Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Vaņins un Kurakins: "Ziemeļīrija neizkļūtu no mūsu grupas"

Agris Suveizda

Vaņins un Kurakins: "Ziemeļīrija neizkļūtu no mūsu grupas"
Andris Vaņins
Foto: LFF.lv

Latvijas izlases futbolisti Andris Vaņins un Antons Kurakins sarunā ar Sportacentrs.com dalījās pārdomās pirms rītvakar Belfāstā gaidāmās pārbaudes spēles pret Ziemeļīriju.

Komandas biedri klubā, pretinieki – izlasēs
Domājams, ka Vaņinam un Kurakinam rītvakara spēle būs kaut nedaudz īpašāka nekā pārējiem Latvijas izlases futbolistiem. Ziemeļīrijas pamatvārtsargs Maikls Makgoverns ikdienā spēlē vienā klubā ar Kurakinu ("Hamilton Academical"), bet tās uzbrukuma līderis ir Kails Lafertijs, kurš 2012./2013.g. sezonā Sionā spēlēja kopā ar Vaņinu.

"Arī viņš ir priecīgs, ka būs spēle," sacīja Kurakins. "Interesanti sanāca – pirms dažiem mēnešiem vēl nevarējām iedomāties, ka varēsim spēlēt viens pret otru. Viņš saka, ka būs laba spēle un būs pilns stadions. Viņi ļoti gaidot maču, jo tie būs kā svētki pēc iekļūšanas finālturnīrā."

Lafertijs "Sion" rindās Šveices čempionātā guva piecus vārtus, bet šajā kvalifikācijas ciklā Ziemeļīrijas kreklā bijis precīzs septiņas reizes. "Viņš ir labs, kvalificēts spēlētājs. Ar labu sitienu, labi pietur bumbu, arī divcīņās ir labs," teica Vaņins. Mūsu vārtsargs iemantojis pendeļu speciālista slavu un ir gatavs atvairīt arī Lafertija sitienu, ja tāda nepieciešamība būs. "Tā apmēram atceros, kur viņš sita, taču viņš var arī pamainīt stūri."

Apšauba Ziemeļīrijas izkļūšanu no mūsu grupas
Ziemeļīrija savā apakšgrupā aiz sevis atstāja Rumāniju, Ungāriju, Somiju, Fēru salas un Grieķiju un pirmoreiz vēsturē kvalificējās Eiropas čempionātam. Abi Latvijas spēlētāji gan šaubās, vai ziemeļīri būtu tikuši ārā no mūsu apakšgrupas. "Man liekas, ka, ja viņi būtu mūsu grupā, tad nebūtu tikuši uz čempionātu. Protams, grūti salīdzināt, taču man tā šķiet, ka mūsu grupas komandas izskatījās stiprākas," sacīja Kurakins.

Antonam piebalsoja Vaņins: "Domāju, ka viņi cīnītos par trešo vai ceturto vietu. Jautājums gan, kuru komandu jūs noņemtu. Bet domāju, ka no tās grupas, kurā bijām mēs, viņi neizietu. Viņu pirmā vieta man bija pārsteigums, taču tajā pašā laikā viņiem nebija tik stipras grupas, nebija izteiktas favorītes – visas komandas bija līdzīgas." Kurakins uzsvēra, ka viens no vēsturiskā cikla stūrakmeņiem bija izcilais sākums: "Pirms cikla viņi nebija domājuši, ka iegūs pirmo vietu, taču jau pirmajās spēlēs sāka uzvarēt [trīs uzvaras pirmajās trīs spēlēs] un pārliecība arvien auga un auga."

Ar mērķi par Eiropas līgas "play-off" un maģisko simtnieku izlasē
Kamēr Šveices Superlīgā Vaņina "Sion" ir ceturtajā vietā un turpina cīņu par Eirokausu ceļazīmi, UEFA Eiropas līgā komanda ir soļa attālumā no iekļūšanas 1/16 finālā. Pēdējā kārtā tika izrauts ļoti svarīgs punkts pret "Bordeaux" (1:1). "Visi bija priecīgi, ka iesitām pēdējās sekundēs. Manā karjerā tas šādā veidā laikam notika pirmo reizi. Arī spēle bija ļoti svarīga, nedrīkstējām to zaudēt. Uzdevums bija uzvarēt un kvalificēties jau pēc šīs spēles, bet arī neizšķirts derēja," spēli atcerējās Vaņins.

Liktenīgajā stūra sitienā uz pretinieku soda laukumu devās arī latviešu vārtsargs: "Līdz šim karjerā pārāk bieži nebija sanācis to darīt. Kas zina, varbūt arī tas deva kaut kādu impulsu, lai mēs iesistu. Protams, esam ļoti tuvu tam, lai tiktu tālāk, taču visi tāpat saprot, ka mums vēl ir jāuzvar nākamā spēle, lai izietu kā pirmā vieta. Sākumā nebija uzdevuma obligāti izkļūt no grupas, jo pretī bija stipras komandas, taču neviens arī negaidīja, ka tik labi sāksim. Tagad arī treneri, prezidents, paši spēlētāji apzinās, ka ir liela iespēja izkļūt no grupas – kad vēl tāda var būt?!"

Noslēgumā tomēr atgriežoties pie izlases tēmas, rītvakar Vaņins, visticamāk, aizvadīs 70. spēli valstsvienības kreklā. 35 gadus vecais vārtsargs neslēpj, ka viņa mērķis ir ar trīs cipariem rakstāms skaitlis: "Gribētu tikt līdz simtam."

     [+] [-]

, 2015-11-12 13:41, pirms 8 gadiem
bezjedzigi spriedelejumi - vienmeer buus stipraakas un vaajaakas grupas...

  +1 [+] [-]

, 2015-11-12 13:47, pirms 8 gadiem
Līdz 100 Vaņinam nevajadzētu būt īpašām problēmām tikt. Neviens no tiem, kuri stāv aiz muguras nav tādā līmenī, lai pēkšņi kļūtu par 1. nr. Domāju, ka ja veselība atļaus, tad pēc pāris gadiem arī tas simtnieks būs.

  +2 [+] [-]

, 2015-11-12 13:50, pirms 8 gadiem
Pa tv vai netaa redzeesim speeli?

  +5 [+] [-]

, 2015-11-12 14:15, pirms 8 gadiem
Latvijas izlase spēlē tik reti, ka, lai tiktu līdz simtam, Vaņinam jānoturas izlases līmenī vēl apm. pieci gadi, tātad līdz savam 40 gadu vecumam. Viegli nebūs, bet arī neiespējami tas vārtsargam nav, lai izdodas!

  +5 [+] [-]

, 2015-11-12 14:49, pirms 8 gadiem
Tad jau mēs esam līdzvērtīgi ziemeļīriem: viņi neizkļūtu no mūsu grupas un mēs neizkļūtu no viņu grupas

  -1 [+] [-]

, 2015-11-12 15:46, pirms 8 gadiem
taipat jeus esit atstoji

     [+] [-]

, 2015-11-12 21:45, pirms 8 gadiem
Nu uz EURO 2004 mēs arī varbūt nebūtu tikuši, ja būtu citā grupā, tā kā ko tur daudz...