Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Masčerano: "Saskaņā ar TV ģēnijiem, pie visām Barsas pendelēm vainīgs esmu es"

Rolands Eliņš

Masčerano: "Saskaņā ar TV ģēnijiem, pie visām Barsas pendelēm vainīgs esmu es"
Havjers Masčerāno cīņā par bumbu
Foto: AP/Scanpix

Pēc Parīzes „Saint-Germain” knapi izrautā neizšķirta UEFA Čempionu līgas spēlē pret Bulgārijas „Ludogorets” milzīgu franču mediju kritiku izpelnījies treneris Unajs Emerijs, taču kluba izpilddirektors Nasers Al-Kelaifi paziņoja, ka par Emerija atlaišanu pagaidām netiek runāts. Savukārt „Barcelona” spēlētājs Havjers Masčerano pārmeta TV komentētājiem pārlieku biežo vainas novelšanu uz viņu.

PSG Francijas čempionātā ieņem sev neraksturīgi zemo trešo vietu, turklāt nedēļas nogalē ar 0:3 izgāzās pret „Montpellier”. Savus līdzjutējus neizdevās iepriecināt arī vakar, kad Parīze bija izteikta favorīte pret bulgāru „Ludogorets”, taču pavadīja iedzinējos 79 spēles minūtes un tikai kompensācijas laikā izrāva neizšķirtu 2:2.

Franču mediji pēc spēles uz sarunu noķēra PSG valdes priekšsēdētāju un izpilddirektoru Naseru Al-Kelaifi, kurš uz jautājumu, vai galvenā trenera Unaja Emerija amats ir briesmās, atbildēja šādi: „Nē, nē. Nesaprotu, kāpēc lai jūs tā vaicātu. Mūsu treneris ir ļoti labs speciālists. Šobrīd neesmu dusmīgs, bet gan vīlies. Biju gaidījis no mūsu spēlētājiem ko vairāk.”

„Pirms spēles mēs bijām pirmie grupā un vēlējāmies tā arī pabeigt grupu turnīru,” turpināja PSG boss. „Mums bija iespējas, Silva divreiz trāpīja pa vārtu stabu, bet tiesnesis nepiešķīra pendeli par spēli ar roku. Skaidrs, ka visi ir sarūgtināti par rezultātu. Tas ir normāli, jo bijām pelnījuši uzvarēt.”

Lai arī Emerijs pagaidām saņēmis publisku valdes atbalstu, viņu jau nedēļas nogalē sagaida vēl viens nopietns pārbaudījums – spēle pret Francijas čempionāta līderi „Nice”. Nicas komanda, kuras rindās pēc traumas uz PSG maču varētu atgriezties Mario Baloteli, kopvērtējumā apsteidz PSG par četriem punktiem.

Neveiksmi vakar piedzīvoja arī Madrides „Atletico”, ar 0:1 zaudējot Minhenes „Bayern”. Atšķirībā no PSG, madridiešu pirmo vietu grupā tas neiespaidoja, un komandas līderis Antuāns Grīzmans aicināja nesatraukties par vārtu guvumu trūkumu. Pats Grīzmans Spānijas čempionātā nav guvis vārtus jau 604 minūtes, tiesa, nesen viņš izcēlās ČL mačos pret Rostovu un PSV.

„Žēl, ka Minhene iesita no standartsituācijas,” sacīja Grīzmans. „Mača pēdējās 20 minūtēs parādījām tik labu sniegumu kā nebijām rādījuši ilgu laiku. Mēs visi palīdzējām spēlē aizsardzībā, tāpat arī radījām labas iespējas uzbrukumā, bet neizdevās tās izmantot. Esam pārliecināti par savām spējām un par savu treneri.”

„Atletico” treneris Djēgo Simeone par spīti zaudējumam norādīja, ka grupu turnīrs pabeigts pozitīvs noskaņās, proti, ar pirmo vietu grupā un labi aizvadītām pēdējām minūtēm pret Minheni.

