Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"Benfica" nenotur 3:0, "Napoli" neiesit Kijevai, B grupā visa intriga vēl dzīva

Rolands Eliņš

"Benfica" nenotur 3:0, "Napoli" neiesit Kijevai, B grupā visa intriga vēl dzīva
Edvardo Salvio (centrā) spēlē pret "Besiktas"
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgā "Benfica", kas pirmajā puslaikā guva vārtus epizodē, kad veselas trīs reizes pēc kārtas bumba trāpīja pa vārtu konstrukciju, nespēja noturēt 3:0 pārsvaru viesos pret "Besiktas". Turku komanda 89. minūtē izrāva neizšķirtu 3:3, kamēr "Napoli" vakara vēlajā spēlē neprata pārspēt Kijevas "Dynamo".

Salīdzinājumā ar spēlēm nedēļas nogalē gan Stambulas "Besiktas", gan Lisabonas "Benfica" veica divas izmaiņas pamatsastāvā. Mājinieku starta sastāvā atgriezās Adrianu un Duško Tošičs, bet "Benfica" vienpadsmitniekā atgriezās serbu balsta pussargs Ļubomirs Fejsa un brazīliešu vārtsargs Edersons.

Spēles sākumā abas komandas apmainījās bīstamām epizodēm. Vispirms trešajā minūtē mājiniekus pēc Elizeu sitiena glāba stabs, bet jau nākamajā minūtē tiesnešu brigāde neatzina "Besiktas" vārtu guvumu. Edersons glāba pēc tam, kad pašu aizsargs Viktors Lindelēfs gandrīz iesita savos vārtos, bet pirmais pie atlēkušās bumbas bija Vensāns Abubakārs – tomēr aizmugure.

Desmitajā minūtē gan rezultāts tika atklāts, un to izdarīja "Benfica". Mājinieki iekrita aizsardzībā, un Gonsalu Gedešs apspēlēja vārtsargu Fabri un sita tukšos vārtos (1:0). Puslaika vidū viesi jau dubultoja pārsvaru – labās malas aizsargs Nelsons Semedu ar skaistu sitienu no distances netverami trāpīja zem vārtu pārliktņa (2:0) -, bet 31. minūtē iesita jau trešos vārtus. Turklāt kādus! Kostass Mitroglu ar galvu sita bumbu pret pārliktni un arī atlēkušo bumbu ar galvu trāpīja pa pārliktni, tad arī Edvardo Salvio ar galvu neticamā veidā, no dažiem metriem mērķējot tukšos vārtos, sita bumbu pret vārtu stabu, un beigu beigās Fejsa tomēr ietrieca bumbu vārtu tīklā (3:0). Jāuzsver, ka visi pieminētie notikumi risinājās dažu sekunžu laikā.

Iegūtais pārsvars šķietami ielika „Benfica” rokās visus trumpjus, lai jau šovakar varētu atzīmēt garantētu vietu astotdaļfinālā. Taču tikai šķietami, jo turki visai ātri otrajā puslaikā atjaunoja intrigu – no soda laukuma malas teicamu sitienu pa lidojošo bumbu realizēja Senks Tosuns, panākot 1:3. Jāpiemin, ka pavisam nedaudz iepriekš „Benfica” uzbrucējs Mitroglu neizmantoja lielisku iespēju panākt 4:0.

Divu vārtu starpība saglabājās līdz pat 83. minūtei, neskatoties uz laukumā redzamo ļoti atklāto futbolu. Tad „Benfica” pati sev sarūpēja problēmas, nopelnot 11 metru soda sitienu, ko realizēja nesen pret Latvijas izlasi spēlējušais portugālis Rikardu Kvarežma. Rezultātam esot 2:3, Stambulas stadionā emocijas uzvirmoja ar jaunu vilni, un šo vilni „Besiktas” prata izmantot, 89. minūtē vēlreiz iedabūjot bumbu „Benfica” vārtos. Šoreiz to paveica Vensāns Abukakārs, noslēdzot Kvarežmas centrējumu un trakā spēlē izraujot 3:3.

Situāciju B grupā vēl vairāk samežģīja "Napoli" nespēja šovakar savā laukumā pieveikt Kijevas "Dynamo", spēlējot 0:0. Neapoliešiem netrūka lielisku iespēju gūt vārtus un viņi dominēja izdarīto sitienu ziņā, taču Kijeva prata pieturēt bumbu un piebremzēt spēles gaitu. Kijevai gan arī šis neizšķirts nebija izdevīgs, jo laupījis izredzes kvalificēties Eiropas līgai, kamēr "Napoli", kas gan pagaidām saglabājusi pirmo vietu grupā, par vietu ČL astotdaļfinālā būs spiesta cīnīties pret "Benfica".

UEFA Čempionu līga, B grupa

Piektā kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Besiktas – Benfica3:3 (0:3)Tosuns 58' Kvarežma 83' Abukakārs 89'- Gedešs 10' Semedu 25' Fejsa 31'
Napoli – Dynamo K0:0-

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Napoli52219:78
2.Benfica52219:88
3.Besiktas51409:87
4.Dynamo K50142:62

  +1 [+] [-]

, 2016-11-23 22:00, pirms 7 gadiem
jap tas trešais gols tāds episks

  +1 [+] [-]

, 2016-11-23 22:49, pirms 7 gadiem
Benfica izlaida drošu kvalificēšanos.. Tagad būs obligāti jāuzvar Neapole, jo ar niču visdrīzāk nepietiks. Savukārt Neapolei, visdrīzāk derēs viss, izņemot zaudējumu.. Būs traka pēdējā kārta šajā grupā.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-23 23:50, pirms 7 gadiem
Vai tad spāņu valodā arī beigās jāliek u? Taču ir Eduardo Salvio, viņš ir argentīnietis, nevis portugālis vai brazīlis. Drīz laikam būs Fernandu Turešs vai Serhiu Ramušs

     [+] [-]

, 2016-11-23 23:50, pirms 7 gadiem
timoty rakstīja: Benfica izlaida drošu kvalificēšanos.. Tagad būs obligāti jāuzvar Neapole, jo ar niču visdrīzāk nepietiks. Savukārt Neapolei, visdrīzāk derēs viss, izņemot zaudējumu.. Būs traka pēdējā kārta šajā grupā.
Kas teica, ka Besiktas ofic vinnēs Kijevā?

     [+] [-]

, 2016-11-23 23:56, pirms 7 gadiem
Būs jāpārbauda, vai ir bijis kāds klubs ČL, kurš grupu turnīru noslēdz bez zaudējumiem, bet netiek nākošajā kārtā. Šosezon tas pilnīgi reāli var notikt ar Besiktas.

     [+] [-]

, 2016-11-24 02:26, pirms 7 gadiem
tāpēc rakstu - visdrīzāk
toms_kranihs_104137610074211 rakstīja: Kas teica, ka Besiktas ofic vinnēs Kijevā?