Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Analīze: Latvija pret Turciju - kas neriskē, tas nedzer šampanieti

Agris Suveizda

Analīze: Latvija pret Turciju - kas neriskē, tas nedzer šampanieti
Latvijas uzlecošā zvaigzne Jānis Ikaunieks pret Turcijas un Madrides "Atletico" superzvaigzni Ardu Turanu
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Marians Pahars pēc sakāves pret Islandi (0:3) vai nu apzināti, vai situācijas spiests, taču pret turkiem gāja uz lielu risku. Daudz izmaiņu sastāvā, daudz izlašu līmenī mazpieredzējušu spēlētāju, pilnīga shēmas un pieejas maiņa, tomēr šoreiz risks – lai arī nereti ar jūtamu veiksmes palīdzību – attaisnojās, atņemot divus punktus krīzē esošajai Turcijai (1:1).

Pahars izvēlas Ikaunieku un Dubru un maina shēmu
Salīdzinājumā ar iepriekšējo spēli Latvijas izlases pamatsastāvā bija piecas izmaiņas. Viena no tām, protams, bija piespiedu – diskvalificētā Artjoma Rudņeva vietā devās Eduards Višņakovs. Vēl pamatsastāvā pēc slimības atgriezās viens no vidējās līnijas līderiem Artūrs Zjuzins un iespēja tika dota arī 30 gadus vecajam Aleksejam Višņakovam un Antonam Kurakinam, bet divas lielākās Pahara izšķiršanās droši vien bija par valstsvienībā krietni mazāk pieredzējušo Kaspara Dubras un Jāņa Ikaunieka sūtīšanu laukumā.

Dubras iziešanai pamatsastāvā it kā nevajadzētu būt nekādam pārsteigumam, jo Kaspars klubā demonstrē stabilu sniegumu, savukārt Naurim Bulvītim pēdējie mači izlasē bija visai neveiksmīgi. Un tomēr Bulvītis līdz šim valstsvienības pamatsastāvā bija devies 15 spēlēs pēc kārtas, ieskaitot pilnīgi visas cīņas Pahara vadībā. 19 gadus vecajam talantam Ikauniekam tā bija debija izlasē – ne viens, ne otrs nepievīla, turklāt liepājnieks kļuva par vienu no visas spēles spožākajām zvaigznēm.

Tikmēr turku treneris Fātihs Terims turēja doto vārdu – pamatsastāvā nebūs vairāk par divām izmaiņām, un nebija arī. Vārtos Tolgu Zenginu nomainīja Volkans Babadžans, bet centra pussarga Selčuka Inana vietā spēlēja Oguzhans Ezjakups. Viena no turku mediju paredzētajām izmaiņām gan nepiepildījās – nominālais balsta pussargs Mehmets Topals turpināja spēlēt kā centra aizsargs. Kamēr Pahars shēmu no 5-3-2 mainīja uz 4-4-2, Terims palika uzticīgs 4-2-3-1.

Joprojām daudz aizsargājamies, taču šoreiz krietni drosmīgāk
Ja salīdzina bumbas kontroles statistiku, lielas atšķirības starp spēlēm pret Islandi un Turciju nebija – pirmajā bumbu kontrolējām 34% laika, bet pret turkiem rādītājs pieauga tikai līdz 38%. Taču kardināli mainījās tas, kā aizsargājāmies un kā devāmies pretuzbrukumos. Pret islandiešiem regulāri nosēdāmies ārkārtīgi zemu – piemēram, Valērijs Šabala un Rudņevs pat pretinieku uzbrukuma sākumfāzē bieži sedza balsta pussargus, nevis traucēja centra aizsargus.

Netika izdarīts praktiski nekāds spiediens ne uz centra, ne malējiem aizsargiem, ļaujot Islandei visai viegli nokļūt mūsu laukuma pusē un turklāt to darīt skaitliski lieliem spēkiem. Pat tad, kad Latvijai bumbu izdevās atņemt, ļoti bieži vienīgā iespēja, kā iziet no savas zonas, bija ar tālo piespēli – vai nu tādēļ, ka Islande uzreiz mēģināja bumbu atgūt, vai arī tādēļ, ka bumbu atņēmām pārāk zemu. Toties otrās bumbas pēc tālajām piespēlēm gandrīz vienmēr palika islandiešu rīcībā, jo uzbrukumā trūka palīdzības – Šabala, komandai aizsargājoties, sēdās tik zemu, ka vairākkārt bumbas atņemšanas brīdī bija praktiski blakus Viktoram Morozam.

