocities.

  -2 [+] [-]

, 2011-12-22 18:20, pirms 12 gadiem
a mosh veel klubs buus jaalikvidee???

  +4 [+] [-]

, 2011-12-22 18:35, pirms 12 gadiem
placis rakstīja: vai tad nepietiek jau ar to ka neļāva spēlēt eirokausos?
Visiem noteikumi ir vienādi, Sion nespēlētu neviens latvietis tev būtu pilnigi poh*j

  -2 [+] [-]

, 2011-12-22 18:58, pirms 12 gadiem
eh, nu kādēļ vajadzēja to ilgtermiņa līgumu?!

spēka gados Andrim vajadzēja būt spēcīgākā līgā un Klubā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-12-22 19:33, pirms 12 gadiem
Nu protams ka atņems viņiem tos punktus, tur nav divu variantu! Jo pretējā gadījumā UEFA izslēgs no ČL 1/8 Bazel, un to jau nu neviens Šveicē negribēs...

  +1 [+] [-]

, 2011-12-22 21:36, pirms 12 gadiem
Uzskatu, ka tas ir negodigi pret Sion speletajiem, kas atdodas sai spelei par visiem 100%! Un, kuri nav vainigi pie taa, ka komandas vadiba parkapj UEFA noteikumus! Vai tad tiesam nevareja piemerot visus sos sodus jau agrak

  +1 [+] [-]

, 2011-12-22 22:11, pirms 12 gadiem
Ja atņems punktus un Sion nokritīs uz priekšpēdējo vietu, nav divu domu... laiks nākamajam solim karjerā. Vaņins ir simtprocentīgi gatavs spēlēt augstā līmenī. Premjerlīga vai tā pati Bundeslīga būtu viņam pilnīgi atbilstošā līmenī.

  +2 [+] [-]

, 2011-12-23 16:24, pirms 12 gadiem
Nepatīk man vispār šī sodīšana ar punktu atņemšanu, kas pēdējā laikā kļūst arvien biežāka. Tā kaitē sportiskajam taisnīgumam. Varbūt atsevišķos gadījumos tiešām nav cita veida, kā adekvāti reaģēt uz kādu pārkāpumu, tomēr ne jau tik bieži!