Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

broky sasniedz pirmā CS2 "Major" turnīra izslēgšanas spēles

Rolands Eliņš

broky sasniedz pirmā CS2 "Major" turnīra izslēgšanas spēles
Helvijs broky Saukants. Foto: brcho/HLTV

Latvijas esportists Helvijs broky Saukants kopā ar "FaZe Clan" komandu iekļuvis "PGL CS2 Major Copenhagen" turnīra ceturtdaļfinālā.

"Counter Strike 2" jaunajā ērā, kas sākās 2023. gada rudenī, šis ir pirmais "Major" turnīrs, un tas norisinās Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā. Balvu fonds tajā ir 1.25 miljoni dolāru, un ar iekļūšanu izslēgšanas spēlēs broky komanda garantēja sev prēmiju vismaz 45 tūkstošu apmērā, kamēr turnīra čempione iegūs pusmiljonu.

"FaZe" ir pasaules ranga līdere un "Major" varēja sākt no turnīra otrās fāzes, kad tajā bija atlikušas 16 komandas. "FaZe" turnīra ievads sanāca viļņains, pirmajās divās spēlēs tiekot pie vienas uzvaras, un tad piektdien sekoja smaga sakāve 1:3 pret Turcijas "Eternal Fire".

Tas nozīmēja, ka jāuzvar divās spēlēs pēc kārtas, lai neizstātos no turnīra. Vakardien "FaZe" no izkrišanas izvairījās, sīvā mačā ar 2:1 pieveicot Brazīlijas "Imperial", un broky ar statistiku +18 bija pārliecinoši labākais savā komandā un tika atzīts par mača MVP līdzjutēju balsojumā.

Šodien sekoja mačs pret ASV komandu "Complexity", un nu "FaZe" savu pārākumu pierādīja jau krietni pārliecinošāk, uzvarot divās kartēs ar 13:6 un 13:6.

broky sakrāja statistiku 31-25 (+6) un reitingu 1.42, kas bija otrs labākais komandā, tikai aiz nesenā komandas papildinājuma slovāka Davida frozen Čerņaņska.

Izslēgšanas spēles Kopenhāgenā sāksies ceturtdien, kad "FaZe" aizvadīs maču plkst. 21:00 pret "Team Spirit", kurai nesen piekāpās Katovices turnīra finālā. Tagad būs iespēja revanšēties.

"Team Spirit" pārstāv četri Krievijas spēlētāji un viens Ukrainas esportists. Komanda uzreiz pēc kara sākuma atstāja agresorvalsti un šobrīd bāzējas Serbijā, taču saistībā ar "Major" turnīru jāpiemin, ka Dānijas kultūras ministrs publiski izteica nosodījumu, ka esporta turnīrā Kopenhāgenā piedalās arī krievu esportisti, un aicināja viņus nepielaist sacensībām.

"Major" organizē PGL, kas ir Rumānijas organizācija, un tā nav reaģējusi uz Dānijas kultūras ministra ieteikumiem.

Major ceturtdaļfināli

KomandasDatumsLaiks
Cloud9-Vitality28.03.18:00
Spirit-FaZe28.03.21:00
Eternal Fire-Natus Vincere29.03.18:00
MOUZ-G229.0321:00

Vēro šo notikumu uz lielajiem ekrāniem "Voodoo OlyBet Sports Bar". Papildus jūs varēsiet pierādīt savas CS prasmes 1 pret 1 un 2 pret 2 dueļu stacijās, kā arī īpašais izaicinājums - pieveic reperi Prusax un tiec pie balvas no "OlyBet Sports Bar". Paņem līdzi draugus un tiekamies 31. martā, plkst. 20:00 Voodoo OlyBet Sports Bar Elizabetes ielā 55. 18+, ieeja bez maksas uzrādot personas apliecinošus dokumentus.

Izmantotie resursi:
https://www.dust2.us/news/46167/den...
https://www.hltv.org/events/7148/pg...

  +1 [+] [-]

, 2024-03-25 00:37, pirms mēneša
Principā izdarīja to,kas būtu jāizdara #1 komandai pasaulē, tikai vēl sarezgitak un ilgāk. Personīgi es neredzu kā Faze varētu uzvarēt Spirit. Veto gan jau būs tāds pats kā Katowicē, Spirit uzvarēs Mirage, un pat ja Faze uzvarēs Nuke, tad Spirits tāpat Ancient vai Anubis pacels. Ceru,ka kļūdos.

     [+] [-]

, 2024-03-25 01:34, pirms mēneša
Donk apspēlēt un no spirit nav nekā, šoreiz Faxe aizies tālāk, par duadz spiriti sasapņonušies, pedējās spēlēs Donk(līders spirit,) skrien ar vafeli faisā ieraudzījis pliku sievieti. Šauj anormāli labi, net smadzeņu nav. Izlīda spirit dēl Čopera

     [+] [-]

, 2024-03-25 03:19, pirms mēneša
mazhis07 rakstīja: Donk apspēlēt un no spirit nav nekā, šoreiz Faxe aizies tālāk, par duadz spiriti sasapņonušies, pedējās spēlēs Donk(līders spirit,) skrien ar vafeli faisā ieraudzījis pliku sievieti. Šauj anormāli labi, net smadzeņu nav. Izlīda spirit dēl Čopera
Nezinu, ko viņš ir ieraudzījis un kur skrien, bet tie stati pēdējo 3 mēnešu stati ir vienkārši insane, lai neteiktu vairāk. Visi casteri un pārējie Pro spēlētāji jau tieši arī to viņā uzsver,ka viņš dara visas tās lietas,ko pārējie, tikai daudz vienkāršāk, ne overthinko. Man viņš nereāli besī, bet statistika ir statistika un šobrīd labākais cs spēlētājs pasaulē.

  -1 [+] [-]

, 2024-03-25 06:45, pirms mēneša
estijjs rakstīja: Nezinu, ko viņš ir ieraudzījis un kur skrien, bet tie stati pēdējo 3 mēnešu stati ir vienkārši insane, lai neteiktu vairāk. Visi casteri un pārējie Pro spēlētāji jau tieši arī to viņā uzsver,ka viņš dara visas tās lietas,ko pārējie, tikai daudz vienkāršāk, ne overthinko. Man viņš nereāli besī, bet statistika ir statistika un šobrīd labākais cs spēlētājs pasaulē.
Labākais pasaulē ir broky saukants
It sevišķi pistoļu raundos

  -2 [+] [-]

, 2024-03-25 09:03, pirms mēneša
Rūjienas Stiprais rakstīja: Labākais pasaulē ir broky saukants
It sevišķi pistoļu raundos
Es arī esmu ar patriotismu, bet šoreiz tomēr saglabāšu objektivitāti un piekritīšu estijja rakstītajam par Donk. Viņš var besīt, bet dotajā nogrieznī viņš ir labākais.

  -2 [+] [-]

, 2024-03-25 09:04, pirms mēneša
broky prasītos noslēgt līgumu ar ergonomiskāku austiņu ražotāju.

     [+] [-]

, 2024-03-29 01:22, pirms 4 nedēļām
estijjs rakstīja: Principā izdarīja to,kas būtu jāizdara #1 komandai pasaulē, tikai vēl sarezgitak un ilgāk. Personīgi es neredzu kā Faze varētu uzvarēt Spirit. Veto gan jau būs tāds pats kā Katowicē, Spirit uzvarēs Mirage, un pat ja Faze uzvarēs Nuke, tad Spirits tāpat Ancient vai Anubis pacels. Ceru,ka kļūdos.
Es gan domāju,ka Vaze pieveiks Nike,tāpat ka Anksunamun uzvarēs Sprite. Pats interesantākais,vai Geto spēs paņemt Caesars Palace...uz doto momentu labākais ir MGM.Tad tiekamies Pardobicē.