Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

RFS futbolistes nenosargā pārsvaru pret grieķu klubu un izstājas no Čempionu līgas

Rolands Eliņš

RFS futbolistes nenosargā pārsvaru pret grieķu klubu un izstājas no Čempionu līgas
Foto: Rīgas Futbola skolas akadēmija

LETA. Latvijas sieviešu klubs "Rīgas Futbola skola" (RFS) pirmdien nenosargāja pārsvaru UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas kārtas mačā pret Grieķijas komandu Kardicas "Akadimia Elpides" un piedzīvoja neveiksmi ar 1:2 (0:0).

Vienīgos vārtus Latvijas komandas sastāvā 59.minūtē guva Olga Ševcova, bet pretinieču precīzie sitieni sekoja 78.un 81.minūtē.

Jau ziņots, ka RFS Čempionu līgas kvalifikāciju otrdien sāka ar zaudējumu, kad ar 1:2 tika atzīts Austrijas komandas Vīnes "Landhaus" pārākums, bet pēc tam sekoja graujoša neveiksme ar 0:5 pret Kazahstānas čempioni Šikmentas "BIIK-Kazygurt". Arī pret "Landhaus" vienīgo precīzo sitienu izpildīja Ševcova.

RFS viena apļa turnīra noslēgumā savā grupā ieņem pēdējo vietu pēc trīs mačiem, kamēr "BIIK-Kazygurt" ar trīs panākumiem un deviņiem punktiem tikpat spēlēs ir pirmā. Otrajā vietā ir "Akadimia Elpides", kas uzvarēja divus mačus un sakrāja sešus punktus, bet "Landhaus" tika pie viena panākuma un trīs punktiem.

Latvijas komanda līdz ar to neizkļuva no apakšgrupas.

Kvalifikācijas kārtu pārvarēja desmit apakšgrupu uzvarētāji, kā arī divas labākās otro vietu ieguvējas, kurām bija labākie rādītāji mačos pret savas apakšgrupas pirmās un trešās vietas īpašniecēm.

Kvalifikācijas kārtā piedalījās 40 komandas, noskaidrojot 12 vienības, kas nopelnīs ceļazīmi uz izslēgšanas turnīru. Tam automātiski kvalificējušās 20 citas komandas, kas vēlāk izlozē tiks sadalītas 1/16 fināla pāros. Izslēgšanas turnīrā uzvarētāji tiks noskaidroti divu spēļu summā.

Iepriekš sieviešu Čempionu līgas kvalifikācijas posms Rīgā norisinājās 2014.gadā, kad valsts galvaspilsētā viesojās komandas no Šveices, Baltkrievijas un Turcijas.

RFS ir seškārtēja Latvijas čempione, bet pērn UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā tā sacentās pret tādiem klubiem kā Ljēžas "Standard", Amsterdamas "Ajax" un "Parnu", nespējot sasniegt pamatsacensības jeb 1/16 finālu.

UEFA Čempionu līgā RFS spēlē piekto gadu pēc kārtas. Iepriekšējos četros turnīros Latvijas pārstāves 12 spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un piedzīvoja 11 zaudējumus.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2018-08-14 00:17, pirms 6 gadiem
Kas tur pēkšņi UĒFA iekoda, ka praktiski pāris stundas pirms abām spēlēm izdomāja tas pārcelt uz sešiem?