Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

"City" bez problēmām izbraukumā pieveic "Shakhtar", "Hoffenheim" izrauj neizšķirtu

Edgars Pavlovskis
Edgars Pavlovskis

"City" bez problēmām izbraukumā pieveic "Shakhtar", "Hoffenheim" izrauj neizšķirtu
Rahīms Stērlings. Foto: EPA/Scanpix

UEFA Čempionu līgas F grupas ietvaros "Manchester City" pārliecinoši ar 3:0 pieveica Doņetskas "Shakhtar" komandu, kas ir pirmā uzvara kādai Anglijas komandai pret šo ukraiņu klubu. Bijušā grupas līdere "Lyon" sešu vārtu trillerī izlaida uzvaru no rokām kompensācijas laika otrajā minūtē, kad "Hoffenheim" panāca 3:3.

Grupas un turnīra galvenā favorīte ‘’Manchester City’’ šajā kārtā devās uz Ukrainu, lai aizvadītu cīņu pret Doņetskas ‘’Shakhtar’’. Pirmo reizi kopš traumas iegūšanas sezonas ievadā sākumsastāvā devās viena no lielākajām ‘’City’’ zvaigznēm Kevins De Breine.

Jau no spēles pirmās minūtes viesi no Mančestras parādīja ar savu sniegumu, ka netaisās doties prom bez trīs punktiem. ‘’City’’ futbolisti spēlēja ar ļoti lielu bumbas kontroli (aptuveni 75%). Kad tā tika pazaudēta, viesi sagaidīja ‘’Shakhtar’’ spēlētājus ar augstu presingu, kas vairakkārt tai lika kļūdīties.

‘’Shakhtar’’ tika iespiesti savā aizsardzības zonā uz ilgu laiku, un ‘’City’’ komandai radās neskaitāmas iespējas atklāt rezultātu. Rijāds Mahrezs varēja gūt pirmos vārtus šosezon Čempionu līgā, taču 21. minūtē viņa sitiens lidoja gar vārtu stabu, taču viņa mēģinājums 23. minūtē tika bloķēts mirkli pirms bumbas došanās vārtos. Par spīti neizmantotajām iespējām, abām komandām bija skaidrs, ka, ja spēle krasi nemainīsies, vārtu guvums tuvojas.

Spēles 29. minūtē tikai dažas epizodes pēc Davida Silvas sitiena pa vārtu konstrukciju ‘’City’’ devās kārtējā uzbrukumā. Gabriels Žezuss centās sameklēt komandas biedrus soda laukumā, kur atkal labā pozīcijā bija Silva. ‘’Shakhtar’’ futbolists patraucēja piespēli, taču bumba tāpat nonāca pie spāņa, kurš atklāja rezultātu, 1:0. Spēles 34. minūtē Kevina De Breines izpildītais stūra sitiens lidoja uz vārtu priekšā, kur augstāk par visiem leca Emeriks Laports, kuram arī izdevās gūt komandas otros vārtus un panākt 2:0.

Uz otro puslaiku abas komandas iznāca ar mierīgāku noskaņojumu, necenšoties vairāk atdot visus spēkus katrā epizodē. Ar lielu bumbas kontroli turpināja spēlēt Mančestra, taču pēc tās nesekoja tik draudīgi vārtu gūšanas momenti. Spēles 68. minūtē Bernardu Silva nomainīja De Breini, dodot viņam pelnītu atpūtu pēc labā snieguma. Tikai 89 sekundes vēlāk Bernardu Silva pēc nākšanas laukumā ar precīzu sitienu panāca 3:0 vadību ‘’Manchester City’’ komandai. Atlikušajā laikā nekas īpaši nemainījās, un spēle noslēdzās ar rezultātu 3:0.

F grupas līdere pēc pirmajām divām kārtām ‘’Olympique Lyonnais’’ devās uz Vāciju, lai aizvadītu spēli pret ‘’1889 Hoffenheim’’. Trauma turpina vajāt vienu no galvenajiem ‘’Lyon’’ līderiem Nabilu Fekiru, kurš arī šovakar tādēļ nevarēja piedalīties spēlē.

Cīņu abas komandas iesāka līdzīgi, un momenti, kuros varēja gūt vārtus, bija abām vienībām, taču realizēt tos neizdevās. Spēles 27. minūtē šķietami vienkāršā situācijā ‘’Hoffenheim’’ aizsardzība kļūdījās, kā rezultātā Bertrands Traorē nonāca izcilā sitiena pozīcijā, no kuras viņš panāca 1:0 ‘’Lyon’’ komandas labā.

Mājiniece pēc muļķīgās kļūdas un zaudētiem vārtiem devās uzbrukumā, ilgstoši iespiežot Lionas spēlētājus viņu aizsardzības zonā. Spēles 32. minūtē Andrejs Kramaričs veiksmīgi tika pie bumbas vārtu priekšā, kur ar sitienu no gaisa panāca izlīdzinājumu, 1:1. Puslaika izskaņā Izakam Belfodilam bija laba iespēja panākt jau vadību ‘’Hoffenheim’’ komandai, taču viņa sisto bumbu atvairīja Antonī Lopess.

Otrajā puslaikā mājiniece turpināja iesāktajā ritmā un centās atkal uzlauzt pretinieces aizsardzību. Spēles 47. minūtē atkal Kramaričs saņēma bumbu no sava komandas biedra soda laukumā, kur skaisti ar korpusu apstrādāja to un ar spēcīgu sitienu guva savus otros vārtus šovakar, panākot 2:1 rezultātu ‘’Hoffenheim’’ labā.

Spēlei atsākoties, abas komandas turpināja rādīt atvērtu futbolu, ko skatītāji noteikti varēja izbaudīt. Spēles 59. minūtē ‘’Lyon’’ pussargs Tangujs Ndombele pārsteidza aizsargus un ar spēcīgu šāviens vārtu apakšējā stūrī un panāca izlīdzinājumu jau kārtējo reizi šajā cīņā. Neilgi pēc ceturtajiem vārtiem ‘’Lyon’’ bombardieris Memfiss Depajs saņēma piespēli un ar savu apbrīnojamo ātrumu izrāvās viens pret vārtsargu, un guva savus kārtējos vārtus šosezon, panākot 3:2 vadību viesu komandai.

Īsi pirms spēles beigām ilgstošie ‘’Hoffenheim’’ centieni panākt neizšķirtu atmaksājās, kad otrajā kompensācijas laika minūtē Dželintons tika pirmais bumbas vārtu priekšā un raidīja to vārtu tīklā, panākot rezultātu 3:3, kas liek saglabāt Vācijas klubam cerības uz izkļūšanu no grupas.

‘’Manchester City’’ pirmo reizi šosezon atrodas savas grupas augšgalā ar divām uzvarām un vienu neveiksmi trīs spēlēs. ‘’Lyon’’ ar pieciem punktiem noslīd uz otro vietu, kuru mēģinās iekarot ‘’Shakhtar’’ un ‘’Hoffenheim’’, kurām pēc pirmā apļa ir divi neizšķirti un viens zaudējums.

Čempionu līga, 2. kārta

SpēleRezultātsVārtu guvēji
Shakhtar – Man City0:3 (0:2)D. Silva 30’ Laports 35’ B. Silva 70’
Hoffenheim – Lyon3:3 (1:1)Kramaričs 32’ 47’ Džoelintons 90+2’ – Traorē 26’ Ndombele 59’ Depajs 67’

F Grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Man City32016:36
2.Lyon31207:65
3.Hoffenheim30216:72
4.Shakhtar30214:72