Turpretī pret Turciju abi malējie pussargi Aleksejs Višņakovs un Ikaunieks spēlēja salīdzinoši augstu. Tādējādi pretuzbrukumu ievadā parādījās jauna izvēles iespēja – proti, meklēt partneri flangā. Joprojām gan bieži tika izmantotas tālās piespēles, taču arī tām tagad bija cits svars – uzbrucējam nākot pretī bumbai, gan Jānis, gan Aleksejs bieži skrēja brīvajā zonā aiz šī uzbrucēja muguras, vai arī varēja, piemēram, izvēlēties diagonālo piespēli adresēt tieši tempu uzņēmušajam malējam pussargam. Pret Islandi pretuzbrukumos izmantot flangus bija praktiski neiespējami. Pirmkārt, abi malējie aizsargi Andrejs Kovaļovs un Vladislavs Gabovs bija pārāk nodarbināti ar saviem pretspēlētājiem, un, otrkārt, ne Aleksandram Fertovam, ne Ritvaram Ruginam, kuri teorētiski varēja izmantot brīvo telpu flangos, nav tādu ātruma un dribla īpašību kā A. Višņakovam un Ikauniekam.

Simboliski, ka tieši Ikaunieks un A.Višņakovs nokārtoja Latvijai 11 metru soda sitienu. Lai arī tas nenotika pretuzbrukumā, viss sākās tieši ātrā pārejā. Ikaunieks pretuzbrukumā pēc sieniņas izspēles bija nokļuvis centra zonā, kur palika arī sekojošajā pozicionālajā uzbrukumā, neatgriežoties savā flangā. Tā kā Ardas Turana nepalīdzēšana aizsardzībā ļāva Latvijai viduszonā izveidot skaitlisko pārsvaru, Ikaunieks palika pilnīgi nepiesegts un bumbu no Zjuzina saņēma lepnā vientulībā starp centra aizsargiem un centra pussargiem. Par laimi Ikauniekam, E. Višņakovs bija sev piesaistījis tuvāko centra aizsargu Topalu, tādēļ pretī Jānim bija spiests nākt labās malas aizsargs Gekhans Genils, kurš tādējādi brīvu pameta A. Višņakovu. Ikaunieka piespēle, Alekseja sprints, un Ozans Tufans soda laukumā to apturēja tikai ar noteikumu pārkāpumu.


Latvijas vārtu guvuma atslēga - Jānis Ikaunieks saņem bumbu "kabatā", apstrādā to un piespēlē tālāk Aleksejam Višņakovam (kreisajā malā paslēpies ārpus kadra).

Ievainojamība aizsardzībā
Pret Islandi šādā izvietojumā spēlēt nevarējām, jo pretiniekiem bija divi centra uzbrucēji – Marians Pahars preses konferencē atzina, ka vēlējies spēlēt ar četriem aizsargiem, tomēr viena liekā centra aizsarga nodrošināšana acīmredzot bija pārāk svarīga. Un vēl viens iemesls, kāpēc vecākā Višņakova un Ikaunieka sūtīšana laukumā nav tik acīmredzama, ir viņu trūkumi aizsardzības darbībās. Arī pret turkiem bieži bija epizodes, kad viens vai otrs neaizgāja līdzi savam malējam aizsargam vai arī to darīja novēloti, vai arī to izdarīja, taču tik un tā tika apspēlēti vai ļāva izdarīt centrējumu. Taisnības labad gan jāsaka, ka pēc smagā sākuma Aleksejs un Jānis šajā jomā ievērojami progresēja un brīžiem spēlēja pat negaidīti disciplinēti.

Iepriekš rakstā pieminēto drosmi brīžiem gan laukumā nomainīja neliela avantūra, un aizsardzībā Latvijas izlase bija daudz ievainojamāka nekā pret Islandi (vienādos sastāvos). Lai arī turki, neskatoties uz pietiekami augsto individuālo meistarību, neprata pilnvērtīgi izmantot mūsu vājās vietas, teicamu izdevību izcelties viņiem netrūka. Un problēmas bija ne tikai spēles gaitā, bet arī pēc standartsituācijām, pēc kurām turki tika pie vairākām divsimtprocentīgām izdevībām. Jāizceļ, ka tas vairākkārt notika pēc uzbrukuma otrā viļņa, raidot soda laukumā no tā tikko izsisto bumbu.

Viena no šādām epizodēm bija jau astotajā minūtē, kad Latvija tika galā ar centrējumu, taču iegāza neveiksmīgā pārgrupēšanās. Eduards Višņakovs, Ikaunieks un piespēles brīdī arī Aleksandrs Fertovs devās augstāk savu pozīciju virzienā, Kurakins atgriezās aizsardzības kreisajā malā, bet starp Šabalu/Dubru un Kasparu Gorkšu palika liela, neaizpildīta plaisa, kurā atradās pat divi turki. Par nelaimi, neizdevās izveidot arī mākslīgo aizmuguri, jo Gorkšs pēc iepriekšējā centrējuma bija palicis visdziļāk un nepaguva laicīgi izskriet ārā. Pēc Turana piespēles aiz spēlētāju mugurām Buluts nokļuva viens pret Koliņko, bet bumba lidoja garām vārtiem.

Mums veicās, taču veiksmi bijām pelnījuši
Gan pirms, gan pēc spēles Terima preses konferencēs augstprātība vēlās pāri malām, tomēr zināma taisnība viņam bija – Turcijai bija vairāk momentu, un Latvijai brīžiem veicās. Neliekuļosim – Latvija jau mača sākumā varēja ielaist vienus vai divus vārtus, spēle, iespējams, jau būtu galā un pozitīvas emocijas un apsveikumus pēcspēles komentāros ziņu portālos un sociālajos tīklos nomainītu līdzjutēju lamas un prasības pēc jauna trenera.

Taču tajā pašā laikā veiksme nebija vienvirziena – pretēji Terima teiktajam, arī mums bija savas izdevības bez 11 metru soda sitiena, piemēram, Dubras standartsituācija vai E. Višņakova pretuzbrukums pēc fantastiskas Zjuzina tālās piespēles. Un pendele pierādīja, ka tovakar bijām spējīgi arī atspēlēties, nevis tikai cerēt, ka iesitīsim pirmie. Futbols vienmēr bijis atsevišķu momentu spēle – jo mazāka starpība starp komandām, jo vairāk izšķir sīkas epizodes un prasme izmantot pretinieku kļūdas. Šoreiz šie sīkie momentiņi spēles gaitu un iznākumu padarīja labvēlīgāku mums un mūsu plusi izrādījās spēcīgāki vai vismaz vienlīdzīgi mūsu mīnusiem - netrūka ne vienu, ne otru. Domājams, ka šajā grupā pārsteigumu netrūks arī turpmāk, un gribētos ticēt, ka to radīšanā pozitīvā nozīmē savu roku pieliksim arī mēs.

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Islande33008:09
2.Čehija33008:49
3.Nīderlande31024:53
4.Latvija30211:42
5.Kazahstāna30123:71
6.Turcija30122:61

Vai Latvija bija pelnījusi neizšķirtu?

  • 159

  • 18

  • 46


1 2 42 komentāri
Slēpts komentārs: Jānis Derums

  +7 [+] [-]

