Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Ikaunieks un Vaņins uzzina pretiniekus Eiropas līgā, "Red Bull" klubi vienā grupā

Rolands Eliņš

Ikaunieks un Vaņins uzzina pretiniekus Eiropas līgā, "Red Bull" klubi vienā grupā
Andris Vaņins
Foto: FCZ.ch

UEFA Eiropas līgā šodien veikta grupu turnīra izloze, kurā savus pretiniekus uzzināja arī Latvijas futbolistu pārstāvētie klubi. Andra Vaņina „Zurich” spēlēs pret pret „Bayer 04”, „Ludogorets” un „AEK Larnaca”, bet Čehijas „Jablonec” nonāca K grupā kopā ar Kijevas „Dynamo”, Kazahstānas „Astana” un Francijas „Rennes”.

Eiropas līgas izlozē piedalījās trīs Latvijas futbolistu pārstāvētie klubi – jau bez kvalifikācijas tajā vieta bija paredzēta Andrim Vaņinam un „Zurich”, kas bija ievietota trešajā grozā, kā arī Čehijas komandai „Jablonec”, kurai pievienojies Dāvis Ikaunieks. „Jablonec” bija ceturtajā grozā, tāpat kā Luksemburgas komanda „F91 Dudelange”, kura Eirokausu grupu turnīrā piedalīsies pirmoreiz un kuru pārstāv arī Latvijas vārtsargs Deniss Pērkons, tiesa, galvenajā komandā viņš vēl nevienu oficiālu spēli nav aizvadījis.

Ikaunieka komandai izlozē tika vājākie klubi (pēc UEFA ranga) no otrā un trešā groza, attiecīgi „Astana”, ko vada Latvijā pazīstamais speciālists Romāns Grigorčuks, un Francijas „Rennes”, kamēr no pirmā groza tika ielozēta Kijevas „Dynamo”. Čehijas komanda tik un tā būs pamatīga grupas pastarīte.

Vaņinam būs iespēja piedalīties spēlēs pret pazīstamo Leverkūzenes „Bayer 04”. No otrā groza pretim tika saņemta Bulgārijas „Ludogorets”, bet no ceturtā – Kipras AEK. „F91 Dudelange”, kas būtu pastarīte jebkurā grupā, tikmēr nonāca spēcīgā kompānijā F grupā, kur sacentīties ar Grieķijas „Olympiacos”, slaveno „Milan” un Spānijas „Betis”.

Jāizceļ arī situācija B grupā, kur izloze saveda kopā „Red Bull Salzburg” un Vācijas „ RB Leipzig”, divas „Red Bull” komandas. Abām komandām jau pirms gada nācās izturēt UEFA pārbaudi, lai saņemtu atļauju vispār startēt vienā turnīrā, un toreiz UEFA secināja, ka nevienai iesaistītajai personai vai uzņēmumam nav izšķirošas ietekmes uz vairāk nekā vienu klubu. Toreiz gan runa bija par dalību vienā turnīrā kopumā, bet tagad abas komandas nonākušas vienā grupā, kur to panākumi var būt atkarīgi no otras komandas spēļu iznākumiem. Kopā ar "Red Bull" komandām B grupā būs arī Glāzgovas "Celtic" un "Rosenborg".

Izlozes ceremonijā tika nosaukts arī aizvadītās Eiropas līgas sezonas labākais spēlētājs, un par to tika atzīts čempiones Madrides "Atletico" līderis Antuāns Grīzmans.

UEFA Eiropas līgas apakšgrupu izloze

Grupa AGrupa BGrupa CGrupa D
Leverkusen (GER)Salzburg (AUT)Zenit (RUS)Anderlecht (BEL)
Ludogorets (BUL)Celtic (SCO)København (DEN)Fenerbahçe (TUR)
Zürich (SUI) Leipzig (GER)Bordeaux (FRA)Dinamo Zagreb (CRO)
AEK Larnaca (CYP)Rosenborg (NOR)Slavia Praha (CZE)Spartak Trnava (SVK)
Grupa EGrupa FGrupa GGrupa H
Arsenal (ENG)Olympiacos (GRE)Villarreal (ESP)Lazio (ITA)
Sporting CP (POR)Milan (ITA)Rapid Wien (AUT)Marseille (FRA)
Qarabağ (AZE)Betis (ESP)Spartak Moskva (RUS)Frankfurt (GER)
Vorskla (UKR)Dudelange (LUX)Rangers (SCO)Apollon (CYP)
Grupa IGrupa JGrupa KGrupa L
Beşiktaş (TUR)Sevilla (ESP)Dynamo Kyiv (UKR)Chelsea (ENG)
Genk (BEL)Krasnodar (RUS)Astana (KAZ)PAOK (GRE)
Malmö (SWE)Standard Liège (BEL)Rennes (FRA)BATE (BLR)
Sarpsborg (NOR)Akhisar (TUR)Jablonec (CZE) Vidi (HUN)

Izmantotie resursi:
https://www.uefa.com/uefaeuropaleag...

     [+] [-]

, 2018-08-31 16:10, pirms 6 gadiem
H grupa vispecigaka

  -1 [+] [-]

, 2018-08-31 16:33, pirms 6 gadiem
petušara rakstīja: H grupa vispecigaka
Apollon otro sezonu pēc kārtas nenoveicas izlozē - pagājušosezon viņi izlozē arī dabūja trīs top 5 līgu klubus.

     [+] [-]

, 2018-08-31 16:53, pirms 6 gadiem
B grupa vienozīmīgi labākā!
Salzburga Austrijas čempioni
Celtic Skotijas čempioni
Rosenborga Norvēģijas čempioni
un tad vēl ir tāda Leipziga kura labi spēlē Vācijā...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja