Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rudņevs: "Svarīgākais, ka spēlēju Latvijas izlasē, pārstāvu karogu, daru visu, kas manos spēkos"

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Rudņevs: "Svarīgākais, ka spēlēju Latvijas izlasē, pārstāvu karogu, daru visu, kas manos spēkos"
Artjoms Rudņevs (pa labi)
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Artjoms Rudņevs laikrakstam "Diena" intervijā atklājis, kāpēc šosezon vārtus gūst biežāk, kamdēļ iznācis būt bez sava aģenta, kā arī vēlreiz skaidro uzvārda maiņu uz "Lech" krekla.

Kā jau Artjoms Rudņevs pastāstīja īsajā video intervijā Sportacentrs.com, svētku brīvdienas futbolists pavadīja tepat Latvijā. Polijā gatavošanās sezonas otrajai pusei sāksies 11. janvārī, pēc nedēļas "Lech" dosies trenēties uz Spāniju. Tāpat vēlreiz Rudņevs atzīst, ka bijis rezultatīvs, taču varējis būt vēl labāk: "Guvu daudz vārtu, bet vajadzēja iesist vēl dažus. Komandas rezultāti arī varēja būt labāki."

Uz jautājumu, kāpēc šosezon vārti krīt vēl biežāk nekā pagājušajā sezonā, Rudņevs skaidro: "Jāņem vērā, ka paiet zināms laiks, kamēr adaptējies komandas spēlei, pieslīpē sapratni ar partneriem. Nav viegli iejusties jaunā kolektīvā, jāgūst pārliecība pašam par sevi un jāizkaro partneru uzticība. Tas prasīja laiku, taču nu viss ir vislabākajā kārtībā."

"Dienas" intervijā nopietnāk tiek skarts atalgojuma jautājums - var just, ka uzbrucējs īsti nav mierā ar savu darba samaksu: "Jā, alga neatbilst statusam komandā. Neskatoties uz to, ka esmu rezultatīvākais, daudzi "Lech" spēlētāji saņem krietni vairāk par mani, un ne tikai līderi, bet pat ierindas spēlētāji. It kā runu līmeni ir runāts par palielinājumu, taču bez kāda rezultāta. Neviens man neko nav piedāvājis. Kāpēc pats neprasu? Man tas nav jādara. Man jāgūst vārti un jāstrādā komandas labā, nevis jādomā par kluba menedžmentu. Kluba vadībai pašai jāsaprot, ko esmu pelnījis, un jāprot attiecīgi novērtēt manu nozīmi komandā."

Tāpat Rudņevs intervijā Sportacentrs.com atklāja, ka viņam neesot aģenta. "Dienai" viņš izstāsta detalizētāk: "Man nav aģenta. Bija tā, ka Poznaņas "Lech" 2010. gadā lūdza kompānijai "Sport Concept KFT" atrast aizstājēju nule pārdotajam Robertam Levandovskim. Tā kā tobrīd spēlēju Ungārijā, biju labi zināms šīs kompānijas aģentiem. Viņi piedāvāja manus pakalpojumus "Lech", stādoties priekšā kā mani aģenti, lai gan mums tādas vienošanās nemaz nebija. Tā kompānija par manu pāreju uz "Lech" nopelnīja lielu naudu un vēl aizvien izliekas, ka pārstāv mani. Man tādas nelāgas aizdomas, ka tieši viņi regulāri izplata baumas par citu klubu interesi manis iegādē. Grib vēl "uzvārīties". "Lech" nav saņēmusi nevienu oficiālu pieprasījumu par maniem pakalpojumiem, bet "Sport Concept" pārstāvji visu laiku stāsta par interesi no visdažādākajiem klubiem… Šobrīd esmu bez aģenta. Šis jautājums ir manā darba kārtībā. Varu galvot, ka jau tuvākajā laikā man būs aģents."

Uz "Dienas" žurnālista bilsto, ka futbolists labi runājot poliski, Rudņevs attrauca: "Un neesmu dzirdēts tā runājam latviski, ja? Poļu valodu nemaz neesmu īpaši mācījies, tikai tik, cik saziņā izmantoju. Vispār man valodas labi padodas: zinu angļu, arī ungāru zināju, bet nu jau aizmirsu. Uzvārda maiņa uz krekla? Pats vien esmu vainīgs, ka pieņēmu šādu lēmumu… Jau vairākkārt skaidroju, ka tā nolēmu, jo nepatika, kā poļu žurnālisti un komentētāji kropļoja manu uzvārdu, to lokot. Tur bija tik neierastas formas, kādu latviešu valodā nemaz nav: Rudņevsa, Rudņevsko un kādas tik vēl ne. Kas darīts, darīts – izdarīto neatsauksi. Taču svarīgākais ir tas, ka spēlēju Latvijas izlasē, pārstāvu tās karogu un daru visu, kas manos spēkos, lai Latvijas izlases rezultāti būtu pēc iespējas labāki. Zinu, ka man pārmet arī nerunāšanu ar Latvijas žurnālistiem pēc izlases spēlēm, taču pēc nepatīkamiem zaudējumiem ir tik daudz emociju, ka nejūtos gatavs runāt. Tā var sastrēbt karstu. Žēl, ka Latvijas līdzjutēji jūtas par to sašutuši. Viņu atbalstu varu atgūt ar labu spēli izlases sastāvā. Domāju, ka jaunajā gadā Latvijas izlase demonstrēs pavisam citu futbolu un ka uz mūsu spēlēm nāks vairāk līdzjutēju. Ja vēl Latvijā uzbūvētu lielu stadionu un tas būtu pilns…"

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena"

1 2 39 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-01-03 23:09, pirms 12 gadiem
Ja vēl Latvijā uzbūvētu lielu stadionu un tas būtu pilns…"

Ja vēl Latvijā būtu jauns izlases galvenais treneris, tad arī par jaunu un lielāku stadionu varētu sākt domāt, citādi pašlaik nekā.

 +18 [+] [-]

, 2012-01-03 23:10, pirms 12 gadiem
"Domāju, ka jaunajā gadā Latvijas izlase demonstrēs pavisam citu futbolu un ka uz mūsu spēlēm nāks vairāk līdzjutēju. Ja vēl Latvijā uzbūvētu lielu stadionu un tas būtu pilns…"

Ceru uz to, ļoti ceru uz to...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-01-03 23:16, pirms 12 gadiem
Biechuu rakstīja: Ja vēl Latvijā uzbūvētu lielu stadionu un tas būtu pilns…"

Ja vēl Latvijā būtu jauns izlases galvenais treneris, tad arī par jaunu un lielāku stadionu varētu sākt domāt, citādi pašlaik nekā.
Kur ir loģika tavā teiktajā? Tikai dēļ Starkova linu žaketes un nabaga vecā Laizāna sarkanās sejas, brīdī, kad viņš cenšas attīstīt uzbrukuma cienīgu ātrumu, nepienāk padsmitiem tūkstošu skatītāju?
Stadionu ne tik cik lielāku, bet modernāku vajag. Kas attiecas uz rakstu - tieši to no Rudņeva es kādreiz gaidīju sadzirdēt, ar viņu viss ir kārtībā, lai tik veicas!

  +3 [+] [-]

, 2012-01-03 23:22, pirms 12 gadiem
Labi ka mums tāds Rudņevs ir, ta vismaz cerības ka kādu golu izlase arī iesitīs... tik ja vēl būtu kas piespēli mācētu atdot...

  +2 [+] [-]

, 2012-01-03 23:24, pirms 12 gadiem
''...man pārmet arī nerunāšanu ar Latvijas žurnālistiem pēc izlases spēlēm, taču pēc nepatīkamiem zaudējumiem ir tik daudz emociju, ka nejūtos gatavs runāt.''

Nu redz, izlase vainīga. Kā tagad modē - arī Starkovs

  -1 [+] [-]

, 2012-01-03 23:26, pirms 12 gadiem
gudrinieks_atradies rakstīja: Kur ir loģika tavā teiktajā? Tikai dēļ Starkova linu žaketes un nabaga vecā Laizāna sarkanās sejas, brīdī, kad viņš cenšas attīstīt uzbrukuma cienīgu ātrumu, nepienāk padsmitiem tūkstošu skatītāju?
Stadionu ne tik cik lielāku, bet modernāku vajag. Kas attiecas uz rakstu - tieši to no Rudņeva es kādreiz gaidīju sadzirdēt, ar viņu viss ir kārtībā, lai tik veicas!
Loģika liela. Atceries pēdējo spēli, kad būtu atnācis pilns stadions, ja ne vienu tad vismaz divas reizes pēc kārtas? Un neesi padomājis kāpēc tā notiek? Varu tev pateikt priekšā - komandu vada treneris kurš ir futbola spēles 9-0-1 piekritējs. Tad jau labāk būtu ielicis 11 vārtsargus, lai cilvēkiem ir par ko pasmieties..

 +12 [+] [-]

, 2012-01-03 23:30, pirms 12 gadiem
Kāds autors varētu nointervēt vārtsargu Elviju Putniņu? Par QPR, īrēm, mērķiem, statusu komandā? Vēl tikko notika karstas diskusijas par to.

     [+] [-]

, 2012-01-03 23:31, pirms 12 gadiem
bet ja jau tā mīli šo valsti, bet himnu tākā vajadzēja iemācīties?!

  +4 [+] [-]

, 2012-01-03 23:35, pirms 12 gadiem
Rīt Rudņevs,cauņa būs Rēzeknē..kur notiks labdarības mačš

 +22 [+] [-]

, 2012-01-03 23:36, pirms 12 gadiem
dz;ivojot Latvijā vairāk kā 20 gadus latviešu valodu nav sanācis iemācīties, bet redz gadu paspēlējot Polijā valoda pati ielien galvā un vēl esot labs uz valodām...

 +12 [+] [-]

, 2012-01-03 23:39, pirms 12 gadiem
Valodas viegli padodas, bet latviešu valodu kaut vai goda pēc iemācījies nav. Viņa patriotisms manī vieš šaubas. Futbola Podziņš.

  +9 [+] [-]

, 2012-01-03 23:43, pirms 12 gadiem
Man jau liekas, ka Rudņevs ne tikai futbolā ir ļoti gudrs un pacietīgs, bet dzīvē arī, jo nesteidzas ar klubu maiņu, neprasa lielāku algu u.c.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-03 23:46, pirms 12 gadiem
emssis_19 rakstīja: bet ja jau tā mīli šo valsti, bet himnu tākā vajadzēja iemācīties?!
Vienkārši apbrīnojami šie komentāri...

No kurienes izzīdi, ka viņš mīl valsti? Turklāt vēl "TĀ"?
Šajā rakstā kaut kur arī atrodas slēpta informācija, ka viņš himnu nezin. Nu vismaz es to nemanīju. Vai varbūt kādā citā intervijā to lasīji? Tad padalies lūdzu ar linku.

Un tagad sev un citiem Latvijas krievu nīdējiem ieskaloji smadzenēs, ka Rudņevs mētājas ar vārdiem par mīlestību pret Latviju un himnas nezināšanu. Pie nākošajiem rakstiem par Artjomu jau masveidā to pieminēsiet, ne?

Liekat tak vienreiz viņam mieru un ļaujat darīt to, kas viņam tik labi padodas.
Un žurnālisti ar šīm intervijām par visu, izņemot futbolu, panāks tik to, ka 100 gadi no viņa vairs nevienu sarunu nedabūs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-01-03 23:53, pirms 12 gadiem
Lai jau spēlē izlasē, un arī par viņa iesistiem vārtiem es priecāšos, taču, atklāti sakot - ja viņa vietā būtu latvietis (ar latviešiem es domāju visus, kas runā latviski un balso pret krievu valodu kā otru valsts valodu), tad es priecātos vairāk. Tāda ir starpība starp Rudņevu un Rudņev.

     [+] [-]

, 2012-01-03 23:55, pirms 12 gadiem
Magnijs rakstīja: Valodas viegli padodas, bet latviešu valodu kaut vai goda pēc iemācījies nav. Viņa patriotisms manī vieš šaubas. Futbola Podziņš.
Ar Podziņu salidzināt ir diezgan dumji. Podziņam sava vieta zem saules vēl jāizcīna. Viņa gadījumā varētu meklēt kaut kādu Latvijas izmantošanu, lai iegūtu slavu, naudu, labu karjeru. Rudņevam tas viss jau ir. Viņam arī principā tāda spēlēšana Latvijas izlasē neko nedod. Tie, kas gribēja viņu pamanīt, jau sen ir pamanījuši. Bet vienalga viņš raujas aizstāvēt sarkanbaltsarkanās krāsas, riskējot ar traumām, ar karjeru, upurējot savas brīvdienas.

  +4 [+] [-]

, 2012-01-03 23:56, pirms 12 gadiem
Biechuu rakstīja: Ja vēl Latvijā uzbūvētu lielu stadionu un tas būtu pilns…"

Ja vēl Latvijā būtu jauns izlases galvenais treneris, tad arī par jaunu un lielāku stadionu varētu sākt domāt, citādi pašlaik nekā.
Starkovs ir būvdarbu vadītājs? Kāds sakars trenerim ar stadionu??

  -3 [+] [-]

, 2012-01-03 23:57, pirms 12 gadiem
Turēsim tevi pie vārda, Artjom.

Iepriekš uzvedība Latvijas valstsvienības sakarā kaut kā par tādām sajūtām neliecināja. Cerēsim, ka kaut kad nesanāks Podziņa variants.

  +4 [+] [-]

, 2012-01-03 23:59, pirms 12 gadiem
Nu re, pauzīte sezonā un Rudņevs sāk sniegt intervijas.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-04 00:03, pirms 12 gadiem
Raksta virsraksts ir atslēga tam, lai pārtrauktu šos ieilgušos strīdus par Rudņeva piederību Latvijai utt. Kamēr viņš pārstāv Latvijas izlasi un cīnās tās labā nav iemesla viņu neatbalstīt. Jāatbalsta kā visus savējos. Nezinu, cik patiesi vai nepatiesi ir tie vārdi par burta noņemšanu sakarā ar locījumiem, es domāju, ka viņš ir sakarīgs un melot nebūtu vērts. Galvenais, ka ir lielisks spēlētājs un cerams, ka jau drīzumā no tā Latvijas izlasei atleks kāds taustāms labums rezultātos. Lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-01-04 00:11, pirms 12 gadiem
Izskatas, ka LFF ir galigi pie vienas vietas ko velas, liidzjuteeji, cik es atceros vairums liidzjuuteeju pieprasija Starkova aizieshanu no izlases, bet tie panem un pagarina vinam liigumu! Vot ..... !

  +5 [+] [-]

, 2012-01-04 00:14, pirms 12 gadiem
Ļoti labi, ka tādas lietas iztaujā, jo savādāk rodas baumas un pārpratumi. Bet šādi viņš paskaidro savu rīcību un to, ka politisku zemtekstu tur nav. Un man viņa skaidrojums šķiet normāls un adekvāts. Un tas, ka viņš sāka sniegt intervijas un runāt par šīm tēmām liecina to, ka Rudņevs atkal grib sadraudzēties ar faniem. Viņš tikpat labi varēja pacelt degunu un nespēlet izlasē, bet tā nedara.

  -1 [+] [-]

, 2012-01-04 00:15, pirms 12 gadiem
reikons rakstīja: Starkovs ir būvdarbu vadītājs? Kāds sakars trenerim ar stadionu??
Kāpēc jādomā ir tik perpendikulāri

Starkovs = neinteresants futbols = cilvēku neinteresēšanās par futbolu = maz skatītāju = ja maz skatītāju, kam vajadzīgs lielāks stadions?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-04 00:33, pirms 12 gadiem
Biechuu rakstīja: Kāpēc jādomā ir tik perpendikulāri

Starkovs = neinteresants futbols = cilvēku neinteresēšanās par futbolu = maz skatītāju = ja maz skatītāju, kam vajadzīgs lielāks stadions?
Nu nē nē. Mēs saprotam tavu sāpi, es pats daļēji piekrītu - kā var tāda ar augstas pussargiem bagāta valsts kā mēs vispār iziet laukumā ar 4-5-1, to es nudien nesaprotu, bet skatītājus trenera maiņa un lieli stadioni nepiesaisīts. Bez tam, ja notiks brīnums (bez tam nemaz tik lielu brīnumu nevajag) un mēs tiksim uz WC2014, visi grēki tiks Starkovam piedoti, tā būs. Stadions atkal būs pilns līdz pirmajam neparedzētajam neizšķirtam pret pastarīšiem un tad sāksies viss no jauna...

  +2 [+] [-]

, 2012-01-04 06:37, pirms 12 gadiem
Nomierinaties! Visam savs laiks! Izklausās ļoti nosvērts un apdomīgs jauns cilvēks.
|Es par futbolu, gan Latvijā , gan pasaulē]

  +1 [+] [-]

, 2012-01-04 08:14, pirms 12 gadiem
Biechuu rakstīja: Ja vēl Latvijā būtu jauns izlases galvenais treneris, tad arī par jaunu un lielāku stadionu varētu sākt domāt, citādi pašlaik nekā.
Tikais prezidentu maiņa dotu iespējas cerēt uz jaunu stadionu,ar guņu mēs vispār drīz bez stadiona paliksim!

  -1 [+] [-]

, 2012-01-04 08:19, pirms 12 gadiem
Mums tie patrioti un valodu pratēji tā kā pēc alfabēta P(odziņš),R(udņevs),S(tarkovs).....

  +2 [+] [-]

, 2012-01-04 08:44, pirms 12 gadiem
zidans rakstīja: Mums tie patrioti un valodu pratēji tā kā pēc alfabēta P(odziņš),R(udņevs),S(tarkovs).....
Starkovs vismaz cenšas runāt latviski. Paskaties kaut vai vakardienas interviju.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-04 09:38, pirms 12 gadiem
Nu re, izrunājās, paskaidroja un visiem vis ir saprotams un skaidrs. Artjom, vienkārši vajag komunicēt ar tautu un tauta tevi mīlēs.
1 2 39 komentāri