, 2014-10-16 11:59, pirms 10 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Paldies! Ļoti laba analīze. Bet kopumā pēc šis spēles nekādai eiforijai pamata nav. Neizšķirts pret Turciju, protams, labs panākums. bet kāda tad bija spēle? Kā autors norāda jau pēc 10-15 minūtēm varēja būt 0-2. Turki kā jau dienvidnieki brīžiem negrib šķirties no bumbas un grib izkombinēties līdz vārtiem. Vairākas reizes tas viņiem arī izdevās, bet veiksmīgi nospēlēja Koļiņko. Ja godīgi, brīžiem turku pārsvars kļuva pat nospiedošs un tas laikā , kad Turcijas izlase nav savā labākajā formā un sastāvā. Kā rakstot turku prese- viņi brīnoties un nevar saprast kā var tā priecāties par neizšķirtu. Jā, esam ļoti pieticīgi un krītam eiforijā par neko,par neizšķirtu visumā bezcerīgā spēlē, citreiz atkal nepamatoti savus sportistus lamājam. Līdzīgi, kā pērn daudzi priecājās par mūsu basketbolistu11. vietu Eiropā. Protams, ka mūsu basketbolisti kotējas tomēr daudz augstāk Eiropā un tur priecāties varētu par pirmo 5, vai vismaz ceturtdaļfinālu.
Vai ir kādas cerības mūsu futbolistiem tikt augstāk par priekšpēdējo vietu savā grupā? Ar tādu spēli kā pret Islandi un Turciju absolūti nekādas! Bet mūsu grupā ir ļoti spēcīgs sastāvs un ar to jāsamierinās, visās šajās valstīs ir daudz vairāk meistarīgu futbolistu un sakārtota infrastruktūra. Dzerot rūgtu kafija no tā , ka skandēsi salds, salds viņa saldāka netaps. Tāpat ar eiforiju par neizšķirtu. Nu palaimējās, prieks par jauno Ikaunieku un tas arī viss.
Tevi tachu nemaz neinteresee krieviskaa LV izlase, ko tad te komentee?
Kapec jauzsver, ka turki nebija labaakajaa sastavaa, ja mums pashiem truuka 7 svarigu speletaju?
Kuraa vietaa bija bezceriiga spele pret turkiem? Pret Islandi veel piekristu.

  +4 [+] [-]

, 2014-10-16 11:59, pirms 10 gadiem
neticu, ka holandiešiem varēsim ko izdarīt, bet jātic, ka pret islandiešiem un čehiem arī viņu laukumā kaut kas var izdoties. Vilciens vismaz uz trešo vietu ir aizgājis, tagad galvenais piesmiet turkus un apsteigt viņus beigās.

  +5 [+] [-]

, 2014-10-16 12:01, pirms 10 gadiem
Paldies! Prieks lasīt.

  +9 [+] [-]

, 2014-10-16 12:17, pirms 10 gadiem
HENRY!
Man futbols ļoti interesē, pats esmu spēlējis un vēl tagad reizēm uzspēlēju. Futbols ir sporta karalis. Bet par situāciju Latvijas futbolā pārdzīvoju, man tas pārkrievotais Latvijas futbols nav pieņemams. Pāris dienas atpakaļ pēc Latvijas jauniešu izlases uzvaras pār Kazahiju intervēja vienu Latvijas futbolistu. Ne vārda latviski, jauns cilvēks, kurš uzaudzis Latvijā. Tādus izlasei nevajadzētu laist pat tuvumā un vēl intervēt?? Vai tad komandā nebija neviena kurš prastu mazliet latviski? Par tiem krieviņiem, kuri nevar pateikt neko latviski jādomā, vai nu viņi ir galīgi debili, vai arī viņiem ir necieņa un pat naids pret valsti kurā viņi dzīvo un kura dod viņiem iespēja spēlēt starptautiskā līmenī.

  +3 [+] [-]

, 2014-10-16 12:17, pirms 10 gadiem
Galvenais plus šai spėlei bija pārliecības iegūšana, gan treneriem (nebaidīties mainīt sastāvu), gan spēlētājiem (nebaidīties spėlēt).
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2014-10-16 12:25, pirms 10 gadiem
pārāk maz latviešu treneru, un tā kā krievu puikām vispieejamākais un lētākais ir tikai futbols, rezultāts ir tāds, ka Latvijā futbolam no krieviem izaug daudz vairāk jauniešu, kuriem diemžēl nav laika un vēlēšanās apgūt latviešu valodu. Es gan vienu jauno talantu zinu kas labi mācās un runā latviski (atšķirībā no viņa vecākiem), un iet latviešu skolā, gaidu, kā izaugs.
Jānis Derums rakstīja: HENRY!
Man futbols ļoti interesē, pats esmu spēlējis un vēl tagad reizēm uzspēlēju. Futbols ir sporta karalis. Bet par situāciju Latvijas futbolā pārdzīvoju, man tas pārkrievotais Latvijas futbols nav pieņemams. Pāris dienas atpakaļ pēc Latvijas jauniešu izlases uzvaras pār Kazahiju intervēja vienu Latvijas futbolistu. Ne vārda latviski, jauns cilvēks, kurš uzaudzis Latvijā. Tādus izlasei nevajadzētu laist pat tuvumā un vēl intervēt?? Vai tad komandā nebija neviena kurš prastu mazliet latviski? Par tiem krieviņiem, kuri nevar pateikt neko latviski jādomā, vai nu viņi ir galīgi debili, vai arī viņiem ir necieņa un pat naids pret valsti kurā viņi dzīvo un kura dod viņiem iespēja spēlēt starptautiskā līmenī.
Slēpts komentārs: Jānis Derums

