Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Kurš pārņems vadību A grupā un vai "Dynamo" atgūsies?

Andrejs Siliņš

Kurš pārņems vadību A grupā un vai "Dynamo" atgūsies?
Kijevas "Dynamo"
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar turpināsies UEFA Čempionu līgas grupu turnīra otrās kārtas spēles. A grupā pagaidām visām komandām pa vienam punktam, savukārt B grupā Kijevas "Dynamo" pret Stambulas "Bešiktaš" mēģinās atgūties pēc zaudējuma pirmajā kārtā. Visu spēļu sākums pulksten 21:45.

A grupā pirmās kārtas spēles noslēdzās ar pilnīgi vienādiem rezultātiem (1:1), līdz ar to arī turnīra tabulā šobrīd visas komandas ir pilnīgi vienādās pozīcijās un vietu sadalījumu nosaka alfabētiskā secība. Pirmajā mačā ar parīziešiem neizšķirti (1:1) spēlējusī Londonas "Arsenal" šovakar mājās uzņems Šveices čempioni "Basel", kas pirmajā spēlē mājās nespēja uzveikt Bulgārijas čempioni "Ludogorets" (1:1).

"Arsenal" galvaspilsētas derbijā sestdien pārliecinoši sakāva "Chelsea" (3:0), paceļoties uz trešo pozīciju Premjerlīgas turnīra tabulā. Kopumā Arsēna Vengera komandai jau piecas uzvaras pēdējās sešās spēlēs. "Aizvadījām labu spēli, bet tagad jāparāda, ka varam no pēc vienas labas spēles aizvadīt vēl vienu labu," Vengeru uztrauc komandas spējas nostabilizēt sniegumu. "Katra nākamā spēle ir jauns izaicinājums un ir tikai cilvēciski pieņemt to, ka atkal viss būs jāsāk no sākuma, atkal jāparāda labs sniegums."

Londonas komandai nevarēs palīdzēt franču pussargs Franciss Koklēns, kurš mačā pret "Chelsea" savainoja ceļgalu un nevarēs spēlēt trīs nedēļas. Savukārt uzbrucējam Olivjē Žirū spēli nāksies izlaist diskvalifikācijas dēļ - pret PSG francūzis saņēma sarkano kartīti.

"Basel" kopš sezonas sākuma izcīnījusi 11 uzvaras 12 mačos, vienīgos punktus zaudējot Čempionu līgas pirmajā kārtā pret "Ludogorets" (1:1). Tiesa, citās 12 spēlēs "Basel" uzvarējusi tikai reizi - runa ir par mačiem, kas aizvadīti Anglijā. "Koncentrējamies uz savu sniegumu. "Arsenal" ir labā formā un viņi parasti diktē spēles gaitu, pat pret PSG tā notika. Tomēr katrai situācijai ir risinājums, un šī reize nav izņēmums," pārliecināts par savas komandas spējām Londonā ir "Basel" galvenais treneris Urss Fišers.

Otrā grupas spēlē PSG viesosies Sofijā, lai tiktos ar bulgāru "Ludogorets". Abas komandas pirmajā kārtā atradās vadībā, taču nespēja noturēt uzvaras. Īpaši sāpīgi to uztvēra parīzieši, kuri jau pirmajā minūtē izvirzījās vadībā pret "Arsenal", bet spēle beidzās neizšķirti. "Ludogorets" šī būs pirmā tikšanās ar kādu Francijas komandu oficiālā spēlē un uzreiz - ar Francijas čempioni un Eiropas grandu PSG. "Esmu pārliecināts, ka mums ir iespēja pret PSG. Viņiem ir lieliska komanda, taču mēs nebaidāmies. Esam ieguvusi pieredzi un mani spēlētāji jau ir parādījusi savu potenciālu," ārēji pārliecību pauž Bulgārijas kluba treneris Georgijs Dermendzijevs.

Vietējos čempionātos labāk klājies tieši bulgāriem, kas uzvarējuši trijos mačos pēc kārtas, kamēr parīziešiem aizvadītajā nedēļas nogalē izbraukumā nācās atzīt "Toulouse" pārākumu (0:2). PSG šosezon Francijas čempionātā piedzīvojusi divus zaudējumus, kas jau tagad ir tikpat, cik visas pagājušās sezonas laikā kopā.

A grupa

VKomandaSUNZVAP
1.Arsenal10101:11
2.Basel10101:11
3.PSG10101:11
4.Ludogorets10101:11

B grupā šovakar Kijevas "Dynamo", kas pirmajā kārtā mājās zaudēja "Napoli", Stambulā tiksies ar "Bešiktaš", kas pirmajā spēlē cīnījās neizšķirti ar "Benfica" (1:1). Abas komandas tikušās daudzkārt un piecos no astoņām spēlēm uzvaras svinējuši ukraiņi. Tā gan nenotika pēdējā mačā salīdzinoši tālajā 2011. gada novembrī, kad Stambulā minimāls panākums tika mājiniekiem. Nav zināms, vai šovakar "Dynamo" varēs palīdzēt viens no svarīgākajiem spēlētājiem Andrijs Jarmolenko, kuram ir problēmas ar muguru. Vēl vairākiem spēlētājiem savainojumi liegs doties laukumā, un tas raisa bažas. Tomēr galvenais treneris Serhijs Rebrovs norāda, ka svarīgākais ir spēlēt savu spēli: ""Bešiktaš" ir labi sabalansēta komanda, galu galā Turcijas čempione. Viņiem patīk gūt daudz vārtu, bet sanāk arī diezgan daudz ielaist. Svarīgi, lai mani spēlētāji atslābinātos un spēlētu savu futbolu. Protams, ir svarīgi arī tikt pie punktiem."

"Bešiktaš" nedēļas nogalē mājās cīnījās neizšķirti ar "Galatasaray" (2:2), bet pirmajā Čempionu līgas mačā fiksētais neizšķirts Portugālē liek cerēt uz iespēju pirmo reizi izkļūt no grupas šī līmeņa turnīrā. "Mums jābūt mundriem, jābūt gataviem ātri uzbrukt. Tai pat laikā jābūt pacietīgiem un jāsaglabā miers, nezaudējot kontroli pār spēli," recepti panākumam šī vakara cīņā zināja teikt Stambulas treneris Šenols Gunešs.

Citā mačā grupas līdere "Napoli" uzņems "Benfica". Arkadiušs Miliks pirmajā spēlē Kijevā guva abus vārtus, bet nedēļas nogalē A sērijā izdevās atstāt sausā "Chievo " (2:0). Savā laukumā "Napoli" A sērijā uzvarējusi pēdējās deviņās spēlēs pēc kārtas, bet, ņemot vērā visus turnīrus, Napoli vienībai desmit mačos pēc kārtas nav nācies izgaršot zaudējuma rūgtumu. "Benfica" šis rādītājs ir vēl iespaidīgāks - jau 17 spēlēs pēc kārtas tā nav piedzīvojusi zaudējumus. Tiesa, "Napoli" labā runā kāds interesants fakts - piecos iepriekšējos mačos tā savā laukumā nav zaudējusi komandām no Portugāles.

"Sagaidu, ka šī būs grūtāka spēle nekā pirmā Kijevā. Mums ir daudz lietu, ko uzlabot, īpaši mentalitātē. Vēlos redzēt šos uzlabojumus jau šajā mačā," strikts ir "Napoli" treneris Mauricio Sari. "Arī es sagaidu grūtu spēli, tomēr esam šeit ieradušies, lai parādītu labu sniegumu un izcīnītu uzvaru," konkrēti sacīja "Benfica" treneris Rui Vitorija. "Pirmkārt, mums jākoncentrējas uz savu sniegumu un tad arī mērķtiecība, jo uzvarēs tā komanda, kas pieļaus mazāk kļūdu."

B grupa

VKomandaSUNZVAP
1.Napoli11002:13
2.Bešiktaš10101:11
3.Benfica10101:11
4.Dynamo10011:20

     [+] [-]

, 2016-09-28 13:08, pirms 8 gadiem
Pēc šodienas spēles gunneri 1 spotā!!!
jūtu, ka PSG nozipās uz ničaku.

  +1 [+] [-]

, 2016-09-28 13:08, pirms 8 gadiem
B grupā jebkas var notikt, manuprāt, vissabalansētākā grupa šogad ibjem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja