Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

papildināts Cauņam piespēle varonīgā CSKA uzvarā; panākums arī Vaņinam

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

Cauņam piespēle varonīgā CSKA uzvarā; panākums arī Vaņinam
Aleksandrs Cauņa
Foto: ITAR-TASS

Šodien Krievijas Premjerlīgas 9. kārtas mačā Maskavas CSKA ar 3:2 pieveica "Volga", lai arī pēc pirmā puslaika zaudēja ar 0:2. Aleksandrs Cauņa uzvarētāju rindās laukumā pavadīja 78 minūtes, pirmajā vārtu guvumā izdarot rezultatīvu piespēli. CSKA vismaz pagaidām ir turnīra līdere. Panākums arī Andrim Vaņinam, kura "Sion" izcīnīja uzvaru Šveices čempionātā.

Aleksandra Cauņas Maskavas CSKA šodien Krievijas Premjerlīgā izbraukumā tikās ar "Volga". Mājinieki pirmajā puslaikā nostādīja CSKA nepatīkamā situācijā, izvirzoties vadībā ar 2:0. Tiesa, Maskavas klubs spēja glābt maču. Vispirms divus vārtus guva Alans Dzagojevs, bet pašā izskaņā no soda laukuma vidus izcēlās arī Ahmeds Musa, izraujot CSKA uzvaru. Cauņa izgāja laukumā pamatsastāvā un spēlēja līdz 78. minūtei. Tieši Latvijas izlases pussargs piespēlēja bumbu Dzagojevam, kad futbolists ar tālsitienu 57. minūtē samazināja starpību līdz 1:2. Pagaidām CSKA ar bilanci 7-0-2 kļuvusi par līgas līderi.

Andra Vaņina "Sion" Šveices čempionāta 9. kārtā savā laukumā tikās ar "Thun" un izcīnīja sesto uzvaru – 2:1. Vaņins, kā jau ierasts, sargāja savas komandas vārtus visu maču. Vairākas reizes Andrim arī nācās glābt Sionu, vairāk iesaistoties spēlē pirmajā puslaikā. Arī vienīgo reizi kapitulēt Latvijas izlases vārtsargam nācās tajā – 42. minūtē "Thun" izlīdzināja rezultātu. Turnīra tabulā "Sion" ieņem otro vietu, par punktu atpaliekot no līderes "Grasshoppers". Par punktu tiek apsteigta "St. Gallen", kurai vēl spēle rezervē.

Igaunijas čempionātā Romāna Gladiļina "Kalev" viesos ar 2:0 pieveica Tallinas "Levadia". Narvas "Trans" ar 3:0 sakāva "Kuresarre" – no mūsu pieciem futbolistiem laukumā izgāja Jevgēņijs Kazura (90 minūtes) un Nikolajs Zaicevs (uz maiņu 74. minūtē). Polijas Ekstraklasē "Piast" rindās pieteikumā netiek Artis Lazdiņš. Viņa klubs ar 2:0 pieveica "Jagiellonia". Baltkrievijā "Shakhtyor" ar 0:2 zaudēja "Minsk", bet Jevgēņijs Kosmačovs nebija pieteikts. Bez vietas sastāvā arī Aleksandrs Čekulajevs, kurš palika malā "Papa" zaudējumā PMFC – 1:2.

Vakar Krievijas 1. Divīzijā Edgara Gaurača Maskavas "Torpedo" viesos cīnījās 1:1 ar "Salyut". Gauračs laukumā gāja uz maiņu 61. minūtē un ar piespēli piedalījās komandas vienīgo vārtu guvumā. Oļegs Laizāns nospēlēja 52 minūtes "Yenisey" rindās, palīdzot savam klubam ar 2:1 pieveikt "Khimki". "Baltika" ar 0:2 piekāpās "Ural". Aleksandrs Koliņko zaudētāju sastāvā vārtus sargāja visu maču (brīdinājums), tāpat pa 90 minūtēm arī Artūram Zjuzinam un Aleksejam Višņakovam, kurš arī nopelnīja dzelteno kartīti. Uzbekistānas čempionātā Andrejs Perepļotkins nespēlēja "Nasaf" 1:1 neizšķirtā pret "Qizilqum".

Lietuvas čempionāta spēlē, ko vēroja 500 skatītāji, otrdien Māris Eltermanis nostāvēja sausā, palīdzot savai „Kruoja” svarīgā spēlē ar 1:0 pārspēt „Šiauliai”, tādējādi nostiprinoties 4. vietā. Valērijs Čistjakovs nāca uz maiņu vien pašās pēdējās sekundēs, savukārt zaudētāju rindās gan Intars Kirhners, gan Igors Kozlovs aizvadīja pilnu maču. Pirms šīs spēles „Kruoja” un „Šiauliai” šķīra tikai četri punkti, bet tagad jau septiņi. Eltermaņa un Čistjakova „Kruoja” par pieciem punktiem atpaliek no „Sūduva”.

„Kruoja” šai kārtā nepietuvojās 3. pozīcijai, jo uzvarēja arī „Sūduva” ar Pāvelu Davidovu vārtos. „Sūduva” pārliecinoši ar 4:1 sasita „Tauras” komandu, mūsu vārtsargam vienīgos vārtus ielaižot pēdējā minūtē pie 4:0.

Pamatīgu sakāvi ar 0:6 otrdien Igaunijas čempionātā cieta vairāku Latvijas futbolistu pārstāvētais Narvas „Trans”, ar šādu rezultātu zaudējot „Levadia”. Narvas kluba rindās šoreiz spēlēja tikai divi mūsējie - Aleksandrs Abramenko un Jevgeņijs Kazura - aizvadot pilnu cīņu. Tikmēr „Sillamäe” rindās 3:1 uzvarā pār „Tammeka” rezervē palika Romāns Gladiļins.

Kazahstānas kausa izcīņas pirmo 1/4 spēli aizvadījusi Eduarda Višņakova „Shahter”, kas viesos 2 500 skatītāju klātbūtnē nospēlēja 1:1 ar „Zhetysu”. Atšķirībā no lielākās daļas nacionālā čempionāta spēļu šoreiz Višņakovam tika dota iespēja sākt pamatsastāvā, un 23. minūtē viņš ielauzās soda laukumā, trāpot pa vārtu tīkla ārpusi. Višņakovu nomainīja 89. minūtē.

Deniss Rakels trešdien nospēlējis pilnu maču Polijas 1. līgā Katovices GKS sastāvā. Viņa komanda viesos 1 400 skatītāju klātbūtnē ar 1:3 zaudēja turnīra līderei „Flota” (kaut arī Svinoujscē ir tikai 40 tūkstoši iedzīvotāju), kurai tā bija 8. uzvara astoņās spēlēs! Pēc mača GKS treneris ar sarūgtinājumu atzina, ka šī spēle nebija jāzaudē, taču par skaistu spēli punktus nedod, savukārt „Flota” treneris paslavēja GKS, uzsverot, ka turpinājumā šī komanda noteikti raiti krās punktus. Šobrīd GKS 18 komandu konkurencē atrodas vien 14. vietā.

  -1 [+] [-]

, 2012-09-22 16:52, pirms 12 gadiem
Svinoujscē 40 tūkstoši, bet Pakrojā tikai 5,5(!) tūkstoši. Vienmēr, kad piemin "Kruoja" relatīvi labos panākumus, atceros, ka Lietuvas virslīgā šī komanda pirms vairākiem gadiem iekļuva no astotās vai devītās vietas 1. līgā. Komandas, kas bija augstākās vietās, atteicās, bet "Kruojas" vadītāji piekrita spēlēt virslīgā, jo citreiz tādas iespējas vairs nebūšot. Un, lūk, spēlē itin veiksmīgi, pat Eirokausos piedalījās un var atkal iekļūt.

  +1 [+] [-]

, 2012-09-22 17:08, pirms 12 gadiem
Lazdiņam vārti ''Piast'' dublieru rindās.

     [+] [-]

, 2012-09-22 17:12, pirms 12 gadiem
Paga, viņš takš vēl nesen guva ļoti sāpīgu traumu. Malacis!

  -1 [+] [-]

, 2012-09-22 18:06, pirms 12 gadiem
Spē bij ļoti skatāma...un skaists gols Dzagoeva kontā
Супер гол Дзагоева в матче Волга - ЦСКА - YouTube

  +1 [+] [-]

, 2012-09-22 20:36, pirms 12 gadiem
Patīkami, ka tika apskatīts visai plašs leģionāru loks. CSKA šobrīd pamatīgi rullē, atspēlēties no 0-2 nav joka lieta.