  +2 [+] [-]

, 2014-10-16 12:39, pirms 10 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Laikam viens otrs nav skatījies spēli, bija minūtes kad Latvija netika pāri centram un pēc vārtu gūšanas iespējām, ja turkiem bija kādas desmit labas iespējas, tad Latvijai vien pāris. Piekrītu turku trenerim, spēles iznākums neloģisks un labvēlīgas sakritības ļāva izcīnīt Latvijai neizšķirtu. Nebūtu pendele būtu zaudējuši. Kāpēc turks tur aizķeksēka Višņakovu? Diezgan maz ticams, ka Višņakovs būtu iesitis. Bet skatīties man patīk ,arī ka Latvija spēlē ar spēcīgākām komandām. Prieks skatīties, kā tie paši turki saspēlējās, kā islandieši sita pa vārtiem. Latvijas komanda jau mocās, tas ir antifutbols, ja pa spēli ir pāris labi momenti, tad daudzi no prieka čurā biksēs.
Esi mazohists, skatoties to, kas galiigi nepatiik? Necienja - taa ir tava attieksme pret muusu izlasi. Neviena laba varda nepateikt par muusu izlasi peec macha ar turkiem, tas ir jaamaak. Turpini vien uzsvert tikai un vieniigi negatiivo.

  +3 [+] [-]

, 2014-10-16 12:40, pirms 10 gadiem
Jānis Derums rakstīja: HENRY!
Man futbols ļoti interesē, pats esmu spēlējis un vēl tagad reizēm uzspēlēju. Futbols ir sporta karalis. Bet par situāciju Latvijas futbolā pārdzīvoju, man tas pārkrievotais Latvijas futbols nav pieņemams. Pāris dienas atpakaļ pēc Latvijas jauniešu izlases uzvaras pār Kazahiju intervēja vienu Latvijas futbolistu. Ne vārda latviski, jauns cilvēks, kurš uzaudzis Latvijā. Tādus izlasei nevajadzētu laist pat tuvumā un vēl intervēt?? Vai tad komandā nebija neviena kurš prastu mazliet latviski? Par tiem krieviņiem, kuri nevar pateikt neko latviski jādomā, vai nu viņi ir galīgi debili, vai arī viņiem ir necieņa un pat naids pret valsti kurā viņi dzīvo un kura dod viņiem iespēja spēlēt starptautiskā līmenī.
Pilnībā piekrītu!

  -1 [+] [-]

, 2014-10-16 12:57, pirms 10 gadiem
Jānis Derums rakstīja: Man futbols ļoti interesē, pats esmu spēlējis un vēl tagad reizēm uzspēlēju. Futbols ir sporta karalis. Bet par situāciju Latvijas futbolā pārdzīvoju, man tas pārkrievotais Latvijas futbols nav pieņemams. Pāris dienas atpakaļ pēc Latvijas jauniešu izlases uzvaras pār Kazahiju intervēja vienu Latvijas futbolistu. Ne vārda latviski, jauns cilvēks, kurš uzaudzis Latvijā. Tādus izlasei nevajadzētu laist pat tuvumā un vēl intervēt?? Vai tad komandā nebija neviena kurš prastu mazliet latviski? Par tiem krieviņiem, kuri nevar pateikt neko latviski jādomā, vai nu viņi ir galīgi debili, vai arī viņiem ir necieņa un pat naids pret valsti kurā viņi dzīvo un kura dod viņiem iespēja spēlēt starptautiskā līmenī.
Jāsaka, ka lielajā izlasē tādu, kas neprot latviski paliek ar vien mazāk un mazāk ar katru ciklu. Skaidrs, ka tas nenotiks uzreiz, bet tendence ir pareiza. Un tu labāk paskaties uz sevi, liels patriots, bet uz valstsvienības nolikšanu pirmais.
Slēpts komentārs: Jānis Derums

  +4 [+] [-]

, 2014-10-16 13:25, pirms 10 gadiem
škiet, ka Dubra varētu aizstāt Bulvīti krietni biežāk, gan pret Islande viņš bija labāks un spēlē pret Turciju nospēlēja gana solīdi.

