Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Par pirmo Eiropas efutbola čempioni kļūst Itālija

Rolands Eliņš

UEFA rīkotajā „eEuro” turnīrā, kurā piedalījās visas UEFA dalībvalstis, šodien aizvadīts finālturnīrs, kurā pirmo vietu izcīnīja Itālijas izlase.

UEFA „eEuro” turnīrs tika veidots sadarbībā ar „Konami”, un spēles tika aizvadītas tās datorspēlē „PES 2020”. Mači tika izspēlēti gan uz PS4, gan „Xbox One” spēļu konsoles. UEFA spēļu turnīru prezentēja kā lielāko esporta izlašu turnīru, kas vien ticis sarīkots. Eiropas čempionāts tika izspēlēts līdzīgi kā klasiskā futbola sacensības, proti, piedaloties visām 55 UEFA dalībvalstīm, kas vispirms sacentās kvalifikācijas grupās, pēc tam pārspēlēs un finālturnīrā, kurā šodien norisinājās izslēgšanas spēles.

Latvijas izlases esportisti apstājās jau atlases kārtā, kurā palika pēdējā vietā.

Ceturtdaļfinālā iekļuva Nīderlande, Rumānija, Spānija, Serbija, Izraēla, Francija, Horvātija un Itālija. Itālija savā ceturtdaļfinālā, kas norisinājās līdz divām uzvarām, ar 2:0 pieveica Izraēlu, bet pēc tam pusfinālā ar tādu pašu rezultātu apspēlēja Franciju. Finālā Itālija spēkojās ar Serbiju un cīņā līdz trim uzvarām bija pārāka ar 3:1.

UEFA šī turnīra rīkošanu un izspēli sāka jau pirms koronavīrusa pandēmijas, kas lielā mērā iesaldēja notikumus klasiskā futbola laukumos. UEFA arī apņēmusies esporta Eiropas čempionātu rīkot arī nākamajos gados.

Šī turnīra balvu fonds bija 100 tūkstoši eiro, no kuriem uzvarētāji ieguva 40 tūkstošus eiro.

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefaeuro-2020/...