Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2896, Did:0, useCase: 3

Esportists broky ar kolēģiem sacentīsies CS2 "Major" turnīrā Kopenhāgenā

Emils Ozerinskis

Esportists broky ar kolēģiem sacentīsies CS2 "Major" turnīrā Kopenhāgenā
Helvijs broky Saukants. Foto: HLTV hallonkraem2

17. martā sāksies "PGL CS2 Major Copenhagen 2024" turnīrs, kurš norisināsies līdz 31. martam. Šis ir gada prestižākais turnīrs, kurā čempiona titulu un atzinību vēlas izcīnīt ikviens esporta spēlētājs.

Kopenhāgenas turnīrā lielu lomu spēlē arī milzīgais 1,250,000 ASV dolāru balvu fonds, kas tiks sadalīts starp komandām. Kvalifikācijas posms ir noslēdzies un ir noskaidrotas visas komandas, kuras pieteiks savu dalību šajā grandiozajā esporta notikumā.

Starp tām nav manāms Mareka “YEKINDAR” Gaļinska pārstāvētais "Liquid" sastāvs, kurš dramatiskā veidā izkrita no RMR kvalifikācijas posma. 2024. gadu "Liquid" sāka ar krasām spēlētāju izmaiņām, tomēr pat bijušā "FaZe Clan" spēlētajā Rasela “Twistzz” Vandulkena un bijušā "Heroic" kapteiņa Kaspera “cadiaN” Mollera klātbūtne nespēja realizēt iecerētos panākumus. Arī pagājušā gada spēlētāju top 20 rangā YEKINDAR netika iekļauts, pēc augstās astotās vietas sasniegšanas 2021. gadā. YEKINDAR un "Liquid" pagājušā gada Major turnīru Parīzē pabeidza ar dalību ceturtdaļfinālā, tāpēc Kopenhāgenas iztrūkums noteikti ir milzīgs sarūgtinājums.

Līdz šim dekorētākā latviešu esporta spēlētāja Helvija “broky” Saukanta prasmes gan tiks atrādītas uz lielajiem ekrāniem. "FaZe Clan", šī brīža pirmā komanda pasaulē, ar minimālām problēmām tika pāri kvalifikācijas posmam un jau var cītīgi gatavoties gaidāmajam izaicinājumam. Savu līdz šim vienīgo "Major" trofeju Helvijs izcīnīja 2021. gadā Antverpenē. Pagājušais gads "FaZe Clan" un "broky" bija ļotii veiksmīgs, personīgi finišējot 10. vietā spēlētāju top 20 rangā. "FaZe Clan" vienmēr ir viena no galvenajām favorītēm, un Helvijs, iespējams, kļūs ne tikai par vienīgo latvieti ar "Major" titulu, bet arī par vienīgo latvieti ar divām šādām trofejām.

Lai gan fināls nav garantēts, iekļūšana tajā ir ļoti reāla. Šis ir scenārijs, kuru noteikti vēlas pieredzēt gandrīz katrs latviešu Esporta fans. "PGL CS2 Major Copenhagen" fināla spēles tiešraidi būs iespējams vērot "Voodoo OlyBet Sports Bar", Elizabetes ielā 55, kur norisināsies šī prestižā esporta pasākuma skatīšanās ballīte. Papildus kopējai fināla vērošanai uz lielajiem ekrāniem, apmeklētājus sagaidīs aizraujošas “gaming” aktivitātes, esporta analītiķis/pasākuma vadītājs un, protams, citi lieliski piedāvājumi un konkursi no "OlyBet Sports Bar".

Informāciju sagatavoja:
Kaspars Droiskis/MBD