  -3 [+] [-]

, 2014-10-16 13:27, pirms 10 gadiem
Viena lieta ir, ka komandā valda krieviskais gars, valoda un ka tajā ir maz latviešu. Otra tieši, kas attiecas uz futbolu. Varbūt ar laiku Pahars centīsies ko mainīt, bet visus šos gadus Latvija spēlē totālu, nesimpātisku aizsardzības futbolu, turklāt pat ar vājām komandām. Izņemums bija Džonsona laikā, kaut arī nebija spoži rezultāti, komanda centās spēlēt futbolu, nevis atsisties. Neizšķirts ar Sanmarīno, un vietējā mafija Džonsonu noraka. Pat Igaunija spēlē simpātiskāk nekā Latvija.
Jāatzīst, ka turkiem ar Latviju fatāli neveicas. Bija tāda draudzības spēle, kas beidzās 3-3. Turki bija pārliecinošā vadībā 3-1. Nomainīja pussastāvu, vārtsargu, kurš tūlīt ielaida pilnīgi stulbu golu , tad vēl vienu un 3-3, bet pēc pirmā puslaika tur varēja būt vismaz 5-0. Toreiz Šabala iesita divus golus, bet kopumā spēlē turkiem bija nospiedošs pārsvars.
Var jau diskutēt, kas labāk- censties arī uzbrukt, spēlēt pašiem un ļaut pretniekam, vai tikai sēdēt aizsardzībā. Kas labāk zaudēt, piemēram 2-4 smukā spēlē, vai izmocīt 0-1,0-0,1-1, vai pat uzvarēt realizējot vienīgo momentu. Ja spēle ir izšķirīga, tad reizēm var arī spēlēt uz aizsardzību, bet uz to nevajag likt vienmēr, tad nekāds progress nebūs. Ar turkiem Dubram pēdējās minūtēs bija iespēja izraut uzvaru, tad vispār daudzi no sajūsmas nojuktu, bet komandai ir principā jāmaina spēles stils, kaut sākumā varbūt būs kāds zaudējums vairāk. Pašreizējā turnīra situācijā to pat var atļauties nākotnes vārdā, iesaistot jaunus pēlētājus un izbeigt totālo aizsardzības futbolu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2014-10-16 13:58, pirms 10 gadiem
Risks un bez šampanieša dzeršanas ir tad ja izlasē vienlaicīgi spēlē Rugini,Laizāni,Bulvīši,Fertovi.....
paskatoties pirms spēles pret TUR izlases sākumsastāvu,pirmo reizi pēc daudziem gadiem noskaņojos uz labu maču!

Derum , kāds bija Tavs toreizējais mērķis kad Tu man spēcīgi iebildi(pirms Verpis kļuva par prezidentu) pret to ka Liepājas futbolam jāpaliek Liepājas futbolistu pārziņā??? Jo Tu biji spēcīgi šķībo pusē(tātad nelatviešu)!
Šķībie tad būtu radījuši problēmas Liepājas (latvieši pārsvarā spēlē un latviska vide Liepājā ir bijusi vienmēr)futbolam un arī LV futbolam!
Pēdejā spēle pret TUR pierādīja ka treneris tad arī rada problēmas LV izlases spēles sakarā,mums ir labi jaunie futbolisti kuri nav sliktāki par 27 gadīgiem,un no kuriem vienmēr sagaidīsim arī lielaku atdevi laukumā!
Pamazām šos jaunos kuri ir gana tehniski , jāpiesaista savā redzeslokā izlases treneriem!

     [+] [-]

, 2014-10-16 14:01, pirms 10 gadiem
Kolinko glaba, bet varti uz vina rekina. Loti patika Gorkss-Dubra tandems. Zjuzins labs centra un acis krita Visnakova atrums. Bus atpakal Vanins, Cauna - bus speks. Niča ar Niderlandi butu labi.

