Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Kļavam brīdinājums pret Maskavas "Spartak"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Kļavam brīdinājums pret Maskavas "Spartak"
Oskars Kļava cīņā ar Ari
Foto: championat.ru

Krievijas Premjerlīgas kārtējā mačā Mahačkalas "Anzhi" futbolisti savā laukumā ar 0:1 piekāpās titulētajam Maskavas "Spartak". Latvijas izlases aizsargs Oskars Kļava laukumā pavadīja visu spēli un nopelnīja brīdinājumu.

Abu komandu spēlētājus Mahačkalā sagaidīja ne tās labākās kvalitātes futbola laukums, kā arī ne tuvu ne pilnas tribīnes (toties skatītāji bija ļoti skaļi un aktīvi). "Spartak" rindās traumas dēļ nespēlēja čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Velitons, bet mājinieku rindās pēc vairāk kā divu mēnešu pārtraukuma atgriezās labākais uzbrucējs Jans Golenda. Jau no pirmajām minūtēm laukumā spēlēja Latvijas izlases aizsargs Oskars Kļava, kurš kopā ar gruzīnu Otaru Hizaneišvili darbojās centra aizsarga postenī.

Spēle iesākās līdzīgi, abas komandas centās veidot uzbrukumus, bet vārtu gūšanas momentu pirmajā puslaikā bija ļoti maz. Puslaika vidū "Spartak" izvirzījās vadībā, kad pozicionāli pēc stūra sitiena izpildes kļūdījās "Anzhi" spēlētāji, pie tālā vārtu staba atstājot pilnīgi nepiesegtu Aleksandru Šešukovu. "Anzhi" nekavējoties metās atspēlēties, un viena izcila iespēja mājiniekiem bija, bet savu komandu glāba Andrejs Dikaņs.

Otrā puslaika pirmajā pusē mahačkaliešiem bija milzīgs pārsvars, vienu reizi bumba pat trāpīja pa vārtu stabu, bija arī citi momenti, bet gūt vārtus tā arī neizdevās, jo ļoti labi vārtos darbojās Dikaņs. Iespēja pielikt punktu spēlei bija arī "Spartak", bet Sabitovs nespēja ieraidīt bumbu vārtos no pusotra metra attāluma. "Anzhi" nācās piekāpties ar 0:1. Vērts pieminēt, ka Mahačkalas vienības vārtus sargāja Gruzijas izlases vārtsargs Nukri Revišvili. Pēcspēles statistikā parādījās, ka Kļava noskrējis gandrīz par kilometru vairāk nekā viņa partneris aizsardzībā Hizaneišvili.

Oskars Kļava mājinieku rindās pavadīja visu spēli, bieži vien viņam nācās cīnīties ar pazīstamo Aidenu Makgīdiju, kurš pāris reizes apspēlēja mūsu aizsargu. 82. minūtē Kļava tieši pret britu nopelnīja brīdinājumu. Kopumā Kļava aizvadīja labu spēli, pāris reizes veica veiksmīgus izklupienus, kā arī devās palīgām saviem komandas biedriem standartsituācijās.Kļava bija viens no pirmajiem, kurš sasmērēja savu kreklu, tādā veidā viņu uz pārējo fona bija viegli atpazīt. Vēlāk gan gaišās formās spēlējošie "Anzhi" visi izskatījās diezgan patumši.

Turnīra tabulā "Anzhi" ieņem 12. vietu, tikai par vienu punktu apsteidzot 15. vietā esošo "Krylya Sovetov".

     [+] [-]

, 2010-10-03 17:30, pirms 14 gadiem
Cerams, ka pamazām izkaros vietu sākumsastāvā. Zaudējums nav laba vieta, taču Spartak ir Spartak. Ko tu padarīsi. Cerams, ka Dinamo hokejā viņiem atriebsies tagad.