Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņins paliek sausā, "Sion" sezonu sāk ar uzvaru

Agris Suveizda

Vaņins paliek sausā, "Sion" sezonu sāk ar uzvaru
Andris Vaņins
Foto: www.blick.ch

Šodien Šveices futbola čempionāta jauno sezonu uzsāka Latvijas izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā "Sion", kas izbraukumā ar 2:0 pieveica Cīrihes "Grasshopper". Vaņins aizvadīja pilnu maču, bet "Sion" rindās debitēja itāliešu pussargs Dženāro Gatuzo, kurš pildīja kapteiņa pienākumus, atzīmējās ar dzelteno kartīti un tika nomainīts savainojuma dēļ.

Andris Vaņins šodien uzsāka savu ceturto sezonu Šveices čempionātā, un viņa pārstāvētā "Sion" pirmajā kārtā viesojās pie Cīrihes "Grasshopper", kurā savulaik spēlēja arī Igors Stepanovs. Iepriekšējā sezonā Cīrihes klubs 34 mačos ieguva tikai 26 punktus un Superlīgā palika astotajā vietā, tiesa, par vienu vietu apsteidzot "Sion", kas izcīnīja 53, taču transfēru pārkāpuma dēļ zaudēja milzīgu skaitu punktu (36). Iepriekšējā sezonā "Sion" uzvarēja trīs no četrām savstarpējām cīņām, Cīrihē spēlējot 1:2 un 2:0. "Sion" rindās šodien debitēja Dženāro Gatuzo, bet sastāvā nebija cita papildinājuma Kaila Lafertija.

Pirmais puslaiks aizritēja visai lēnā tempā, bet "Sion" aizsardzība spēles sākumā darbojās ārkārtīgi nestabili. Mājiniekiem pirmais moments izveidojās jau trešajā minūtē, kad Vaņins laicīgi atstāja vārtus un atvairīja Franka Filčera sitienu. Pēc četrām minūtēm "Grasshoppers" aizskrēja ātrā pretuzbrukumā, šoreiz Vaņins, cerot pārtvert piespēli gar vārtiem, visai neveiksmīgi pameta cietoksni, bet Škalcens Gaši sita garām mērķim. "Sion" pamazām ieguva nelielu pārsvaru, un 22.minūtē no labas pozīcijas sitiens neizdevās Ksavjeram Margaraisam. Vaņinam vairākkārt nācās izskriet no soda laukuma un spēlēt kā pēdējam aizsargam, bet viena no šādām epizodēm varēja beigties ar vārtu zaudējumu - Vaņins kļūdījās piespēlē, taču mājinieku futbolists no 40 metriem sita neprecīzi.

Mača 38.minūtē "Sion" paveicās - pēc stūra sitiena serbu aizsargs Milans Vilotičs ar galvu netrāpīja tukšā vārtu stūrī -, bet jau nākamajā minūtē tieši viesi atklāja rezultātu. Neveiksmīgi darbojās "Grasshoppers" aizsardzības centrs, Leonardu de Oliveira nokļuva aci pret aci ar vārtsargu, un brazīlietis nekļūdījās (1:0). Otrajā puslaikā mājinieki izdarīja pastāvīgu spiedienu, un pēc tālsitieniem vairākkārt tika pārbaudīta arī Vaņina modrība un meistarība. "Grasshopper" turpināja uzbrukt, bet tā vietā spēles 77.minūtē ielaida otros vārtus. Leonardu neizdevās vēlreiz iziet viens pret vienu ar Romanu Birki, bet šveiciešu vārtsargs, ārpus soda laukuma apstrādājot bumbu, pieļāva rupju kļūdu, uzdāvināja apaļo priekšmetu brazīlietim, un Leu guva vieglus vārtus (2:0). Lai arī "Sion" pēdējās minūtēs norībināja vārtu stabu, vairāk vārti netika gūti.

Vakar sākās arī Ukrainas futbola čempionāts, taču Latvijas pārstāvis Ritvars Rugins netika "Illichivets" pieteikumā. Viņa pārstāvētā komanda viesos tikās ar vienu no spēcīgākajiem ukraiņu klubiem Harkovas "Metalist" un zaudēja ar 0:2. Savukārt uzbrucējs Edgars Gauračs intervijā portālam championat.ru pastāstīja par savu līdzšinējo karjeru un to, kā nokļuva Krievijā. "Pēc tam, kad lauzu līgumu ar Moldovas "Sheriff", saņēmu piedāvājumu no "Enisey". Vēlējos uzspēlēt augstākā līmenī un ar prieku aizbraucu uz turieni, uzspēlēju pāris spēļu, guvu vārtus. Man tur viss patika - silta atmosfēra, draudzīgs kolektīvs un arī spēlēšana klubā man gāja no rokas. Nolēmu palikt. Negaidīti pārgāju uz "Torpedo"? Nu, kāpēc negaidīti..."Enisey" mani viss apmierināja, man tur bija labi, taču bija liela vēlēšanās uzspēlēt Premjerlīgā. Domāju, ka Maskava ir labākais variants sevi pierādīt un pievērst speciālistu uzmanību. Jā, un "Torpedo" ir komanda ar ambīcijām un lielu vēsturi. Bet tās līdzjutēji ir vienkārši lieliski."

"Komandas sastāvs ir būtiski izmainījies. Ir daudz jaunu spēlētāju, un domāju, ka tas nepaliek bez sekām. Mums vēl ir vajadzīgs laiks, lai saspēlētos. Bet tā komanda ir laba, un domāju, ka drīz parādīsies arī spēle, bet kopā ar to atnāks arī uzvaras. Pagaidām neteikšu, kādas būs mūsu ambīcijas šai sezonai. Drīz gaidāma tikšanās ar kluba prezidentu, tad arī visu uzzināsim. Taču, protams, uzdevumi būs paši augstākie - par to esmu pārliecināts," Gauračs turpināja. Tāpat Edgars kā vienu no spēlēm izlasē izcēla cīņu Horvātijā: "Prātā palikusi spēle Horvātijā, kur horvātiem, lai iekļūtu Eiropas čempionātā, vajadzēja uzvaru. Man lika spēlēt kā kreisās malas pussargam. Bija nopietna cīņa, spēlēju pret Darijo Srnu, kurš ir ļoti laba līmeņa futbolists. Lai arī nespēlēju "savā" pozīcijā, tomēr ļoti maz elementos piekāpos horvātu futbola zvaigznei."

Raiffeisen Šveices Superlīgas 1. kārta

DatumsLaiks (LV)SpēleRezultāts
13.07.2012.20:45Servette FC – FC Basel 18930:1
14.07.2012.20:45FC Thun – FC Lausanne-Sport0:0
15.07.2012.14:45FC Luzern – FC Zürich1:1
15.07.2012.14:45Grasshopper Club Zürich – FC Sion0:2
15.07.2012.17:00FC St. Gallen – BSC Young Boys

Šveices Superlīgas spēļu kalendārs (pdf fails).

Izmantotie resursi:
Чемпионат.com: новости спорта - Чемпионат.com
Официальный сайт ФК «Ильичевец»
Live Sport und News bei sport.ch

     [+] [-]

, 2012-07-15 16:58, pirms 12 gadiem
otrie vārti bija kaut kas ļoti WTF
Apsveicu Vaņinu ar veiksmīgu sezonas sākumu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-07-15 17:54, pirms 12 gadiem
Andris bija ļoti pārliecinošs, kaut "sienāži" spieda nopietni.

  +2 [+] [-]

, 2012-07-15 17:54, pirms 12 gadiem
Good job!

  +4 [+] [-]

, 2012-07-15 18:12, pirms 12 gadiem
Viens un Divi rakstīja: Kā sezonu iesāk, tā sezonu pabeigs.
Tu domā, ka pirmo un pēdējo spēli uzvarēs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-07-15 18:48, pirms 12 gadiem
kāds zin cik nopietns ir gatuzo savainojums?

     [+] [-]

, 2012-07-15 20:14, pirms 12 gadiem
Uzreiz Gatuzo trauma....

     [+] [-]

, 2012-07-16 09:51, pirms 12 gadiem
Vaņins rāda paraugu jaunajiem Latvijas vārtsargiem.