Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņina "Sion" trenēs pasaules čempions, Gatuzo pārceļas uz Krētu

Agris Suveizda

Vaņina "Sion" trenēs pasaules čempions, Gatuzo pārceļas uz Krētu
Klaudio Džentile
Foto: spaziojuve.it

Latvijas izlases vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētais Šveices klubs "Sion" savā mājaslapā paziņoja, ka par tā jauno galveno treneri ir kļuvis sicīlietis Klaudio Džentile. Tikmēr Grieķijas klubs OFI galvenā trenera amatā nozīmējis citu itālieti Dženāro Gatuzo.

"Izvēlējos Klaudio Džentili, jo viņš izveidoja spēlētāju paaudzi, kas 2006. gadā izcīnīja Pasaules kausu," sacīja "Sion" prezidents Kristians Konstantēns. "Viņam ir pieredze, disicplīna un taktiskā oža no "Juventus" slavas laikiem. Viņš var daudz dot klubam, kuram ir viena no jaunākajām komandām valstī. Džentile ir parakstījis divu gadu līgumu ar mērķi par nākamo paaudzi, kura ir ienākusi pirmajā komandā. Viņš piedzima Āfrikā [Lībijā], un viņš ir atvērts pret dažādām kultūrām."

Džentile, kuram septembrī apritēs 61 gads, spēlētāja karjeras laikā 1982. gadā kopā ar Itālijas izlasi triumfēja Pasaules kausa izcīņā, bet no 1975. līdz 1984. gadam Turīnas "Juventus" rindās viņš sešas reizes kļuva par Itālijas čempionu. Trenera karjeras laikā no 2000. līdz 2006. gadam vadījis Itālijas U21 izlasi, kuru 2004. gadā aizveda līdz Eiropas čempiones titulam.

Tajā pašā gadā Džentiles vadītā U23 izlase izcīnīja bronzu Atēnu olimpiskajās spēlēs. "Sion" aizvadītajā sezonā ar 43 punktiem 36 spēlēs desmit komandu konkurencē ieguva astoto pozīciju, par punktu apsteidzot Naura Bulvīša "Aarau". Pēdējo aptuveni divu gadu laikā tā "Sion" ir jau 13. treneru maiņa.

Viens no bijušajiem "Sion" treneriem Dženāro Gatuzo karjeru turpinās Grieķijā, kur uz nākamo sezonu ir apstiprināts par Krētas kluba OFI galveno treneri. OFI aizvadītajā sezonā ar 44 punktiem 34 spēlēs ieņēma sesto vietu, paliekot uzreiz aiz "play-off" zonas. Tikpat punktu un septītā vieta bija Māra Verpakovska bijušajai komandai Hēraklejas "Ergotelis". Atgādinām, ka Gatuzo Sionā bija no 2012. līdz 2013. gadam, neilgu laiku esot spēlējošā trenera amatā.

Izmantotie resursi:
FC Sion - Actualité
Νέος προπονητής του ΟΦΗ ο Τζενάρο Γκατούζο |...