Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Kazahstāna piedāvā jauno izlases treneri noteikt…interneta balsojumā

Agris Suveizda

Kazahstāna piedāvā jauno izlases treneri noteikt…interneta balsojumā
Jurijs Krasnožans
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Kazahstānas Futbola federācijai neizdevās panākt vienošanos ar krievu speciālistu Juriju Krasnožanu par sadarbības turpināšanu, un pieaugušo izlase šobrīd atrodas jauna galvenā trenera meklējumos. Viens no veidiem, kā to atrast, tiek piedāvāts interneta balsojums.

Pirms 2016. gada Eiropas čempionāta atlases cikla ar pieredzējušo Krasnožanu tika noslēgts līgums uz 2+2 gadiem. Lai arī Kazahstānai cikls izvērtās itin pieklājīgs, beigās apsteidzot Latviju un ieņemot piekto vietu grupā, vienošanās par līguma pagarināšanu netika panākta.

Problēma acīmredzot bijusi finansiālo detaļu saskaņošanā. Jāpiebilst, ka Kazahstānas mediji rakstīja, ka Krasnožana gada alga bijusi 2,7 miljoni ASV dolāru (2,48 miljoni eiro). Pirmajā gadā puse summas tika izmaksāta līguma parakstīšanas brīdī, bet pārējā summa tika sadalīta pa mēnešiem – 112,5 tūkstošiem dolāru mēnesī. Otrajā gadā Krasnožans summu saņēma tikai mēnešalgu izskatā – pa 225 tūkstošiem.

Jaunajam galvenajam trenerim vajadzētu kļūt zināmam līdz martam, kad Kazahstāna pārbaudes spēlē tiksies ar Azerbaidžānu. Un te sākas jautrākā daļa – Kazahstānas Futbola federācija savā mājaslapā ir izsludinājusi aptauju, kuras pirmajā daļā futbola faniem (reģistrētiem federācijas mājaslapā) līdz 15. janvārim jāizsaka savs viedoklis, vai viņi pie stūres vēlas redzēt ārzemnieku vai vietējo. Aptaujas otrajā daļā jau varētu balsot par konkrētām kandidatūrām.

Taču ir gan kāds āķis – ja pirmajā balsojuma daļā nepiedalīsies vismaz 50 tūkstoši respondentu, tad federācija automātiski patur tiesības treneri izvēlēties pēc saviem ieskatiem. Un skaidrs, ka tieši tā arī notiks un aptauja ir tikai savdabīga reklāma. Šobrīd aptaujā pārsvars ir ārzemnieku labā – 1733 balsis pret 837.

Jāatzīmē, ka Kazahstānā notikusi arī U21 izlases galvenā trenera maiņa. Amatu pameta bijušais "Ventspils" vadītājs Sauļus Širmelis, un viņa vietā strādās vietējais speciālists Aleksandrs Kuzņecovs.

Izmantotie resursi:
Стартовало голосование по определению главного...
Зарплата Красножана в сборной Казахстана...

  -3 [+] [-]

, 2016-01-11 18:03, pirms 8 gadiem
Padodiet tik trulajiem letiņiem, iebalsos Porzinģi par galveno treneri, Girgensonu par asistentu un ko tik vēl ne

  +5 [+] [-]

, 2016-01-11 18:10, pirms 8 gadiem
Latiešiem uzdeums! Jāiebalso RiHerts!

  +4 [+] [-]

, 2016-01-11 22:26, pirms 8 gadiem
Neko sev alga viņam bija!

  +1 [+] [-]

, 2016-01-12 13:22, pirms 8 gadiem
Demokrātija beidzot!

  -2 [+] [-]

, 2016-01-12 19:46, pirms 8 gadiem
Iebalsojam Kasparu Saulieti ar sievu, glavenias treneris + asistente
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja