Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

"Lech" uzbrucēju treneris: "Rudņevs maz runā, daudz dara"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Lech" uzbrucēju treneris: "Rudņevs maz runā, daudz dara"
Artjoms Rudņevs
Foto: AFP/Scanpix

Poznaņas "Lech" uzbrucēju treneris Andžejs Juskovjaks Polijas medijiem veltījis daudz komplimentu Latvijas izlases uzbrucējam Artjomam Rudņevam.

Pat Andžejs Juskovjaks savulaik bijis Lisabonas "Sporting", "Wolfsburg" un citu ievērojamu klubu uzbrucējs. Tagad viņš strādā ar "Lech" kluba uzbrucējiem un ļoti augstu vērtē mūsu Artjomu Rudņevu. Par maču Turīnā pret "Juventus" Juskovjaks Rudņeva sakarā saka: "Kad uzbrucējs nospēlē lieliski, tas ir vairāku faktoru kopums - nepietiek ar pliku talantu vien. Rudņevs ir ļoti labā formā. Tāpat svarīgs faktors bija, ka spēlējām uzbrūkoši, kas ļāva Rudņevam pierādīt savas prasmes, kas pirms tam ne vienmēr izdevās. Protams, jāmin arī "Juventus" aizsargu ne pārāk pārliecinošā spēle. Artjoma sniegums man nebija šoks, jo ikdienā ar viņu strādājam un redzam, kādā formā viņš atrodas. Vienīgi pārsteidza viņa trešie vārti, jo pat treniņos viņš neuzdrošinās sist ar kreiso kāju no vairāk nekā 20 metru attāluma."

Daudzi Polijā Rudņevu salīdzina ar Robertu Levandovski, kurš pagājušajā sezonā, spēlēdams "Lech", kļuva par visa Polijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju (18 vārti), būtiski palīdzot "Lech" kļūt par valsts čempioni. Starpsezonu periodā Levandovskis pārcēlās uz Dortmundes "Borussia", kur gan pārsvarā deldē rezervistu soliņu (tiesa, pēdējā kārtā viņš Bundeslīgas spēlē iesita vārtus). Juskovjakam tiek lūgts abus salīdzināt: "Levandovskis noteikti neguva trīs vārtus kādā no Eirokausu spēlēm. Rudņevam tas izdevās jau pirmajā spēlē. Sākums Rudņevam ir labāks. Lai tikai izdodas tā turpināt."

Juskovjaks par Rudņevu runā arī Latvijas izlases sakarā: "Tādas spēles kā pret "Juventus" rada jaunas zvaigznes. Ja Artjoms noturēsies tādā formā, kādā viņš ir tagad, tad var kļūt par svarīgu figūru Latvijas izlases ceļā uz "Euro2012" [tas notiks Polijā un Ukrainā]. Rudņevam noteikti būs grūti noturēties šī brīža līmenī, bet tas ir iespējams." Materiālā minēts arī, ka Latvijā pēc mača ar "Juventus" Latvijā sākusies īsta Rudņevomānija.

Visbeidzot Juskovjaks slavē arī Rudņeva attieksmi kā laukumā, tā ārpus tā: "Viņš vadās pēc principa: mazāk runāt, vairāk darīt. Pieiet futbolam ļoti profesionāli. Valodas barjera? Viņš daudz runā ar partneriem, vēlas iemācīties poļu valodu. Šobrīd vēl visu nesaprot, bet cenšas. Dažreiz mums vēl jāpāriet uz angļu valodu, bet nav viss tik slikti."

Izmantotie resursi:
SportoweFakty.pl

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -4 [+] [-]

, 2010-09-20 22:15, pirms 14 gadiem
Bail,ka neatkaartojas Verpakovska liktenis,ka nu visi saslavees un beigaas nebuus nekas..

  +8 [+] [-]

, 2010-09-20 22:18, pirms 14 gadiem
Mja tieshi tas arii besii ka tik nenormaalu spiedienu izdara zhurnaalisti! Taisa 10 rakstus kur vareetu buut 3. Lieks spiediens lieka azhiotaazha! Tagad notriicees kaajeles un iespejams ka nespees vairs paraadit ko vareetu

  +1 [+] [-]

, 2010-09-20 22:21, pirms 14 gadiem
aigars07 rakstīja: Mja tieshi tas arii besii ka tik nenormaalu spiedienu izdara zhurnaalisti! Taisa 10 rakstus kur vareetu buut 3. Lieks spiediens lieka azhiotaazha! Tagad notriicees kaajeles un iespejams ka nespees vairs paraadit ko vareetu
un tu domā, ka viņš tagad šitos rakstus lasa?
īstais laiks artjomam, kad nelietot i-netu

     [+] [-]

, 2010-09-20 22:24, pirms 14 gadiem
supermens112 rakstīja: un tu domā, ka viņš tagad šitos rakstus lasa?
īstais laiks artjomam, kad nelietot i-netu
Intervijas, Liela uzmanība..
Tev tas nešķiet kā spiediens?
Viss tikai Internetā.? C'mon.

  +3 [+] [-]

, 2010-09-20 22:24, pirms 14 gadiem
AndrisC rakstīja: Nu jā tagad baiga atbildība čalim uz pleciem sakrauta! Galvenais noturēties limenī un nepārkarst! Veiksmi talāk un iespēju uzkapat izlases pamatsastavā!
tu laikam neredzeji Malta-Latvija.

 +11 [+] [-]

, 2010-09-20 22:25, pirms 14 gadiem
Ja puisis mīl futbolu, tad nekādi žurnālisti tur nekādu kāju priekšā pielikt nespēs...

  +5 [+] [-]

, 2010-09-20 22:27, pirms 14 gadiem
Prieks, ka viņu tā slavē visapkārt pasaulē. Iesākums ir ideāls, bet ļoti svarīgi ir labi turpināt. Ielikti stabili pamati atpazīstamībai un veiksmīgai izauksmei. Ja tā turpinās (protams, ka visās spēlēs negūs trīs vārtus), tad viņam priekšā ir pasaules futbola augstākās virsotnes. Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2010-09-20 22:29, pirms 14 gadiem
Gluži kā terminators.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-20 22:31, pirms 14 gadiem
supermens112 rakstīja: un tu domā, ka viņš tagad šitos rakstus lasa?
īstais laiks artjomam, kad nelietot i-netu
Es runaaju par zhurnalistiem un nevaidzigiem rakstiem kaads sakars tavam komentaaram?

  +6 [+] [-]

, 2010-09-20 22:37, pirms 14 gadiem
aigars07 rakstīja: Mja tieshi tas arii besii ka tik nenormaalu spiedienu izdara zhurnaalisti! Taisa 10 rakstus kur vareetu buut 3. Lieks spiediens lieka azhiotaazha! Tagad notriicees kaajeles un iespejams ka nespees vairs paraadit ko vareetu
Agri vai vēlu tam ir jānotiek. Lai rūdas psiholoģiski jau tagad, jo par zvaigzni bez psiholoģiskās noturības nekļūsi.

PS. Lech jau rīt spēlēs Polijas kausā, redzēs vai Rudņevu laidīs laukumā vai ļaus atpūsties

 +11 [+] [-]

, 2010-09-20 22:46, pirms 14 gadiem
Kā šovakar teica Overtime raidījumā, tad Poļi jau nu točna mācēs labi pārdot Rudņevu un palīdzēs noturēties šajā līmenī, nevis kā tas ir bijis un ir ar Skonto, kad izčakarēja Verpakovski un kā izrādās ka pat Barcelona laikam esot gribējusi pirkt, tāpat arī tagad jau čakarē un nekas tur ļoti labs vairs nesanāks ar Cauņu. Tur jau kā Gorķš teica, ka jo vairāk atrādies kautvai Premjērlīgā un tevi nepaņem jo tas kļūst sliktāk. Ja jau tevi nav paņēmuši n-tie klubi, tad jau nākošais vairs neņems.

Tāpat Skonto nepacēla Višņakovu, Semjonovs ar pazuda no futbola.

Tā ka paldies Dievam, ka Rudņevs nav kāda Latvijas kluba īpašums.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-20 22:54, pirms 14 gadiem
A ko vairāk vajg... Tas ir viņa darbs un pagaidām viņs to pilda godam...

  +9 [+] [-]

, 2010-09-20 23:07, pirms 14 gadiem
davix rakstīja:
Kādā sakarā Skonto izčakarēja Verpakovski? Kijevas Dynamo Verpja līmenim tobrīd bija pat ļoti atbilstošs variants. Ja par superklubiem runā. Interese jau nebija tikai no Barsas, arī no Arsenal, Milānas utt, taču cita lieta - vai bija konkrēts piedāvājums vai tikai plika interese un, ja bija, tad cik Barsa solīja. Nu, labi. Pieņemsim, ka Māris aizietu uz Barselonu. Bet kāda jēga? Soliņu padeldēt, pie dublieriem uzspēlēt? Kijevā Māris varēja spēlēt Čempionu līgā! Mārim bija visas iespējas izveidot solīdu karjeru, taču viņš tās neizmantoja.

  +6 [+] [-]

, 2010-09-20 23:20, pirms 14 gadiem
Pie kam, pats sākums iekš Kijevas arī nemaz nebija tik slikts.

  +2 [+] [-]

, 2010-09-20 23:22, pirms 14 gadiem
Laba intervija, Rudņevs labā formā.. vis OKEJ

  +5 [+] [-]

, 2010-09-20 23:27, pirms 14 gadiem
supermens112 rakstīja: un tu domā, ka viņš tagad šitos rakstus lasa?
īstais laiks artjomam, kad nelietot i-netu
fermu domā nespēlē ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-09-21 02:16, pirms 14 gadiem
galvenais lai puika nesaslimst ar Verpakovska slimibu, tad viss buus ok

  +2 [+] [-]

, 2010-09-21 08:40, pirms 14 gadiem
rudnevs jau naw politikis, kas daudz runaa un maz dara!

     [+] [-]

, 2010-09-21 08:54, pirms 14 gadiem
tas ir kaut kas,vecīt!nebiju domajis savā mužā no Latvijas špīlera kaut ko tādu piedzīvot.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-21 09:13, pirms 14 gadiem
suvass rakstīja: Kādā sakarā Skonto izčakarēja Verpakovski? Kijevas Dynamo Verpja līmenim tobrīd bija pat ļoti atbilstošs variants. Ja par superklubiem runā. Interese jau nebija tikai no Barsas, arī no Arsenal, Milānas utt, taču cita lieta - vai bija konkrēts piedāvājums vai tikai plika interese un, ja bija, tad cik Barsa solīja. Nu, labi. Pieņemsim, ka Māris aizietu uz Barselonu. Bet kāda jēga? Soliņu padeldēt, pie dublieriem uzspēlēt? Kijevā Māris varēja spēlēt Čempionu līgā! Mārim bija visas iespējas izveidot solīdu karjeru, taču viņš tās neizmantoja.
Dinamo variants ir ar plusa zīmi Verpakovska karjerā, un joprojām viņš neko nav zaudējis, jo spēlē pat vienā no labākajiem čempionātiem, kādā spēle letiņi. Tie superklubi nemaz realus piedāvājumus neizteica, jo pats Māris SA intervijā teica, ka reāli gatavi ņemt bija Kriļja Sovetov, un Kijevieši. Tas, ka Kijevai piedāvāja labu naudu par Māri pēc spožās sezonas, tas gan fakts, bet Austrumeiropas valstu klubos daudzus spēlētājus norok neadekvātā klubu bosu apetīte uz naudu.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-21 09:17, pirms 14 gadiem
amfibija88 rakstīja: galvenais lai puika nesaslimst ar Verpakovska slimibu, tad viss buus ok
Starp citu Verpakovskis nekad klubos nav golus sitis. Pat tajā laikā, kad spēlēja skonto un bija galvas tiesu pārāks par citiem spēlētājiem, arī laikā, kad izlasē eiropas atlase sita golus, virslīgā sezonas beigās škiet bija kādi 10-12 vārti. Nedomāju, ka Verpakovskis kaut kur šausmīgi ir krities, jo joprojām ir viens no visu laiku labākajiem futbolistiem LAtvijā. Tas, ka bija spožš mirklis karjerā, tas ir pavisma, kas cits. Tādi uzplaiksnījumi ir bijuši daudziem futbolistiem.

     [+] [-]

, 2010-09-21 10:31, pirms 14 gadiem
Antiņš Lāčplēsis rakstīja: Starp citu Verpakovskis nekad klubos nav golus sitis. Pat tajā laikā, kad spēlēja skonto un bija galvas tiesu pārāks par citiem spēlētājiem, arī laikā, kad izlasē eiropas atlase sita golus, virslīgā sezonas beigās škiet bija kādi 10-12 vārti. Nedomāju, ka Verpakovskis kaut kur šausmīgi ir krities, jo joprojām ir viens no visu laiku labākajiem futbolistiem LAtvijā. Tas, ka bija spožš mirklis karjerā, tas ir pavisma, kas cits. Tādi uzplaiksnījumi ir bijuši daudziem futbolistiem.
Pēdējā virslīgas sezonā 25 spēlēs bija 22 vārti:
en.wikipedia.org

     [+] [-]

, 2010-09-21 15:47, pirms 14 gadiem
Antiņš Lāčplēsis rakstīja: Dinamo variants ir ar plusa zīmi Verpakovska karjerā, un joprojām viņš neko nav zaudējis, jo spēlē pat vienā no labākajiem čempionātiem, kādā spēle letiņi. Tie superklubi nemaz realus piedāvājumus neizteica, jo pats Māris SA intervijā teica, ka reāli gatavi ņemt bija Kriļja Sovetov, un Kijevieši. Tas, ka Kijevai piedāvāja labu naudu par Māri pēc spožās sezonas, tas gan fakts, bet Austrumeiropas valstu klubos daudzus spēlētājus norok neadekvātā klubu bosu apetīte uz naudu.
Ne gluži. Vēl bija arī Pirejas Olympiakos. Pāreja uz Kijevu ne tuvu nebija slikta, lielākais mīnuss ir ilgās līgumsaistības, no kurām Māris nekādi nespēj atkratīties. Taču to pirms došanās uz Dynamo nevarēja paredzēt.