Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:125, Did:0, useCase: 3

Pārmaiņas "Zenit" – Mančīni nomainīs Lučesku, jauns prezidents un sporta direktors

Agris Suveizda

Pārmaiņas "Zenit" – Mančīni nomainīs Lučesku, jauns prezidents un sporta direktors
Roberto Mančīni
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas futbola klubs Sanktpēterburgas "Zenit" otro sezonu pēc kārtas Krievijas Premjerlīgā ieņēma tikai trešo vietu, nekvalificējoties UEFA Čempionu līgai, un jau šomēnes notikušas kardinālas pārmaiņas – nomainījies prezidents un sporta direktors, kā arī atlaists galvenais treneris.

Vispirms 26. maijā Sanktpēterburgas "Zenit" paziņoja, ka klubā atgriežas 63 gadus vecais Sergejs Fursenko, kurš agrāk jau bija gan kluba valdes priekšsēdētājs, gan arī tā prezidents. No 2010. līdz 2012. gadam Fursenko bija Krievijas Futbola savienības prezidents, savukārt no 2012. līdz 2014. gadam bija UEFA Izpildkomitejas biedrs. Pašreiz Fursenko pilda ģenerāldirektora funkcijas, bet pēc "korporatīvās procedūras" beigām viņš kļūs par kluba vadības priekšsēdētāju un prezidentu.

Nākamajā dienā Sanktpēterburgas "Zenit" atgriezās arī nepilnus 49 gadus vecais Konstantīns Sarsanija, kurš šajā klubā agrāk bijis gan sporta direktora, gan prezidenta padomnieka statusā. Kopš 2013. gada Sarsanija bija Lietuvas kluba Klaipēdas "Atlantas" galvenais treneris, bet tagad atkal strādās kā "Zenit" sporta direktors. "Pa visu laiku, kuru iepriekš "Zenit" pavadījām kopā, mums nebija neviena kļūdaina transfēra," Sarsanijas atgriešanos komentēja Fursenko. "Manuprāt, Sarsanija šajā amatā ir labākais speciālists visā Krievijas reģionā."

Savukārt svētdienas vakarā, kā jau to varēja prognozēt, beidzot oficiāli no amata tika atbrīvots galvenais treneris Mirča Lučesku, kurš klubā pabija tikai vienu sezonu. Nepilnus 72 gadus vecā rumāņu speciālista vadībā "Zenit" ieguva Krievijas Superkausu, taču čempionātā ar 61 punktu 30 mačos palika vien trešajā vietā, palaižot priekšā galvaspilsētas klubus "Spartak" (69) un CSKA (62). Krievijas mediji jau ziņo, ka "Zenit" ir panācis vienošanos ar itālieti Roberto Mančīni, kurš jau esot izlidojis uz Krieviju, lai parakstītu līgumu. 52 gadus vecais Mančīni netrenē kopš 2016. gada augusta, kad pameta Milānas "Inter". Ārpus Itālijas Mančini iepriekš strādājis ar Mančestras "City" un Stambulas "Galatasaray".

Izmantotie resursi:
Сергей Фурсенко возглавил футбольный клуб...
Константин Сарсания назначен спортивным...
Сергей Фурсенко: "Сарсания – самый сильный...
«Зенит» благодарит Мирчу Луческу за...
https://www.championat.com/football...

     [+] [-]

, 2017-05-29 13:10, pirms 7 gadiem
Laikam lielu naudu iedeva ja jau Mančīnī ir ar mieru slīkt parašas purvā.