Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Lionas "Olympique" Ukrainas sniegā nodrošina pēdējo ceļazīmi uz 1/8 finālu

Ints Megnis
Ints Megnis

Lionas "Olympique" Ukrainas sniegā nodrošina pēdējo ceļazīmi uz 1/8 finālu
Lionas "Olympique" futbolisti priecājas par vārtu guvumu. Foto: EPA/Scanpix

Francijas komanda Lionas "Olympique" trešdien sniegainos laikapstākļos Ukrainā cīnījās 1:1 (0:1) ar vietējo Doņeckas "Shakhtar" komandu, garantējot pēdējo ceļazīmi uz šīs sezonas UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālu.

Jau pirms spēles bija zināms, ka Lionas komandai pietiek ar neizšķirtu. Kaut ļoti sniegainos laikapstākļos gandrīz visu maču labāki bija viesi, rezultātu 22. minūtē atklāja Doņeckas komandas - pēc ilgākas saspēles "Shakhtar" saraustīja pretinieku aizsardzību, brazīlietis Ismaili piespēlēja savam tautietim Žunioram Moraešam, kurš ar kreiso kāju sita vārtu tālajā stūrī. Pirmā puslaika kompensācijas laikā Lionas futbolistiem bija pat trīs lieliskas iespējas izlīdzināt rezultātu, bet neizdevās tās realizēt.

Otrā puslaika sākumā Nabils Fekirs beidzot iesita vārtus Lionai, tomēr tika fiksēta aizmugure, kurā brīdi iepriekš bija atradušies uzreiz 6-7 Lionas futbolisti. Tas parāda ar kādu spēku viesi metās uzbrukumā. 65. minūtē beidzot arī Liona iesita vārtus, kurus ieskaitīja un panāca sev tik ļoti nepieciešamo izlīdzinājumu 1:1 - Memfisam Depajam bija ilga divcīņa, kuras izskaņā viņš atrada Fekiru, tam izcili sitot vārtu augšējā stūrī.

Līdz mača beigām "Shakhtar" tā arī neizdevās panākt izlīdzinājumu, kaut 82. minūtē viens pret vārtiem izgāja Ismaili. Visā mačā Doņeckas futbolistiem tika fiksēti vien divi sitieni pa vārtiem.

Jau ilgāku laiku "Shakhtar" mājvieta ir Harkiva, tomēr šī vakara spēle drošības apstākļu un izsludinātā karastāvokļa dēļ notika Kijevā.

Vēl vienā šīs grupas spēlē Mančestras "City" mājās ar 2:1 (1:1) pārspēja "Hoffenheim", kas nozīmē, ka "Shakhtar" izcīnīja trešo vietu apakšgrupā un tika pie ceļazīmes uz UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīru. Šeit pirmie vadībā izvirzījās vācieši, kad 16. minūtē 11 metru soda sitienu iesita horvāts Andrejs Kramaričs, jo brīdi iepriekš pret Benjaminu Hibneru vārtu priekšā tika pārkāpti noteikumi.

Izlīdzinājumu Mančestras vienība panāca pirmā puslaika kompensācijas laikā panāca Lerojs Sanē, kurš iesita fantastisku soda sitienu, bet otrajā puslaikā mājiniekiem uzvaru nodrošināja tas pats Sanē, kurš izcēlās ātrā pretuzbrukumā. Līdz ar to Mančestras un Lionas komandas sasniedza Čempionu līgas izslēgšanas turnīru, bet "Hoffenheim" komandai Eirokausu sezona ir noslēgusies.

UEFA Čempionu līga, sestā kārta

SpēleRezultātsVārtu autori
Doņeckas "Shakhtar" - Lionas "Olympique"1:1 (1:0)Moraešs 22' - Fekirs 65'
Mančestras "City" - "Hoffenheim"2:1 (1:1)Sanē 45+1' 61 - Kramaričs 16' (11m)

F grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Manchester City641116:613
2.Lyon615012:118
3.Shakhtar61328:166
4.Hoffenheim603311:143