Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Morinju sveicina kritiķus: "Visās 14 sezonās esmu izkļuvis no Čempionu līgas grupas"

Agris Suveizda

Morinju sveicina kritiķus: "Visās 14 sezonās esmu izkļuvis no Čempionu līgas grupas"
Žuzē Morinju. Foto: Reuters/Scanpix

UEFA Čempionu līgas astotdaļfinālā vakar iekļuva abi Mančestras grandi "United" un "City", kas guva vēlus vārtus attiecīgi pret Bernes "Young Boys" (1:0) un Lionas "Olympique" (2:2).

Mančestras "United" galvenais treneris Žuzē Morinju: "Ļaujiet man nosūtīt ziņu tiem, kuri mani mīl: Čempionu līgā esmu spēlējis 14 gadus un no grupas izkļuvis 14 reizes. Divos gados, kuros es Čempionu līgā nespēlēju, es uzvarēju Eiropas līgā. Tā ka 16 gadu laikā 14 reizes esmu ticis Čempionu līgas astotdaļfinālā un divas reizes spēlējis Eiropas līgā, abās uzvarot. Tas statistikas cienītāju ziņkārei."

Savus kritiķus Morinju pasveicināja arī pēc jautājuma par viņa reakciju pēc Markusa Rešforda neizmantotās iespējas: "Vai es vai kāds cits treneris nedrīkst laukuma malā izrādīt vilšanos? Vai es drīkstu to izrādīt tehniskajā zonā, kurā nav bijuši vairums to, kuri komentē futbolu? Tur nav bijuši daudzi. Vēlētos šos cilvēkus uzaicināt pasēdēt uz soliņa kā treneriem, taču domāju, ka viņi drīzāk izvēlēsies brīvdienas Barbadosā un spēli skatīties televizorā. Tas ir daudz ērtāk nekā atrasties uz soliņa kā treneriem. Esmu diezgan drošs, ka kārtīgs futbola treneris citu nekad nekritizētu par emocionālu reakciju tehniskajā zonā. Savukārt tiem, kuriem ir patīkama dzīve, ir citādi." Tāpat Morinju atbildēja uz jautājumu, par Davida De Heas kritiku Spānijā, un viņš netieši norādīja, ka pie tās vainīgs ir viens cilvēks ar lielu ietekmi medijos: Ikers Kasiljass.

Tikmēr Mančestras "City" jau otro reizi nespēja uzvarēt Lionas "Olympique", divreiz atspēlējoties izbraukumā. "Čempionu līga man atkal pierādīja, ka tas ir pavisam cits turnīrs [nekā Premjerlīga], īpaši viena iemesla dēļ: šeit spēlētāji ir labāki," sacīja Žuzeps Gvardiola. "Premjerlīgā ir vairāk laika: vari zaudēt, taču tik un tā turnīrā būs 38 spēles. Šeit kvalitāte ir milzīga. Tas ir pilnīgi cits turnīrs. Milānas "Inter" vai "Tottenham" spēlēs Eiropas līgā. Un jūs pat nevarat iedomāties, cik labas šīs komandas ir. Un arī viena no "Liverpool", PSG un "Napoli" spēlēs Eiropas līgā. Jūs pat nevarat iedomāties, cik labas šīs komandas ir."

"Pēc zaudējuma Lionai pirmajā spēlē mūs nepārsteidza tas, ko redzējām laukumā. Kad tika veikta izloze, visi teica, ka, ok, Mančestras "City" viss būs viegli, nekādu problēmu. Cilvēki, kuri ne reizi nav redzējuši nevienu Lionas, Hofenhaimas vai "Shakhtar" spēli. Pēc savas pieredzes – un man pieredzes ir vairāk nekā dažiem – varu teikt, ka šis turnīrs ir pavisam atšķirīgs," Gvardiola turpināja. Tāpat viņš piebilda, ka Liona sava fiziskuma un ātruma dēļ ir viena no smagākajām pretiniecēm, pret kurām ticies savā karjerā.

Astotdaļfinālā spēlēs arī Madrides "Real", kas ar 2:0 uzvarēja Romā. Lielu ažiotāžu izpelnījās Isko neiekļūšana pat rezervistu lokā. "Šie ir īpaši lēmumi īpašos brīžos," teica Santjago Solari. "Pieņemam lēmumus, un tā nu tas ir. Lielākoties tie ir sportiska rakstura lēmumi, izņemot dažus gadījumus, taču tas neattiecas uz šo reizi. Esam šeit, lai atdotu visu iespējamo uzvaras dēļ, un šī problēma, kurš sāk un kurs atrodas uz soliņa, ir izdomāta problēma – tāda neeksistē."
Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/en/football/r...
https://www.skysports.com/football/...
https://www.skysports.com/football/...