Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Cīņa par EL pusfinālu: "United" pēc neizšķirta Beļģijā uzņems "Anderlecht"

Rolands Eliņš

Cīņa par EL pusfinālu: "United" pēc neizšķirta Beļģijā uzņems "Anderlecht"
Pols Pogbā spēlē pret "Anderlecht"
Foto: Sportimage/PA Images/Scanpix

Šovakar 22:05 sāksies četrās spēlēs, kurās tiks noskaidrotas UEFA Eiropas līgas pusfinālistes. Pēc pirmajām spēlēm tikai vienā pārī kādai komandai ir vismaz divu vārtu pārsvars - "Ajax" ar 2:0 pieveica "Schalke", bet šovakar "Ajax" būs jāspēlē viesos.

Mančestras "United" pirmajā spēlē izbraukumā bija tuvu minimālai uzvarai pār beļģu "Anderlecht", taču 86. minūtē ielaida vārtus un bija spiesta samierināties ar neizšķirtu. Arī rezultāts 1:1 gan ļauj "United" saglabāt iespaidīgas favorītes lomu, tiecoties pēc vienīgās lielās klubu trofejas, ko "United" Eirokausos vēl nav ieguvusi.

"United" Premjerlīgā tiko ar 2:0 pieveica līdervienību "Chelsea", pateicoties Markusa Rešforda un Andera Erreras gūtajiem vārtiem. Šī uzvara palīdz tēmēt uz vietu četriniekā, kas dotu iespēju nākamsezona atgriezties Čempionu līgā, bet nav šaubu, ka Mančestrā zina, ka ceļazīmi uz ČL dos arī triumfs Eiropas līgā.

Spēlē pret "Chelsea" tikai pašās beigās laukumā devās Zlatans Ibrahīmovičs, bet pret "Anderlecht" šādu taktisko soli Žuzē Morinju varētu neatkārtot. Tāpat ierindā varētu būt gatavs atgriezties četras spēles potītes traumas dēļ izlaidušais Veins Rūnijs, bet sākumsastāvā viņam vieta tik un tā netiek paredzēta. Toties Morinju apstiprinājis, ka vārtos stāsies Sergio Romero.

"Anderlecht" šobrīd var lepoties ar Beļģijas čempionāta līderes godu, turklāt nav zaudējusi jau septiņās spēlēs pēc kārtas, šajā laika posmā ielaižot tikai divus vārtus. Taču izbraukumi uz Mančestru "Anderlecht" nav kluba vēstures goda vietā - trīs spēlēs viesos pret "United" beļģu komanda kopā ielaidusi veselus 18 vārtus, divas no šīm spēlēm gan notika vēl pagājušā gadsimta vidū.

Cita Beļģijas komanda "Genk" tikmēr centīsies izmantot viesos gūtos divus vārtus pret Spānijas "Celta". "Genk" gan zaudēja 2:3, taču tas nozīmē, ka šovakar pietiks ar minimālu vai mazrezultatīvu uzvaru. "Celta" zviedru uzbrucējs Jons Gvideti, kurš cer tikt līdz EL finālam savā dzimtenē Stokholmā, gan atgādinājis, ka viņa komanda šosezon jau uzveikusi gan "Barcelona", gan "Real" un spēj sasniegt augstākās virsotnes arī EL. "Celta" ir vienīgā turnīrā palikusī Spānijas komanda, un spāņu klubi pratuši uzvarēt piecās no pēdējām septiņā Eiropas līgas izspēlēm.

Turcijā sagaidāms saspringts "Besiktas" un "Lyon" mačs, turklāt ne tikai futbola notikumu dēļ. Pirmajā spēlē starp abu komandu līdzjutējiem izcēlās tik asas nekārtības, ka spēle sākās krietni vēlāk nekā paredzēts un UEFA abām komandām piesprieda nosacītu diskvalifikāciju, kas kalpos kā papildu brīdinājums šī vakara spēles sakarā. Bet sportiskajā ziņā "Besiktas" noteikti var būt nikna par pirmās spēles galotni, kad minūtes laikā ielaida divus vārtus un izlaida no rokām uzvaru.

Vienīgais duelis, kura pirmajā spēlē tika fiksēta divu vārtu starpība, bija Nīderlandes "Ajax" tikšanās ar "Schalke 04". Gados jaunā un talantīgā "Ajax" vienība, kas vietējā čempionātā tikai par punktu atpaliek no līderes "Feyenoord", nav zaudējusi astoņos mačos pēc kārtas, kamēr "Schalke" pēdējā laikā spēlē pieticīgi. Lai arī astotajā aprīlī ar 4:1 tika sagrauta "Wolfsburg", pēdējās sešās spēlēs visos turnīros tā arī ir vienīgā uzvara, un Bundeslīgā komanda noslīdējusi uz 11. vietu.

UEFA Eiropas līga, ceturtdaļfināli, 1. spēles

SpēleRez.Vārtu guvēji
Anderlecht – Manchester United1:1 (0:1)Dendonkers 86' - Mhitarjans 36'
Celta Vigo – Genk 3:2 (3:1)Sisto 15' Aspass 17' Gvideti 38' - Boetjuss 10' Bufels 67'
Ajax – Schalke2:0 (1:0)Klāsens (11m) 23' 52'
Lyon – Besiktas2:1 (0:1)Toliso 83' Morels 84' - Babels 15'

Izmantotie resursi:
The official website for European football –...

     [+] [-]

, 2017-04-20 13:06, pirms 7 gadiem
Uuuuuniiiteeed! Maaaaan Uuuuniiites

  -3 [+] [-]

, 2017-04-20 13:18, pirms 7 gadiem
Skaistākais scenārijs būtu Juventus uzvara CL un Ajax uzvara EL, kam sekotu Ajax uzvara SC.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-20 13:48, pirms 7 gadiem
Šovakar ir jāpaņem beļği, tad jau busim tuvāk, kārotajai ČL

  +3 [+] [-]

, 2017-04-20 14:15, pirms 7 gadiem
Go Red Devils Manchester United GO Go

  +1 [+] [-]

, 2017-04-20 16:06, pirms 7 gadiem
MU par ČL