  +3 [+] [-]

, 2014-10-16 14:08, pirms 10 gadiem
OlafTheGreat rakstīja: Kolinko glaba, bet varti uz vina rekina. Loti patika Gorkss-Dubra tandems. Zjuzins labs centra un acis krita Visnakova atrums. Bus atpakal Vanins, Cauna - bus speks. Niča ar Niderlandi butu labi.
tu maz zin kā Cauņa tagad spēlē?Nekādā gadījumā šis vairs nebūs iepriekšējais Cauņa!Jankam izlasē jāpaliek,un ja gads un cikls ir pa vējam aizpūsts,tad vien jāgatavojas nākamajam, ir laiks savest kārtībā un piedavām atjaunināt izlasi!Izlases nākotne ir jauno špīleru rokās, nevis 27 + gadīgo viduvējībām!

  -2 [+] [-]

, 2014-10-16 14:13, pirms 10 gadiem
>Andris5
Toreiz jau draudēja, ka Liepāja vispār var palikt bez komandas virslīgā. Es esmu nacionālists, bet neesmu rasists. Nekādu traģēdiju neredzu, ja kādā Latvijas komandā spēlētu kādi pieci melnie, šķibacainie, vai dienvidamerikāņi, bet tā kā tagad, ka no 10 virslīgas komandām var sastādīt labākā gadījumā divas no latviešiem, bet astonas no krieviem(ir arī daži spēlētāji no citām valstīm) tas ir diezgan nebaudāmi. Aizej uz Ventspils un Daugavpils spēli un nedzirdi nevienu latviešu vārdu un reizēm nav pat laukumā neviens latviešu spēlētājs. Ja būtu meistarīgi spēlētāji no dažādām valstīm, tad vēl varētu diskutēt, bet tas krievu futbols ir piegriezies!

  +2 [+] [-]

, 2014-10-16 14:26, pirms 10 gadiem
Derum!
Zini ko Liepājā nozīmē futbols?Apskaties kas tur par cilvēkiem ņemās, futbola fanātiķi,bijušie futbolisti,kāda apakšā ir jauniešu piramīda,labākā LV,pie kam Jauniesu piramīdas aukšgals jau klauvē diezgan augsti! iepriekš Savalnieks tika izsaukts,nu jau Ikaunieks špīlēja izlasē,jauniesu izlasēs pat ap 50% liepājnieku nāk pamatsastavā!
Šo te visu bija spējīgi tik iznīcināt spēki no malas!
Un šeit nav svarīgi vai 2014 gadu Liepāja būtu sākusi no 1 līgas,vai uzreizi spēlejusi elitē!Elitē protams ir izaugsmes iespējas lielākas,bet svarīgi bija saglabat Liepājas futbolu,kas arī notika!
Par to es nešaubījos ne mirkli ka Liepāja savu fūzi saglabās!
Ne šķībos ne krievus ne kādus citus Liepājas futbolam nedrīkstēja laist ne tuvumā!

  -1 [+] [-]

, 2014-10-16 15:17, pirms 10 gadiem
Andris5 rakstīja: Risks un bez šampanieša dzeršanas ir tad ja izlasē vienlaicīgi spēlē Rugini,Laizāni,Bulvīši,Fertovi.....
paskatoties pirms spēles pret TUR izlases sākumsastāvu,pirmo reizi pēc daudziem gadiem noskaņojos uz labu maču!

Derum , kāds bija Tavs toreizējais mērķis kad Tu man spēcīgi iebildi(pirms Verpis kļuva par prezidentu) pret to ka Liepājas futbolam jāpaliek Liepājas futbolistu pārziņā??? Jo Tu biji spēcīgi šķībo pusē(tātad nelatviešu)!
Šķībie tad būtu radījuši problēmas Liepājas (latvieši pārsvarā spēlē un latviska vide Liepājā ir bijusi vienmēr)futbolam un arī LV futbolam!
Pēdejā spēle pret TUR pierādīja ka treneris tad arī rada problēmas LV izlases spēles sakarā,mums ir labi jaunie futbolisti kuri nav sliktāki par 27 gadīgiem,un no kuriem vienmēr sagaidīsim arī lielaku atdevi laukumā!
Pamazām šos jaunos kuri ir gana tehniski , jāpiesaista savā redzeslokā izlases treneriem!
domā, ka tas ir valodas jautājums, kādēļ vienu paņem, bet otru atstāj aiz borta?

  +1 [+] [-]

, 2014-10-16 15:31, pirms 10 gadiem
.............. rakstīja: domā, ka tas ir valodas jautājums, kādēļ vienu paņem, bet otru atstāj aiz borta?
Valodas jautājumos nejaucos iekšā,bet ja par izlasi tad nekādā gadījumā tas nav valodas jautājums!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-16 17:30, pirms 10 gadiem
Kurzemes Dubriks rakstīja: Kā tad! Ko gan mēs bez tevis darītu Astafjev!
Tas visdrīzāk nav Astafjevs, tas drīzāk ir sasperjods Viņš pirmais atzinās, ka viņa ieteikumi ņamti vērā!
(te mēs arī varētu nonākt līdz valodas jautājumam)
Vai vēl kāds izlases padomdevējs taisās pierakstīsies?

  +2 [+] [-]

, 2014-10-16 18:21, pirms 10 gadiem
Ikaunieks uz Udinese?
Ikaunieks, Udinese sul Kakà lettone | Mercato |...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-10-16 22:04, pirms 10 gadiem
bembists rakstīja: Ikaunieks uz Udinese?
http://www.calciomercato.com/news/ikaunieks-l-udinese-sul-kaka-lettone-526629
Tas būtu ļoti labs variants. Udīnē prot izaudzēt talantus (Sančess) un Udīnes prezidentam pieder ari Granada (Laliga) un Watforda (Chmpionship) tā kā laba iespēja attīstīties pa īrēm.

     [+] [-]

, 2014-10-16 23:42, pirms 10 gadiem
Udīne par augstu

     [+] [-]

, 2014-10-16 23:43, pirms 10 gadiem
TOTO=ManaMaize+Kafijas rakstīja: Spele salidzinot ar ISL bija kaa diena pret nakti. Soreiz bija taa jusha ka mes varam iesist, varam kko izveidot, pret ISL es pat neapsveeru domu ka mes varam iesist, pie 0:1 jau viss bija skaidrs. Pret turkiem bija savadaak. Jaateic ka Ikaunieks uz LV izlases fona izskatijaas kaa CR7, ar savu tehniku un filigranajam piespelem 2 limenus virs videjaa LV shpiilera, bez tam skiet ka vins ir viens no retajiem kursh paaredz laukumu, biezi jau pirms bumbas sanemsanas paskataas kas notiek apkart un tad sak riikoties ar bumbu. JA mums videjaa linijaa butu vairaki tadi speletaji tad mes regulaari spetu apdraudet lielaas izlases, bez tam Visnakovs tiesaam skrien kaa sprineteris. Sijaa spelee tiesi galveno artavu deva Visnakovi + Ikaunieks. Par 1:1 pret turkiem jabut priecigiem, paskatamies kur ir vini, kur mees, kads viniem chempis, kads mums cirks un ta varetu turpinat
Piekrītu
Es nebiju gadu redzējis LIE
un biju tikko uz LIE un VEN - tas kā lasa spēli Ikaunieks mani viegli šokēja. tapēc jau arī tie goli tik daudz viņam VL

  +1 [+] [-]

, 2014-10-16 23:43, pirms 10 gadiem
Dērum, šoreiz paklusē
Kurākins ir jaunā asins un pret TUR bija top 4 zvaigzne

     [+] [-]

, 2014-10-16 23:44, pirms 10 gadiem
sasperjods-k rakstīja: Udīne par augstu
Nē. Udīne laikā. Labāk nekā kā Mārim, nokļūt klubā, kurš pēc tam nevienam vairs netiksi pārdots. Un latviešu spēlētājiem labāk tomēr nokļūt klubā, kurš ir zināms kā jauno audzinātājs, nevis latīņamerikānu transporta punkts A - Eiropas reģionam.

     [+] [-]

, 2014-10-16 23:45, pirms 10 gadiem
bembists rakstīja: Ikaunieks uz Udinese?
http://www.calciomercato.com/news/ikaunieks-l-udinese-sul-kaka-lettone-526629
iedevu vecai brūtei iztulkot
1 2 42 komentāri