Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Morozs: "Par ziemas transfēru periodu vēl nedomāju"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Morozs: "Par ziemas transfēru periodu vēl nedomāju"
Viktors Morozs
Foto: LaPresse/Scanpix

Vakar Eiropas valstu čempionātos kārtējās spēles aizvadīja vairāki mūsu futbolistu pārstāvētie klubi. Pēc savainojuma laukumā vēl nav atgriezies Sofijas "CSKA" pussargs Viktors Morozs, kurš šodien sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja par savu situāciju sīkāk.

Vakar Bulgārijas čempionāta 11. kārtas spēlē Viktora Moroza pārstāvētā Sofijas "CSKA" izbraukumā svarīgā spēlē ar 0:2 piekāpās Lovečas "Litex". Tiesa gan, ja ilgāku laiku Sofijas kluba sastāvā neredzam Viktoru, tāpēc Sportacentrs.com šodien sazinājās ar mūsu futbolistu, lai uzzinātu sīkāk par viņa gatavību spēlei un diezgan sarežģīto kopējo situāciju klubā.

"Šodien aizvadīju pirmo treniņu kopā ar visiem," sarunu sāka Morozs. "Izlaidu trīs spēles, divas nedēļas nevarēju trenēties ar komandu savainojuma dēļ. Pagaidām pārāk agri runāt par atgriešanos laukumā, taču varbūt, ja viss būs labi, jau ceturtdien būšu pieteikumā pret "Basel". Ja ne tad, tad ceru, ka nedēļas nogalē čempionāta mačā spēlēšu. Tad jau redzēs. Pēdējās spēlēs komandai nav bijuši labi rezultāti - protams, problēmas bija katrā līnijā."

Nesen sportal.bg interneta portāls bija publicējis spēlētāju sarakstu, kurā iekļauti komandas futbolisti, kurus "CSKA" ziemas transfēru periodā noteikti vēlēsies pārdot. Starp viņiem ir arī Viktors, kurš gan par to neko nezināja: "Nezinu, no kurienes viņiem tāda informācija un cik tā ir precīza. Es neko konkrēti nezinu - kluba vadība liek saprast, ka patlaban visas domas ir koncentrētas, lai sasniegtu labus rezultātus līdz decembrim. Par tālāko tiks lemts vēlāk, un arī es pats par transfēru periodu īpaši nedomāju. Decembrī paskatīsimies. Finansiālā situācija klubā nav pilnīgi kārtībā - aizkavējas gan algas, gan prēmijas. Protams, var pagaidīt - vadība gan solīja, ka viss mainīsies uz labo pusi, bet pagaidām nekādu izmaiņu nav."

Vēl viena interesanta ziņa no "CSKA" nometnes ir deviņu spēlētāju pagaidu diskvalificēšana par alkohola lietošanu pirms pagājušā mača. "Jā, daži futbolisti ir pārcelti uz dublieru sastāvu par sportiskā režīma pārkāpšanu. Nezinu, uz cik ilgu laiku tas būs. Tika sasniegti slikti rezultāti, turklāt treneris dabūja informāciju par šo spēlētāju gaitām - atlaižu nav - viņu vidū ir arī pamatsastāva spēlētāji," pastāstīja mūsu futbolists. Viņš šogad vēl nav atzīmējies ar vārtu guvumiem vietējā čempionātā, lai gan pērn bija veseli divi: "Iespējas iesist bija, diemžēl pagaidām nesanāca. Cerams, ka nākotnē izdosies. Galvenais uzdevums ir palīdzēt aizsardzībai un uzsākt uzbrukumus, taču, ja ir iespēja iesist, gribētos to izmantot."

Runājot kopumā par šo sezonu, Viktors ir vairāk vai mazāk pozitīvi noskaņots: "Šogad treneris uzticas, spēlēju praktiski visos mačos. Šajā ziņā problēmu nav, lai gan konkurence uz centra pussarga vietu ir augsta, visi ir spēcīgi spēlētāji. Ir godīga cīņa, un treneris variē ar sastāvu, jo mums ir daudz spēļu. Kas ir svaigāks un labāk pierāda sevi treniņos, tas spēlē. UEFA Eiropas līgā, lai arī grupa ir grūta, bijām cerējuši izcīnīt vairāk punktiem. Lielāka rezonanse te bija par zaudējumu "Basel", kas ir mūsu tiešie konkurenti par izkļūšanu no grupas. Izredzes vēl ir, lai arī ne lielas, taču cīnīsimies līdz galam. Protams, spēlēt šajā līmenī ir prieks - mačs Olimpiskajā stadionā pret "Roma", kas ir viena no labākajām Eiropas komandām, paliks atmiņā ilgi."

Vakar ārvalstu futbola čempionātos spēles aizvadīja arī citu mūsu futbolistu pārstāvētie klubi. Baltkrievijā Pāvels Davidovs savus vārtus noturēja neskartus, palīdzot Soļigorskas "Shakhter" 25. kārtas mačā savām laukumā ar 3:0 sakaut "Vitebsk", kuras sastāvā nebija cita mūsu futbolista Vadima Gospodara. Pēc 25 kārtām "Shakhter" turnīra tabulā ieņem 5. vietu ar 38 punktiem (3. vietai ir tikai par diviem punktiem vairāk), kamēr "Vitebsk" ir 10. pozīcijā ar 31 punktu. Līdz čempionāta beigām palikusi viena kārta.

Ukrainas Premjerlīgā futbolā otro uzvaru sezonā izcīnīja Krivijrigas "Kryvbas", kas 12. kārtas mačā savā laukumā ar 3:2 pārspēja "Obolonj". Artūrs Silagailis palika "Kryvbas" rezervē. Ar septiņiem punktiem 12 mačos "Kryvbas" ieņem priekšpēdējo, 15. vietu. Līderei Kijevas "Dynamo" ir 32 punkti. Andrejs Kostjuks atkal nebija pieteikumā Šveices čempionāta mačā starp "Xamax" un "Aarau" (3:3), savukārt Nikolajs Kozačuks nospēlēja 52 minūtes Azerbaidžānas čempionātā, palīdzot savai "Olimpik" ar 1:0 izbraukumā pārspēt "Standard".

Izmantotie resursi:
fcshakhter.by
football.ch
gong.bg
fpl.ua
pfl.az

  +2 [+] [-]

, 2009-11-02 18:18, pirms 15 gadiem
Atgriezīsies ‘’Skonto’’?! Pie Starkova?!

     [+] [-]

, 2009-11-03 13:51, pirms 15 gadiem
Cik viņam ir gadu? :?