Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

A un B grupas: uz pirmo vietu divas un trīs pretendentes

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

A un B grupas: uz pirmo vietu divas un trīs pretendentes
Vai Olivjē Žirū un "Arsenal" uzlēks augstāk par Tomā Menjē un PSG?
Foto: AFP/Scanpix

UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā šovakar sāksies noslēdzošā kārta. Ja A grupā skaidrs, ka cīņu par titulu turpinās "Arsenal" un PSG, tad B grupā situācija ir daudz intriģējošāka – savā starpā tiksies līderes "Benfica" un "Napoli", bet tikai par vienu punktu atpaliek "Besiktas".

Trīs uzvaras un divi neizšķirti – šāda ir gan Londonas "Arsenal", gan Parīzes "Saint-Germain" bilance, un abas komandas nodrošinājušas vietu Čempionu līgas izslēgšanas spēlēs. Taču šovakar pulksten 21:45 jānoskaidro A grupas uzvarētāja. Angļi, kuri pirms nedēļas piedzīvoja pirmo zaudējumu kopš augusta, ar otro sastāvu Līgas kausā piekāpjoties "Southampton", izbraukumā tiksies ar "Basel", kamēr PSG uzņems "Ludogorets", un bulgāri var pārrakstīt vēsturi, kļūstot par pirmo komandu, kas ierindojusies trešajā vietā tikai ar diviem punktiem.

Lai gan abām komandām ir vienāds punktu skaits un abos savstarpējos dueļos fiksēti neizšķirti, pateicoties rezultatīvākam sniegumam viesos, priekšā atrodas PSG, kas Londonā iesita divus vārtus, kamēr "Arsenal" Parīzē izrāva 1:1. "Gribam uzvarēt, paveikt savu darbu, un nekad nevari zināt, kas notiks otrā spēlē. Taču atrašanās otrajā vietā neizskatās pēc problēmas," secināja "Arsenal" galvenais treneris Arsēns Vengers. "Mums ir vienots sastāvs. Kad spēlētājam iet labi, bīstamāk ir viņu apturēt, nevis ļaut spēlēt. Neesmu izlēmis, kādu sastāvu sūtīšu laukumā, tomēr mana galvenā prioritāte ir uzvara."

Lai ļautu "Arsenal" tomēr iegūt pirmo vietu, Parīzē par pārsteigumu jāparūpējas "Ludogorets", kas pašlaik atrodas trešajā vietā un cer kļūt par pirmo komandu no Bulgārijas, kas nav apstājusies Čempionu līgas grupā. "Parādījām sev, ka varam. Pirmajā puslaikā nebija nekādu vājības pazīmju," atcerējās uzbrucējs Klaudiu Keseru. Pirmajā duelī pret PSG bulgāri izvirzījās vadībā, tomēr zaudēja ar 1:3. "Izskatījās, ka liela komanda spēlē ar lielu komandu. 60 minūtes norisinājās mačs starp divām čempionu komandām, bet tad viņi pielika un nodemonstrēja, uz ko ir spējīgi. Mums jārāda labākā spēle, jāgaida pretinieku vājuma mirkļi un tie jāizmanto."

Arī B grupā nav skaidrs pirmās un trešās vietas liktenis, tomēr iespējamo variantu ir daudz vairāk. Pēdējā paliks Kijevas "Dynamo", kas piecos mačos guvusi divus vārtus un divus punktus.Ukrainā šovakar viesosies Stambulas "Besiktas", kas joprojām cer apsteigt priekšā esošās "Benfica" un "Napoli" komandas, paceļoties uz pirmo pozīciju. "Uzvara atstās milzīgu iespaidu ne tikai uz mūsu komandu, bet arī uz visu Turcijas futbolu. Domājam par to, kā sasniegt mērķi un izmantot vēsturisko iespēju. Man šī būs gada svarīgākā spēle," sacīja "Besiktas" galvenais treneris Šenols Ginešs.

Lai tas izdotos, "Besiktas" jāizcīna trīs punkti un jācer, ka duelis starp Portugāles un Itālijas vienībām noslēgsies neizšķirti. Iekļūšanai nākamajā kārtā "Napoli" pietiks ar neizšķirtu, jo septembra beigās savstarpējā duelī tika izcīnīta rezultatīva uzvara ar 4:2, divas bumbas "Benfica" vārtos raidot beļģim Drī Mertensam. Gadījumā, ja "Besiktas" piedzīvo zaudējumu, nākamajā kārtā iekļūs gan "Benfica", gan "Napoli", jo abām komandām pašlaik ir vairāk punktu nekā turkiem. Ja "Besiktas" Ukrainā iegūst vienu punktu, tad nākamajā kārtā iespējams iekļūt tikai gadījumā, ja "Napoli" piedzīvo zaudējumu.

"Spēlētāji ir gatavi un zina, cik svarīga ir spēle. Liktenis ir mūsu pašu rokās, un pret maču attieksimies tā, it kā tas būtu fināls," sacīja "Benfica" vadonis Rui Vitoria, kura komanda novembra beigās izbraukumā pret "Besiktas" izsēja trīs vārtu pārsvaru un cīnījās neizšķirti 3:3, neizmantojot pirmo iespēju kvalificēties nākamajai kārtai. "Vērtējot to, kā esam spēlējuši līdz šim, ticu, ka Čempionu līgas sezona mums nav beigusies. Ticam, ka iekļūsim nākamajā kārtā. Pēc zaudējuma "Napoli" bijām grupas pēdējā vietā, bet tagad cīnīsimies par pirmo pozīciju. Zinām, ka cīnīsimies ar vienu no Itālijas labākajām komandām, bet arī zinām, kas ir jādara, lai uzvarētu."

A grupa

LaiksSpēle
21:45Basel – Arsenal
21:45PSG – Ludogorets

Tabula

VKomandaSUNZVAP
1.Saint-Germain532011:511
2.Arsenal532014:511
3.Ludogorets50234:132
4.Basel50232:82

B grupa

LaiksSpēle
21:45Dinamo – Besiktas
21:45Benfica – Napoli

Tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Benfica52219:88
2.Napoli52219:78
3.Besiktas51409:87
4.Dynamo K50142:62

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

  -3 [+] [-]

, 2016-12-06 12:57, pirms 7 gadiem
Arsenals atdosies, 99%

  -1 [+] [-]

, 2016-12-06 13:55, pirms 7 gadiem
Diezgan dīvaina taa viesos,majas gūto vārtu attiecība grupu turnīrā.

  +1 [+] [-]

, 2016-12-06 15:15, pirms 7 gadiem
pilnigs sviests ar tiem izbraukumu goliem