Cits Spānijas klubs „Barcelona” mačā pret citu Vācijas komandas Menhengladbahas „Borussia” izcīnīja pārliecinošu uzvaru 4:0. Tā bija argentīnieša Havjera Masčerano 300. spēle Katalonijas kluba rindās, un viņš pēc mača izmantoja iespēju aizrādīt, ka saņem pārāk daudz nepelnītas kritikas un pārāk bieži tiek atzīts par vainīgo komandas neveiksmēs.

„Neesmu nopelnījis pārāk daudz pendeļu,” sacīja Masčerano. „Dažas ir bijušas manis dēļ, taču ne visas. Ja ticam ģēnijiem, kas komentē spēles televīzijā, tad es esmu vainīgs pie visām. Jā, es atzīstu, ka pieļauju kļūdas, un uzņemos par tām atbildību, neesmu perfekts. Taču ir arī viegli no malas komentēt pēc palēninātiem atkārtojumiem no vairākiem skatu punktiem.”

„Protams, esmu lepns par 300 spēlēm Barsas sastāvā,” turpināja Masčerano. „Tas ir daudz, un šāda līmeņa klubā nav viegli noturēties tik ilgi un turpināt tikt sastāvā. Esmu priecīgs par paveikto, taču vēlos arī lūkoties nākotnē un mērķēt uz jauniem panākumiem.”

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...
Football News and Scores - ESPN FC

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 17:26, pirms 7 gadiem
Nevar vainot vienu spēlētāju pie visām neveiksmēm, bet tomēr "TV ģēnijiem" ir arī pamatota kritika. Visas Barcas spēles, kuras esmu redzējis un kurās Barca zaudē punktus vai ir smaga spēle, pie vainas ir bijuši Maskerano, Ter Štegens vai Matje.

Savukārt par PSG, tur nevis Emerijs jāvaino, bet gan uzbrucējs jāpērk ar steigu. Jā, Kavani ir L1 top scorer, bet pēc statistikas viņš ir sitis 42x vārtu virzienā ar 14 vārtiem, kamēr otrajā vietā esošais Lakazets ar 11 vārtiem ir sitis 25x. Šī statistika vien parāda jau to ko visi sen redz, ka Kavani iesist var, bet viņš nolažos kādus 3 ideālus momentus līdz iesitīs.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-07 17:27, pirms 7 gadiem
Mascerano iederās Barsā, bet man liekas, ka viņš vairāk ir domāts kā čoms Messi, kurš psiholoģiski dod viņam impulsu

     [+] [-]

, 2016-12-07 18:20, pirms 7 gadiem
Vispār Mašerano vakar tiešām uztaisīja pendeli, bet krievu tiesneši visprims ieraudzīja neesošu aizmuguri vācu klubam , vēlāk arī galvenais pendeli neredzēja (kaut gan Havjers Hahnu aizķēra). Vispār jau dīvaini - tas pats tiesnesis sūdīgi notiesāja Turcijā Bešiktas un ja pareizi atceros Napoli spēli. Bet neko UEFA tik liek šo atbildīgas spēles tiesāt - gan jau drīz arī 1/8 notiesās (cerams ka bez lielām lažām).
kas attiecas uz Mašerano - muļķibas par Messi čomu (tik pat labi jebkuru argentīnieti par tādu var nosaukt) - Havjeram ir savi plusi un mīnusi - plusi - ļoti labs izklupienos, un konkrēta cilvēka segšanā, ļoti laba pirmā piespēle (arī tālākā distancē), sliktās - ātrums nav augstākais, vietas izvēle šad tad klibo, un galvenais - ir augumā par mazu centra aizsargam (tāpēc arī klibo vietas izvēle). Argentīnietis ir viens no iespējams labākajiem DM pasaulē , taču kā Gvardiola iebāza eksperimenta pēc šo centra aizsargos, tā ne Villanova, ne Tata, ne vēl vairāk Enrike šo ir uzskatījuši par stabilu CD kaut gan viņš fiziski bieži nav piemērots šai pozīcjai. Un galvenais - Buskets spēlē pēdējā laikā nestabili - bet LE ietiepīgi neliek argentīnieti viņa vietā.